Tuotteet 1-10 / 29

/ sivu
Sivu:
  1. 1
  2. 2

Neljä upeaa marokkolaista

cccc 25. huhtikuuta 2017 15.10.00 Europe/Paris

Malika, Naima, Khadija ja Aicha – joko tunnet nämä neljä upeaa marokkolaista? Jos et, on aika tutustua Sukhin neljään ihanaan Beni Ouarain-paimentolaismattoon, jotka jokainen kertovat omaa tarinaansa Marokon Atlasvuorilta, juuri näiden klassisten berberimattojen syntyseuduilta. Beni Ouarain-matoista on viime vuosina tullut huikean suosittuja, jonka takia markkinoille on tullut myös hurja määrä kopioita. Me haluamme kuitenkin tarjota asiakkaillemme aitoja paimentolaismattoja. Ne eivät ole halvimpia, ja niitä joutuu odottamaan muutaman kuukauden, mutta ne ovat paikallisten alusta loppuun asti huolellisena käsityönä valmistamia kaunottaria, jotka kestävät sukupolvelta toiselle. Eräs bloggaaja nimitti omaa Beni Ouarain-mattoaan ”perintömatoksi”, ja sellaiseksi ne ovat suunniteltu: aikaa ja käyttöä kestäviksi sisustuksen kulmakiviksi, jotka sopivat eri tyyleihin ja aikakausiin.

Malika 

Ensimmäiseksi halusimme esitellä Malika-maton, sillä se edustaa berberien käsityökulttuuria syvällisemmin kuin mikään muu. Maton kuviointi on symboleja, jotka kertovat tekijänsä elämästä – esimerkiksi syntymistä, kuolemista tai luonnontapahtumista. Jokainen Malika on uniikki ja täynnä erilaisia merkityksiä.

symbolit-kuviointi-kertovat-tarinaa-käsityö-perinne

Credir: @moodfeather.com

 Khadija

Luonnonvalkoinen, joka hieman beigeen taittava Khadija on kokonaan kuvioitu käyttäen tummanruskeaa, värjäämätöntä lampaanvillaa. Khadijan salmiakkiruutu on todella trendikäs ja tämä luonnollisempi versio mustavalkoisesta värityksestä, jossa kermanvaalea ja tummanruskea luovat kontrastia, toimii varmasti minkä tahansa sisustuksen täydentäjänä.

sukhimatot-beniouarain-salmiakkiruutu-kaunis-kuvio-villamatto Aicha

Beni Ouarain-mattojen suosikki taitaa olla Aicha, jossa keskellä kulkee salmiakkiruudut. Tiesittekö muuten, että Aicha, kuten monet muutkin Sukhin matot, on nimetty tekijänsä mukaan? Kuvassa maton kanssa on siis hänen marokkolainen kaimansa, hersyvästi naurava Aicha. Kuten muutkin Beni Ouarain-mattomme, on Aicha lumoavan pehmeä ja paksusti kudottua 100 % lampaanvillaa – laatua, jota ei teollisessa massatuotannossa saa aikaiseksi.

Aito-ja-alkuperainen-paimentolaismatto-marokosta

Naima

Hurmaava Naiman kuviointi on hieman leveämpää kuin muissa matoissa. Me rakastamme Naiman modernia tyyliä, jossa ikiaikainen traditio yhdistyy graafisempaan kuvioon. Joka tietenkin sopii varsin hyvin skandinaavisiin koteihin mustavalkoisen sisustuksen ja selkeiden linjojen rinnalle.

Oli suosikkisi kuka tahansa näistä neljästä laadukkaasta matosta, suosittelemme pitämään siitä hyvää huolta. Auringossa kuivattu paimentolaismatto ei kestä hyvin suuria vesimääriä, joten maton puhdistuksessa kannattaa olla varovainen. Jos Beni Ouarain-mattojen vaalea pohjaväri pelottaa, voimme lohduttaa: tänä keväänä luvassa on myös jotain uutta, persoonallista, rohkeaa ja ennen näkemätöntä paimentolaismattojen valikoimassa.  

marokko-matto-aito-ja-tyylikäs-hapsut-siksak

Posted in News By Milla

Shirisha – uusi suosikkimatto

cccc 8. huhtikuuta 2017 21.39.40 Europe/Paris

Sukhi on tunnettu erityisesti huopapallomatoistaan, joita on saatavilla lähes 70 eri värissä, vapaasti yhdistellen tai jo valmiiksi hyviksi todetuissa malleissamme. Yksi huopapallomatto on kuitenkin noussut yli muiden, nimittäin valikoiman valkoisin yksilö, hurmaavan kaunis Shirisha-matto. Shirisha on kokovalkoinen kaunotar, joka on löytänyt tiensä erittäin usein juuri skandinaavisiin koteihin, joiden vaalean yleisilmeen valkea matto täydentää. Shirishaa löytyy sekä suorakulmaisena että pyöreänä ja koon voit valita itse. Maton hinta on alkaen 140 euroa ja kotiintoimitus on tietenkin ilmainen.

Miksi juuri Shirisha?

Shirishan salaisuus lienee sen väri. On ollut ilo huomata, että Shirisha on löytänyt tiensä myös lapsiperheisiin ja koteihin, joissa asuu lemmikkieläimiä. Vaikka valkoinen väri on tunnetusti melkoinen riski jos kotona asuu karvaista väkeä tai pieniä ihmisiä, jotka ovat innokkaita sotkemaan, on toisaalta huopapallomatto helppo pitää puhtaana. Mikäli tahra ei lähde kevyesti kostealla liinalla painamalla tai edes ammattilaisen käsittelyssä, voi kaksipuolisen maton onneksi aina kääntää – ja se on kuin uusi!

valkoinen-matto-huopaa-väriä-ja-valoa.jpg

@kebohoming.blogspot.it

Tämä luonnonvalkoinen huopapallomatto on vilahdellut monissa blogeissakin, jossa se on usein päässyt täydentämään pienempienkin tilojen sisustusta. Useimmat huoneet kaipaavat mattoa jo käytännön syistä, eristäähän hyvä matto sekä ääntä että lämpöä, mutta valkoinen matto tuo mukanaan valoa ja avaruutta sen sijaan, että tekisi tilasta entistä ahtaamman. Toinen kestosuosikki onkin musta Jessica-matto, joka yhtä lailla sopii skandinaaviseen suoraviivaiseen sisustukseen.

Hyvä muistaa

Olemme ylpeitä matoistamme ja suosittelemmekin niitä mielellämme kaikille. Haluamme kuitenkin muistuttaa, että huopapallomaton paikkaa suunnitellessa kannattaa ottaa huomioon maton korkeus: matto on noin sentin paksuinen, eli sitä ei kannata asettaa aivan ovensuuhun tai paikkaan, jossa pientä korkeuseroa ei huomaa. Lupaamme, että rakastut sen pehmeyteen – kunhan se on sopivassa paikassa. Sen lisäksi tahdomme kertoa, ettei ole kahta samanlaista Shirishaa. Jokainen pallo värjätään yksitellen, jotta väri säilyisi huovutetussa villassa mahdollisimman kauan ja mahdollisimman kirkkaana, ja jokainen matto tehdään alusta asti käsin. Näin ollen jokainen matto on uniikki, ja se voi toisinaan tarkoittaa myös pieniä sävyeroja kahden Shirishan välillä. Jokainen matto valmistetaan huolella ja kärsivällisyydellä, sitä nimittäin tuhansien huopapallojen pyörittely vaatii, ja se käy läpi myös tiukan lopputarkastuksen ennen matkaansa Suomeen.

Anna siis tilaisuus Shirishalle, joka on klassinen, aikaa ja käyttöä kestävä matto. Se sopii neutraalin värinsä ansiosta monenlaisiin tyyleihin ja toisaalta piristää sisustusta varastamatta kaikkea huomiota. Erityisen iloisia olemme nähdessämme Shirishan aina osana skandinaavista kokonaisuutta, tuomassa palan Nepalin käsityöperinteitä ja eksotiikkaa linjakkaaseen ja yksinkertaiseen ympäristöön.

ihana-matto-lastenhuoneeseen-valkoinen-helppo-puhdistaa

@www.mamaglossy.nl

Posted in News By Milla

Vastustamaton villa

cccc 27. maaliskuuta 2017 21.36.32 Europe/Paris

Miksi valita villamatto? Myönnetään – villa ei ole halvin eikä aina helpoin materiaali matolle. Useimmat villamatot nukkaavat hieman alkuun eivätkä ne kestä kylvetystä mattolaiturilla. Mutta silti villa on yksi arvostetuimmista raaka-aineista mitä tulee mattoihin. Ja hyvästä syystä! Koska suurin osa Sukhin matoista on tehty 100 % villasta, haluamme hieman kertoa miksi se on meidän suosikkimateriaalimme.

Ekologinen ja eettinen

Toisin kuin monet öljyä raaka-aineenaan käyttävät tekokuidut, villa on täysin uusiutuva luonnonvara. Matoissa käytettävä villa tulee pääasiassa Uudesta-Seelannista, jossa lampaat saavat elää lajinmukaista elämää ulkona laiduntaen. Beni Ouarain-mattojemme hienolaatuinen villa tulee taas kirjaimellisesti mattopajan takapihalta, sillä nämä lampaat elävät paimentolaisheimon perinteiden mukaisesti Atlas-vuoristossa laiduntaen. Meillä on korkeat kriteerit myös raaka-aineiden tuottajille, ja näihin vaatimuksiin kuuluu tietenkin eläinten hyvä kohtelu. Ei turhia kemikaaleja, ei teollistunutta tuotantoa. Raakavilla kehrätään langaksi matontekijöidemme toimesta, eli matot ovat alusta loppuun asti käsityötä. Ympäristöystävällisyyttä lisää maton kestävyys: me haluamme luoda ajattomia klassikoita, jotka kestävät käyttöä.

lampaat-lampaanvilla-intia-kudonta

Lämmin ja pehmeä

Etenkin täällä pohjoisessa osataan arvostaa villan eristäviä ominaisuuksia. Se lämmittää jalkojen alla aivan eri tavalla kuin tekokuidut, ja villamatto myös eristää ääntä kodeissa. Kunnollinen villamatto on nopein ratkaisu mahdollisiin akustiikkaongelmiin! Ja niinä kesän harvoina kuumina päivinä ei villamatto kuitenkaan hiosta, sillä villa on hengittävä materiaali. Emme myöskään väheksy villan paloturvallisuutta: vaatii lähes 600 celciusasteen lämpötilan, että villa syttyy palamaan, se ei sula ja aidosta villamatosta kipinät sammuvat itsestään. Luonnostaan antibakteerinen villa on myös erittäin hygieninen ratkaisu. Villamaton puhdistukseen löytyy tarkemmat ohjeet sivultamme: kevyellä, kostealla liinalla painelu auttaa usein, järemmät keinot kannattaa jättää ammattilaisen käsiin. Aivan äärimmäisessä hädässä auttaa yksinkertainen kikka: huopapallomattomme ovat kaksipuoleisia, eli voit kääntää maton ja se on kuin uusi!

Laadukas ja kaunis

Kyllä, villalla on paljon ominaisuuksia jotka tekevät siitä lähes voittamattoman. Mutta emme ole unohtaneet sen esteettistä ulottuvuutta. Eläväinen, korkealuokkainen ja puhdas villa on materiaali, joka kestää aikaa ja katseita. Värjäykseen käytämme vain myrkyttömiä värejä, ja villassa värit kestävät kirkkaina vuodesta toiseen. Oli mattomme uusi koti sitten lastenhuone, keittiö tai toimisto, sen täytyy tuntua ja näyttää hyvältä. Olemme todenneet, että monikäyttöinen villa on paras ratkaisu kun tahdomme tarjota asiakkaillemme käytännöllistä ylellisyyttä.

Taitavat matontekijämme osaavat muokata villaa monilla tavoilla ja tuloksena on persoonallisia, aitoja mattoja, jotka kestävät sukupolvelta toiselle. Ymmärrämme, ettei villa ole edullisin vaihtoehto ja toisinaan perintökalleudeksikin kutsutun maton tilaaminen voi tuntua riskialttiilta: meiltä voitkin tilata jokaisesta matosta pienemmän version sovitettavaksi kodin sisustukseen ja värimaailmaan. Toivomme tietenkin, että ihastut jokaiseen mattoon valikoimassamme, mutta tärkeintä on löytää juuri ”se oikea”, joka näyttää aina yhtä hyvältä vaikka tyylit ympärillä muuttuisivatkin.  

villa-nepal-sukhi-matot-nepal

Posted in News By Milla

Juhli matontekijöidemme mukana

cccc 15. maaliskuuta 2017 14.19.53 Europe/Paris

Sukhin mattoja valmistetaan ympäri maailmaa ja jokaisen uniikin maton mukana matkustaa myös pala tekijänsä kulttuuria. Me Sukhilla olemme yrittäneet opetella hieman perinteitä jokaisesta neljästä Sukhimattojen kotimaasta: Turkista, Intiasta, Nepalista ja Marokosta. Juhlapyhien merkitys selviää viimeistään silloin, kun kaikki matontekijämme ovat lomalla yhtä aikaa! Halusimme kertoa myös Sukhiblogin lukijoille muutamista matontekijöidemme monista rikkaista perinteistä, jotta voisimme ymmärtää vieläkin paremmin mattojen ja niiden tekijöiden taustaa.

Mahtavan makea sokerijuhla

Tiesittekö, että Turkissa vietetään monien muslimien tapaan kolmipäiväistä sokerijuhlaa ramadan-paastokuukauden päätyttyä? Tämä juhla on hyvä syy sulkea pankit ja päästää koululaiset vapaalle, kyseessä on nimittäin ennen kaikkea perheen kesken vietetty juhla, jonka viettoon monet matkaavat kotikyliinsä. Herkuttelulla on tärkeä rooli sokerijuhlassa, jonka aikana parhaimpiinsa puetut lapset kiertävät ovelta ovelle toivottamassa hyvää bayramia ja saaden palkinnoksi karkkia tai rahaa... Hetkonen, kuulostaako tutulta?

intia.holi.diwali

Valoa ja väriä Intiassa

Intian kaksi suurinta juhlaa, Diwali sekä holi, ovat omistettu iloitsemiselle. Diwali tarkoittaa valon juhlaa, ja se osuukin yleensä juuri synkimpään vuodenaikaan loka-marraskuun vaihteeseen. Mikä onkaan sen parempi syy sytyttää kynttilät, koristella kodit erilaisin valoin ja lopuksi järjestää isoja ilotulituksia? Diwali on Intiassa kansallinen juhlapäivä, jota vietetään riemuiten uskonnosta riippumatta. Diwalia juhlitaan jopa yhdeksän päivän ja yön ajan ja siihen aletaan valmistautua jo hyvissä ajoin ennen itse juhlaa: Diwali jos mikä on hyvä syy ostaa uudet juhlavaatteet, täyttää kaapit ystäville ja sukulaisille tarjottavilla herkuilla sekä antaa kodille uusi ilme.

Maaliskuussa vietettiin taas holia, jokakeväistä värien juhlaa jossa ihmiset saavat suihkun sateenkaaren väreissä hehkuvia värijauheita. Kaksipäiväiseen juhlintaan kuuluu ensin suuret nuotiot ja seuraavana päivänä väreissä kirjaimellisesti kylpeminen, jonka jälkeen holia juhlitaan vielä lisää läheisimpien kesken. Hindulainen Holi on erityisen loistokas Pohjois-Intiassa, jossa sijaitsevat myös Sukhin mattopajat. Ehkäpä kirjavat huopamatot ovat saaneet inspiraationsa juuri holin väreistä?

nepal.juhlat.sukhi

Ilonpitoa pitkällä kaavalla

Entä oletteko kuuleet Dashainista, yli kaksi viikkoa kestävästä nepalilaisesta juhlasta jota vietetään syksyllä? Kuunkierron mukaan kulkevat juhlaperinteet sisältävät mm. paikallisia perinnejuhlia sekä koteihin ja puutarhoihin taiteiltuja kuvioita, jotka tehdään esimerkiksi kukkien terälehdistä tai värjätystä riisistä. Tiesimme jo huopapallomaton valmistuksesta kertovaa videota katsoessamme, että monet nepalilaiset ovat kärsivällisiä ja käteviä käsistään, ja tämä vahvistaa mielikuvaa! Vaikka Dashain-juhlaan liittyykin erilaisten uskonnollisten ryhmien omia tapoja, on juhlan pohjimmainen merkitys hyvän voitto pahasta.

Ruusujen tuoksua Marokossa

Marokossa juhlitaan ympäri vuoden: aina tilaisuuden tullen ystävät ja sukulaiset kutsutaan kylään ja juhlitaan elämää. Sukhin Atlas-vuoristossa valmistetut Beni Ouarain-matot ovat osa vanhaa berberien paimentolaiskulttuuria, ja ruusun juhla, El Kelia des Mgouna, onkin merkittävä juuri berbereille. Yleensä toukokuun puoliväliin sijoittuvaa ruusujen juhlaa vietetään juuri korkealla ja kuivassa ilmastossa Atlas-vuoristossa Vallée des Roses-laaksossa, jossa persialaiset ruusut ovat kolmipäisen festivaalin keskipisteenä. Jälleen kerran voit varautua nauttimaan ihanista kukkaistuoksuista, mitä herkullisimmasta ruoasta, musiikista, markkinoista ja naurusta.  

marokko.ruusujen.juhla.jpg

Posted in News By Milla

Kevättä kotirintamalla

cccc 7. maaliskuuta 2017 7.12.30 Europe/Paris

Kalenterikuukausi on muuttunut maaliskuuksi ja voimme jo hiljaa iloita: talvi on virallisesi ohi! Suomessa tietenkin saadaan vielä jonkin aikaa nauttia pakkasista, lumesta ja pimeästä, mutta kevään merkkejä on jo näkyvissä. Päivä pitenee joka viikko 40 minuuttia, auringonvalo houkuttelee pihalle ja puutarhureille koittaa aika kaivaa kuoppia puille ja pensaille. Kevät on oikea aika hemmotella myös huonekasveja, vaihtaa multia tai tarjota kasveille isommat ruukut. sukhin-alunen-ja-kaktus

@momentaufnahmenblog.blogspot.de

Vihreästä virkeyttä

Huonekasveilla on tutkitusti paljon myönteisiä puolia. Me Sukhilla tietysti arvostamme erityisesti kukkien ja kasvien visuaalisia ominaisuuksia: joskus paras tapa aloittaa viikonloppu on tuhlata kunnolliseen kukkakimppuun, ja toisaalta omakohtaisesta kokemuksesta tiedämme, että pitkäikäisestä huonekasvista voi tulla melkeinpä perheenjäsen! Pieni lisäys vihreää sopii sisustukseen kuin sisustukseen tyylistä riippumatta. Jos kaipaat lisää inspiraatiota huonekasvien sijoittamiseen kotona, suosittelemme tutustumaan Sukhin Pinterest-sivuilla ”Kasveja kotiin”-kansioon, josta löytyy liki 70 erilaista vinkkiä kodin muuttamiseksi viidakoksi.

Paitsi että huonekasvit ovat kauniita, niillä on myös terveysvaikutuksia. Kasvit pitävät ilmankosteuden kohdillaan ja puhdistavat ilmaa – olethan muistanut jutella varjoviikunallesi ja jukkapalmulle? Kasvit vähentävät jo pelkällä olemassaolollaan stressiä, eikä ole mikään ihme että moni hurahtaa kasvatukseen vähän pahemminkin. Me Sukhilla rakastamme myös kotona kasvatettuja herkkuja, kuten chiliä, minttua ja muita mausteita, sekä kesäisellä parvekkeella kasvaneita mansikoita ja pieniä tomaatteja. huopapalloalunen-ja-keväinen-kukkakimppu

@donebymyself.nl

Väriä ja iloa arkeen

Kevään klassikkokukka on tietysti tulppaanit, onhan tulppaanisesonki nyt parhaimmillaan. Jos ei mikään yli 200 Suomessa myytävästä tulppaanilajikkeesta ole makuusi, voi kimppuihin koota neilikoita, gerberoita, ruusuja, morsiustähtiä – kukkien kanssa jos jossain voit päästää mielikuvituksesi valloilleen. Lopputulos ei voi olla kuin kaunis.

Tähän postaukseen olemme koonneet bloggaajien sommittelemia yhdistelmiä, joissa kukkien kanssa poseeraavat Nepalissa valmistetut huopapalloaluset. Monipuolisista huopapalloalusista olemme kirjoittaneet aiemminkin, mutta nyt ne saavat antaa tilaa kukille, jotka syystäkin ovat usein sisustuksen keskipisteenä. Voit kuitenkin huoletta käyttää huopapalloalusta maljakon tai ruukun alla, sillä villa hylkii luonnostaan likaa eikä mene miksikään pienestä kastumisesta. Tiesittekö muuten, että huopapallomattojen kotimaan Nepalin kansalliskukka on ihana alppiruusu?

Ja kohta kukoistaa ulkona!

Niin ihanaa kuin onkin saada kukkaenergiaa kotiin, parasta on pian päästä nauttimaan kevään kukoistuksesta pihalle. Sukhi vinkkaa, että mikäli teidän kesäparatiisinne on parvekkeella, sinne sopivat erityisen hyvin värikkäät turkkilaiset tilkkumatot. Ne loistavat kukkien tapaan kirkkaina eri sävyissä ja ovat pehmeitä, mutta erityisen käytännöllisiä ja kestäviä. Nyt vain sisustamaan kevään hengessä!  

vaaleanpunaiset-neilikat-vaaleanpunainen-sisustus

Posted in News By Milla

Mikä niissä matoissa oikein kestää?

cccc 16. helmikuuta 2017 19.23.46 Europe/Paris

Me tiedämme sen tunteen: näet jotain ihanaa, täydellisesti kotiisi sopivaa, ja haluat sen HETI! Siksi tiedämme myös sen, että ei ole helppoa odotella kärsivällisesti kun Sukhilta tilaamaasi mattoa valmistetaan. Tällä hetkellä Marokossa valmistettuja Beni Ouarain-mattoja joutuu odottamaan noin kolme kuukautta ja myös nepalilaisten huopapallomattojen valmistus vie noin 12 viikkoa. Miksi emme sitten voi lähettää suosikkimattoasi sinulle saman tien tilauksesta?

 intialainen-kivimatto-intialainen-käsityö-perinne

 

Mattosi on aina uniikkia käsityötä 

Sukhin matot valmistetaan aina tilauksesta paikan päällä. Oli kyse turkkilaisesta tilkkumatosta tai intialaisesta kivimatosta, niitä ei ole valmiina odottamassa. Jokainen matto on ainutlaatuinen yksilö, jonka valmistetaan käsin vaihe vaiheelta. Vaikka meillä ei aina meinaa kärsivällisyys riittää maton odottamiseen, nepalilaisilla työntekijöillämme riittää kärsivällisyyttä pyöritellä tuhansia huopapalloja käsin yhtä mattoa varten – olethan jo nähnyt videon huopapallomaton valmistuksesta? Jokainen matto on ainutlaatuinen, tekijänsä näköinen taideteos, jota on tehty juuri sinulle monta viikkoa. 

 

Arvostamme perinteitä ja haluamme, että matot valmistetaan niitä kunnioittaen. Se toki pidentää asiakkaan odotusaikaa, mutta takaa laadukkaan ja kestävän tuotteen. Suuren kysynnän vuoksi erityisesti marokkolaiset matontekijämme ovat olleet todella kiireisiä: kaikki haluavat trendikkään Beni Ouarain-maton! Näiden klassisten berberimattojen tapaisia mattoja myydään toki muuallakin, mutta jos haluaa juuri sellaisen pehmeän, paksun ja kestävän villamaton, joka on yksi syy Beni Ouarain-mattojen suosioon, on maton oltava aito. Valmistusprosessi vie kuukausia, sillä maton kutominen on pikkutarkkaa työtä: solmimisvaiheessa solmujen väliin tulee pieni kudelanka. Kun matto on valmis ja viimeistelty, se vielä pestään useamman kerran ennen kuin on valmis lähetettäväksi uudelle omistajalleen. Mutta uskokaa meitä, mattomme ovat odotuksen arvoisia!  marokkolainen-ben-ouarain-villamatto-valmistus

Eikä meillä ole mattoja varastossa 

Sukhin keskeinen periaate on maksaa kunnollinen korvaus matontekijöille. Haluamme olla omalta osaltamme mukana parantamassa maailmaa, ja me uskomme, että tarjoamalla kunnolla palkattua, joustavaa työtä autamme samalla paikallisia työntekijöitämme kehittämään omaa asuinaluettaan. Sukhin taustalla ovat vahvat eettiset ja ekologiset arvot emmekä edes haaveile tehokkaasta massatuotannosta. Toisaalta haluamme pitää tuotteemme sen hintaisina, että kaikilla olisi varaa saada ripaus luksusta kotiinsa. Jostain on siis pitänyt säästää, ja meillä säästön tuo välikäsien ja varastotilojen puuttuminen. Vain postimies on sinun ja mattosi välissä, sillä maton valmistanut henkilö pakkaa sen – ja lähettää suoraan uuteen kotiinsa. Ilman postikuluja, tietysti.

 

Maltti on valttia 

Kun olet viimeistellyt mattosi tilauksen, alkaa jossain päin maailmaa ahkerointi. Se vie aikansa, ja kun matto on valmis kestää sen matka vielä noin kaksi viikkoa. Uskomme kuitenkin, että hyvää kannattaa odottaa: huolellisesti, alusta loppuun käsityönä valmistettu matto kestää sukupolvelta toiselle ja ilahduttaa kotona myös tarinallaan.

 

nepalilainen-huopapallomatto-valmiina-postitettavaksi-kotiin

Posted in News By Milla

Monipuolinen huopapalloalunen

cccc 7. helmikuuta 2017 19.39.00 Europe/Paris

Ensimmäiset matot Sukhin valikoimissa olivat rakastettuja nepalilaisia huopapallomattoja. Näitä Uudesta-Seelannista tuodusta ensiluokkaisesta lampaanvillasta valmistettuja pehmeitä mattoja löytyy lähes 70 eri värissä, monessa eri koossa, pyöreinä ja suorakulmaisina ja kuvioitunakin – ei siis mikään ihme, että huopapallomatoista on tullut yksi Sukhin suosituimmista tuotteista! Se on helppo pitää puhtaana, pehmeä, kaunis ja helposti soviteltavissa omaan sisustukseen. Se on myös nepalilaisten matontekijöidemme mahtava taidonnäyte, sillä jokainen huopapallo on valmistettu huolellisesti käsin: kotisivuillamme on video, jonka katsomisen jälkeen arvostat huopapallomattoasi entistä enemmän!

 

Olemme jo aiemmin kirjoittaneet mattojemme monipuolisuudesta ja mahdollisuuksista muokata niistä juuri omaan kotiin sopiva uniikki yksilö. Mutta tiesittekö, että meiltä löytyy sisustustuotteita muuallekin kuin lattialle? Kaikista matoistamme on mahdollista tilata näytekappale koossa 15x20 cm, ja voin luvata, että olemme nähneet monenlaisia ratkaisuja näiden pikkumattojen sijoittamiseen! Niitä on nähty seinillä, ikkunalaudoilla, jopa nukkekodeissa. Helposti käy niin, että kun on saanut pienen palan luksusta kotiin, haluaa myös vähän suuremman maton...

sukhimatot-huopapallomatto

byld: wonderwood

 

Keittiön klassikko: Huopapalloalunen 

Varmasti suosituin pienistä sisustustuotteistamme on huopapallomaton ”pikkusisaret”, eli pyöreät huopapalloaluset 20 cm läpimitalla ja suorakulmaiset aluset koossa 15x20 cm. Tällaisen mainion alusen voit tilata vaikka samoissa väreissä kuin oman huopapallomattosi, mikäli olet yhteensointuvan sisustuksen ystävä! Alusen lisäksi valikoimasta löytyy myös lasinalusia kahdessa koossa (10x10 cm ja 20x20 cm), neljän ja kymmenen kappaleen paketteina. Jos siis olet hulluina huopapalloihin, voi niiden avulla koristaa koko kattauksen.

 

Huopapalloalunen sopii leikkeihin, kylpyhuoneeseen, perinteiseksi pannunaluseksi tai koristeeksi. Kuten nepalilaiset matotkin, myös huopapalloaluset valmistetaan alusta loppuun käsityönä, väriaineina käytetään myrkyttömiä ja allergisoimattomia värejä ja kaikista tärkeintä: työntekijämme saavat pienemmistäkin tuotteista oikeudenmukaisen korvauksen!

huopapallo-matto-sukhi

byld: elephantintheroom

 

Huopapalloaluset ovat hauska ja edullinen tapa lisätä väriä keittiöön. 100 prosenttista villaa olevat aluset hylkivät vettä ja likaa, onhan villa luonnostaan antibakteerista ja hygieenista. Näin ollen huopapalloalusta voi hyvällä omatunnolla pitää myös kylpyhuoneessa, ja keittiössä se kestää kuumuutta eikä syty pienestä palamaan. Monet myös tilaavat alusen ennen lopullista ostopäätöstä isommasta matosta, sillä pienemmän huopapalloalusen kanssa on helpompi arvioida, kuinka hyvin suurempi matto sopii kotiin.

 

Ei muuta kuin leikkimään! 

Sisustuksen ei tarvitse olla vakavaa. Sukhi tarkoittaa nepaliksi onnellista, ja me uskomme, että pieni pala väriä, kauneutta ja pehmeyttä arjessa varmasti tekee arjesta vähän iloisemman. Mekin ilahdumme aina nähdessämme esimerkiksi Instagram-tilillämme kuvia, joissa huopapalloaluset ovat päässeet kynttilöiden, kukkamaljakoiden tai vaikka posliinisten pääkallojen alle osaksi niitä pieniä asioita, jotka tekevät kodin sisustuksesta persoonallisen. Huopapalloaluset toimitamme ympäri Eurooppaa ilman toimituskuluja, joten kovin kalliiksi eivät kokeilut tule! Lähetäthän meille kuvasi, kun keksit jonkun aivan uuden paikan aluselle?

Posted in News By Milla

Matto voi muuttaa maailmaa

cccc 24. tammikuuta 2017 23.19.42 Europe/Paris

Sukhin kansainväliset matot lienevät monelle jo tuttuja. Marokosta saapuvat perinteiset Beni Ouarain-matot, Turkista vintagehenkiset tilkkumatot ja Nepalista klassikkomme, huopapallomatot. Nyt kuitenkin eräästä pohjoisintialaisesta kylästä lähtee yhä useammin pitkulainen paketti maailmalle, ja sen sisältä löytyy joku neljästä erilaisesta intialaisesta matosta Sukhin valikoimasta. Oli kyseessä sitten leikatusta huovasta valmistettu huopamatto, suljetuista lenkeistä valmistettu villamatto, huovutettu kivimatto tai huovutetusta langasta valmistettu huopamatto voit olla varma, että se on muuttanut tekijänsä elämän.  

Mikä intialainen villamatto

 

Uusia tapoja pitää huolta perheestä

Yli miljardin asukkaan taianomaisessa Intiassa maatalous on merkittävin tulonlähde monelle perheelle. Se ei kuitenkaan ole varmin tapa ansaita elanto, sillä tulot riippuvat säästä ja sadosta, vuodenajoista ja kysynnästä. Intian maaseudulla ei kuitenkaan ole juuri vaihtoehtoja, ja niitä Sukhi haluaa toiminnallaan luoda. Sukhin tiimi vieraili Pohjois-Intian syrjäseudulla kylässä, jossa mattojamme valmistetaan, ja sai nähdä lyhyessä ajassa paljon myönteisiä muutoksia alueella. Niistä merkittävin oli säännöllinen ja turvattu toimeentulo ja paikallisten ilo ja ylpeys työstään, joka mahdollistaa käsityöperinteen ylläpidon, lasten kouluttamisen sekä tulevaisuuden suunnittelun.

 

Sukhin intialaisia mattoja valmistaa yli 80 lahjakasta ja omistautunutta käsityöläistä, joista suurin osa on miehiä! Huovutetut kivimatot ovat paikallisten naisten käsialaa, kun taas muut intialaiset mattomme ovat miesten taidonnäytteitä. Suurimmalla osalla intialaisista työntekijöistämme ei ole muodollista koulutusta vaan heidät on palkattu työn tarpeen perusteella ja koulutettu kokeneiden kutojien toimesta. Kysyimme matontekijöiltämme, mitkä ovat heille kolme tärkeintä asiaa työssään, ja he vastasivat näin: Joustavuus, 2-3 kertaa alueen keskipalkkaa korkeammat ansiot sekä mahdollisuus kokea ylpeyttä työstään.

 

Mitä sitten tarkoittaa työntekijöidemme arvostama joustavuus? Monet matontekijöistämme työskentelevät osa-aikaisesti, sillä he hoitavat myös lapsia kotonaan. Olemme tarjonneet heille myös mahdollisuuden tehdä töitä kotona, ja useat ovat tarttuneet tilaisuuteen yhdistää perhe-elämä ja työnteko. Silloin matontekijä kutoo maton kotonaan ja tuo valmiin maton Sukhin paikalliselle työpajalle, josta se lähetetään uudelle omistajalleen. Käsityöläisten työolosuhteet ovat meille sydämen asia, ja työpajamme ovat pieniä yksiköitä, joissa työntekijöillä on tilaa toimia. Emme usko, että ahtaissa ja meluisissa halleissa valmistuu laadukkaita sisustustuotteita. Intialaiset työntekijämme pitävät vapaata yleensä noin kolme kuukautta vuodessa, elämäntilanteestaan riippuen, ja pyrimme tarjoamaan työntekijöille parhaat mahdolliset edellytykset yhdistää työskentely Sukhilla, perhe-elämä ja muut velvoitteet.

 

Villa- ja huopamattojen valmistus

 

Eettisyyttä ei voi laskea vain rahassa 

Matot siis voivat muuttaa maailmaa. Kyse ei ole pelkästään oikeudenmukaisesta, kunnollisesta palkkiosta jonka työntekijämme ansaitsevat vaan mahdollisuudesta tehdä töitä ja pitää huolta perheestä omalla kotiseudulla, työpäivistä joihin mahtuu iloa, taukoja ja naurua työtovereiden kanssa ja työolosuhteista, jotka eivät vaaranna työntekijöidemme hyvinvointia. Mattojen materiaalina on Uudesta-Seelannista tuotu ensiluokkainen lampaanvilla ja käyttämämme värit myrkyttömiä ja mahdollisimman luonnonmukaisia, jotta ne eivät allergisoi niin kutojiamme kuin mattojen uuden kodin asukkaita. Intialaiset työntekijämme ovat olleet ylpeitä paitsi uusista taidoistaan, jotka heille on opettaneet paikallisten perinteiden osaajat, myös alusta loppuun itse tehdyistä matoista. Toivomme, että matoista on yhtä paljon iloa myös teille.

 

Posted in News By Milla

Matto ja märkätilat? Ei mikään mahdoton yhdistelmä!

cccc 13. tammikuuta 2017 20.02.40 Europe/Paris

Kylpyhuone ja wc-tilat ovat paikkoja, jonne matto valitaan usein käytännöllisin perustein. Yleisimmät materiaalit ovat muovi ja puuvilla, ja joidenkin mielestä märkätiloihin ei tarvita mattoa ollenkaan. Me Sukhilla olemme, tietenkin, eri mieltä! Etenkin monien bloggaajien kuvat vessoihin ja kylpyhuoneisiin päätyneistä Sukhin matoista ovat inspiroineet meitäkin: Paljaiden jalkojen alla voi olla jotain vähän mukavampaa, ripaus luksustakin.

 matot/villamatto-suljetuista-lenkeista

  

Miksi kylpyhuoneeseen tai vessaan edes tarvitaan matto?

 

1. Ripaus tyyliä ja omaperäisyyttä

Kylpyhuoneisiin voi nykyään valita mitä ihanimpia laattoja, altaita ja koristeita - miksei sitten mattokin olisi jotain muuta kuin se tavallinen puuvillamatto? Matto on helppo tapa tuoda omaa kädenjälkeä kylpyhuoneen tai vessan sisustukseen. Esimerkiksi turkkilainen hampuista valmistettu tilkkumatto on loistava valinta, sillä kestävä materiaali on omiaan kylpyhuoneeseen.

2. “Pikaremppa”

Jos kylpyhuoneen ilme ei miellytä, eikä ole aikaa tai rahaa remontoida koko tilaa, niin nopea tapa muuttaa huoneen yleisilmettä on vaihtaa omaa silmää miellyttävään mattoon.

3. Lämmin ja kodikas tunnelma

Olemme nähneet ihania yhdistelmiä, joissa kovan ja kiiltävän laatoituksen vastakohtana on muhkea, pehmeä Beni Ouarain-matto. Matto paitsi lämmittää jalkoja, myös vähentää kaikua ja parantaa tilan akustiikkaa.

 

Kylpyhuoneen-matto-Sukhimatot-kivimatto

  

Vinkkejä kylpyhuoneen maton käyttöön

 

1. Käytä maton alla liukuestettä. Se on tärkeää turvallisuuden vuoksi, jotta matto ei liu’u  jalan alta liukkaalla lattialla, mutta se myös suojaa mattoa lattian kosteudelta. Villamattoa paremmin kosteisiin tiloihin sopivat esimerkiksi hamppumatot. Villa kyllä luonnostaan hylkii kosteutta, mutta kastuttuaan se pitää kuivata nopeasti, joten jos valitset villamaton, pidä huolta siitä, että saat sen kuivumaan ilmavasti, jos se pääsee kastumaan.

2. Sijoita matto oikein, riittävän kauas suihkusta ja pesualtaasta suojataksesi sitä kastumiselta. Esimerkiksi oven suussa voi olla kylpyhuoneen matolle hyvä paikka. Huolehdi myös tilan riittävästä ilmastoinnista, jotta kosteus haihtuu nopeasti.

3. Valitse laadukas matto, sillä kylpyhuone on yksi kodin käytetyimpiä tiloja ja mattosi joutuu kovaan kulutukseen.

4. Lue maton puhdistus- ja hoito-ohjeet ennen ostopäätöstä: sopiiko matto ajattelemaasi tarkoitukseen?

 

Toivottavasti näiden vinkkien avulla pääset alkuun kylpyhuoneen tai vessan uudistamisessa! Ei muuta kuin inspiroitumaan, lisää ideoita esim. Sukhin Pinterest-sivulla.

Beni Ouarain-matto

@funksjonelt 

Posted in News By Milla

Värejä vuodelle 2017

cccc 20. joulukuuta 2016 21.01.10 Europe/Paris

Vaikka vielä voi nauttia joulun ja juhlapyhien tunnelmasta, me Sukhilla emme malta olla kurkkaamatta kaikkeen ihanaan, mitä keväällä on luvassa. Joulunodotukseen kuuluvat oleellisesti valkoinen, punainen ja harmaan sävyt, ja nyt kaipaamme jo hieman lisää väriä sisustukseen. Vaikka valikoimamme matot ovat ajattomia klassikoita, seuraamme innolla sisustustrendejä ja yksi varma merkki vuoden vaihtumisesta on Pantonen vuoden värin julkaiseminen. Ja vuonna 2017 pitäisi kaikkialla näkyä raikkaan vihreää “Greeneryä”, väriä numero 15-0343.

varjatyt-ecrin-pumatot-tilkuista

 

Sukhin matoista löytyy tietenkin myös vihreitä vaihtoehtoja. Keväisen vihreää, luonnollista tunnelmaa luovaa Greeneryä lähin sävy löytyy värjätyistä turkkilaisista tilkkumatoista, joiden vihreä Ecrin-matto on persoonallinen lisä mihin tahansa huoneeseen. Värjätyistä, itämaisista matoista valmistettu vintageaarre on luotu kestämään kulutusta ja siirtymään perintönä seuraavalle sukupolvelle - se heijastelee vihreitä myös arvoiltaan! Vihreää löytyy tietenkin huopapallomattojen laajasta värivalikoimasta mutta myös intialaisista matoistamme, kuten huovutetusta langasta valmistetusta Reyansh-matosta.

 

Muita kevään trendivärejä Pantonen mukaan ovat esimerkiksi Hazelnut ja Niagara. Näitä värejä löytyy etenkin nepalilaisten huopapallomattojen valikoimassa, jossa voit suunnitella maton oman makusi mukaan ja valittavana onkin kymmeniä värejä. Jotka tietenkin kaikki löytyvät myös Pantonen värikartoista! Pantonen luonnonläheisimpiä sävyjä löytyy upea valikoima intialaisten suljetuista lenkeistä valmistettujen villamattojen valikoimasta. Olemme kuulleet huhuja, että vuonna 2017 luonnonläheiset värit jatkavat voittokulkuaan, ja se sopii erittäin hyvin meille. Sisustusalalla puhutaan uusista materiaaleista, kuten korkin paluusta, ja luvassa on varmasti mielenkiintoisia yhdistelmiä!

matot-huopapallomatto

 

Emme ole mestareita sisustustrendien ennustamisessa, mutta toivomme että ekologinen ja eettinen sisustus pysyvät pinnalla myös vuonna 2017. Kestävyys, laadukkuus ja ympäristöystävällisyys ovat arvoja, jotka pysyvät toivottavasti aina muodissa. Vuonna 2016 erityisen suosittuja olivat muhkean pehmeät marokkolaiset Beni Ouarain-matot sekä värikkäät nepalilaiset huopapallomatot, olisikohan vuonna 2017 turkkilaisten tilkkumattojen ja intialaisten kivimattojen vuoro?


Täydellinen sisustus löytyy yhdistelemällä ajattomia klassikoita virkistävään vaihteluun, oli se sitten vuoden 2016 suosikki marmori tai vuodelle 2017 ennustettu terrakotta ja kirkkaat sävyt sametissa. Me kannustamme suosimaan joka vuosi huolella käsin valmistettuja yksilöllisiä tuotteita, joiden alkuperän tiedät ja jotka kestävät vuodenaikojen ja trendien vaihtelut. Tiedämme, että monelle tärkein osa sisustusta ovat valokuvat rakkaista, lasten askartelemat esineet, perintönä tulleet huonekalut joilla on tarina ja me toivomme pääsevämme osaksi sitä ketjua, jossa rakkaimmat jutut siirtyvät äidiltä ja isiltä lapsille. Omannäköinen sisustus on aina muodissa.

Posted in News By Milla

Tuotteet 1-10 / 29

/ sivu
Sivu:
  1. 1
  2. 2