Tuotteet 1-10 / 41

/ sivu
Sivu:
  1. 1
  2. 2

Sisustusfilosofioiden suosikit

cccc 9. lokakuuta 2017 21.45.39 Europe/Paris

Olemme Sukhin blogissa käsitelleet monia erilaisia sisustussuuntauksia. Näitä erilaisia tyylejä on yhdistänyt aina se, että ne ovat perustuneet usein ensisijaisesti enemmän mieltymyksiin kuin elämäntapaan. Graafinen mustavalkoisuus, rento boheemius ja esimerkiksi skandinaavisissa kodeissa suosittu vaaleus ovat makuasioita, mutta meitä kiinnostavat myös ne kodit, joissa sisustuksen takana on jokin tärkeä ajatus. Niinpä tutustuimme muutamaan filosofiaan kotien sisustusten takana.

Wabi-Sabi ja keskeneräisyyden kauneus

Wabi-sabi ei ehkä ole kovin kuuluisa meillä päin, mutta tämä japanilainen käsite koskee estetiikkaa, jossa epätäydellisyydessä ja keskeneräisyydessäkin löytyy kauneutta, jota juhlia. Wabi-sabi liittyy erityisen vahvasti esimerkiksi japanilaisiin teeseremonioihin, ja se kuuluu myös muihin japanilaisiin taiteenlajeihin. Tämä zen-buddhalaisuudesta polveutuva tapa katsoa maailmaa on enemmän kuin vain yksityiskohtia, keskeneräisyyden hyväksyntää sekä luonnonmukaisuutta – se on myös tapa rauhoittua kaiken sen upean äärelle, mitä meillä jo on. Me pidämme Wabi-sabista erityisesti siksi, että tämä kiirettä ja kertakäyttökulutusta kritisoiva liike sopii hyvin yhteen Sukhin tuotteiden kanssa: esimerkiksi huopapallomaton valmistus on hyvin meditatiivista, hidas käsityö vaatii tuhansien pallojen pyörittelyä ja toisaalta koska kyseessä on aina uniikki käsityö, siihen kuuluvat pienet epätäydellisyydet.

wabi-sabi-japanilainen-teehetki-pannualunen-huovutettu

www.peekinside.nl

Himailijan hygge

Hygge-käsite levisi kaikkien sanavarastoon viime vuonna, kun saimme vihdoin nimityksen sille ihanalle tunteelle, kun kylmänä syyspäivänä valitsemme kääriytyä viltin alle lukemaan kirjaa sen sijaan, että yrittäisimme suorittaa arkea. Lainaamme mielellämme tätä tanskalaisten elämäntapaa, jossa kodissa viihtyminen, lempiasioiden tekeminen ja rakkaiden ihmisten kanssa ajanvietto ovat tärkeysjärjestyksessä ensimmäisinä. Hyggeä ei voi kääntää sanantarkasti, koska kyse on ensisijaisesti fiiliksestä, mutta me pääsemme sen ytimeen hautaamalla viileänä päivänä varpaat pehmeään paimentolaismattoon, kutsumalla läheiset kylään ja tekemällä kodista viihtyisän paikan, jossa rentoutua. Hygge on lämmin olotila, joka valtaa koko kropan.

aito-kutoa-berberien-atlas-vuoristossa

Monenlaista minimalismia

Minimalismilla voidaan tarkoittaa melkein mitä tahansa elämäntavasta taidesuuntaukseen, ja me haluamme kiinnittää huomion erityisesti minimalismiin sisustustrendinä. Kuinka yhä useampi haluaa karsia ja tehdä kodistaan helposti siivottavan, tilavan ja sellaisen, jossa tavarat ovat joko tarpeellisia tai sitten niin rakkaita, että niiden näkeminen nostaa hymyn huulille. Turhasta tavarasta luopuminen on hyvä tapa aloittaa kodin minimalisointi, ja ennen kaikkea jatkossa sijoittaa laadukkaisiin, ajattomiin tuotteisiin. Kuten vaikkapa turkkilaiseen vintagemattoon, joka on jo kiertänyt maailmaa muutaman vuosikymmenen verran ennen kuin siitä kudotaan ainutlaatuinen taideteos. Minimalistin kodissa arvostetaan selkeää tyyliä sekä käytännöllisyyttä, sekä kestävää kulutusta. Myös tämä sopii Sukhin ideologiaan, sillä me haluamme tuoda asiakkaillemme iättömiä sisustustuotteita, joista tulee kuin perheenjäseniä.

turkkilainen-tilkkumatto-minimalistinen-koti-konmaritus

www.interiorinspiren.blogg.no
Posted in News By Milla

Tiesitkö tämän Sukhimatoista?

cccc 25. syyskuuta 2017 22.54.13 Europe/Paris

Mikäli olet eksynyt ensimmäistä kertaa Sukhin sivuille, haluamme kertoa sinulle muutaman perusasian matoistamme ja verkkokaupastamme: Olemme eettinen yritys, joka haluaa maksaa työntekijöilleen reilua palkkaa sekä tarjota hyvät työolosuhteet ja joustavat työajat, jotka mahdollistavat matontekijöille esimerkiksi lastenhoidon tai maanviljelyn matonkudonnan ohessa. Oikeudenmukaisen palkan ja kohtuuhintaisten mattojen yhdistäminen onnistuu poistamalla kaikki välikädet mattojen matkalta uuteen kotiin: matot toimitetaan suoraan Marokosta, Intiasta, Turkista ja Nepalista omistajilleen – ilman toimituskuluja! Haluamme jakaa kanssanne muutaman muunkin “Sukhi-faktan”!

värikäs-huopapallomatto-lastenhuoneeseen-pinokkio-alisha-klassikko

@diewarentester.de

Kaikki alkoi Alishasta

Kaiken takana on upean värikäs Alisha-huopapallomatto. Ensi alkuun pelkkiä huopapallomattoja myynyt Sukhi sai alkunsa kun sisustusalaa opiskellut Nasia innostui matkoillaan nepalilaisista huopapallomatoista ja uskoi niille olevan kysyntää myös Euroopassa. Ensimmäinen Sukhin myyntiartikkeli olikin monivärinen Alisha-matto, jonka jälkeen valikoima on laajentunut matto ja maa kerrallaan. Vaikka valikoimastamme löydät kymmeniä mattoja ja mahdollisuudet suunnitella oma matto ovat rajattomat, on Alisha säilynyt kestosuosikkina etenkin Etelä- ja Keski-Euroopassa. Sukhi tahtoo kuitenkin kehittyä ja tarjota asiakkailleen aina jotain uutta, eli nyt kannattaa tarkkailla esimerkiksi Instagram-tiliämme…

Naisten ja miesten valmistamia mattoja

Mattopajoiltamme otetuissa kuvissa vilahtelee enimmäkseen lahjakkaita naisia työn touhussa, ja monet työpajat ovatkin suorastaan iloisesti juttelevien naisten valtakunta. Mutta Intia tekee poikkeuksen: intialaisista villamatoista vain huovutetut kivimatot ovat naisten valmistamia, kaikki muut ovat miesten käsialaa! Olemme kuulleet, että Intiassa mattojamme tekevät erityisesti isät, joille mattojen valmistaminen on tarjonnut tilaisuuden yhdistää perheen kanssa vietetty aika sekä työskentely perinteisesti maatalouteen keskittyneellä alueella.

intialainen-kivimatto-huovutettu-käsintehty-luonnollinen-matto.jpg

Aina kannattaa valita aito

Marokkolaiset Beni Ouarain-paimentolaismatot ovat tuttuja monista sisustuslehdistä, mainoksista sekä blogeista. Mutta eräs asia tekee Sukhin berberimatoista aivan erityisen: Ne ovat aitoja. Kuten alkuperäiset Beni Ouarainit, myös meidän mattomme valmistetaan Marokossa. Ne ovat täysin paikallista tuotantoa: jopa lampaat, joiden villaa mattoihin käytetään, laiduntavat samalla seudulla Marokon Atlas-vuoristossa. Beni Ouarain-mattojen halpaversioissa saattaa olla jopa puolet vähemmän solmuja kuin meidän matoissamme, eikä materiaali välttämättä ole 100 % villaa. Sama pätee myös huopapallomattoihin: huhut kertovat jätteillä ja langanpätkillä täytetyistä huopapalloista. Voimme luvata, että meidän matoissamme on pelkkää villaa! Voit siis luottaa Sukhin laatuun.

aito marokkolainen paimentolaismatto berberit

Emme halua tarjota asiakkaillemme vain mattoja vaan melkein perheenjäseneksi laskettavan arvokkaan sisustuselementin, joka toivottavasti kestää aikaa ja käyttöä kauemmin kuin ohimenevät sisustustrendit. Mattomme valmistetaan perinteisiä tekniikoita käyttäen, sukupolvelta toiselle kulkeneeseen ammattitaitoon perustuen. Ostamalla kotiisi Sukhimaton saat palasen näitä tarinoita myös kotiisi, sekä sen lisäksi kauniin, lämpimän maton ja hyvän mielen.

Posted in News By Milla

Maailman pehmein matto ja muita hyviä nimiä

cccc 12. syyskuuta 2017 0.43.45 Europe/Paris

Kuten olette varmasti huomanneet, viihtyvät Sukhin matot erityisen hyvin bloggaajien kodeissa. Meistä on mahtavaa nähdä mattoja erilaisissa ympäristöissä ja kuulla kokemuksia suoraan käyttäjiltä, sillä suora palaute auttaa meitä parantamaan toimintaamme. Kiitokset välitetään eteenpäin matontekijöille ympäri maailman ja rakentava kritiikki otetaan huomioon, jotta uusi matto olisi aina iloinen yllätys. Halusimmekin lainata hieman muutamia monista lempikirjoituksistamme, joita blogeissa on nähty yhteistyössä Sukhimattojen kanssa.

beni-ouarain-marokkolainen-matto-olohuoneeseen-aito-uusi

@helmihytti

“Perintömatto" on mahtava kohteliaisuus

Yksi monista elämään jääneistä kehuista on ollut bloggaaja Helmi Hytin toteamus siitä, kuinka heidän kotiinsa kotiutunut suuri Malika-paimentolaismatto on oikea perintömatto. Sitähän me ehdottomasti haluamme Sukhin mattojen olevan, kestäviä ja ajattomia käsityöläisten taidonnäyteitä, jotka maksavat hintansa takaisin selviämällä vuosista ja muuttuvista sisustustyyleistä. Helmi kirjoitti todella kauniisti, kuinka matto huokuu lämpöä, pehmeyttä ja luonnetta ja mehän suorastaan kehräämme moisista kehuista. Myös otsikon maailman pehmein matto nimitys on peräisin Helmiltä. Toivomme, että tästä Beni Ouarain matosta on iloa Helmin kotona vielä vuosikymmeniksi!

iloinen-värikäs-lastenhuoneen-matto-villaa-ei-likaa

@asikaine

Värikäs, kuten omistajansakin

Kun tamperelainen blogipersoona Asikaine tilasi Sukhilta yhteistyön muodossa kirjavan Araav-maton, intialaisen villamaton, jonka värit ovat Asikaisen omien sanojen mukaan “Ihan kaikki”, arvasimme, että luvassa on aika kreisi kirjoitus. Matto sai Asikaisen epäilemään omaa mielenterveyttään, mutta se sai myös kovasti kiitosta pehmeydestään ja lämpöisyydestään – juuri ne ominaisuudet, mitä tältä tuhansista huovutetuista palasista ommellulta matolta odotammekin! Tuttuun Asikaisen tyyliin blogissa ja kommenttikentässä pohdittiin myös maton kohtaloa, jos sinne oksentaa. Haluamme lohduttaa, että ensiavun voi hoitaa aivan hyvin itse ja kun pahin on ohi, kiikuttaa matto ammattilaisen käsittelyyn. Suosittelemme tutustumaan mattojen hoito-ohjeisiin sivuillamme! Asikaiselle kotiutui lopulta myös toinen Sukhin matto, joka sai niin riettaita lempinimiä ettemme niitä kehtaa tässä yhteydessä lainkaan toistaa.

Yksi huopapallomatto miehellekin?

Eräs ilmiö, joka toistuu tasaisin väliajoin Sukhia koskevissa blogikirjoituksissa on mattokateus. Tämä ilmiö koskee yleensä miehiä, joiden sängynpuolelle ei se pehmeä villamatto päätynytkään. Ilmeisesti molemmat sukupuolet tahtovat aamuisin herätessä laskea varpaat ensin lämpöiselle matolle. Minnean Muruja-blogissa lastenhuoneeseen sijoitettu huopapallomatto houkutteli miestä niin paljon, että hän olisi tahtonut myös aikuisille oman maton! Toistaiseksi kuitenkin tuo kaunis, bloggaajan itsensä suunnittelema huopapallomatto jäi perheen taaperon iloksi: Leikki- ja rentoutumispaikaksi, kuten bloggaaja itse mattoa kutsui.

lastenhuoneen-lempi-matto-villaa-turvallinen-puhdas

@minneanmuruja

Muita mainioita nimityksiä ovat olleet mm. “se blogimatto” sekä “onnellisuusmatto”, ja jokainen lempeä lisänimi on tervetullut. Sukhin matot valmistetaan aina tilauksesta uuteen kotiinsa, eli vaikka mattoja joutuu hetken odottamaankin, ne ovat aina juuri uudelle omistajalleen valmistettuja. Samalla kun saat kotiisi käsintehtyä kauneutta, tuet työntekijöitämme Nepalissa, Marokossa, Intiassa ja Turkissa ja mahdollistat niin lasten koulussakäyntiä kuin äitien työskentelyä kotona lastenhoidon ohessa. Sanoisimme, että aika hyvä diili!

Posted in News By Milla

Tuliaisia Turkista

cccc 28. elokuuta 2017 15.51.11 Europe/Paris

Yksi Sukhimattojen neljästä kotimaasta on Turkki, tuo idän ja lännen rajalla loistava kulttuurien kohtauspaikka. Olemme erittäin ylpeitä Istanbulissa valmistettavista matoistamme, sillä tilkkumatoillamme on pitkä ja mielenkiintoinen historia, kuten kotimaallaankin. Turkkilaiset vintagematot valmistetaan matosta riippuen eri tekniikoita käyttäen, mutta niiden materiaalina ovat aina vuosikymmeniäkin vanhat kelim-paimentolaismatot. Ne ovat persoonallisia, yksityiskohtaisia ja ainutlaatuisia taideteoksia, joita on turkkilaisissa kodeissa pidetty myös pöydillä, seinillä sekä peittoina. Halusimmekin tutustua hieman tarkemmin turkkilaisten kotien kauniisiin yksityiskohtiin.

turkkilaiset-värikkäät-kankaat-kotiin-hamam-pyyhe-tyynyt

Pehmeät pyyhkeet, ylelliset kankaat

Matot eivät suinkaan ole ainoa kodin tekstiili, josta Turkki on kuuluisa. Viime vuosina erityiseen suosioon ovat nousseet ihanat käsinkudotut hamam-pyyhkeet, joita voi käyttää monipuolisesti myös pöytäliinoina, kaulalla, piknikviltteinä. Unelman kevyet pyyhkeiden kysyntä on kasvanut varmasti myös niiden käytännöllisyyden ansiosta: Ohuet pyyhkeet kuivuvat nopeasti eivätkä vie paljon tilaa. Sen lisäksi ne tuntuvat ja näyttävät todella hyvältä. Mikäli olet käynyt Turkissa, olet varmasti huomannut myös muut turkkilaiseen kotiin kuuluvat kankaat, kuten värikkäät tyynynpäälliset sekä kirjavat verhot. Turkissa ei tyydytä tylsiin perusväreihin vaan yhdistellään rohkeasti luoden dramaattisia kokonaisuuksia. Myös päällevärjätyt tilkkumattomme jatkavat tätä räväköiden värien perinnettä.

punainen-overdyed-tilkkutäkki-matto

Komeaa keramiikkaa

Emme usko, että kukaan maassa vieraileva malttaa palata kotiin ilman muutamaa astiaa muistona. Turkki ei turhaan ole maailmankuulu keramiikastaan, joka hurmaa väreillä, pienillä yksityiskohdilla sekä monikäyttöisyydellään. Satoja vuosia vanhat perinteet ovat jo oma taidemuotonsa, ja monet keramiikkataiteilijat signeeraavatkin työnsä. Turkissa pienille kulhoille on paljon käyttöä, sillä usein pöytään katetaan erilaisia tahnoja ja kastikkeita, ja ruoka jaetaan syöjien kesken. Upeat astiat tuovat aterialle juhlallisuutta, ja Suomessa ne lämmittävät mieltä poikkeamalla hieman perinteisistä pohjoismaisista valkoisista kattauksista. Teekulttuurinsa ansiosta erityisesti suloiset teeastiastot ovat suosittuja, sekä kirjavat kulhot. Jos haluat täydellisen turkkilaisen kokemuksen, nauti tee ruusumarmeladien kanssa matolla istuen.

turkki-keramiikka-kahvikuppi-tee-astiat-tuliaisiksi.jpg

Ja vielä ne loistavat lamput

Yksi turkkilaisen sisustuksen persoonallisimpia piirteitä ovat kauniit kattolamput, joiden värikkäät lasit luovat todellisen tunnelmavalaistuksen. Nämä mosaiikkilamput ovat leikkisiä ja ne henkivät samanlaista itämaista mystiikkaa kuin tummanpuhuvat matot. Kuten monet muutkin turkkilaiseen kotiin kuuluvista tavaroista, ovat nämäkin lamput tarkkaa käsityötä ja jatkumo monivuotisille perinteille. Meitä kiehtookin turkkilaisissa esineissä juuri niiden ikiaikaiset valmistusmetodit, käsityöperinteiden kunnioitus sekä tarinat esineiden takia. Ei ihme, että monen matkailijan laukut täyttyvät koriste-esineistä, hopeasta, huiveista ja pienistä herkuista kotimatkalla Turkinloman jälkeen. Isompia mattoja on kuitenkin vaikea mahduttaa mukaan, joten suosittelemme tietenkin tilaamaan ne kauttamme: ei postikuluja, ja saat aidon turkkilaisen tilkkumaton kotiovelle asti. Suoraan Istanbulista.

mosaiikki-turkkilainen-lamppu-käsityö-lasi-taide.jpg

Posted in News By Milla

Harmaa on hyvä valinta

cccc 14. elokuuta 2017 23.16.59 Europe/Paris

Me Sukhilla emme varmasti ole ainoita, jotka ovat ihastuneet tyylikkääseen harmaaseen. Jokin aika sitten harmaa ei ollut vielä arvossaan vaan puhuttiin “hiiren harmaasta” tai tylsästä betoninharmaasta. Vaikka harmaa yhä usein otetaan avuksi kun kirkkaammat värit tai vahvat kontrastit kaipaavat harmonisoivaa vastakohtaa, on nykyään harmaa monissa eri sävyissään päässyt myös sisustuksen keskeiseksi elementiksi. Vitsailematta ollenkaan harmaan viidelläkymmenellä eri sävyllä, olemme kuitenkin sitä mieltä, että harmaa sisustus tarjoaa enemmän vaihtoehtoja kuin moni uskoisikaan. Halusimme esitellä kolme suomalaista kotia, joissa Sukhin harmaa matto on päässyt osaksi kokonaisuutta ja näyttää samalla, kuinka väri ei vielä määritä kaikkea: myös materiaalit ja pinnat tarjoavat mahdollisuuden leikittelyyn.

turkkilainen-matto-itämainen-vintagematto-olohuoneeseen-iso-matto

@voikukkapelto

Harmaa turkkilainen tilkkumatto

Kun me näimme nämä kuvat Voikukkapelto-blogissa, jossa harmaa Elif-tilkkumatto pääsi koko komeudessaan olohuoneen keskipisteeksi, olimme todella innoissamme. Turkkilaiset vintagematot ovat monikäyttöisiä, arvokkaita ja samalla hyvin moderneja pitkästä historiastaan huolimatta. Elif on yksi monista valikoimamme värjätyistä tilkkumatoista, jotka edustavat päällevärjättyjen itämaisten mattojen perinnettä. Valikoimasta löytyy vaihtoehtoja iloisen kirkkaista dramaattisen tummiin sävyihin, mutta harva matto sopii yhtä hyvin moniin eri tiloihin kuin klassisen harmaa Elif. Maton pohjalta paistavat kukkakuviot ja geometriset muodot tekevät matosta oikean yksityiskohtia täynnä olevan taideteoksen! Olemme nähneet rohkeimmat sijoittamassa näitä ohuita itämaisia mattoja myös sohville ja pöydille peitteiksi – mielikuvituksen voi päästää valloilleen myös harmaan kanssa!

Kaunis kivimatto

Intiassa valmistetut kivimatot ovat loistava esimerkki siitä, että harmaa ei ole synonyymi tylsälle. Kolmessa eri sävyssä valmistetuista kivimatoista harmain on Ayaan-matto, jonka myös Lämmin ilo-blogin Venla valitsi heidän kotiinsa. Olemme nähneet viime aikoina kivimattoja usein puisten huonekalujen parina. Rantakivistä ja luonnosta innoituksensa saanut kivimatto on kuin pala kalliota kotona, ja sen kanssa sopivatkin yhteen vihreät huonekasvit, kukat ja muut luonnonläheiset elementit. Huovutettu kivimatto on 100 % villaa ja olemme valinneet raaka-aineiksi vain laadukkammain Uuden-Seelannin lampaanvillan. Ainutlaatuinen kivimatto saattaa varastaa huomion muulta sisustukselta, sillä sen pehmeän pyöreät kivet houkuttelevat koskemaan.

intialainen-villamatto-huovutettu-kivimatto-artek-pöytä-huonekasvi

@venlasof

Lämmin, harmaa, huopapallo

Nepalilaisten huopapallomattojen kattavassa värivalikoimassa löytyy harmaata kolmessa eri sävyssä, ja yksi harmaista huopapallomatoista onkin Aspru-matto. Tämä matto hurmaa ennen kaikkea pehmeydellään ja paksuilla, yksittäin valmistetuilla huopapalloilla jotka on sidottu tukevasti yhteen. Pieni Lintukoto-blogissa huopapallomatto otettiin osaksi lastenhuoneen mustavalkoista sisustusta, jonne ripaus harmaata tuo eloa. Monet ovat yhdistäneet harmaan huopapallomaton pirteän keltaiseen tai persoonalliseen turkoosiin. Tässä lastenhuoneessa harmaa huopapallomatto hehkuu lämpöä ja voimme luvata, että matto lämmittää varpaita ja eristää myös ääntä – varsin hyvä valinta lastenhuoneeseen! Mikäli et löydä kolmesta harmaan sävystä vielä sopivinta, löytyy liki 70 eri väristä myös muiden värien harmaaseen taittavia sävyjä. Ei muuta kuin suunnittelemaan!

harmaa-huopapallo-matto-lastenhuoneen-matto-mustavalkoinen-koti

@pienilintukoto

Posted in News By Milla

Sukhin oma #Girlboss

cccc 1. elokuuta 2017 14.58.42 Europe/Paris

Mikäli seuraat Sukhimattojen omaa Instagram-tiliä, tunnistat varmasti eräät kasvot jotka vilahtelevat monessa kuvassa iloisten käsityöläistemme keskellä. Kyseessä on tietysti Nasia Burnet, Sukhin hollantilainen perustaja, joka on kaikin tavoin esikuvamateriaalia erityisesti nuorille naisille. Halusin kysyä Nasialta muutaman kysymyksen koskien erityisesti sitä, millaista on olla nainen, jolla on vahva visio, ja toimia yrittäjänä ympäri maailmaa. Nasia antoi meille hieman aikaansa ja vastasi kysymyksiini.

Sukhin-intia-villamatot-matontekijä-nasia-naiset-yhdessä

Opiskelijasta yrittäjäksi

Nasia kertoi, kuinka hänen intohimonsa perinteisiä käsityötekniikoita ja luonnonmateriaaleja kohtaan heräsi hänen opiskellessa Haagissa Royal Academy of Arts-oppilaitoksessa. Häntä on kiehtonut ajatus käsityöperinteiden siirtymisestä äidiltä tyttärelle sekä puhtaiden ja paikallisten raaka-aineiden käyttö. Sekä tietenkin Nasia on rakastunut kauniiseen lopputulokseen! Nasian matkat Nepaliin, Intiaan ja Marokkoon ovat vain vahvistaneet halua viedä paikallista käsityökulttuuria myös muiden saataville, ja juuri mahdollisimman ekologisina tuotteina, ilman AZO-aineita tai allergeenejä sisältäviä väriaineita.

Onnea ja onnistumisia

Tyytyväiset asiakkaat ovat erittäin tärkeitä Sukhille, mutta keskeisiin toimintaperiaatteisiimme kuuluuvat myös onnelliset matontekijät. Nasian mukaan palkitsevinta on ollut tapaamiset Sukhin artesaanien kanssa, kuten esimerkiksi kohtaamiset suurten tuloerojen maassa Intiassa, jossa työntekijämme ovat voineet lähettää lapset kouluun ja löytää paikkansa yhteisössä saatuaan hyvän työpaikan. Matkoilta on kuvattu paljon materiaalia matontekijöiden arjesta ja elämästä, kuten tämä video Nepalista, jossa Nasia tapasi huopapallomattoja valmistavat upeat naiset.

Nasia haluaa, että matontekijämme tulevat nähdyksi ja että myös Sukhin asiakkaat tietävät, mistä heidän mattonsa tulevat ja kuka ne on tehnyt. Nasialle on ollut tärkeää tavata matontekijät ja kuulla heidän tarinansa, ja pitää huoli siitä että he voivat jatkossakin yhdistää kodin- ja lastenhoidon sekä palkkatyön. Oikeudenmukaisen palkkauksen lisäksi juuri joustavat työolosuhteet ja työajat ovat olleet osa Sukhin toimintaperiaatteita.

Nainen yrittäjänä vai yrittäjänainen?

Vaikka maailma etenee hitaasti kohti tasa-arvoa, ei aina ole helppo olla nainen, etenkään nuori nainen, ja yrittäjä. Kysyinkin Nasialta, onko sukupuolesta ollut etua tai haittaa hänen urallaan. Aina yhtä ihanan positiivinen Nasia piti naiseutta etuna, etenkin silloin kun hän pääsee tapaamaan matontekijöitä, joiden on ollut helpompi kertoa itsestään ja elämästään – usein elekielellä – Nasialle kuin Sukhin toimitusjohtajalle Wouter Durvillelle. Kun työntekijöitämme on kuvattu kotisivuja varten, on Nasian rooliksi jäänyt pelleily: Muuten niin iloiset matontekijät ovat muuttuneet vakaviksi ja varautuneiksi, joten hymyjen irrottamiseksi on Nasia saanut laittaa parastaan tilanteen keventämiseksi. Nämä hetket sekä matontekijät kertomassa elämästään ja siitä, kuinka ylpeitä he ovat voidessaan elättää perheensä, ovat olleet niitä tilanteita joissa naiset ympäri maailmaa ovat tunteneet vahvaa yhteenkuuluvuutta.

nasia-beni-ouarain-matot-marokon-atlas-vuorelta

Posted in News By Milla

Boheemi koti pimeneviin iltoihin

cccc 17. heinäkuuta 2017 23.16.59 Europe/Paris

Myönnetään: helteisessä heinäkuussa eivät ajatukset välttämättä ole lähestyvässä syksyssä ja siinä, millaisilla matoilla haluaa lämmitellä varpaitaan ilmojen viiletessä. Lupaamme, ettemme puhu kesän loppumisesta tämän enempää, mutta haluamme muistuttaa, että nyt on juuri oikea hetki tilata täydellinen matto syksyksi. Mattomme, jotka ovat alusta loppuun huolellista käsityötä, valmistetaan aina tilauksesta ja keskimäärin maton tekeminen kestää noin kahdeksan viikkoa. Kun olet valinnut juuri oikean maton syksyksi, voit taas unohtaa syksyn hetkeksi – kunnes muutaman kuukauden päästä pääset avaamaan ihanan paketin jostain päin maailmaa, pehmentämään pimenevien iltojen ja villasukkien aiheuttamaa lämmönkaipuuta!

Boheemi koti

Me Sukhilla olemme erityisen ihastuneita boheemiin sisustukseen, jossa riittää värejä, muotoja ja materiaaleja. Boheemi koti on yhdistelmä muistoja maailmalta, perintökalleuksia, lempivärejä ja jotain modernia. Haluaisimme esitellä omat suosikkimattomme rentoon ja rönsyilevään sisustukseen; sellaiseen, johon sopivat niin kasvit kuin kultaiset koriste-esineetkin, eriparilautaset ja kynttilät.

aito-paimentolaismatto-villaa-marokko-hippityyli

@paulinedress

Muhkea Beni Ouarain

Marokkolainen tyyli sopii loistavasti boheemin kodin sisustukseen. 100 % lampaanvillaa olevat aidot, Atlas-vuoristossa valmistetut paimentolaismatot ovat luonnollisia ja tuovat mukanaan tuulahduksen aavikolta. Vaikka Beni Ouarain-matot ovatkin maanläheisiä, ne ovat ylellisen pehmeitä ja suorastaan upottavia. Voimme kertoa, että monet asiakkaamme valitsevat mieluummin pepun alle Beni Ouarainin kuin perinteisen sohvan.

Huopamatto leikatusta huovasta

Todellinen käsityöläisten taidonnäyte on tämä kärsivällisesti tuhansista huopapaloista valmistettu runsas matto. Rohkeimmat sijoittavat maton lastenhuoneeseen, sillä sen uumeniin katoavat legot ja Barbien kengät. Tai sitten voit asettaa tämän omaperäisen maton kodin keskelle ihmeteltäväksi. Tämän eläväisen ja kiehtovan huopamaton ohi ei nimittäin voi kävellä ilman, että kokeilee miltä sadat ja tuhannet huopapalat tuntuvat.

sukhi-värikäs-upea-matto-luonnonmateriaaleista

Turkkilainen hamppumatto

Upeat turkkilaiset vintagemattomme ovat ehdottomasti ansainneet paikkansa osana boheemia hippikotia. Perinteikkäät hamppumatot ovat vuosikymmeniä vanhoja, mutta ne vain paranevat päästessään uuteen elämään. Laadukkaat, ekologisesta hampusta valmistetut matot kestävät kulutusta ja lisäävät kotiin itäistä eksotiikkaa.

Tässä muutama vinkki siihen, millaiset matot sopivat kotiin, joka inspiroi elämään. Siihen asti oikein onnellisia kesäpäiviä!

turkkilainen-itämainen-matto-valkoinen-hampusta-luonnonmateriaalit

@another-day.fr

Posted in News By Milla

Huopapallomattojen kotona Nepalissa

cccc 3. heinäkuuta 2017 22.52.46 Europe/Paris

Himalajan vuoristossa, Kiinan ja Intian välissä sijaitseva Nepal on Sukhille tärkeä maa monella tapaa. Olemme lainanneet nimemme nepalin kielestä, jossa “Sukhi” tarkoittaa onnellista. Olemme inspiroituneet maan monipuolisesta kulttuurista, kauneudesta ja ihmisten ystävällisyydestä. Ja koko Sukhin tarina on alkanut Nepalista, sillä ennen kuin valikoimaamme tulivat perinteiset Beni Ouarain-paimentolaismatot, intialaiset villamatot sekä turkkilaiset tilkkumatot, myimme vain huopapallomattoja. Joita myymme yhä ylpeinä: ne edustavat tekijöidensä ammattitaitoa ja kärsivällisyyttä sekä asiakkaidemme omaa makua, ovathan matot täysin räätälöitävissä. Huopapallomatot ovat yhdistelmä modernia sisustussuunnittelua ja nepalilaista käsityöperinnettä. Olethan jo nähnyt videomme siitä, kuinka nämä ainutlaatuiset matot valmistetaan? 

Vastoinkäymisiä ja toivoa paremmasta 

Kun aloitimme toimintamme huopapallomattoja myyvänä yrityksenä, kohtasi melko pian toiminnan aloituksen jälkeen Nepalia maanjäristys. Huhtikuussa 2015 luonnonmullistuma jälkijäristyksineen vaati tuhansia kuolonuhreja ja vaikuttaa yhä satojen tuhansien nepalilaisten arkeen. Maanjäristys vaikutti maalle elintärkeään turismiin, se pysäytti hetkeksi myös meidän matontuotantomme ja ennen kaikkea se aiheutti paljon inhimillistä kärsimystä. Me Sukhilla olimme huolissamme erityisesti työntekijöistämme, jotka onneksi selvisivät katastrofista pelkillä aineellisilla vahingoilla.

Nepalilaiset ovat kuitenkin myönteistä ja elämäniloista kansaa. Maanjäristys tuhosi rakennuksia, jonka seurauksena esimerkiksi lasten koulunkäynti kärsi runsaasti. Maalla on onneksi tukenaan myös monia kansainvälisiä avustusjärjestöjä sekä lukuisia yrityksiä, jotka haluavat olla kehittämässä paikallista käsityökulttuuria. Sukhille työntekijöiden hyvinvointi on ensisijaisen tärkeä asia: he saavat 2-3 kertaa korkeampaa palkkaa mitä alueen keskiansiot ovat, ahtaiden tehdasolosuhteiden sijaan työskentely tapahtuu vapaavalintaisesti kotona tai pienissä mattopajoissa ja työntekijöillemme tarjotaan tilaisuuksia vapaapäiviin ja lomiin esimerkiksi perhetilanteiden sitä vaatiessa. Ja Sukhin mattoja valmistavat vain aikuiset – me tahdomme, että heidän lapsensa voivat kouluttautua. 

Huopapallomatto, jolla on merkitys

Sukhin tuotteiden mukana saat aina tiedon siitä, kuka maton on valmistanut. Matontekijät esitellään kotisivuillamme ja heille voi lähettää myös sähköpostia. Jälleenrakennustyöt Nepalissa jatkuvat, vaikka matka on pitkä tälle jo valmiiksi yhdelle maailman köyhimmistä ja alikehittyneimmistä maista. Haluamme osaltamme kertoa Nepalin kauneudesta, mattojemme ja yrityksemme kautta, jotta maan matkailu elpyisi ja maalle merkittävä tulonlähde, käsityöt ja tekstiilit, jatkaisivat kukoistustaan myös valtion rajojen ulkopuolella. Nepalilainen tervehdys “Namaste” kuulutkoot myös kaikille niille asiakkaille, jotka ovat omalla ostoksellaan tukeneet paikallista yhteisöä.

Nepal-onnellisten-mattojen-kotimaa-vuoristossa

Posted in News By Milla

Matot mustavalkoiseen sisustukseen

cccc 19. kesäkuuta 2017 22.16.23 Europe/Paris

Me Sukhilla olemme mattotilauksista päätelleet, että monissa skandinaavisissa kodeissa suositaan mustaa ja valkoista, yhdessä tai erikseen. Graafiset kuviot, yksinkertaiset linjat ja mustan, valkoisen ja kolmannen tehosteena toimivan värin yhdistelmät vaikuttavat olevan erityisen suosittuja. Mustaa ja valkoista löytyy runsaasti myös Sukhin valikoimasta. Koska värimme ovat aina ekologisia, myrkyttömiä ja mahdollisimman luonnonmukaisia, on lopputulos myös luonnollinen. Niinpä Sukhimattojen valkeat matot tuovat usein kermaan taittuvalla sävyllään sisustukseen pehmeyttä, ja villa tuo pehmeyttä selkeään sisustukseen.

beni-ouarain-paimentolaismatto-makuuhuone-mustavalkoinen-sisustus

@talomarkki

Beni Ouarain, kaksivärinen klassikko

Beni Ouarain-matot ja erityisesti paimentolaismattojen timanttikuvioiset Aicha- sekä Khadija-mallit ovat monen mustavalkoiseenkin väripalettiin tykästyneen valinta. Perinteiset paimentolaismatot ovat arvostettuja, laadukkaita ja sopivat monenlaiseen tyyliin, tuovathan ne lämpöä paitsi kotiin itsessään myös kodin ilmeeseen. Beni Ouarain-mattojen valkoinen on jopa hieman beigeä muistuttavaa luonnonvalkoista, se on nimittäin värjäämätöntä lampaankarvaa. Lämmin ja muhkea marokkolainen matto tuo kodikkuutta moderniin kotiin.


Huopapallomatot omaan makuun
 

Nepalilaisten huopapallomattojen valikoimasta löytyy kokomusta Jessica sekä luonnonvalkoinen Shirisha, ja tiedämme monen suomalaisen avanneen kotona mattopakettinsa löytääkseen sieltä jomman kumman näistä käsintehdyistä matoista. Paksu ja pehmeä huopapallomatto käy monipuolisesti erilaisiin tiloihin, ja yksi asia on varma: sitä ei voi ohittaa kokeilematta miltä tuhannet yhteen ommellut pallot tuntuvat. Tiesitkö, että voit myös suunnitella oman mattosi? Olemme nähneet monia mustavalkoisia huopapallomattoja erilaisilla kuvioilla: kuvio, kuten myös maton koko ja väritys, ovat asiakkaan vapaasti valittavissa. Ehkäpä mustien ja valkoisten, yksitellen värjättyjen pallojen sekaan voisi sekoittaa hieman kolmattakin sävyä?

huopapallomatto-mustavalkoinen-timanttikuvio-graafinen-sisustus.jpg

Mustaa, valkoista ja monia materiaaleja 

Me Sukhilla toivomme, että jokaiseen kotiin löytyy sopiva matto – eettisesti valmistettu, ekologinen ja ennen kaikkea kestävä ostos. Jos kaipaat kiiltävien pintojen ja graafisten linjojen rinnalle jotain elävää, rönsyilevää ja rentoa, suunnittele oma huopamatto leikatuista huopapaloista. Voit yhdistellä myös mustaa ja valkoista ja saada aikaan mustavalkoisen viidakon tuhansista paloista. Tai sileiden pintojen ja klassisten kelim-mattojen ystävälle voimme suositella värjättyjä, itämaisia vintagemattoja, joista löytyy niin dramaattista mustaa kuin eleganttia valkoista. Ja tietysti mahdollisuus räätälöidä juuri se matto, joka täydentää oman kodin.

 

Posted in News By Milla

Matontekijän terveiset

cccc 4. kesäkuuta 2017 22.19.39 Europe/Paris

On eräs yksityiskohta, joka on erityisen suosittu Sukhin asiakkaiden valokuvissa, kiitoksissa sekä kommenteissa. Nimittäin tuotteidemme mukana tulevat tervehdykset tekijältä. Oli kyse sitten nepalilaisista huopapalloista valmistetuista lasinalusista tai koko huoneen kokoinen Beni Ouarain-matto, työntekijämme tahtovat aina liittää mukaan lapun, jossa kerrotaan juuri sen käsityöläisen nimi, joka on kyseisen tuotteen tehnyt. uusi-matto-nepalista-matto-postilla-paketissa.jpg

@zauberbar.blogspot.com ,@missjettle.nl

Henkilökohtainen viesti toiselta puolelta maailmaa

Olemme hyvin ylpeitä matoistamme, jotka valmistetaan aina käsityönä alusta loppuun. Mattomme eivät ole teollisia massatuotteita vaan uniikkeja, persoonallisia taideteoksia jotka on tehty sydämellä. Olemme käyneet paikan päällä Nepalissa, Marokossa ja Intiassa tutustumassa työntekijöidemme oloihin ja elämään sekä kuvaamassa heistä ne, jotka ovat halunneet antaa kuvansa julkaistavaksi sivuillamme. Tämän lisäksi matontekijöiden työstä löytyy videota – ja niitä on tulossa myös lisää! Haluamme kertoa asiakkaillemme mahdollisimman tarkkaan mistä matot tulevat ja ennen kaikkea kuka ne on tehnyt, sillä jokainen Sukhin matto on tekijänsä näköinen.

Henkilökohtaiset terveiset ovat erityisen tärkeitä matontekijöillemme, jotka elävät alueilla, joilla harvoin on jokapäiväinen pääsy internettiin, saati mahdollisuus kommunikoida maton ostajien kanssa. Välitämme heille terveisiä sekä näytämme kuvia uusiin koteihin saapuneista matoista, ja he ovat hyvin ylpeitä työstään. Mattojen valmistaminen on mahdollistanut monelle elinkeinon perinteisten töiden kuten maanviljelyn ohella, ja koska matontekijämme saavat työskennellä myös kotona, he voivat samalla pitää huolta lapsistaan. Kun olemme tavanneet matontekijöitämme, olemme kuulleet monta iloista tarinaa siitä, mihin matoista saatu palkka on käytetty. Monet ovat perustaneet sen avulla omaa yritystoimintaa, toiset lähettäneet lapsensa kouluun. Matontekijämme ovat tästä tilaisuudesta kiitollisia.

paimentolaismatto-ben-ouarain-aito-marokkolainen-villamatto-berber@lilalivblog

Kiitos kaikille 

Me Sukhilla tahdomme kiittää sekä arvostettuja matontekijöitämme kuin tärkeitä asiakkaitamme. Jokainen asiakas on omalta osaltaan mahdollistamassa pienen palan parempaa maailmaa ja arvostamme sitä, että asiakaat jaksavat kärsivällisesti odottaa joskus kuukausiakin uutta mattoaan: käsityö ei aina valmistu hetkessä, mutta se on odottamisen arvoista! Ja haluamme pitää hyvää huolta työntekijöistämme, jotka ovat aina hyvin omistautuneita työlleen. Ilman laadukkaita mattoja emme voisi pitää asiakkaita tyytyväisinä. Sukhin tavoitteena on kasvaa ja mahdollistaa mahdollisimman monelle uusi työ oman käsityökulttuurinsa keskuudessa. 

Mikäli ilahdut mattosi mukana tulevasta pienestä viestistä, laita se ihmeessä esimerkiksi Instagramiin nähtäväksi. Meidät löytää sieltä nimellä @sukhimatot ja tililtämme löytyykin monen asiakkaan saama viesti siitä, mistä heidän mattonsa tulee. Matot lähetetään mattopajoiltamme, jossa matot joko valmistetaan tai jonne maton kotonaan valmistanut käsityöläinen sen tuo, ja kun se on kuivattu auringossa, pakattu ja postitettu, seuraavan kerran sen avaa uusi omistaja. Yritämme aina pakata mukaan ripauksen maton kotimaan tunnelmaa.

harmaa-huopapallomatto-käsityö-pohjoismaiseen-kotiin 

Posted in News By Milla

Tuotteet 1-10 / 41

/ sivu
Sivu:
  1. 1
  2. 2