Tuotteet 1-10 / 37

/ sivu
Sivu:
  1. 1
  2. 2

Harmaa on hyvä valinta

cccc 14. elokuuta 2017 23.16.59 Europe/Paris

Me Sukhilla emme varmasti ole ainoita, jotka ovat ihastuneet tyylikkääseen harmaaseen. Jokin aika sitten harmaa ei ollut vielä arvossaan vaan puhuttiin “hiiren harmaasta” tai tylsästä betoninharmaasta. Vaikka harmaa yhä usein otetaan avuksi kun kirkkaammat värit tai vahvat kontrastit kaipaavat harmonisoivaa vastakohtaa, on nykyään harmaa monissa eri sävyissään päässyt myös sisustuksen keskeiseksi elementiksi. Vitsailematta ollenkaan harmaan viidelläkymmenellä eri sävyllä, olemme kuitenkin sitä mieltä, että harmaa sisustus tarjoaa enemmän vaihtoehtoja kuin moni uskoisikaan. Halusimme esitellä kolme suomalaista kotia, joissa Sukhin harmaa matto on päässyt osaksi kokonaisuutta ja näyttää samalla, kuinka väri ei vielä määritä kaikkea: myös materiaalit ja pinnat tarjoavat mahdollisuuden leikittelyyn.

turkkilainen-matto-itämainen-vintagematto-olohuoneeseen-iso-matto

@voikukkapelto

Harmaa turkkilainen tilkkumatto

Kun me näimme nämä kuvat Voikukkapelto-blogissa, jossa harmaa Elif-tilkkumatto pääsi koko komeudessaan olohuoneen keskipisteeksi, olimme todella innoissamme. Turkkilaiset vintagematot ovat monikäyttöisiä, arvokkaita ja samalla hyvin moderneja pitkästä historiastaan huolimatta. Elif on yksi monista valikoimamme värjätyistä tilkkumatoista, jotka edustavat päällevärjättyjen itämaisten mattojen perinnettä. Valikoimasta löytyy vaihtoehtoja iloisen kirkkaista dramaattisen tummiin sävyihin, mutta harva matto sopii yhtä hyvin moniin eri tiloihin kuin klassisen harmaa Elif. Maton pohjalta paistavat kukkakuviot ja geometriset muodot tekevät matosta oikean yksityiskohtia täynnä olevan taideteoksen! Olemme nähneet rohkeimmat sijoittamassa näitä ohuita itämaisia mattoja myös sohville ja pöydille peitteiksi – mielikuvituksen voi päästää valloilleen myös harmaan kanssa!

Kaunis kivimatto

Intiassa valmistetut kivimatot ovat loistava esimerkki siitä, että harmaa ei ole synonyymi tylsälle. Kolmessa eri sävyssä valmistetuista kivimatoista harmain on Ayaan-matto, jonka myös Lämmin ilo-blogin Venla valitsi heidän kotiinsa. Olemme nähneet viime aikoina kivimattoja usein puisten huonekalujen parina. Rantakivistä ja luonnosta innoituksensa saanut kivimatto on kuin pala kalliota kotona, ja sen kanssa sopivatkin yhteen vihreät huonekasvit, kukat ja muut luonnonläheiset elementit. Huovutettu kivimatto on 100 % villaa ja olemme valinneet raaka-aineiksi vain laadukkammain Uuden-Seelannin lampaanvillan. Ainutlaatuinen kivimatto saattaa varastaa huomion muulta sisustukselta, sillä sen pehmeän pyöreät kivet houkuttelevat koskemaan.

intialainen-villamatto-huovutettu-kivimatto-artek-pöytä-huonekasvi

@venlasof

Lämmin, harmaa, huopapallo

Nepalilaisten huopapallomattojen kattavassa värivalikoimassa löytyy harmaata kolmessa eri sävyssä, ja yksi harmaista huopapallomatoista onkin Aspru-matto. Tämä matto hurmaa ennen kaikkea pehmeydellään ja paksuilla, yksittäin valmistetuilla huopapalloilla jotka on sidottu tukevasti yhteen. Pieni Lintukoto-blogissa huopapallomatto otettiin osaksi lastenhuoneen mustavalkoista sisustusta, jonne ripaus harmaata tuo eloa. Monet ovat yhdistäneet harmaan huopapallomaton pirteän keltaiseen tai persoonalliseen turkoosiin. Tässä lastenhuoneessa harmaa huopapallomatto hehkuu lämpöä ja voimme luvata, että matto lämmittää varpaita ja eristää myös ääntä – varsin hyvä valinta lastenhuoneeseen! Mikäli et löydä kolmesta harmaan sävystä vielä sopivinta, löytyy liki 70 eri väristä myös muiden värien harmaaseen taittavia sävyjä. Ei muuta kuin suunnittelemaan!

harmaa-huopapallo-matto-lastenhuoneen-matto-mustavalkoinen-koti

@pienilintukoto

Posted in News By Milla

Sukhin oma #Girlboss

cccc 1. elokuuta 2017 14.58.42 Europe/Paris

Mikäli seuraat Sukhimattojen omaa Instagram-tiliä, tunnistat varmasti eräät kasvot jotka vilahtelevat monessa kuvassa iloisten käsityöläistemme keskellä. Kyseessä on tietysti Nasia Burnet, Sukhin hollantilainen perustaja, joka on kaikin tavoin esikuvamateriaalia erityisesti nuorille naisille. Halusin kysyä Nasialta muutaman kysymyksen koskien erityisesti sitä, millaista on olla nainen, jolla on vahva visio, ja toimia yrittäjänä ympäri maailmaa. Nasia antoi meille hieman aikaansa ja vastasi kysymyksiini.

Sukhin-intia-villamatot-matontekijä-nasia-naiset-yhdessä

Opiskelijasta yrittäjäksi

Nasia kertoi, kuinka hänen intohimonsa perinteisiä käsityötekniikoita ja luonnonmateriaaleja kohtaan heräsi hänen opiskellessa Haagissa Royal Academy of Arts-oppilaitoksessa. Häntä on kiehtonut ajatus käsityöperinteiden siirtymisestä äidiltä tyttärelle sekä puhtaiden ja paikallisten raaka-aineiden käyttö. Sekä tietenkin Nasia on rakastunut kauniiseen lopputulokseen! Nasian matkat Nepaliin, Intiaan ja Marokkoon ovat vain vahvistaneet halua viedä paikallista käsityökulttuuria myös muiden saataville, ja juuri mahdollisimman ekologisina tuotteina, ilman AZO-aineita tai allergeenejä sisältäviä väriaineita.

Onnea ja onnistumisia

Tyytyväiset asiakkaat ovat erittäin tärkeitä Sukhille, mutta keskeisiin toimintaperiaatteisiimme kuuluuvat myös onnelliset matontekijät. Nasian mukaan palkitsevinta on ollut tapaamiset Sukhin artesaanien kanssa, kuten esimerkiksi kohtaamiset suurten tuloerojen maassa Intiassa, jossa työntekijämme ovat voineet lähettää lapset kouluun ja löytää paikkansa yhteisössä saatuaan hyvän työpaikan. Matkoilta on kuvattu paljon materiaalia matontekijöiden arjesta ja elämästä, kuten tämä video Nepalista, jossa Nasia tapasi huopapallomattoja valmistavat upeat naiset.

Nasia haluaa, että matontekijämme tulevat nähdyksi ja että myös Sukhin asiakkaat tietävät, mistä heidän mattonsa tulevat ja kuka ne on tehnyt. Nasialle on ollut tärkeää tavata matontekijät ja kuulla heidän tarinansa, ja pitää huoli siitä että he voivat jatkossakin yhdistää kodin- ja lastenhoidon sekä palkkatyön. Oikeudenmukaisen palkkauksen lisäksi juuri joustavat työolosuhteet ja työajat ovat olleet osa Sukhin toimintaperiaatteita.

Nainen yrittäjänä vai yrittäjänainen?

Vaikka maailma etenee hitaasti kohti tasa-arvoa, ei aina ole helppo olla nainen, etenkään nuori nainen, ja yrittäjä. Kysyinkin Nasialta, onko sukupuolesta ollut etua tai haittaa hänen urallaan. Aina yhtä ihanan positiivinen Nasia piti naiseutta etuna, etenkin silloin kun hän pääsee tapaamaan matontekijöitä, joiden on ollut helpompi kertoa itsestään ja elämästään – usein elekielellä – Nasialle kuin Sukhin toimitusjohtajalle Wouter Durvillelle. Kun työntekijöitämme on kuvattu kotisivuja varten, on Nasian rooliksi jäänyt pelleily: Muuten niin iloiset matontekijät ovat muuttuneet vakaviksi ja varautuneiksi, joten hymyjen irrottamiseksi on Nasia saanut laittaa parastaan tilanteen keventämiseksi. Nämä hetket sekä matontekijät kertomassa elämästään ja siitä, kuinka ylpeitä he ovat voidessaan elättää perheensä, ovat olleet niitä tilanteita joissa naiset ympäri maailmaa ovat tunteneet vahvaa yhteenkuuluvuutta.

nasia-beni-ouarain-matot-marokon-atlas-vuorelta

Posted in News By Milla

Boheemi koti pimeneviin iltoihin

cccc 17. heinäkuuta 2017 23.16.59 Europe/Paris

Myönnetään: helteisessä heinäkuussa eivät ajatukset välttämättä ole lähestyvässä syksyssä ja siinä, millaisilla matoilla haluaa lämmitellä varpaitaan ilmojen viiletessä. Lupaamme, ettemme puhu kesän loppumisesta tämän enempää, mutta haluamme muistuttaa, että nyt on juuri oikea hetki tilata täydellinen matto syksyksi. Mattomme, jotka ovat alusta loppuun huolellista käsityötä, valmistetaan aina tilauksesta ja keskimäärin maton tekeminen kestää noin kahdeksan viikkoa. Kun olet valinnut juuri oikean maton syksyksi, voit taas unohtaa syksyn hetkeksi – kunnes muutaman kuukauden päästä pääset avaamaan ihanan paketin jostain päin maailmaa, pehmentämään pimenevien iltojen ja villasukkien aiheuttamaa lämmönkaipuuta!

Boheemi koti

Me Sukhilla olemme erityisen ihastuneita boheemiin sisustukseen, jossa riittää värejä, muotoja ja materiaaleja. Boheemi koti on yhdistelmä muistoja maailmalta, perintökalleuksia, lempivärejä ja jotain modernia. Haluaisimme esitellä omat suosikkimattomme rentoon ja rönsyilevään sisustukseen; sellaiseen, johon sopivat niin kasvit kuin kultaiset koriste-esineetkin, eriparilautaset ja kynttilät.

aito-paimentolaismatto-villaa-marokko-hippityyli

@paulinedress

Muhkea Beni Ouarain

Marokkolainen tyyli sopii loistavasti boheemin kodin sisustukseen. 100 % lampaanvillaa olevat aidot, Atlas-vuoristossa valmistetut paimentolaismatot ovat luonnollisia ja tuovat mukanaan tuulahduksen aavikolta. Vaikka Beni Ouarain-matot ovatkin maanläheisiä, ne ovat ylellisen pehmeitä ja suorastaan upottavia. Voimme kertoa, että monet asiakkaamme valitsevat mieluummin pepun alle Beni Ouarainin kuin perinteisen sohvan.

Huopamatto leikatusta huovasta

Todellinen käsityöläisten taidonnäyte on tämä kärsivällisesti tuhansista huopapaloista valmistettu runsas matto. Rohkeimmat sijoittavat maton lastenhuoneeseen, sillä sen uumeniin katoavat legot ja Barbien kengät. Tai sitten voit asettaa tämän omaperäisen maton kodin keskelle ihmeteltäväksi. Tämän eläväisen ja kiehtovan huopamaton ohi ei nimittäin voi kävellä ilman, että kokeilee miltä sadat ja tuhannet huopapalat tuntuvat.

sukhi-värikäs-upea-matto-luonnonmateriaaleista

Turkkilainen hamppumatto

Upeat turkkilaiset vintagemattomme ovat ehdottomasti ansainneet paikkansa osana boheemia hippikotia. Perinteikkäät hamppumatot ovat vuosikymmeniä vanhoja, mutta ne vain paranevat päästessään uuteen elämään. Laadukkaat, ekologisesta hampusta valmistetut matot kestävät kulutusta ja lisäävät kotiin itäistä eksotiikkaa.

Tässä muutama vinkki siihen, millaiset matot sopivat kotiin, joka inspiroi elämään. Siihen asti oikein onnellisia kesäpäiviä!

turkkilainen-itämainen-matto-valkoinen-hampusta-luonnonmateriaalit

@another-day.fr

Posted in News By Milla

Huopapallomattojen kotona Nepalissa

cccc 3. heinäkuuta 2017 22.52.46 Europe/Paris

Himalajan vuoristossa, Kiinan ja Intian välissä sijaitseva Nepal on Sukhille tärkeä maa monella tapaa. Olemme lainanneet nimemme nepalin kielestä, jossa “Sukhi” tarkoittaa onnellista. Olemme inspiroituneet maan monipuolisesta kulttuurista, kauneudesta ja ihmisten ystävällisyydestä. Ja koko Sukhin tarina on alkanut Nepalista, sillä ennen kuin valikoimaamme tulivat perinteiset Beni Ouarain-paimentolaismatot, intialaiset villamatot sekä turkkilaiset tilkkumatot, myimme vain huopapallomattoja. Joita myymme yhä ylpeinä: ne edustavat tekijöidensä ammattitaitoa ja kärsivällisyyttä sekä asiakkaidemme omaa makua, ovathan matot täysin räätälöitävissä. Huopapallomatot ovat yhdistelmä modernia sisustussuunnittelua ja nepalilaista käsityöperinnettä. Olethan jo nähnyt videomme siitä, kuinka nämä ainutlaatuiset matot valmistetaan? 

Vastoinkäymisiä ja toivoa paremmasta 

Kun aloitimme toimintamme huopapallomattoja myyvänä yrityksenä, kohtasi melko pian toiminnan aloituksen jälkeen Nepalia maanjäristys. Huhtikuussa 2015 luonnonmullistuma jälkijäristyksineen vaati tuhansia kuolonuhreja ja vaikuttaa yhä satojen tuhansien nepalilaisten arkeen. Maanjäristys vaikutti maalle elintärkeään turismiin, se pysäytti hetkeksi myös meidän matontuotantomme ja ennen kaikkea se aiheutti paljon inhimillistä kärsimystä. Me Sukhilla olimme huolissamme erityisesti työntekijöistämme, jotka onneksi selvisivät katastrofista pelkillä aineellisilla vahingoilla.

Nepalilaiset ovat kuitenkin myönteistä ja elämäniloista kansaa. Maanjäristys tuhosi rakennuksia, jonka seurauksena esimerkiksi lasten koulunkäynti kärsi runsaasti. Maalla on onneksi tukenaan myös monia kansainvälisiä avustusjärjestöjä sekä lukuisia yrityksiä, jotka haluavat olla kehittämässä paikallista käsityökulttuuria. Sukhille työntekijöiden hyvinvointi on ensisijaisen tärkeä asia: he saavat 2-3 kertaa korkeampaa palkkaa mitä alueen keskiansiot ovat, ahtaiden tehdasolosuhteiden sijaan työskentely tapahtuu vapaavalintaisesti kotona tai pienissä mattopajoissa ja työntekijöillemme tarjotaan tilaisuuksia vapaapäiviin ja lomiin esimerkiksi perhetilanteiden sitä vaatiessa. Ja Sukhin mattoja valmistavat vain aikuiset – me tahdomme, että heidän lapsensa voivat kouluttautua. 

Huopapallomatto, jolla on merkitys

Sukhin tuotteiden mukana saat aina tiedon siitä, kuka maton on valmistanut. Matontekijät esitellään kotisivuillamme ja heille voi lähettää myös sähköpostia. Jälleenrakennustyöt Nepalissa jatkuvat, vaikka matka on pitkä tälle jo valmiiksi yhdelle maailman köyhimmistä ja alikehittyneimmistä maista. Haluamme osaltamme kertoa Nepalin kauneudesta, mattojemme ja yrityksemme kautta, jotta maan matkailu elpyisi ja maalle merkittävä tulonlähde, käsityöt ja tekstiilit, jatkaisivat kukoistustaan myös valtion rajojen ulkopuolella. Nepalilainen tervehdys “Namaste” kuulutkoot myös kaikille niille asiakkaille, jotka ovat omalla ostoksellaan tukeneet paikallista yhteisöä.

Nepal-onnellisten-mattojen-kotimaa-vuoristossa

Posted in News By Milla

Matot mustavalkoiseen sisustukseen

cccc 19. kesäkuuta 2017 22.16.23 Europe/Paris

Me Sukhilla olemme mattotilauksista päätelleet, että monissa skandinaavisissa kodeissa suositaan mustaa ja valkoista, yhdessä tai erikseen. Graafiset kuviot, yksinkertaiset linjat ja mustan, valkoisen ja kolmannen tehosteena toimivan värin yhdistelmät vaikuttavat olevan erityisen suosittuja. Mustaa ja valkoista löytyy runsaasti myös Sukhin valikoimasta. Koska värimme ovat aina ekologisia, myrkyttömiä ja mahdollisimman luonnonmukaisia, on lopputulos myös luonnollinen. Niinpä Sukhimattojen valkeat matot tuovat usein kermaan taittuvalla sävyllään sisustukseen pehmeyttä, ja villa tuo pehmeyttä selkeään sisustukseen.

beni-ouarain-paimentolaismatto-makuuhuone-mustavalkoinen-sisustus

@talomarkki

Beni Ouarain, kaksivärinen klassikko

Beni Ouarain-matot ja erityisesti paimentolaismattojen timanttikuvioiset Aicha- sekä Khadija-mallit ovat monen mustavalkoiseenkin väripalettiin tykästyneen valinta. Perinteiset paimentolaismatot ovat arvostettuja, laadukkaita ja sopivat monenlaiseen tyyliin, tuovathan ne lämpöä paitsi kotiin itsessään myös kodin ilmeeseen. Beni Ouarain-mattojen valkoinen on jopa hieman beigeä muistuttavaa luonnonvalkoista, se on nimittäin värjäämätöntä lampaankarvaa. Lämmin ja muhkea marokkolainen matto tuo kodikkuutta moderniin kotiin.


Huopapallomatot omaan makuun
 

Nepalilaisten huopapallomattojen valikoimasta löytyy kokomusta Jessica sekä luonnonvalkoinen Shirisha, ja tiedämme monen suomalaisen avanneen kotona mattopakettinsa löytääkseen sieltä jomman kumman näistä käsintehdyistä matoista. Paksu ja pehmeä huopapallomatto käy monipuolisesti erilaisiin tiloihin, ja yksi asia on varma: sitä ei voi ohittaa kokeilematta miltä tuhannet yhteen ommellut pallot tuntuvat. Tiesitkö, että voit myös suunnitella oman mattosi? Olemme nähneet monia mustavalkoisia huopapallomattoja erilaisilla kuvioilla: kuvio, kuten myös maton koko ja väritys, ovat asiakkaan vapaasti valittavissa. Ehkäpä mustien ja valkoisten, yksitellen värjättyjen pallojen sekaan voisi sekoittaa hieman kolmattakin sävyä?

huopapallomatto-mustavalkoinen-timanttikuvio-graafinen-sisustus.jpg

Mustaa, valkoista ja monia materiaaleja 

Me Sukhilla toivomme, että jokaiseen kotiin löytyy sopiva matto – eettisesti valmistettu, ekologinen ja ennen kaikkea kestävä ostos. Jos kaipaat kiiltävien pintojen ja graafisten linjojen rinnalle jotain elävää, rönsyilevää ja rentoa, suunnittele oma huopamatto leikatuista huopapaloista. Voit yhdistellä myös mustaa ja valkoista ja saada aikaan mustavalkoisen viidakon tuhansista paloista. Tai sileiden pintojen ja klassisten kelim-mattojen ystävälle voimme suositella värjättyjä, itämaisia vintagemattoja, joista löytyy niin dramaattista mustaa kuin eleganttia valkoista. Ja tietysti mahdollisuus räätälöidä juuri se matto, joka täydentää oman kodin.

 

Posted in News By Milla

Matontekijän terveiset

cccc 4. kesäkuuta 2017 22.19.39 Europe/Paris

On eräs yksityiskohta, joka on erityisen suosittu Sukhin asiakkaiden valokuvissa, kiitoksissa sekä kommenteissa. Nimittäin tuotteidemme mukana tulevat tervehdykset tekijältä. Oli kyse sitten nepalilaisista huopapalloista valmistetuista lasinalusista tai koko huoneen kokoinen Beni Ouarain-matto, työntekijämme tahtovat aina liittää mukaan lapun, jossa kerrotaan juuri sen käsityöläisen nimi, joka on kyseisen tuotteen tehnyt. uusi-matto-nepalista-matto-postilla-paketissa.jpg

@zauberbar.blogspot.com ,@missjettle.nl

Henkilökohtainen viesti toiselta puolelta maailmaa

Olemme hyvin ylpeitä matoistamme, jotka valmistetaan aina käsityönä alusta loppuun. Mattomme eivät ole teollisia massatuotteita vaan uniikkeja, persoonallisia taideteoksia jotka on tehty sydämellä. Olemme käyneet paikan päällä Nepalissa, Marokossa ja Intiassa tutustumassa työntekijöidemme oloihin ja elämään sekä kuvaamassa heistä ne, jotka ovat halunneet antaa kuvansa julkaistavaksi sivuillamme. Tämän lisäksi matontekijöiden työstä löytyy videota – ja niitä on tulossa myös lisää! Haluamme kertoa asiakkaillemme mahdollisimman tarkkaan mistä matot tulevat ja ennen kaikkea kuka ne on tehnyt, sillä jokainen Sukhin matto on tekijänsä näköinen.

Henkilökohtaiset terveiset ovat erityisen tärkeitä matontekijöillemme, jotka elävät alueilla, joilla harvoin on jokapäiväinen pääsy internettiin, saati mahdollisuus kommunikoida maton ostajien kanssa. Välitämme heille terveisiä sekä näytämme kuvia uusiin koteihin saapuneista matoista, ja he ovat hyvin ylpeitä työstään. Mattojen valmistaminen on mahdollistanut monelle elinkeinon perinteisten töiden kuten maanviljelyn ohella, ja koska matontekijämme saavat työskennellä myös kotona, he voivat samalla pitää huolta lapsistaan. Kun olemme tavanneet matontekijöitämme, olemme kuulleet monta iloista tarinaa siitä, mihin matoista saatu palkka on käytetty. Monet ovat perustaneet sen avulla omaa yritystoimintaa, toiset lähettäneet lapsensa kouluun. Matontekijämme ovat tästä tilaisuudesta kiitollisia.

paimentolaismatto-ben-ouarain-aito-marokkolainen-villamatto-berber@lilalivblog

Kiitos kaikille 

Me Sukhilla tahdomme kiittää sekä arvostettuja matontekijöitämme kuin tärkeitä asiakkaitamme. Jokainen asiakas on omalta osaltaan mahdollistamassa pienen palan parempaa maailmaa ja arvostamme sitä, että asiakaat jaksavat kärsivällisesti odottaa joskus kuukausiakin uutta mattoaan: käsityö ei aina valmistu hetkessä, mutta se on odottamisen arvoista! Ja haluamme pitää hyvää huolta työntekijöistämme, jotka ovat aina hyvin omistautuneita työlleen. Ilman laadukkaita mattoja emme voisi pitää asiakkaita tyytyväisinä. Sukhin tavoitteena on kasvaa ja mahdollistaa mahdollisimman monelle uusi työ oman käsityökulttuurinsa keskuudessa. 

Mikäli ilahdut mattosi mukana tulevasta pienestä viestistä, laita se ihmeessä esimerkiksi Instagramiin nähtäväksi. Meidät löytää sieltä nimellä @sukhimatot ja tililtämme löytyykin monen asiakkaan saama viesti siitä, mistä heidän mattonsa tulee. Matot lähetetään mattopajoiltamme, jossa matot joko valmistetaan tai jonne maton kotonaan valmistanut käsityöläinen sen tuo, ja kun se on kuivattu auringossa, pakattu ja postitettu, seuraavan kerran sen avaa uusi omistaja. Yritämme aina pakata mukaan ripauksen maton kotimaan tunnelmaa.

harmaa-huopapallomatto-käsityö-pohjoismaiseen-kotiin 

Posted in News By Milla

Tuhansien tarinoiden turkkilaiset matot

cccc 22. toukokuuta 2017 22.00.37 Europe/Paris

Vaikka tarinat lentävistä matoista taitavatkin olla vain legendaa, ei turkkilaisilla matoilla turhaan ole mainetta laadukkaina, suorastaan taianomaisina käsityön taidonnäytteinä. Turkkilaisten mattojen perinne tulee tuhansien vuosien takaa ja itämaisista matoista onkin tullut merkittävä osa turkkilaista kulttuuriperintöä. Juuri sitä, mitä me Sukhilla tahdomme vaalia. Turkkilaiset tilkkumattomme ovat aitoa vintagea, joka sopii moderniin sisustukseen. Värjätyt tilkkumattomme ovat ohuita, kevyitä, ilmavia, kauniita ja ennen kaikkea upean värisiä. Tekijämme ovat niistä hyvin ylpeitä, ja niin me olemme mekin!

Värjätyt tilkkumatot 

Sukhimattojen valikoimasta löytyy tällä hetkellä 13 persoonallista värjättyä tilkkumattoa, joiden pirteistä väreistä löytyy varmasti jokaisen kodin sisustukseen sopiva yksilö. Mattojen pohjana toimivia kelim-paimentolaismattoja etsitään tarvittaessa kaukaakin, ja itse matot valmistetaan Istanbulissa taitavien artesaanien käsissä. Nämä matot ovat värjätty kahdesti, jotta niiden uusi, eläväinen väri varmasti pysyy ja ilahduttaa kirkkaana kauan – materiaalina käytetyt matot ovat kymmeniä vuosia vanhoja, ja haluamme, että ne kestävät vielä kymmeniä vuosia lisää! Voit suunnitella myös oman, kirjavan vaihtoehdon päällevärjätyistä matoista.

kaunis-vihreä-turkkilainen-matto-tilkuista-kelim-paimentolaismatto @villabetulablog

Kelim-matot 

Ihastuttavan sileäpintaiset kelim-matot edustavat samaa paimentolaismattojen pitkää perinnettä kuin marokkolaiset Beni Ouarain-matot. Näitä ohuita kaunottaria on käytetty vuosituhansien ajan paitsi mattoina myös koristeina, tilanjakajina, peittoina ja pöytäliinoina. Myös meidän kelim-mattomme sopivat kokeilunhaluisille. Tämä matto on lähes nukaton ja sen materiaalina on käytetty paitsi puuvillaa, myös vuohenkarvaa!

sininen-sohva-tehdas-kilim-suunnittelu.jpg  

Caput-tilkkumatot 

Jos rakastat raitoja, ihastut varmasti myös Caput-mattojen muotokieleen. Näissäkin matoissa on mukana palanen historiaa, sillä materiaalina on kelim-paimentolaismatot, jotka kudotaan yhteen villalla. Kuten kaikki turkkilaiset mattomme, ovat myös nämä tilkkumatot valmistettu Istanbulissa, jossa Sukhin työntekijät ylläpitävät turkkilaista mattoperinnettä. Istanbulista matot postitetaan suoraan uusille omistajilleen: näin säästämme varastointi- ja jälleenmyyntikuluissa ja voimme varmistaa, että työntekijämme saavat reilun korvauksen työstään ja mattojen uudet omistajat eivät joudu maksamaan arvokkaasta ostoksestaan ylimääräistä. 

Tilkuista valmistetut hamppumatot 

Rakastatko luonnonmateriaaleja? Jos kaipaat lattiallesi todella ekologista ja eettistä vaihtoehtoa, on hempeän värinen hamppumatto loistava valinta. Jokainen 100 % hampusta valmistettu matto on ainutlaatuinen, persoonallinen yksilö, joka kestää ja toimii monenlaisissa olosuhteissa. Pienet yksityiskohdat tekevät matoista persoonallisia, ja usein ne muuttuvatkin erottamattomaksi osaksi ympäristöään hyvin nopeasti. Ja tämä matto edustaa täydellisesti kestävää kulutusta!

valkoinen-turkkilainen-matto-meidän-harmoniaa-kotona.jpg @meidanharmoniaa

Sinun mattosi, sinun tarinasi

Vaikka tilkkumattojen materiaalina käytetyt matot ovatkin jo vuosikymmeniä vanhoja, joskus vanhempia kuin uudet omistajansa, niiden elämä alkaa vasta niiden päästyä uuteen kotiinsa. Mattojen hieno historia on osa viehätystä, sillä mikäs sen kiehtovampaa kuin pohtia, mistä päin maailmaa maton osaset ovat tulleet, kuka ne on kutonut yhteen ja ennen kaikkea sitä, millaisia seikkailuja matolla on vielä edessään.

Posted in News By Milla

Vähän lisää väriä

cccc 7. toukokuuta 2017 21.39.17 Europe/Paris

Me Sukhilla tiedämme, että monet suomalaiset suosivat kodeissaan vaaleita sävyjä, graafista mustavalkoisuutta ja tyylikästä harmaata. Valikoimistamme löytyykin runsaasti mattoja neutraaleissa väreissä, ja valkoisen Shirisha-huopapallomaton suuri suosio sekä jonoksi asti venynyt Beni Ouarain-paimentolaismattojen kysyntä ovatkin osoittaneet, että arvokas matto valitaan usein juuri niissä väreissä tai sävyissä, joiden ajattomuuten luotetaan. Joskus voi kuitenkin hieman irrotella: muuten maanläheiseen sisustukseen voi tuoda eloa kirkkaaksi värjätylle turkkilaisella vintage tilkkumatolla, tai neutraalein sävyin sisustettua lastenhuonetta piristää sateenkaaren väreissä loistavalla huopapallomatolla.

keltainen-sisustus-iloa-väriä-aurinko-optimismi

Ehkä jotain aurinkoista?

Värien lisääminen on hyvä aloittaa omista lempiväreistä. Jos ne tuntuvat sisustukseen liian hallitsevilta, mieti lempiesineitäsi, suosikkiastioita – tai ehkäpä kotoa löytyy jo valmiiksi taulu, jonka värimaailma inspiroi? Kahta, kolmea väriä yhdistelemällä saa aikaiseksi kauniin kokonaisuuden, varsinkin jos löytää sopivasti toisiaan korostavat vastavärit ja näiden pariksi hieman neutraalimman sävyn. Ja tietenkin aina on huomioitava tila, johon väriä käytetään: keltainen sekä oranssi ovat piristäviä, kirkkaita värejä, jotka sopivat erinomaisesti vaikkapa keittiöön, mutta eivät ehkä rauhoita makuuhuoneen tunnelmaa. Isompien pintojen kanssa täytyy huomioida erityisen hyvin valaistus, joka saattaa muuttaa kaupassa ihastuttaneen värin aivan vääränlaiseksi. Pieninä annoksina keltainen on noussut monessa kodissa harmaan ja valkoisen kaveriksi, tuomaan hieman aurinkoenergiaa mukanaan. Sopisiko teille vaikkapa keltainen Zehra-  matto, joka on eksoottinen kaunotar Turkista?

sininen-turkoosi-meren-väri-matto-rauhoittaa 

Mielenrauhaa väreillä? 

Joskus on tarvetta todelliselle väriterapialle. Vihreän ja sinisen rauhoittavaan voimaan onkin hyvä luottaa. Erilaisten luonnonmateriaalien pariksi sopiva vihreä onkin jo valittu tämän vuoden väriksi legendaarisen Pantonen puolesta, ja oliivi sekä mintunvihreä ovat jo vallanneet monta kotia. Myös rohkeammille sävyille kannattaa antaa mahdollisuus: tasapainottava, luonnollisuutta henkivä vihreä toimii myös kirkkaana. Yksi suosikeistamme on montaa eri vihreää yhdistävä intialainen, huovutetusta langasta valmistettu Reyansh- matto. Olemme aivan varmoja, että metsää rakastavien suomalaisten mökeille alkaa pian rantautua enemmän vihreää, joka sopii upeasti savuisten saunojen ja hirsipuun pariksi. Jos vihreä tuo tasapainoa, sininen taas rauhoittaa. Myös sinisessä löytyy elementtejä ympäristöstä, ja se on tuhansien järvien maassa itsestäänselvä vaihtoehto korostusväriksi. Yksi suosikeistamme on merellinen Menkhu- huopapallomatto, jonka turkoosi sävy tekee siitä täydellisen vaihtoehdon makuuhuoneen matoksi.

 punainen-energiaa-intohimoa-rohkeutta-rakkautta

Vaikka voisimme kirjoittaa väreistä koko päivän, haluamme tällä kertaa puhua vielä hetken punaisesta. Punainen sopii muihin vuodenaikoihin kuin vain joulunodotukseen ja talveen, ja se sopiikin erittäin hyvin klassisen mustan ja valkoisen tehosteväriksi. Punainen taipuu moneen, ja oli sävy mikä tahansa se varmasti erottuu. Tunnetta ja intohimoa henkivä punainen toimii pieninä yksityiskohtina, ja jos haluaa antaa punaiselle enemmän pinta-alaa voi kokeilla vaikka itämaista vintagematto Merveä, tai yksittäin värjätyistä huopapalloista kudottua Jass- mattoa. Nämä molemmat tuovat sisustukseen heti sähköisyyttä. Lupaamme kirjoittaa väreistä jatkossakin, sillä Sukhimattojen kotimaat Nepal, Intia, Marokko ja Turkki ovat kaikki paikkoja, joissa väreillä juhlistetaan elämää ja tehdään arjesta iloisempaa. Jos siis koet äkillistä tarvetta piristysruiskeelle, on matto hyvä tapa aloittaa värien lisääminen elämään!  

Posted in News By Milla

Neljä upeaa marokkolaista

cccc 25. huhtikuuta 2017 15.10.00 Europe/Paris

Malika, Naima, Khadija ja Aicha – joko tunnet nämä neljä upeaa marokkolaista? Jos et, on aika tutustua Sukhin neljään ihanaan Beni Ouarain-paimentolaismattoon, jotka jokainen kertovat omaa tarinaansa Marokon Atlasvuorilta, juuri näiden klassisten berberimattojen syntyseuduilta. Beni Ouarain-matoista on viime vuosina tullut huikean suosittuja, jonka takia markkinoille on tullut myös hurja määrä kopioita. Me haluamme kuitenkin tarjota asiakkaillemme aitoja paimentolaismattoja. Ne eivät ole halvimpia, ja niitä joutuu odottamaan muutaman kuukauden, mutta ne ovat paikallisten alusta loppuun asti huolellisena käsityönä valmistamia kaunottaria, jotka kestävät sukupolvelta toiselle. Eräs bloggaaja nimitti omaa Beni Ouarain-mattoaan ”perintömatoksi”, ja sellaiseksi ne ovat suunniteltu: aikaa ja käyttöä kestäviksi sisustuksen kulmakiviksi, jotka sopivat eri tyyleihin ja aikakausiin.

Malika 

Ensimmäiseksi halusimme esitellä Malika-maton, sillä se edustaa berberien käsityökulttuuria syvällisemmin kuin mikään muu. Maton kuviointi on symboleja, jotka kertovat tekijänsä elämästä – esimerkiksi syntymistä, kuolemista tai luonnontapahtumista. Jokainen Malika on uniikki ja täynnä erilaisia merkityksiä.

symbolit-kuviointi-kertovat-tarinaa-käsityö-perinne

Credir: @moodfeather.com

 Khadija

Luonnonvalkoinen, joka hieman beigeen taittava Khadija on kokonaan kuvioitu käyttäen tummanruskeaa, värjäämätöntä lampaanvillaa. Khadijan salmiakkiruutu on todella trendikäs ja tämä luonnollisempi versio mustavalkoisesta värityksestä, jossa kermanvaalea ja tummanruskea luovat kontrastia, toimii varmasti minkä tahansa sisustuksen täydentäjänä.

sukhimatot-beniouarain-salmiakkiruutu-kaunis-kuvio-villamatto Aicha

Beni Ouarain-mattojen suosikki taitaa olla Aicha, jossa keskellä kulkee salmiakkiruudut. Tiesittekö muuten, että Aicha, kuten monet muutkin Sukhin matot, on nimetty tekijänsä mukaan? Kuvassa maton kanssa on siis hänen marokkolainen kaimansa, hersyvästi naurava Aicha. Kuten muutkin Beni Ouarain-mattomme, on Aicha lumoavan pehmeä ja paksusti kudottua 100 % lampaanvillaa – laatua, jota ei teollisessa massatuotannossa saa aikaiseksi.

Aito-ja-alkuperainen-paimentolaismatto-marokosta

Naima

Hurmaava Naiman kuviointi on hieman leveämpää kuin muissa matoissa. Me rakastamme Naiman modernia tyyliä, jossa ikiaikainen traditio yhdistyy graafisempaan kuvioon. Joka tietenkin sopii varsin hyvin skandinaavisiin koteihin mustavalkoisen sisustuksen ja selkeiden linjojen rinnalle.

Oli suosikkisi kuka tahansa näistä neljästä laadukkaasta matosta, suosittelemme pitämään siitä hyvää huolta. Auringossa kuivattu paimentolaismatto ei kestä hyvin suuria vesimääriä, joten maton puhdistuksessa kannattaa olla varovainen. Jos Beni Ouarain-mattojen vaalea pohjaväri pelottaa, voimme lohduttaa: tänä keväänä luvassa on myös jotain uutta, persoonallista, rohkeaa ja ennen näkemätöntä paimentolaismattojen valikoimassa.  

marokko-matto-aito-ja-tyylikäs-hapsut-siksak

Posted in News By Milla

Shirisha – uusi suosikkimatto

cccc 8. huhtikuuta 2017 21.39.40 Europe/Paris

Sukhi on tunnettu erityisesti huopapallomatoistaan, joita on saatavilla lähes 70 eri värissä, vapaasti yhdistellen tai jo valmiiksi hyviksi todetuissa malleissamme. Yksi huopapallomatto on kuitenkin noussut yli muiden, nimittäin valikoiman valkoisin yksilö, hurmaavan kaunis Shirisha-matto. Shirisha on kokovalkoinen kaunotar, joka on löytänyt tiensä erittäin usein juuri skandinaavisiin koteihin, joiden vaalean yleisilmeen valkea matto täydentää. Shirishaa löytyy sekä suorakulmaisena että pyöreänä ja koon voit valita itse. Maton hinta on alkaen 140 euroa ja kotiintoimitus on tietenkin ilmainen.

Miksi juuri Shirisha?

Shirishan salaisuus lienee sen väri. On ollut ilo huomata, että Shirisha on löytänyt tiensä myös lapsiperheisiin ja koteihin, joissa asuu lemmikkieläimiä. Vaikka valkoinen väri on tunnetusti melkoinen riski jos kotona asuu karvaista väkeä tai pieniä ihmisiä, jotka ovat innokkaita sotkemaan, on toisaalta huopapallomatto helppo pitää puhtaana. Mikäli tahra ei lähde kevyesti kostealla liinalla painamalla tai edes ammattilaisen käsittelyssä, voi kaksipuolisen maton onneksi aina kääntää – ja se on kuin uusi!

valkoinen-matto-huopaa-väriä-ja-valoa.jpg

@kebohoming.blogspot.it

Tämä luonnonvalkoinen huopapallomatto on vilahdellut monissa blogeissakin, jossa se on usein päässyt täydentämään pienempienkin tilojen sisustusta. Useimmat huoneet kaipaavat mattoa jo käytännön syistä, eristäähän hyvä matto sekä ääntä että lämpöä, mutta valkoinen matto tuo mukanaan valoa ja avaruutta sen sijaan, että tekisi tilasta entistä ahtaamman. Toinen kestosuosikki onkin musta Jessica-matto, joka yhtä lailla sopii skandinaaviseen suoraviivaiseen sisustukseen.

Hyvä muistaa

Olemme ylpeitä matoistamme ja suosittelemmekin niitä mielellämme kaikille. Haluamme kuitenkin muistuttaa, että huopapallomaton paikkaa suunnitellessa kannattaa ottaa huomioon maton korkeus: matto on noin sentin paksuinen, eli sitä ei kannata asettaa aivan ovensuuhun tai paikkaan, jossa pientä korkeuseroa ei huomaa. Lupaamme, että rakastut sen pehmeyteen – kunhan se on sopivassa paikassa. Sen lisäksi tahdomme kertoa, ettei ole kahta samanlaista Shirishaa. Jokainen pallo värjätään yksitellen, jotta väri säilyisi huovutetussa villassa mahdollisimman kauan ja mahdollisimman kirkkaana, ja jokainen matto tehdään alusta asti käsin. Näin ollen jokainen matto on uniikki, ja se voi toisinaan tarkoittaa myös pieniä sävyeroja kahden Shirishan välillä. Jokainen matto valmistetaan huolella ja kärsivällisyydellä, sitä nimittäin tuhansien huopapallojen pyörittely vaatii, ja se käy läpi myös tiukan lopputarkastuksen ennen matkaansa Suomeen.

Anna siis tilaisuus Shirishalle, joka on klassinen, aikaa ja käyttöä kestävä matto. Se sopii neutraalin värinsä ansiosta monenlaisiin tyyleihin ja toisaalta piristää sisustusta varastamatta kaikkea huomiota. Erityisen iloisia olemme nähdessämme Shirishan aina osana skandinaavista kokonaisuutta, tuomassa palan Nepalin käsityöperinteitä ja eksotiikkaa linjakkaaseen ja yksinkertaiseen ympäristöön.

ihana-matto-lastenhuoneeseen-valkoinen-helppo-puhdistaa

@www.mamaglossy.nl

Posted in News By Milla

Tuotteet 1-10 / 37

/ sivu
Sivu:
  1. 1
  2. 2