Tuotteet 1-10 / 50

/ sivu
Sivu:
  1. 1
  2. 2

Sukhi, arvot ja eettisyys

cccc 15. tammikuuta 2018 23.17.21 Europe/Paris

Yksi viimeaikojen kysytyimmistä kysymyksistä meillä Sukhilla on ollut vegaanisten mattojen saatavuus. Jos emme aiemmin tienneet, miten paljon kysyntää paitsi eettisesti, myös ekologisesti tuotetuilla kodin tavaroilla on, niin nyt viimeistään tiedämme. Teitä on paljon, jotka haluatte tietä mistää ostoksenne tulee, kuka sen on valmistanut ja millä tavoin. Ja me kuuntelemme! Ja tietenkin kerromme parhaamme mukaan myös siitä, mitä voitte odottaa Sukhin matoilta.

Mistä tulee mattojemme villa?

Usein on kysytty mm. matoissamme käytetyn villan alkuperästä. Marokkolaiset paimentolaismatot ovat todellista lähituotantoa: niihin käytettävä villa tulee samoilta seuduilta, missä itse matotkin valmistetaan. Nämä Atlas-vuoristossa elävät lampaat ovat tunnettuja hienolaatuisesta villastaan, josta teemme pumpulinpehmeät berberimatot. Nepalilaisiin huopapallomattoihin sekä Intiassa valmistettaviin villamattoihin raaka-aineet tulevat Uudesta-Seelannista, jossa villantuotanto on hyvin ympäristöystävällistä. Käyttämme villa tulee tiloilta, joilla ei käytetä mulesing-tekniikkaa. Pyrimme myös lähitulevaisuudessa vierailemaan näillä lammasfarmeilla, joista käyttämämme villa tulee. Haluamme myös uskoa siihen, että näin laadukasta villaa ei saa sijoittamatta myös eläinten hyvinvointiin.

marokkolaisen-paimentolaismaton-oikea-oppinen-valmistus-lammas-farmi

Onko meillä vegaaneille sopivia mattoja?

Tällä hetkellä ainoa vegaaninen vaihtoehto valikoimassamme on turkkilainen hamppumatto Irmak. Tuo luonnonvalkoinen matto on 100 % hamppua ja sen takana on puuvillasta ommeltu vahvike, joka antaa matolle jykevyyttä ja rakennetta. Olemme kuitenkin kuulleet yleisön toiveet ja lähiaikoina uusia mattomalleja mietittäessä matot ilman eläinperäisiä raaka-aineita tulevat varmasti suunnitelmiin. Sen verran kuitenkin vinkkaamme, että jos sallit villan ja vuohenkarvojen käytön kierrätysmuodossa, niin kaikkien turkkilaisten tilkkumattojemme materiaalina olevat kilim-paimentolaismatot ovat vuosikymmeniä vanhoja. Ne saavat uuden elämän Sukhin mattopajalla, jossa matot – joita metsästetään pakettiautolla ympäri Turkin syrjäseutuja – pestään, korjataan ja värjätään ja lopulta ommellaan asiakkaan toivomien mittojen mukaiseksi matoksi. Todellista uusiokäyttöä!

vintage-matto-sopii-vegaanien-sisustukseen

Onko Sukhin matoilla sertifikaatteja?

Ei, toistaiseksi Sukhin matoilta puuttuvat viralliset sertifikaatit. Kyse ei suinkaan ole siitä, ettemmekö olisi sitoutuneet samoihin arvoihin tai pitäisi virallisia standardeja tärkeänä. Olemme kuitenkin melko uusi ja pieni yritys, ja tällä hetkellä haluamme investoida kaiken mahdollisen toimintamme kasvattamiseen, työntekijöidemme kouluttamiseen sekä tietenkin tuotannon vakiinnuttamiseen. Erityisen haastavaksi arvokkaiden sertifikaattien hankinnan tekee Sukhin periaate joustavasta työskentelystä: meillä on kussakin maassa useampi mattopaja sekä matontekijöillämme mahdollisuus työskennellä myös kotoa käsin. Näin ollen jokaiselle mattopajalle tulisi hankkia erikseen auditiointi ja sertifikaatti, mikä olisi tällä hetkellä liian kallista Sukhin kaltaiselle tuoreelle yritykselle. Sen sijaan olemme päivittäin yhteydessä mattopajoillemme ja Sukhin perustajapariskunta, Nasia ja Wouter, vierailevat säännöllisesti mattojemme kotimaissa tavaten tekijöitä ja tarkastaen myös itse työoloja. Olethan myös nähnyt uudet lyhytdokumentit Intiasta sekä Marokosta?

reilun-kaupan-sisustus-tavaroita-kotiin

Posted in News By Milla

Uuden vuoden väri

cccc 1. tammikuuta 2018 23.43.59 Europe/Paris

Niin muodin kuin sisustuksenkin saralla jokavuotinen Pantone-väritehtaan “Vuoden värin” julkaisu herättää kiinnostusta. Pantone tarjoaa laajan skaalan eri sävyjä, usein inspiraationsa mukaan nimettynä, ja usein onnistuu löytämään juuri sen nousevan trendin vuoden värikseen. Viime vuoden väri oli kauniin raikas vihreä, Greenery, ja vuoden 2018 väriä ehdittiin spekuloida jo ennen joulukuista julkaisua. Palattaisiinko nyt tummiin sävyihin vai mentäisiinkö vielä vihreästä vaaleammaksi? Monet odottivat väri-instituutilta perinteisempää valintaa, mutta vuoden 2018 väri onkin…

Ultra violetti!

Kyllä, vuonna 2018 trendiväri on Ultra Violet, jos Pantonea on uskominen. Pantonen mukaan kyse ei ole vain väristä vaan asenteesta ja oikeastaan ennustuksesta koko vuodelle: väri määrittelee tulevan vuoden mahdollisuudet. Rauhoittavan vihreän jälkeen oli vuoro uudistavalle, innoittavalle violetille, joka ei päästä helpolla. Luvassa on väri, joka haastaa käyttäjänsä toisinaan myös käytännössä, sillä violetti ei ole mikään jokaiseen kotiin sopiva perusvarma ratkaisu. Sisustuksessa harmaan, marmoripintojen ja kullan kanssa upeasti yhteensopiva violetti viestittää valtaa. Väri itsessään symboloi luovuutta, henkisyyttä ja toisten auttamista. Nämä kaikki ovat tervetulleita asioita vuonna 2018.

ultra-violet-pantonen-vuoden-vari-matto-sisustus

Violetin maton valinta

Sukhin laajaan valikoimaan on kuulunut violetteja mattoja jo ennen kuin Pantone nosti värin keskipisteeseen. Parhaiten Ultra Violet-sävyn kanssa täsmää Heena-huopapallomatto. Tämä Nepalissa valmistettu huopapallomatto on värjätty kasviväreillä, mutta se on kirkas, kiehtova ja herättää varmasti mielipiteitä. Heenan kaltainen väripilkku sopii hyvin muuten neutraaliin tilaan, johon halutaan eloa ja muutama erottuva huonekalu tai esine tuomaan persoonaa. Mikäli isommat violetit elementit eivät tunnu omalta, voi sisustukseen lisätä myös violetteja yksityiskohtia. Yksi sellainen on violetti huopapalloalunen. Lähes 70 värin valikoimasta löydät varmasti keittiöösi ja kattaukseesi sopivan yhdistelmän. Hieman Heenaa vaaleampi, lilaan taittava vaihtoehto on turkkilainen vintagematto Nisanur. Nisanur on värjätyistä tilkuista valmistettu “kierrätysmatto”, jonka materiaalina on käytetty vuosikymmeniä vanhoja Kelim-paimentolaismattojen paloja. Nisanur on siis täydellinen yhdistelmä modernia ja menneisyyttä, tuoden mukanaan ripauksen itämaista mystiikkaa.

Violetin sisustuksen salat

Violetti on voimakkaasti mielipiteitä jakava väri, eikä se ehkä sovikaan joka kotiin. Mutta niissä kodeissa, joissa violetissa viihdytään, se on voimaa antava, energisoiva väri. Se sopii upeasti yhteen harmaan sävyjen kanssa, ja suorastaan imartelee marmoripintoja. Yhdistelmä on ylellinen. Violetin vastaväri on keltainen, joka korostaa sitä. Keltaisen puutteessa violetille tarjoaa vastapainoa kulta. Violetti sopii dramaattisista linjoista pitävälle henkilölle, mutta yhtä lailla piristää osana graafista, yksinkertaista sisustusta. Tärkeintä tietenkin on, että väri puhuttelee käyttäjää. Pantonen Ultra Violet antaa taatusti voimaa ja uusia ideoita vuodelle 2018. Tämä siniseen taittava violetti on räväkkä ja rohkea, ja me Sukhilla toivomme, että tästä tulee itsevarmuuden ja uusien seikkailujen vuosi monelle.

violetti-vintage-yksityiskohdat-kotiin-varia

Posted in News By Milla

Paimentolaismattojen uudet värit

cccc 18. joulukuuta 2017 22.14.16 Europe/Paris

Perinteiset Beni Ouarain-matot ovat olleet esillä sisustuksissa jo muutaman vuoden. Nämä ikiaikaista marokkolaista käsityökulttuuria kuvaavat matot ovat kotoisin paimentolaisheimojen valtakunnasta Marokon Atlas-vuoristosta, jossa laiduntavat myös matoille villansa antavat lampaat. Monesta kodista löytyykin nyt lattialta berberiheimon symboleilla koristeltuja villamattoja – mutta ovatko ne juuri oikeita Beni Ouarain-mattoja?

aidot-paimentolaismatot-tulevat-marokon-vuoristosta

Aito ja alkuperäinen

Suuri kysyntä on saanut monet valmistamaan Beni Ouarain-mattoja teollisuustyönä esimerkiksi Aasiassa. Meidän Beni Ouarain-mattomme matkustavat uusiin koteihinsa suoraan mattojen syntysijoilta Marokosta, jossa paikalliset naiset valmistavat matot alusta loppuun käsityönä. Se tarkoittaa kymmeniä tuhansia solmuja per matto, mikä on moninkertaisesti verrattuna massatuotantona valmistettuihin kopioihin. Matto on alusta loppuun asti kudottu käsin lampaanvillasta. Prosessi ei ole nopea, ja joskus aitoa Beni Ouarain-mattoa joutuukin odottamaan jopa 12 viikkoa, mutta matto on odottamisen arvoinen! Olethan jo nähnyt videon siitä, kuinka oikea Beni Ouarain-matto valmistetaan?

Sukhi uudistaa berberimatot

Klassinen Beni Ouarain-matto on ollut mustavalkoinen, värjäämättömästä lampaanvillasta valmistettu yksinkertainen kaunotar. Kuvioihin käytetty tummempi karva on lampaan kaulan alueelta. Lampaat keritään aina maaliskuussa, juuri ennen kuin helteet saapuvat vuoristoon. Nyt olemme päättäneet tarjota jotain uutta ja erilaista aitojen mattojen ystäville: Beni Ouaraineja uusissa, ihanissa väreissä. Löydät valikoimastamme nyt harmaan, ruskean, mustan ja rohkean vaaleanpunaisen Beni Ouarain-maton. Huolimatta kauniin kirkkaista väreistään matot ovat yhä luonnonmukaisia, sillä ne värjätään ekologisilla kasviväreillä. Tähän on kolme syytä:

1. Työntekijöidemme hyvinvointi

Matontekijämme ovat tavallisia naisia, jotka olemme kouluttaneet työhönsä. He eivät ole kemistejä, ja mattopajamme sijaitsee syrjäisellä seudulla ilman hienoa teknologiaa. Naiset tekevät mattoja toisinaan myös kotonaan. On siis tärkeää, että värit ja värjätty villa ovat turvallisia käsitellä missä tahansa tilanteessa.

2. Asiakkaidemme turvallisuus

Nämä pehmeät, lämpimät villamatot ovat myös monen pienen lapsen sekä lemmikkien suosiossa. Haluamme, että herkkäihoisimmatkin voivat rauhassa nauttia mattojen mukavuudesta – ilman pelkoa atsoväreistä, lisäaineista tai allergisoivista väriaineista.

3. Ympäristöystävällisyys

Eettisyyden lisäksi myös ympäristöarvot ovat Sukhille tärkeät. Se tarkoittaa sitä, että lähituotantona tehdyt matot eivät kuormita ympäristöään myöskään värjäysvaiheessa.

vihreä-kasvi-harmaa-berberien-matto-pehmeä

Uusien värien iloa

Nyt voit siis itse suunnitella oman, räätälöidyn paimentolaismaton. Voit valita kuvion, koon, väriyhdistelmän sekä sen, haluatko mattosi hapsuilla vai ilman. Jokainen matto on ainutlaatuista käsityötä, joka on tehty tilauksesta uudelle omistajalleen. Me olemme inspiroituneet erityisesti Skandinaavista tyyliä imartelevaan harmaaseen sekä toisaalta piristävään pinkkiin: näitä mattoja ei tule muualla vastaan. Uusi, modernimpi ilme sopii suositulle paimentolaismatolle, tehden siitä hieman persoonallisemman säilyttäen kuitenkin Beni Ouarain-maton tärkeimmät ominaisuudet: käsityön laadun, lämmön ja ylellisen tunnun.

harvinainen-paimentolais-matto-pinkki-malika-heimo-kuviointi

Posted in News By Milla

Intialainen joulu

cccc 4. joulukuuta 2017 23.19.15 Europe/Paris

Sukhin mattoja valmistetaan neljässä eri maassa, joista yksi on ihana, värikäs Intia. Olettekin varmasti jo nähneet videon upeista matontekijöistämme, jotka asuvat Pohjois-Intian maaseudulla. Yli miljardin asukkaan maassa joulunviettotapoja on monia, varsinkin kun vain muutama prosentti intialaisista on kristittyjä. Mutta se ei tarkoita sitä, etteikö joulua juhlittaisi tavalla tai toisella. Monikulttuurisessa Intiassa juhlilla, perinteillä ja yhteisellä ilonpidolla on tärkeä rooli, ja vuosittain juhlat kuten Diwali, Holi ja muslimien Eid katkaisevat arjen. Tämä näkyy toisinaan myös mattojemme valmistumisessa, sillä käsityöläisemme lomailevat aina heille tärkeiden juhlapyhien aikaan – ja sehän sopii meille.

Lännestä lainattuja perinteitä

Meille suomalaisille tutut tavat ovat yleistyneet myös Intiassa. Paperiset tähtilyhdyt ja valot ovat erityisen suosittuja maassa, jossa valot, kynttilät ja erilaiset puihin – kuusien puutteessa esimerkiksi palmuihin – ripustettavat nauhat. Koristelemisessa intialaiset eivät turhaan harrasta vaatimattomuutta, vaan pihoja ja koteja kaunistetaan jopa hieman kilpailuhenkisesti. Me olemme nähneet värien arvostuksen myös esimerkiksi villamatoissamme. Myös Joulupukki vierailee onnekkaimpien intialaislasten luona. Hänet tunnetaan hindiksi nimellä Christmas Baba, ja hän saapuu paikalle hevoskärryillä. Epäilen kuitenkin, että intialaisäidit ja -isät eivät jo marraskuussa aloita varoittelemaan lapsia ikkunan takaa kurkkivista tontuista?

Maan n.25 miljoonaa kristittyä luonnollisesti juhlivat hyvin pitkälti samalla tavalla kuin uskonsisarensa ympäri maailmaa. Keskiyön messu on tärkeä tapahtuma Intian katolisille, ja monissa perheissä on pieni seimi. Nämä joulukuvaulmat ovat kasvattaneet suosiotaan ja niitä löytyy myös kodeista, joissa ei olla erityisen uskovaisia. Myös joulukuuset ovat yleistyneet, vaikka kuten jo aiemmin kerroin, tarvittaessa myös vaikkapa pihassa kavasva mangopuu kelpaa oikein hyvin kuusen virkaan. Pohjois-Intiassa joulupäivää kutsutaan hindiksi nimellä “Bada Din”, suuri päivä, ja se on vakiintunut myös hindien juhlaksi. Sanan tarkkaa alkuperää ei varmasti tunneta, mutta brittien siirtomaa-aikainen toiminta on saattanut vaikuttaa tähän.

intialainen-joulunvietto-vari-valo-juhla

Inspiraatiota joulun ruokapöytään?

Ja mikäpä täydentäisikään juhlan kuin yhdessä herkuttelu! Siinä missä intialaiselle jouluaterialle on päätynyt monet länsimaalaisten jouluisin rakastamat ruoat kuten perienglantilainen hedelmäkakku ja luumulla täytetyt herkut, voisimme me myös innostua vähän eksoottisemmista vaihtoehdoista. Mahtuisiko teidän joulupöytäänne ehkäpä mausteiset banaanilastut, erilaiset uppopaistetut taikinapallerot tai curry? Mausteilla on tärkeä merkitys ja Intiassa joulun pääosassa on mm. kardemumma – sehän kuulostaa jo melko tutulta, eikö? Intian rannikkoseuduilla mausteisten pääruokien lisukkeena tarjotaan riisistä ja kookoksesta valmistettuja pehmeitä leipäsiä, joiden nimi on muuten Sanna! Kookosta löytyy muutenkin monesta paikallisesta jouluherkusta, joten jos olet tämän trooppisen hedelmän ystävä, nyt vain salakuljettamaan sitä suomalaiseen joulupöytään kulttuurivaihdon nimissä!

Me toivotamme kaikille tunnelmallista joulunodotusta. Intialaiset matontekijämme valmistavat vauhdilla viimeisiä mattoja, jotta ne ehtisivät lämmittämään joululomalla lepäilijöitä. Vaikka tilaamalla et enää ehdi saada uutta mattoa kotiin, kannattaa tutustua Sukhin varaston tyhjennysmyyntiin, josta valmiit mallikappaleet saa kotiin muutamassa viikossa. 

Posted in News By Milla

Sukhi uudistaa perinteisen Berber-maton

cccc 22. marraskuuta 2017 0.00.00 Europe/Paris

 Sukhi

 Sukhi uudistaa perinteisen Berber-maton

 Sosiaalinen yritys Sukhi tuo ensimmäisenä markkinoille Beni Ouarain-matot ainutlaatuisissa väreissä, kuvioissa ja muodoissa. Asiakkaamme voivat Sukhin omaa suunnittelutyökalua käyttäen luoda oman mattonsa. Jokainen matto valmistetaan Marokossa käsityönä. Sukhi huolehtii siitä, että mattojamme tekevillä käsityöläisnaisilla on hyvät työolosuhteet ja että he saavat työstään kunnollista palkkaa.

 beni-ouarain-maton-valmistus

Räätälöi oma Berber-mattosi verkkosivustollamme

Beni Ouarain matot tuovat ylellistä mukavuutta ja lämpöä mihin tahansa tilaan ja huoneeseen. Nämä perinteikkäät paimentolaismatot tehdään Atlasvuorilla laiduntavien lampaiden villasta, ja käyttämämme villan ansiosta matot tuntuvat luonnonmukaisilta ja pehmeiltä jalkojen alla. 

Sukhin verkkosivuilla asiakkaamme voivat suunnitella itse oman yksilöllisen mattonsa valitsemalla viidestä eri väri- ja kuviovaihtoehdosta. Matto tehdään aina asiakkaan antamien mittojen mukaisesti. Asiakkaamme voivat myös valita haluavatko he mattonsa hapsuilla, vai ilman hapsuja . Tarjoamiemme mallien monipuolisuus yhdistettynä valinnanvapauteen tekevät Sukhin palvelukonseptista ainutlaatuisen.räätälöity-beni-ouarain-harmaa-pinkki-musta-sukhi

 sukhin-perustajat-nasia-burnet-ja-wouter-durville

Sukhin perustajat: Nasia ja Wouter

Ensimmäiset pyöreät Beni Ouarain matot nyt Sukhin mallistossa

Kuluneen kesän aikana Sukhilla oli harvinainen tilaisuus opettaa Marokossa oleville käsityöläisilleen kuinka valmistetaan pyöreä Berber-matto. Pyöreä muoto vaatii tekijältään kärsivällisyyttä ja huolellisuutta. Olemmekin ylpeitä saadessamme mallistoomme tämän matontekijöiden taidonnäytteen. Myös pyöreät Beni Ouarain matot ovat räätälöitävissä asiakkaan väri- ja kuviotoiveiden mukaisesti.beni-ouarain-matot

Uusi video matontekemisen sosiaalisista vaikutuksista

Sukhi on julkaissut verkkosivustollaan uuden kiinnostavan videon joka näyttää miten ja missä käsintehdyt paimentolaismattomme valmistetaan. Videolla kolme käsityöläistä jakaa oman tarinansa. Naiset kertovat myös, miten työskentely kanssamme on parantanut heidän ja samalla koko heidän perheensä elämänlaatua. 

Jokaisen Beni Ouarain-maton valmistava nainen saa työstään 2-3 kertaa parempaa palkkaa kuin marokkolainen työläinen keskimäärin. Käsityöläisemme työskentevät pääosin kotonaan, ja työllään he elättävät itsensä ja perheensä ja antavat lapsilleen mahdollisuuden käydä koulua ja opiskella. Maton valmistanut käsityöläinen liittää asiakkaalle lähtevän maton mukaan pienen kortin jossa on hänen nimensä ja sähköpostiosoitteensa: näin asiakas voi halutessaan lähettää hänelle viestin ja kiittää tätä upeasta työstä ja kauniista matosta. 

 


Sukhi on

Käsintehtyjä mattoja suoraan niiden valmistajilta. Sukhi on nepalia ja tarkoittaa onnellista.

Sukhi haluaa tehdä ihmiset onnellisiksi: käsityöläiset jotka valmistavat matot, heidän perheensä ja meidän asiakkaamme. Asiakas, joka hankkii Sukhi-maton, tietää saavansa upean käsintehdyn maton suoraan siltä henkilöiltä joka on maton tehnyt. Sukhi tuo onnea ja iloa, sekä aitoja, laadukkaita mattoja kaikkiin maailman koteihin. Jos haluat lisätietoa meistä ja tuotteistamme, tervetuloa verkkosivustollemme osoitteessa www.Sukhimatot.com

tuotteidemme-sosiaaliset-vaikutukset-Sukhi

Posted in News By Milla

Kiitollisuusharjoitus Sukhin tapaan

cccc 20. marraskuuta 2017 23.02.20 Europe/Paris

Yhdysvalloissa vietetään aina marraskuun neljäntenä torstaina Kiitospäivää; kansallista juhlapyhää, jonka juuret ovat vuosisatojen takana ajoissa, jolloin Yhdysvaltoihin saapuneet siirtolaiset osoittivat kiitollisuuttaan alkuperäisväestöjen apua kohtaan tarjoamalla heille ainutkertaiseksi jääneen juhla-aterian. Vaikka Suomessa Kiitospäivän perinteet eivät olekaan erityisen tuttuja, olemme kaikki nähneet elokuvissa suuren pöydän ääreen kokoontuneet perheet kalkkunoineen. Emme ehkä vietä Kiitospäivää samanlaisena historiallisena tapahtumana kuin amerikkalaiset, mutta me Sukhilla keksimme monta asiaa josta on syytä olla kiitollinen – ja joskus on myös hyvä sanoa kiitos julki!

Kiitos matontekijöille

Erityisen kiitollisia olemme yli sadalle matontekijällemme, joiden ansiosta voimme tarjota ylpeinä käsintehtyjä, perinteisiä mattoja asiakkaillemme. Työntekijämme neljässä eri maassa tekevät päivästä toiseen ahkerasti töitä ilahduttaakseen mattojen uusia omistajia, ja heidän intohimonsa inspiroi myös meitä. Oletko jo nähnyt lyhyen dokumenttimme Intiasta, jossa näet millaista on matontekijän arki? Heidän arvostuksensa työtään kohtaan saa meidät entistä vakuuttuneimmiksi siitä, että teemme työtä, joka voi matto kerrallaan muuttaa maailmaa. He ilahtuvat joka kerta, kun saavat valokuvia ja terveisiä tyytyväisiltä asiakkailta ympäri maailmaa. Näytämme heille valokuvat ja paikallinen työnohjaaja lukee viestit koko työtiimille. Kuulimme myös, että heillä on kerran viikossa tapana kokoontua odottamaan Sukhin lähettämää tilauslistaa. Montako huopapallomattoa on tällä viikolla tilattu? Meistä tämä kuulosti hauskalta perinteeltä!

Kiitos yhteistyökumppaneillemme

Sukhi on vielä pieni ja aloitteleva yritys, emmekä pysty aina kilpailemaan nopeudella – valmistetaanhan jokainen matto alusta asti käsin, vasta kun tilaus on tehty. Siksi olemme kiitollisia kaikille bloggaajille ja vaikuttajille, jotka ovat auttaneet meitä kertomaan Sukhin tarinaa eteenpäin. Heidän kokemuksensa sekä kauniit valokuvansa auttavat monia asiakkaita löytämään Sukhimatot. Odotamme innolla, millaisia yhteistöitä luvassa on ensi vuodelle. Joka kerta yllätymme iloisesti siitä, miten bloggaajat heittäytyvät mukaan ja miten monet ottavat Sukhin filosofian omakseen.

blogi-sukhi-beni-ouarain-kuuluisa-matto

Kiitos asiakkaillemme

Sukhia ei olisi olemassa ilman asiakkaitamme. Jokainen mattotilaus tarkoittaa vakaampaa toimeentuloa, ja kasvamalla voimme palkata lisää matontekijöitä joukkoomme. Asiakkailta saamamme palauta auttaa meitä kehittymään ja kannustaa myös matontekijöitämme, ja me olemme kiitollisia siitä, että valitsette Sukhin. Esimerkiksi aito paimentolaismatto, joka valmistetaan Marokon Atlas-vuoristossa, saapuu kotiin vasta noin kahden-kolmen kuukauden päästä tilauksesta. Tiedämme, että se on pitkä aika odottaa jotain, mitä kovasti toivoo. Juuri siksi arvostamme entistäkin enemmän asiakkaidemme kärsivällisyyttä ja sitä, että he tukevat juuri Sukhin toimintaa.

sukhimatot-reilu-kauppa-eettinen-tuotanto

Joten kun Yhdysvalloissa kokoonnutaan ruokapöydän aareen kiittämään vuorollaan pöydän antimista, me yritämme muistaa päivittäin kiittää pienistä, hyvistä asioista arjessamme.  Joskus se voi olla hyvin nukuttu yö, toisinaan pehmeä villamatto varpaiden alla kylmänä talviaamuna. Joka päivä ei ehkä jaksa keskittyä kiitollisuuteen, mutta ainakin kerran viikossa kannattaa sulkea silmät ja käydä läpi ne lukemattomat ilonaiheet omassa elämässä. Ja vielä kerran koko Sukhin tiimin puolesta: Kiitos!

Kuva: @kiasophie 

Posted in News By Milla

Voisimmeko puhua väreistä?

cccc 6. marraskuuta 2017 21.28.04 Europe/Paris

Hei, olen Milla Sukhimatoilta ja rakastan värejä! Lokakuussa julkaisimme uuden, Hygge-henkisen intialaisen mattomalliston, josta etenkin palmikoidut villamatot nousivat heti suosikeiksi. Varsinkin valkoinen Kalim-matto tuntuu olevan monen suomalaisen mieleen, onhan se klassinen, raikas ja edustaa kotoilua parhaimmillaan. Laajan neutraalien sävyjen valikoiman lisäksi sieltä löytyy kuitenkin myös muutama väripilkku, jotka sopivat kyllä talvisenkin kodinkin piristykseksi. Joten saisinko esitellä teille erikoismallistomme ilopillerit, Sain ja Avin.

ihana-värikäs-missoni-matto

Sai

Missoni-kuviolla koristeltu Sai on todellinen katseenvangitsija. Tässä matossa riittää yksityiskohtia ihmeteltäväksi. Monivärinen Sai on yksi uusista mattomalleista, jonka ideointiin paikalliset käsityöläisemme ovat osallistuneet. Matossa käytetty villa on kotoisin Uudesta Seelannista, joka on yksi ekologisimmista paikoista kasvattaa lampaita. Tuottajamme eivät käytä mulesing-tekniikkaa ja pyrimme varmistamaan aina sen, että villaa tuottavat tahot noudattavat samoja ekologisia ja eettisiä periaatteita kuin mekin.

Tämän kaunottaren kutominen kestää noin kuukauden verran. Intiassa monet matontekijöistämme ovat miehiä, sillä mattopuut ovat melko raskaat käsitellä ja paikalliset naiset ovat erikoistuneet kivimattojen tekemiseen. Sai on ihastuttavan käytännöllinen: Vaikka se on ensiluokkaista villaa, se on ohut ja lyhytnukkainen, kestävä ja tukeva jalan alla. Matto on ainutlaatuinen ja uniikki – ja ilahdut varmasti kuullessasi, että villa on värjätty myrkyttömillä väreillä, jotka eivät allergisoi. Turvallista ja hyvännäköistä!

värikäs-matto-suomalainen-koti-inspiroidu-kesästä

@irisbombrage.com

Avi

Vähintään yhtä aurinkoinen yksilö on intialainen villamatto Avi, joka on toinen sateenkaaren väreissä loistavista mattouutuuksistamme. Raidallinen Avi on samaa laadukasta villaa kuin Saikin, ja sen toiselle puolelle on ommeltu musta taustakangas, joka on 100 % puuvillaa. Käydessämme Intiassa tapaamassa työntekijöitämme ilahdumme joka kerta heidän uusista ideoistaan sekä ammattitaidostaan, jossa ikiaikaiset perinteet yhdistyvät moderniin ulkonäköön. Kun näihin yhdistää vielä ensiluokkaiset raaka-aineet, uskomme, että käsissämme on melkoisia klassikoita.

Pohjois-Intia on värikästä aluetta, jossa kulttuuri kukoistaa. Avi on leikkisä mutta käytännöllinen matto, joka sopii moneen eri tilaan. Me olemme nähneet vilauksia suloisista keittiöistä, joihin Avi tuo kaivatun ripauksen väriä. Se tasapainottaa muuten maltillista sisustusta, ja toivottaa esimerkiksi eteisessä reippaasti tervetulleeksi. Myös Avin saat noin kuudessa viikossa kotiisi ilman postikuluja – se on alusta loppuun huolellista käsityötä, ja maton olisi tarkoitus kestää kodissa vuosien ajan. Tilatessasi maton, saat myös tiedon siitä, kuka mattosi on kutonut. Oletko jo tutustunut intialaisiin matontekijöihimme sivuillamme?

missoni-kotiin-taitettu-matto-pehmeä-raidat-sateenkaaren-väreissä-kesällä-sukhi

Emme malta odottaa, että Sai ja Avi pääsevät yhä useampien kotien iloiksi. Intialaisten mattojen valikoimassamme värit ovat aina olleet tärkeässä roolissa, kuuluvathan ne myös paikalliseen arkeen vahvasti. Kannattaa siis antaa tilaisuus intialaiselle tunnelmalle, se varmasti sopii myös skandinaavisiin koteihin!

Posted in News By Milla

Halloweenin hurja inspiraatio

cccc 26. lokakuuta 2017 22.05.36 Europe/Paris

Viime viikkoina siltä ei ole voinut välttyä: Oranssit kurpitsalyhdyt ovat saapuneet myös suomalaiskotien kuisteille, kaupoissa herkut naamioidaan silmämuniksi ja irtosormiksi ja saamme taas hyvän syyn pelotella, pelätä, naamioitua, herkutella ja juhlia. Me Sukhilla uskomme juhlien voimaan. Juhlat tuovat ihmisiä yhteen ja katkaisevat arjen, joka voi juuri tähän vuodenaikaan olla – lumimyrskyistä huolimatta – melko synkkää ja kiireistä. Halloween, Pyhäinpäivä, Día de los Muertos… Tällä lokakuun lopussa vietettävällä juhlalla on monta nimeä mantereesta riippuen, mutta yhtä kaikki siihen kuuluu joka paikassa kynttilät, yliluonnolliset ilmiöt ja kauhutarinatkin. Meitä se on inspiroinut sisustamaan mustalla ja oranssilla!

musta-matto-pelottava-tunnelma-tyylikäs

Aina tyylikäs musta

Sukhilta löytyy mustia mattoja jokaisesta neljästä maasta, josta tuomme mattoja asiakkaillemme. Yksi suosikeistamme on intialainen villamatto Rudra, joka on valmistettu pikkutarkalla tekniikalla suljetuista lenkeistä kutoen. Rudra on lujatekoinen ja kimmoisa matto, pehmeä ja kestävä. Halloweenin perinteisiin kuuluu hieman pelottavakin tunnelma, onhan päivä alkujaan kelttiläisen kulttuurin tapahtuma, jossa vuoden viimeisenä päivänä vainajat nousevat haudoistaan ja kuolleet piti pelotella ja naamiaisasuilla hämätä palaamaan takaisin tuonpuoleiseen. Aika hurja historia, ja me voimme luvata että Rudra-matolle ei tarvitse erikseen houkutella ketään.

Kurpitsan kirpeä oranssi

Me Sukhilla pidämme kurpitsasta erityisesti kasvissosekeitossamme, mutta emme pane pahakseen periamerikkalaisia kurpitsalyhtyjä. Niiden kaivertaminen lasten kanssa on hauskaa, mutta melko sotkuista puuhaa! Kurpitsat pääsivät merkittävään rooliin amerikkalaisessa Halloween-perinteessä kun irlannista saapuneet keltit tarvitsivat korvikkeen juurikkaille, joita oli ennen käytetty lyhtyihin. Kurpitsan kaunis oranssi sopii hyvin yhteen myös turkkilaisen Nehir-maton kanssa. Tämä persoonallinen vintagematto on uskomattoman jämäkkä, kelim-paimentolaismaton paloista valmistettu uuden elämän värjäyksellä saanut silmäterä mihin tahansa kotiin.

oranssi-teema-sopii-tilkkumatto-turkista-kurpitsa

Tai sitten...suunnittele itse!

All Hallow’s Eve-nimellä alunperin kulkenut tapahtuma antaa tilaisuuden leikitellä ja erityisesti lapset ovat rakastaneet uutta päivää, jolloin luvan kanssa saa taas pukeutua naamiaispukuun ja kokeilla, kuinka hermot kestävät kauhua. Ja voivatko aikuisetkaan vastustaa pientä pelottelua?

huopapallomatto-suunnittele-oma-halloween-teema

Valikoimastamme eivät vaihtoehdot lopu aivan heti. Kestosuosikki on tietysti nepalilainen huopapallomatto, ja lähes 70 eri värivaihtoehdosta löytyvät myös tähän teemaan sopivat yhdistelmät.  Suorakulmaisen maton voit suunnitella haluamallasi kuviolla, tai sitten vain nauttia lempiväreistäsi pyöreässä huopapallomatossa. Jos haluat piristää Halloween-juhlien kattausta halvalla, voit tilata juhlan väreihin sopivia huopapalloalusia. Ne ovat edullinen tapa tehdä kattauksesta juhlallisempi, ja saat tilaamasi huopapalloaluset kotiin noin neljässä viikossa. Totta kai ilman postikuluja. Joten vietit Halloweenia millä tavalla tahansa, me tahdomme toivottaa oikein hyvää loppusyksyä, olkoot se täynnä herkkuja, erityisiä hetkiä sekä ikimuistoisia juhlia!

Posted in News By Milla

Sukhin uusi ‘Hygge’ intialaisten mattojen mallisto

cccc 25. lokakuuta 2017 7.00.00 Europe/Paris

Sukhi-matot

Sukhin uusi ‘Hygge’ intialaisten mattojen mallisto

Sukhi tuo markkinoille kolme uutta intialaisten mattojen kokoelmaa. ‘Hygge’-malliston matot ovat 100% villaa ja edustavat kauniisti hyggeilyä, kotoilua. Matot ovat käsintehtyjä ja valmistajina ovat intialaiset käsityöläiset jotka saavat työstään kunnollista palkkaa. Työllään he ylläpitävät ja vaalivat mattojen tekemisen ajatonta intialaista perinnettä.

villa-ja-huopamattojen-valmistus-sukhi

Lämmin ja kodikas design

Sukhi on luonut talvea ajatellen kolme intialaista mattomallia: palmikoidun huopamaton, palmikoidun villamaton sekä sileän punosmaton. Uudet mallistot täydentävät Sukhin käsintehtyjen ja räätälöitävissä olevien tuotteiden valikoimaa, joka löytyy kokonaisuudessaan Sukhin verkkosivuilta. Kaikki matot ovat 100% villaa, ja luovat ylellistä tunnelmaa tilaan kuin tilaan.

palmikoidut-villamatot-sukhi

Nämä lämpöiset ja pörröiset matot houkuttelevat sisätiloihin kun ilmat viilenevät.  Ne myös loihtivat kodistasi viimeisempien sisustustrendien mukaisesti kodikkaan kutsuvan. Maailmaa valloittanut, skandinaavista alkuperää oleva termi ‘Hygge’ tarkoittaakin intiimiä ja lämmintä kotona oleilua, kotoilua. Sukhin perustaja Nasia Burnet inspiroitui hyggeilystä heti siihen tutustuttuaan. “Lisäsimme uudet mallit intialaisten mattojen kokoelmiimme ajatellen juuri niitä asiakkaitamme, jotka haluavat kodistaan mahdollisimman lämpimän ja pesämäisen,“ Nasia kertoo. “Ja onko olemassa mitään, mikä toisi huoneeseen enemmän hyggeä kuin ihana ja lämmin villamatto?”

mikä-intialainen-villamatto

Ainutlaatuisten mattojen kokoelma

Lisäksi Sukhi tuo myyntiin uuden, ainutlaatuisten intialaisten mattojen erikoismalliston, joka sisältää uniikkeja ja uudistettuja mattomalleja. Käsityöläisemme tekevät matot mittatilaustyönä ja asiakkaan haluaman värityksen, designin ja mallin mukaisesti - huolella ja rakkaudella.erikoismallisto-sukhi

Uusi lyhyt dokumenttielokuva intialaisista matontekijöistä

Sukhi-matot huokuvat lämpöä joka ei johdu pelkästään käyttämästämme korkealuokkaisesta villasta. Jokainen kauttamme hankittu matto hyödyttää intialaista käsityöläistä. Voit tutustua mattojemme valmistukseen Intiassa katsomalla Sukhin verkkosivuilla olevan lyhyen dokumenttielokuvan. Elokuvan avulla näet, mikä myönteinen vaikutus sosiaalisella yrityksellä voi olla käsityöläisten ja heidän yhteisönsä elämään.

Intiassa Sukhi tekee työtä suoraan paikallisten naisten ja miesten kanssa. Tarjoamme heille ammatillista koulutusta, maksamme kunnollista palkkaa sekä annamme jokaiselle käsityöläiselle mahdollisuuden tehdä työtä kotonaan. Yhteistyö ilman välikäsiä tarkoittaa meille kevyempää kulurakennetta  ja samalla voimme vaikuttaa siihen, että meille työskentevä käsityöläinen perheineen voi hyvin: ja mikä parasta, hänen lapsensa voivat käydä koulua.


Sukhi on

Käsintehtyjä mattoja suoraan niiden valmistajilta. Sukhi on nepalia ja tarkoittaa onnellista. Sukhi haluaa tehdä ihmiset onnellisiksi: käsityöläiset jotka valmistavat matot, heidän perheensä ja meidän asiakkaamme. Asiakas, joka hankkii Sukhi-maton, tietää saavansa upean käsintehdyn maton suoraan siltä henkilöiltä joka on maton tehnyt. Sukhi tuo onnea ja iloa, sekä aitoja, laadukkaita mattoja kaikkiin maailman koteihin. Jos haluat lisätietoa meistä ja tuotteistamme, tervetuloa verkkosivustollemme osoitteessa www.sukhimatot.com.

tuotteidemme-sosiaaliset-vaikutukset-Sukhi

Posted in News By Milla

Sisustusfilosofioiden suosikit

cccc 9. lokakuuta 2017 21.45.39 Europe/Paris

Olemme Sukhin blogissa käsitelleet monia erilaisia sisustussuuntauksia. Näitä erilaisia tyylejä on yhdistänyt aina se, että ne ovat perustuneet usein ensisijaisesti enemmän mieltymyksiin kuin elämäntapaan. Graafinen mustavalkoisuus, rento boheemius ja esimerkiksi skandinaavisissa kodeissa suosittu vaaleus ovat makuasioita, mutta meitä kiinnostavat myös ne kodit, joissa sisustuksen takana on jokin tärkeä ajatus. Niinpä tutustuimme muutamaan filosofiaan kotien sisustusten takana.

Wabi-Sabi ja keskeneräisyyden kauneus

Wabi-sabi ei ehkä ole kovin kuuluisa meillä päin, mutta tämä japanilainen käsite koskee estetiikkaa, jossa epätäydellisyydessä ja keskeneräisyydessäkin löytyy kauneutta, jota juhlia. Wabi-sabi liittyy erityisen vahvasti esimerkiksi japanilaisiin teeseremonioihin, ja se kuuluu myös muihin japanilaisiin taiteenlajeihin. Tämä zen-buddhalaisuudesta polveutuva tapa katsoa maailmaa on enemmän kuin vain yksityiskohtia, keskeneräisyyden hyväksyntää sekä luonnonmukaisuutta – se on myös tapa rauhoittua kaiken sen upean äärelle, mitä meillä jo on. Me pidämme Wabi-sabista erityisesti siksi, että tämä kiirettä ja kertakäyttökulutusta kritisoiva liike sopii hyvin yhteen Sukhin tuotteiden kanssa: esimerkiksi huopapallomaton valmistus on hyvin meditatiivista, hidas käsityö vaatii tuhansien pallojen pyörittelyä ja toisaalta koska kyseessä on aina uniikki käsityö, siihen kuuluvat pienet epätäydellisyydet.

wabi-sabi-japanilainen-teehetki-pannualunen-huovutettu

www.peekinside.nl

Himailijan hygge

Hygge-käsite levisi kaikkien sanavarastoon viime vuonna, kun saimme vihdoin nimityksen sille ihanalle tunteelle, kun kylmänä syyspäivänä valitsemme kääriytyä viltin alle lukemaan kirjaa sen sijaan, että yrittäisimme suorittaa arkea. Lainaamme mielellämme tätä tanskalaisten elämäntapaa, jossa kodissa viihtyminen, lempiasioiden tekeminen ja rakkaiden ihmisten kanssa ajanvietto ovat tärkeysjärjestyksessä ensimmäisinä. Hyggeä ei voi kääntää sanantarkasti, koska kyse on ensisijaisesti fiiliksestä, mutta me pääsemme sen ytimeen hautaamalla viileänä päivänä varpaat pehmeään paimentolaismattoon, kutsumalla läheiset kylään ja tekemällä kodista viihtyisän paikan, jossa rentoutua. Hygge on lämmin olotila, joka valtaa koko kropan.

aito-kutoa-berberien-atlas-vuoristossa

Monenlaista minimalismia

Minimalismilla voidaan tarkoittaa melkein mitä tahansa elämäntavasta taidesuuntaukseen, ja me haluamme kiinnittää huomion erityisesti minimalismiin sisustustrendinä. Kuinka yhä useampi haluaa karsia ja tehdä kodistaan helposti siivottavan, tilavan ja sellaisen, jossa tavarat ovat joko tarpeellisia tai sitten niin rakkaita, että niiden näkeminen nostaa hymyn huulille. Turhasta tavarasta luopuminen on hyvä tapa aloittaa kodin minimalisointi, ja ennen kaikkea jatkossa sijoittaa laadukkaisiin, ajattomiin tuotteisiin. Kuten vaikkapa turkkilaiseen vintagemattoon, joka on jo kiertänyt maailmaa muutaman vuosikymmenen verran ennen kuin siitä kudotaan ainutlaatuinen taideteos. Minimalistin kodissa arvostetaan selkeää tyyliä sekä käytännöllisyyttä, sekä kestävää kulutusta. Myös tämä sopii Sukhin ideologiaan, sillä me haluamme tuoda asiakkaillemme iättömiä sisustustuotteita, joista tulee kuin perheenjäseniä.

turkkilainen-tilkkumatto-minimalistinen-koti-konmaritus

www.interiorinspiren.blogg.no
Posted in News By Milla

Tuotteet 1-10 / 50

/ sivu
Sivu:
  1. 1
  2. 2