• SUKHI
 • ASIAKASTUKI
 • Tili
 • Toivelista
 • KORI
 • INSPIRAATIO
Blog
 1. Mattoja paremman maailman puolesta

  Tällä viikolla kaikkialla maailmassa vietettiin tyttöjen päivää, ja tuntuu, että se onkin tärkeämpi kuin koskaan aiemmin. Vaikka tasa-arvo edistyy useassa paikassa, ovat luvut silti usein synkkiä: Noin 60 prosenttia kroonisesta nälästä ja ravinnonpuutteesta kärsivistä ovat tyttöjä. Maailman yli 796 miljoonasta lukutaidottomasta ihmisestä, naisia on kaksi kolmasosaa. Saharan etelänpuoleisessa Afrikassa naiset käyttävät yhteenlaskettuna vuodessa noin 40 miljardia tuntia vedenhakuun. Lista maailman epäkohdista on pitkä, ja työtä riittää muinakin päivinä kuin tyttöjen päivänä. Me Sukhilla haluamme sitoutua muutokseen: syrjäseuduilla, huonojen työmahdollisuuksien alueella tahdomme tarjota vaihtoehdon aikuisille naisille, olla mukana voimauttamassa. Ja näin me sen teemme:

  Työtä naisille…

  Esimerkiksi Beni Ouarain-mattojemme kotiseuduilla Marokon Atlas-vuoristossa on naisten paikka usein ollut kotona, usein omaa maataloutta pyörittäen. Omaa rahaa heillä ei ole ollut käytössä. Iloksemme voimme tällä hetkellä tarjota työtä usealle matontekijälle pienessä berberiyhteisössä alueella, jossa ei ole edes internetyhteyksiä. Monet marokkolaisista matontekijöistämme kuuluvat paimentolaisheimoon eivätkä he osaa lukea ja kirjoittaa, mutta käsityöläiskulttuuria vahvistamalla he pystyvät ansaitsemaan oman toimeentulon, ja tarjoamaan seuraavalle sukupolvelle paremmat lähtökohdat.

  aidot-perinteiset-berberi-matot-beni-ouarain-marokosta

  … Mutta lapset kouluun!

  Monet työntekijämme ovat kertoneet, että työssä tärkeintä on mahdollisuus maksaa lasten koulunkäynti. Tarjoamme kunnollisen korvauksen työstä: käsityöläistemme ansiot ovat 2-3 paikallista keskiarvoa korkeammat. Länsimaalaisen korvaan kyse ei ole suurista summista, mutta paikallisella hintatasolla oikeudenmukainen korvaus työstä tarjoaa tilaisuuksia, joista moni ei ole osannut aiemmin edes kuvitella: mahdollisuus ostaa kotieläimiä, joilla saada vielä lisäansiota, mahdollisuus lähettää lapset ympärivuotisesti kouluun. Jotta lapset eivät joudu keskeyttämään koulunkäyntiä maataloudenkierron kiireisinä aikoina, tarjoamme tämän vaihtoehdon artesaaneillemme: he voivat halutessaan ottaa lomaa matonteosta silloin, kun heitä kaivataan esimerkiksi sadonkorjuussa.

  intia-reilu-kauppa-eettinen-tuotanto-sisustus-tavara

  Turvallinen työpaikka

  Yksi keskeinen tekijä yhteistyökumppaneitamme valitessa on se, millaiset työolot matontekijöille on tarjolla. Suosimme pieniä mattopajoja, joissa työntekijöillä on mahdollisuus vaihdella työtehtäviä, oppia uutta ja ennen kaikkea työskennellä rauhassa ilman tehdasmaista kiirettä. Haluamme, että käsityöläiset saavat keskittyä siihen missä he ovat parhaimmillaan. Matontekijöiden pienet lapset eivät ole harvinainen näky työpajoillamme, ja siksi niiden on oltava vaarattomia myös vilkkaiden taaperoiden näkökulmasta. Yhtä lailla esimerkiksi huopapallomattoja voidaan valmistaa kotona, mikäli työntekijän elämäntilanne sitä vaatii.

  Itsenäisyyttä ja itsevarmuutta

  Tärkeää on myös naisten voimauttaminen. Sukhi tarjoaa työtä ja koulutusta, mahdollisuuden uuteen ammattiin sekä omaan palkkaan. Se tarkoittaa itsenäisyyttä ja sitä, että kehittyvissä maissa asuvat naiset voivat päättää omista asioistaan paremmin, laittaa rahaa esimerkiksi terveydenhoitoon ja helpottaa elämäänsä – muuttaa oman elämänsä paremmiksi. Ostamalla maton suoraan tekijöiltä tuet tätä muutosta kohti parempaa.

  Sukhin-perustaja-Nasia-Burnet-nepalissa-lasten-kanssa

  Tilastot: UN Women 

  Read more »
 2. Miten pidentää maton elinikää?

  Kuten ehkä arvaattekin, ovat matot sydämen asia meille Sukhilla työskenteleville. Keskustelemme niistä mielellämme milloin vain – ja yksi asia, josta asiakkailla on usein kysyttävää on maton huolto. Kuinka pitää huoli siitä, että matolla on monta vuotta käyttöikää? Onhan arvokas, käsintehty matto suunniteltu paitsi arkiseksi sisustuselementiksi myös perinnöksi kelpaavaksi aarteeksi, josta on iloa useammalle sukupolvelle. Niinpä kokosimme vinkkejä siitä, miten varmistaa maton “hyvinvointi”, jotta se säilyisi mahdollisimman kauniina kovassakin käytössä. 

  Ensimmäiseksi sinun tulee varmistua maton materiaalista. Koska mattoja valmistetaan lähes mistä tahansa kuiduista, on hyvä tietää onko matossa käytetty tekokuituja vai luonnonkuituja, vai ehkä molempia. Kaikki Sukhin matot valmistetaan luonnonmateriaaleista, jotka ovat hieman tekokuituja herkempiä. Matoissamme käytetään pääasiassa villaa, joka on joko Uuden-Seelannin villaa tai Marokossa paikallisilta lammasfarmareilta kerättyä erittäin hienoa villaa, jonka ansiosta Beni Ouarain-mattomme ovat ylellisen pehmeitä. Sen lisäksi materiaaleina on hamppua, bambusilkkiä, vuohenkarvaa sekä puuvillaa mattojen taustakankaissa. Kotisivuiltamme löytyy jokaiselle mattotyypille räätälöidyt ohjeet huoltoon ja siistinä pitämiseen, mutta on myös monta hyvää neuvoa, jotka sopivat kaikenlaisille matoille materiaalista riippumatta.

  turkkilainen-vintage-matto-olohuoneessa-musta-puu

  1. Muista kääntää mattoa!

  Nepalilaiset mattomme ovat siitä erinomaisia, että niitä voi käyttää kummaltakin puolelta tahansa. Tämä on pelastus silloin, jos matolle tulee tahra joka ei poistu perinteisin puhdistusmenetelmin, ja näin matto kuluu tasaisemmin. Mutta kaikkia mattoja, mallista riippumatta, tulisi käännellä tasaisin väliajoin. Näin ne kuluvat käytössä joka puolelta eivätkä vain aina tietyiltä kohdin kulkureittien mukaan, ja vastaavasti eri osat osuvat välillä värejä haalistavan auringonvalon alle. 

  2. Kohtele mattoa hellästi

  Imurointi olisi hyvä suorittaa hellävaraisimmilla mahdollisilla asetuksilla. Vaikka tamppaus onkin tehokas tapa saada pinttynyt pöly lentämään pois maton pohjakankaasta, se voi silti vahingoittaa mattoa – varsinkin käsinkudotut pitkänukkaiset matot kärsivät kovin rajusta käsittelystä. Säännöllinen tuulettaminen ja imurointi ovat maton perushuoltoa, jolla varmistat, että matto on edukseen arjessa.

  3. Lumi hyvästä, vesi pahasta

  Vesi on vaarallista varsinkin villamatoille. Hankaamalla ja kastelemalla käynnistät helposti huopumisprosessin kuitujen auetessa, ja näin matosta tulee paitsi karhea myös pörröisen näköinen. Sen sijaan Suomen oloissa voidaan olla kiitollisia lumipesun mahdollisuudesta, sillä tämä toimii myös esimerkiksi huopapallomatoille. Kevyt pesu lumessa, ja lumen harjaaminen pehmeällä harjalla ja tämän jälkeen muutama tunti tuuletusta raittiissa pakkasilmassa – matto on kuin uusi! 

  villa-maton-lumipesu-puhdistus-ohjeet

  @satasavyasatua

  4. Ole tehokas tahranpoistaja

  Sivuillamme on jaettu yksityiskohtaisia vinkkejä tahranpoistoon, mutta oli kyseessä minkälainen tahra tahansa, ja mikä matto vain, on yksi vinkki yli muiden: ole nopea! Mitä nopeammin tahran poistaa, sitä varmemmin matto säilyy siistin näköisenä. Tehokas tapa matolle kaatuneiden nesteiden poistoon on ripotella ruokasoodaa läikän päälle, odottaa hetki että neste imeytyy soodaan ja sitten imuroida sooda pois matolta. Ja tarvittaessa toistaa tämä toimenpide useammankin kerran. Jos nestettä ei ehditä poistamaan heti, on aika yrittää varovaisesti poistaa tahra kylmään veteen kastetulla kankaalla, johon voi käyttää myös väkiviinaetikkaa. Tärkeää on, ettei tahraa hangata.

  Ja tähän liittyy myös viides vinkkimme:

  5. Luota ammattilaisen apuun

  Oli kyse sitten korjauksesta tai putsauksesta, etsi hyvä ammattilainen ja luota hänen asiantuntemukseensa. Huopapallomatot on helppo korjata itsekin kunnon neulan avulla, mutta esimerkiksi itämaisten mattojen reiät kannattaa korjauttaa mattoalan ammattilaisilla. Samoin haastavimmat tahrat kannattaa suosiolla jättää asiantuntijoiden puhdistettavaksi, jotta matto itsessään ei vaurioidu. Tämä ei aina ole halpa vaihtoehto, mutta turvallinen matolle ja näin varmistat taas lisää käyttöaikaa matollesi.

  aitoja-marokkolaisia-berberi-mattoja-vintage-ja-uusia

  Kysyimme myös Nasialta, toiselta Sukhin perustajista, vinkkejä siitä, miten matosta olisi iloa mahdollisimman pitkään. Tässä muutamia ajatuksia Nasialta:

  Kestävän sisustuksen saat panostamalla rahan lisäksi aikaa sisustamiseen. Keskustelin viime vuonna ystäväni isän kanssa, joka kuvaili kotiaan päiväkirjaksi: jokaisella esineellä kodissa oli tarina, tarkoitus – ja tämä on mielestäni upean inspiroivaa! Älä vain haali tavaraa vaan harkitse, arvosta sitä ja säilytä koko elämäsi. Niin kuin toivomme mattojemme toimivan.

  Maton elinikään vaikuttaakin nykyään enemmän sisustustrendit ja jatkuvasti muokkautuvat kodit ennemmin kuin itse maton kunto. Toivommekin, että mattomme hankitaan huolellisen harkinnan jälkeen pysyväksi osaksi kotia ennemmin kuin hetken piristykseksi. Matoista on mahdollista tilata näytekappale ennen itse tilaamista, ja tämä vähentää turhaa tuotantoa: näin säästämme resursseja, vaikka kyse onkin monesti useamman kuukauden prosessista. Hiljaa hyvä tulee!

  aito-marokkolainen-beni-ouarain-matto-harmaa-valkoinen-kuvio

  Nasia jakaa lisää kokemuksiaan erityisesti villamatoista: Pidä huolta matostasi kuten pitäisit lempineuleestasi. Et voi heittää villapaitaa noin vain pesukoneeseen, vaan se vaatii käsipesua kylmällä vedellä. Mutta jos kyseessä on isomman kokoinen tekstiili, kuten meidän 100% villaa olevat mattomme, parasta, mitä voit tehdä on viedä matto kerran vuodessa ammattilaiselle pestäväksi. Se on kuin hemmotteleva spa-hoito matollesi!

  Ja anna matollesi aikaa! Kaunis, laadukas matto ei mene koskaan muodista. Itse pidän siitä, että kodin ilmettä vaihdetaan muutaman kerran vuodessa vuodenaikojen mukaan, esimerkiksi kesästä talveen, ja samalla maton paikkaa voi vaihtaa. 

  intialaista-maton-tekoa-tuftaus-solminta-itamainen-matto

  Sukhin jokainen matto valmistetaan juuri tilaajalleen, käsin alusta loppuun, ja jokainen matto on uniikki. Siksi toivomme niiden säilyvän mahdollisimman pitkään, sillä ne kantavat mukanaan palasen matonvalmistuksen perinteitä kotimaastaan, ja tämän kulttuuriperinnön säilymisessä tahdomme olla mukana. Ei ole kahta samanlaista Sukhin mattoa, sillä jokaisessa matossa näkyy tekijänsä kädenjälki, ja siksi toivommekin että ne pääsevät kunniapaikalle kertomaan tarinaansa ja ilahduttamaan jokapäiväisessä käytössä.

  Read more »
 3. Kolme kaunista huopamattoa

  Villa on upea, moneen venyvä materiaali. Sukhin intialaisten mattojen materiaalina toimiva villa tulee Uudesta-Seelannista, joka on kuuluisa korkealaatuisesta villasta ja lammasfarmien pitkästä perinteestä. Villaa hyödynnetään monella eri tavalla matoissamme, muokkaamalla sitä vahvaksi naruksi ja ompelemalla siitä hauska, suljetuista lenkeistä valmistettu villamatto, ja toisaalta huovuttamalla, ja hyödyntämällä huovutettua villaa eri tavoin. Huovutustekniikka on yksi yleisimpiä tapoja muokata villaa: suomuista villakuituja muokataan mekaanisesti, hyödyntäen ensin lämmintä ja sitten kylmää vettä, vanuttaen villa. Villa onkin ainoa kuitu, joka huopuu! Tätä käytäntöä on hyödynnetty jo vuosisatojen ajan varsinkin käyttövaatteiden ja -tekstiilien kanssa. Ja me jatkamme perinnettä mielellämme. Sukhin ensimmäinen tuote olikin hauskat huovutetut pallomatot, mutta valikoima on vuosien saatossa laajentunut myös muunlaisiin huovutettuihin mattoihin, ja haluammekin esitellä niistä suosikkimme.

  palmikoitu-huopa-matto-tehty-vain-villasta-luonnonmateriaali

  Huovutetut palmikkomatot

  Hygge-malliston palmikoidut huopamatot ovat kauniin neutraaleissa, luonnollisissa väreissä valmistettuja paksuja ja pehmeitä huopamattoja. Näiden kodikkuutta ja lämpöä henkivien skandinaaviseen sisustukseen täydellisesti istuvien mattojen päälle on ihana heittäytyä lepäämään tai lukemaan. Huovutuksen ansiosta villa hylkii entistä enemmän vettä, ja tätä mattoa uskaltaa suositella myös lapsiperheisiin. Letitetty matto on lujaa tekoa, mutta ennen kaikkea kaunis ja täyteläinen sisustuselementti. Kuudessa luonnonmukaisessa värissä valmistettu matto kudotaan noin kuukaudessa, jonka jälkeen se on valmis uuteen kotiinsa.

  Eksoottinen kivimatto

  Huovutettu kivimatto on yksi persoonallisimmista tavoista hyödyntää lattiapinta-alaa. Aivan oikeita kiviä muistuttavat kivet on ommeltu taustakankaaseen, ja tämä kolmessa eri sävyssä saatava matto on paksu ja jämäkkä. Mattoja valmistetaan niin pyöreinä kuin suorakulmaisina ja ne ovat alusta loppuun käsityötä: naispuoliset matontekijämme pyörittelevät ensin huovutetun langan “kivipalloiksi”, jotka sitten halkaistaan. Ainutlaatuisen kivimaton valmistus kestää nelisen viikkoa, ja se kestää vuosia osana kodin sisustusta. Löytyisikö sinun kodistasi paikka yksityiskohtaiselle, uteliaisuutta herättävälle kivimatolle?

  kivimaton-huovutus-intialaiset-artesaanit-tyossa

  Huovutetusta langasta valmistettu huopamatto

  Kolmas huopamatto, jonka haluamme esitellä, on huovutetusta langasta valmistettu värikäs huopamatto. Näiden mattojen tuntuma on vertaansa vailla, sillä se on valmistettu pienistä, hieman pehmeitä pikkukiviä muistuttavista huovutetuista langoista, jotka muodostavat yhtenäisen, eläväisen pinnan. Matto on pehmeä ja hieman pörröinen, mutta silti käytännöllinen ja kaunis. Nämä kirjavat matot keräävät huomiota missä tahansa ympäristössä, joten ne eivät ole oikea valinta jos haluat vältellä mattovalinnastasi keskustelua vieraiden kanssa. 

  monivarinen-olohuoneen-matto-huovutettua-villaa  

  Read more »
 4. Mikä maa, mikä matto?

  Sukhilla on yhteensä kuusi mattopajaa neljässä eri maassa. Maat eivätkä mattopajat ole valikoituneet meille sattumalta, vaan jokaiseen liittyy tarina: perinne, jonka haluamme oppia, historiaa, jota haluamme vaalia ja jotain kaunista, jonka haluamme jakaa asiakkaidemme kanssa. Jokaisella mattopajalla on omat mattonsa valmistettavana. Kaikki matot valmistetaan käsin, eikä kyseessä ole massatuotanto. Yksi Sukhin periaatteista on ylläpitää paikallisia käsityöperinteitä, ja työllistämme mielellämme myös heitä, jotka eivät ennestään osaa matontekoa: on mahtavaa päästä opettamaan tätä taitoa eteenpäin, ja taata näin sen jatkuvuus.

  sukhimatot-myy-aitoja-marokkolaisia-beni-ouarain-mattoja

  Beni Ouarainit, Marokon aarteet

  Harvalla matolla on niin uljasta historiaa kuin marokkolaisilla Beni Ouarain-matoilla. Nämä nimenomaan naisten kutomat villamatot kertovat omia tarinoitaan vuorilla elävien, vaeltavien berberiheimojen arjesta, taruista ja elämästä. Jokaisen Beni Ouarain-maton kuuluu olla uniikki, tekijänsä näköinen taideteos, jonka symboleihin ja kuvioihin kiertyy tarina. Myös mattoihin käytettävä villa on paikallista, vuoristossa laiduntavan lammasrodun erityisen hienoa karvaa, joka tekee matosta pehmeän kuin pilvi. Nämä perinteet ovat ovat satoja vuosia vanhoja, ja tiiviit, jopa raskaat berberimatot ovat palvelleet monella tapaa vaihtelevassa ilmanalassa eläviä marokkolaisia.

  Hauskat huopapallot nepalilaisittain

  Värikkäät nepalilaiset huopapallomatot ovat ensimmäinen tuote, jotka otettiin Sukhin valikoimaan. Sukhin perustajapari Nasia ja Wouter ihastuivat iloisiin käsitöihin matkallaan Nepalissa, ja siitä alkoi Sukhin tarina. Nepal on kuuluisa monista eri käsityömuodoista, jotka paikalliset hallitsevat, ja huovutustekniikkaa hyödynnetään laajalti. 

  varikas-huopapallo-matto-nepalista-kasityona-vain-villaa

  Kirjavien kankaiden lisäksi esimerkiksi erilaiset veistokset ja puun kaiverrus ovat suosittuja tapoja toteuttaa itseään. Moniväriset huopapallomatot sopivat täydellisesti osaksi nepalilaisia käsityökulttuuria, joka kunnioittaa värejä ja raaka-aineita.

  Itämaista mystiikkaa intialaisilla matoilla

  itamaiset-matot-kasin-solmittuina-tai-tuftattuina

  Uudet, modernit itämaiset mattomme valmistetaan Intiassa kahdella eri tekniikalla, käsin solmimalla ja tuftaamalla. Mattojen valmistamisen taidon sanotaan olevan Intiasta kotoisin, joten on itsestäänselvää että haluamme olla osaltamme nauttimassa tästä taiteenmuodosta, jonka juuret ulottuvat 1500-luvulle. Uudessa mallistossamme on otettu vaikutteita klassisista persialaisista matoista tutuista kuvioista, ja tuotu niitä tähän päivään lisäämällä malleihin rouheutta ja rohkeita yksityiskohtia, asiaan kuuluvia loistavia värejä unohtamatta. Mattojen valmistaminen vaatii runsaasti aikaa ja osaamista, joten varauduthan siihen, että nämä käsintehdyt aarteet saapuvat kotiisi vasta viikkoja tilaamisen jälkeen.

  Turkkilaisten taidonnäyte: tilkkumatot

  Turkkilaiset vintagemattomme ovat monipuolisia, käytännöllisiä ja kertovat kilim-mattojen kestävyydestä: ne valmistetaan useita vuosikymmeniä vanhoista matoista, raaka-aineena villan lisäksi vuohenkarva ja hamppu, ja niitä metsästetään ympäri Turkkia. Meistä on mahtavaa, että vielä värjäyksen ja mahdollisen korjauksen jälkeen jokaisessa mattotilkussa näkyy alkuperäisen materiaalin kuviot. Jos nämä matot voisivat puhua, niillä olisi varmasti paljon mielenkiintoisia tarinoita kerrottavinaan!

  pinkki-tilkkumatto-vintagea-boho-kodin-olohuoneessa

  @marianne_sant 

  Read more »
 5. Pyöreän maton paluu

  Tiesitkö, että Sukhin matot voidaan valmistaa melkein missä tahansa koossa ja värissä – sekä muodossa. Valikoimastamme löytyy pyöreitä mattoja lähes joka mallistosta, ja usein voimme toteuttaa asiakkaiden toiveita myös niistä matoista eri mallisina, joita ei kotisivuillemme ole listattuna. Jokainen matto tehdään aina tilauksesta juuri ostajalleen, joten pystymme joustamaan ja tarjoamaan myös sisustussuunnittelun asiantuntijan apua, mikäli mattovalinta on vaikea tehdä.

  Suorakulmaiset matot ovat vallanneet monet lattiat, mutta meillä Sukhilla sydän sykkii myös sympaattisille pyöreille matoille. Ne sopivat erinomaisesti niin eteisten ja aulojen kaltaisiin isoihin tiloihin kuin pieniin paikkoihin, kuten kylpyhuoneisiin. Lastenhuoneessa pyöreä matto tarjoaa paikan leikeille ja olohuoneessa pyöreän maton ympärille on hyvä koota sohvaryhmä. Pyöreän keittiönpöydän alle suorastaan kuuluu samanlainen, pyöreä matto. Kannattaa siis ehdottomasti kokeilla vaihtelua, ja tässä muutama oma suosikkimme pyöreiden mattojen valikoimasta.

  Harmaa-huopapallomatto-ruokailutilassa

  Perinteinen huopapallomatto

  Sukhin tarina alkoi juuri huopapallomatoista, ja ne ovatkin suositumpia juuri pyöreässä muodossa kuin suorakulmaisina. Pyöreys on osa mattojen leikkisyyttä, ja näitä mattoja näemmekin usein juuri lastenhuoneissa ja makuuhuoneissa tuomassa lämpöä, eristämässä ääntä ja tekemästä aamun ensiaskelista hieman pehmeämpiä. Huopapallomattoja saa lähes 70 eri värissä, eli uskallamme väittää sieltä löytyvän oikeat sävyt mihin tahansa sisustukseen. Jos jotain huonoa pitää huopapallomatoistamme sanoa, niin ne ovat täyttä villaa ja sen vuoksi melkoisen paksuja, jopa parisenttisiä, jolloin niitä ei kannata sijoittaa käytäville esimerkiksi ovien avausreiteille. Muuten emme kyllä keksi paikkaa, mihin persoonallinen pallomatto ei sopisi!

  Uudistettu berberimatto

  Yksi ylpeydenaiheistamme on Marokon Atlas-vuoristossa kudotut Beni Ouarain-matot, joita et löydä muualta pyöreinä. Omalla mattopajallamme kouluttauduttiin pyöreiden mattojen valmistukseen todella pitkään, ja olemme panostaneet perinteisten paimentolaismattojen modernoisintiin muutenkin: mattoja saa nyt myös mustina, harmaina, ruskeina ja pirteän pinkkeinä perinteisen valko-mustan lisäksi. Muhkea berberimatto täydentää tilan kuin tilan, mutta kannattaa ottaa huomioon maton herkkyys: mikäli sille kaatuu ruokaa tai juomaa, puhdistus saattaa vaatia ammattilaisen apua. Modernit mustat Beni Ouarain-matot yhdistävät huikealla tavalla klassisen käsityöperinteen ja toisaalta rohkeat, nykyaikaiset kontrastit sisustuksessa. Minne sinä kokeilisit tätä tyyliä?

  Musta-paimentolaismatto-valkoinen-timanttikuvio

  @wonen_bij_chantal

  Intialainen matto huopapaloista

  Tuhansista leikatuista huopapaloista valmistettu intialainen villamatto on taatusti uniikki. Se tulee herättämään huomion ja tiedämme, että vieraat eivät yleensä malta lähteä koskettuaan ensin tätä mattoa ja kokeiltuaan, miltä se tuntuu varpaiden alla. Allaolevassa kuvassa näet vaaleista sävyistä valmistetun Aditya-maton, josta on tehty olohuoneen keskipiste 3D-visualisointityökalumme avulla. Tähän ohjelmaan voit ladata myös oman kotisi kuvan ja testata, mikä matto sopisi teidän sisustukseenne parhaiten. Näissä pehmeissä matoissa värivaihtoehtoja on yhdeksän, ja ne voidaan räätälöidä juuri sellaisiksi kuin haluatte. Isoin ongelma taitaakin olla valinnanvaikeus!

  olohuoneen-pyorea-vaalea-matto-parketti

   

  Read more »
 6. Kolme ekologista mattomateriaalia

  Uskomme, että kodin sisustuksessa myös keinokuiduille ja teknisille materiaaleilla on paikkansa, mutta meillä mattoihin käytetään vain luonnonmateriaaleja. Uskomme kierrätykseen ja kestävään kulutukseen: siihen, että tavaraa ostetaan vain tarpeeseen ja tilaisuuden tullen satsataan laatuun, sillä käsintehty, arvokas matto kestää aikaa, kulutusta ja muuttuvia muotitrendejäkin. Ekologisuus on itseisarvo jo siksi, että mattojamme ei valmisteta tehtaissa vaan varsin alkeellisilla mattopajoilla ja jopa kotioloissa: niiden on oltava turvallisia myös matontekijöille, ei vain asiakkaille. Syrjäseuduilla, köyhillä alueilla ei ole puhdistusjärjestelmiä, joten on selvää, että väriaineemme ovat aina mahdollisimman ympäristöystävällisiä. Ylimääräisiä kemikaaleja, kuten esimerkiksi hyönteismyrkkyjä, emme käytä lainkaan. Mitkä ovat sitten kolme yleisintä ja ympäristöystävällisintä raaka-ainetta matoissamme?

  aito-beni-ourain-matto-marokosta-villaa

  Villaa Uudesta-Seelannista ja Marokosta

  Ylivoimaisesti eniten käytämme mattoihimme villaa. Villa ei toki ole aina ekologisin materiaali, koska kyseessä on pitkä tuotantoprosessi johon liittyy myös eläintenpitoa. Haluamme kuitenkin ajatella, että huolella valmistettu, ensiluokkainen villamatto kestää vuosikymmeniä, pidempään kuin keinokuituinen matto. Villalla on myös monia etuja, kuten sen sopivuus monen allergikon kotiin sekä luontainen kosteuden- ja lianhyljintä. Villamme nepalilaisiin ja intialaisiin mattoihin tulee Uudesta-Seelannista, jossa villantuotannolla on todella pitkät perinteet ja jossa se on luontaisten olosuhteiden ansiosta niin ympäristöystävällistä kuin mahdollista. Yhteistyöfarmarimme eivät käytä mulesing-tekniikkaa. Marokkolaiset berberimatot valmistetaan erittäin paikallisesti, sillä villa tulee suoraan samasta kylästä, missä myös itse Beni Ouarain-matot valmistetaan. Atlas-vuoristossa tämä erityinen, hienosta karvastaan tunnettu lammasrotu saa laiduntaa vapaasti luontaisessa elinympäristössään, ja ne keritään yleensä maaliskuussa juuri ennen kuumimpien kelien alkua.

  Uusi ja ihanan pehmeä bambusilkki

  bambusilkki-ekologinen-materiaali-laatu-matolle

  Vastikään mattokokoelmamme laajentui itämaisilla matoilla, jotka on modernisoitu sopimaan 2000-luvun koteihin, yhdistäen mitä arvostetuinta mattoperinnettä ja nykyaikaisia kuvioita. Näissä matoissa käytämme kahta materiaalia: villaa sekä bambusilkkiä, joka vetää käytettävyydessä ja mukavuudessaan vertoja tavalliselle silkille, mutta säästää silkkitoukkia. Tämä uusiutuva luonnonmateriaali hengittää puuvillan tapaan ja on ihana koskettaa, suorastaan ylellinen aines. Bambusilkki on myös poikkeuksellisen hyvin lämpöä eristävä materiaali, joten kyseessä on lähes täydellinen raaka-aine: se kasvaa nopeasti, se sopii loistavasti allergikoille ja on ominaisuuksiensa puolesta täydellinen Suomen kylmiin oloihin.

  Luonnonmukainen hamppumatto sopii vegaaneille

  Valikoimastamme löytyy myös yksi täysin vegaaninen matto, jonka ekologisuuspisteet vain nousevat kun kuulette, että se on valmistettu kierrätysmateriaaleista. Turkkilaiset mattomme, eli värikkäät tilkkumatot, tehdään vanhoista kilim- ja hamppumatoista, joita tiimimme metsästää ympäri Turkin maaseutua. Mattopajallamme Istanbulissa nämä matot pestään, korjataan ja tarvittaessa värjätään, jolloin ne saavat uuden elämän, joka toivottavasti kestää useita vuosikymmeniä lisää. Hamppu on sitkeytensä ansiosta todella ekologinen materiaali, se ei vaadi suuresti vettä eikä korkeita lämpötiloja. Jo meidän hamppumattojemme alkuperäisten mattojen ikä kertoo siitä, että kyseessä on kestävä kuitu – otetaan siis ilo irti tästä upeasta raaka-aineesta, joka on meidän luonnonvalkoisten Irmak-hamppumattojemme pääainesosa.

  vegaaninen-valkoinen-matto-olohuoneessa-hamppumatto

  @malin.safin

  Read more »
 7. Maton tekeminen on taitolaji

  Jokin aika sitten esittelimme ylpeinä uuden intialaisen mattokokoelman, joka koostui kahdesta lähes identtisestä mallistosta. Sukhin modernit itämaiset matot valmistetaan Intiassa ja niitä tehdään kahdella perinteikkäällä tekniikalla, joko käsin solmimalla tai tuftaamalla. Kumpikin tapa vaatii tekijältään runsaasti ammattitaitoa ja osaamista, ja molempiin mattoihin käytetään samoja laadukkaita raaka-aineita eli Uudesta-Seelanista tulevaa villaa sekä ekologista bambusilkkiä, joka säästää silkkitoukkia tavanomaiseen verrattuna – ja tuntuma on silti ylellisen pehmeä ja sileä. Entä mitä eroa näillä matoilla on?

  modernit-itamaiset-matot-kahdella-eri-metodilla

  Käsinsolmittu matto on luksusta

  Käsin solmituilla matoilla ei syystä ole maine ylellisyystuotteina ja perintökalleuksina. Ne eivät ole missään nimessä mikään edullinen hankinta, vaan usein pitkän harkinnan jälkeen tehty investointi. Käsin solmittujen mattojen arvo usein nousee, sillä tällä traditiolla on yhä vähemmän osaajia ja taitavista käsityöläisistä kilpaillaan.

  gouri-matto-turkoosi-harmaa-kasin-solmittu-aito-villamatto

  Solmitun maton valmistus aika on jopa kolme kuukautta, sillä jokainen solmu todella tehdään käsityönä. Se tarkoittaa yhden päivän aikana jopa 10 000 solmua. Tällainen työ vaatii ajan lisäksi kärsivällisyyttä, sorminäppäryyttä ja klassisen kudontatekniikan vahvaa hallintaa. Erityisen haastavaksi työn tekee se, että modernien itämaisten mattojen kuvioinnit ovat usein kiehtovia, mutta samalla varsin monimutkaisia.

  Me Sukhilla uskomme paitsi käsityöperinteen vaalimiseen myös siihen, että ammattilainen ansaitsee työstään kunnon korvauksen. Intialaiset artesaanimme saavatkin oikeudenmukaisen palkkion työstään, joka on noin 2-3 kertaa korkeampi kuin alueen keskivertoansio. Noudatamme Reilun kaupan periaatteita ja tarjoamme työntekijöillemme turvallisen ja joustavan työpaikan.

  intiassa-valmistettuja-reilun-kaupan-mattoja

  Käytännöllisempi käsintuftattu matto

  Mikäli itämainen matto kiehtoo, on meillä tarjota myös hieman edullisempi malli. Kyseessä on käsintuftattu itämainen matto, joka valmistetaan tuftauspyssyä käyttämällä. Tämäkin matto on käsityötä, yleensä vain yhden matontekijän taidonnäyte, mutta tuftaus on nopeampi tapa saattaa matto valmiiksi ja näin ollen myös asiakkaalle hieman halvempi. Myös tämä tapa vaatii tarkkuutta ja kokemusta, ja varsinkin loppuvaiheessa jossa maton nukka tasoitetaan ja villamatto pestään, tarvitaan myös työkavereilta apua. Lopputulos on samanlainen eksoottinen, värikäs matto kuin käsinsolmittu itämainen matto, hieman vauhdikkaammin valmistettuna.

  intialainen-matto-valmis-verkkokaupasta-kotiin-nopeasti

  Moderni itämainen matto on persoonallinen lisä mihin tahansa tilaan. Useasta kauniista väristä löydät varmasti sisustukseesi sointuvan yhdistelmän, ja mattojen yksityiskohdat tarjoavat loputtomasti ihmeteltävää. Mattomme valmistetaan aina tilauksesta, eli teemme mattosi juuri sinulle. Vaikka sitä joutuu hetken odottamaan, lupaamme, että se on odotuksen arvoinen! 

  Read more »
 8. Persoonallinen, pehmeä ja edullinen matto

  Jos kaipaat kotiisi persoonallista mattoa, jollaista ei jokaisesta kodista löydy, suosittelemme tutustumaan intialaisiin villamattoihimme, jotka on valmistettu huovutetusta langasta. Nämä hauskat huopamatot valmistetaan kuudessa eri väriyhdistelmässä mustavalkoisesta sateenkaaren kirjavaan, ja voimme luvata että ne tekevät kodistasi heti astetta uniikimman.

  monta-monivarista-huopa-mattoa-kasin-tehty

  Laadukkaita raaka-aineita, pilvimäistä pehmeyttä

  Huovutetusta langasta valmistetut huopamatot valmistetaan mattopajallamme Pohjois-Intiassa, jossa perinteisten käsityötaitojen yhdistäminen moderneihin mattoihin on tuonut monelle käsityöläiselle mahdollisuuden uuteen, vakaaseen toimeentuloon. Näiden mattojen erikoisuus on oikeastaan vanhanaikainen tapa värjätä langat, nimittäin upottamalla. Käyttämämme väriaineet ovat aina mahdollisimman ekologisia, sillä mattopajamme ei ole tehdas vaan pieni ja kotikutoinen työpaja, jossa haluamme huolehtia myös työntekijöidemme turvallisuudesta. Uppovärjäyksen ansiosta värit ovat todella syviä ja kirkkaita, herättäen eloon myös ympäristönsä. Mattojemme villa tulee Uudesta-Seelannista, ja se on mulesing-vapaata villaa – parasta laatuaan.

  iloisen-varinen-matto-joka-sopii-moneen-tilaan

  Huovutetusta langasta valmistetut huopamatot ovat yksi monista Sukhin mattojen väripilkuista. Näissä matoissa yhdistyy leikkisyys ja käytännöllisyys, sillä nämä matot ovat valikoimamme edullisimpia mattoja. Niiden valmistus vie noin neljä viikkoa ja ne ovat alusta loppuun käsityötä, kuten muutkin mattomme. Kun matto on valmis, se lähetään suoraan mattopajalta uuteen kotiinsa. Sen ansiosta emme joudu käyttämään turhia kemikaaleja mattoihimme, sillä niitä ei tarvitse säilyttää varastossa pitkiä aikoja tai suojata tuholaisia vastaan.

  Iloisia väriyhdistelmiä

  Nämä matot eivät sovi tosikoille. Ne ovat mitä värikkäimpiä, pirteitä ja pehmeitä. Täydellisiä siis esimerkiksi lastenhuoneeseen tai olohuoneeseen, jossa kaivataan eloa. Mustavalkoinen matto Arjun on klassisempi yhdistelmä, johon on lisätty ulottuvuuksia harmailla huopapaloilla. Sinisessä Krishna-matossa on merellisiä sinisen sävyjä, jotka sopivat erityisen hyvin esimerkiksi makuuhuoneeseen, jossa kaivataan rauhoittavia elementtejä. Jos kotonasi on paljon huonekasveja, sopii vihreä huopamatto Reyansh varmasti niiden pariksi. Valikoimastamme löydät huovutetusta langasta valmistetut matot myös monivärisinä, viininpunaisen ja violetin yhdistelmänä sekä ihanan oranssi-keltaisena.

  Huovutetusta langasta valmistettu huopamatto on kirjavuutensa ansiosta myös käytännöllinen valinta, sillä siitä eivät tahrat näy heti. Matto on noin 2 cm paksu, mikä kannattaa ottaa huomioon mikäli sen haluaa sijoittaa ovien lähelle. Mikäli olet kiinnostunut matosta mutta et aivan varma siitä, mikä väriyhdistelmä sopii parhaiten kotiinne, voi näistäkin matoista tilata näytekappaleet. Valitsemalla pienimmän mahdollisen koon (15cm x 20cm) kokovalikosta voit tilata näytepalan. Tämä hinta hyvitetään mahdollisen mattotilauksen yhteydessä. Nyt vain rohkeasti antamaan mahdollisuus väreille! Tiesithän, että me Sukhilla tarjoamme mielellämme myös sisustussuunnittelijamme apua, mikäli haluat ammattilaisen mielipiteen sisustusongelmiisi.

  sinen-matto-olohuoneeseen-sopii-parketin-kanssa

  Read more »
 9. Fengshui aloitteilijalle: Kuinka sisustaa bagua-kartan kahdeksalla osa-alueella

  Me Sukhilla olemme aina kiinnostuneita erilaisista sisustufilosofioista ja tavoista suhtautua kotiin ja sen henkeen. Yksi merkittävimmistä ajatussuuntauksista on fengshui-oppi, johon kuuluu keskeisenä baguakartta, jonka avulla määritellään oman elämän osa-alueiden sekä kodin sisustuksen yhteys. Baguakartta onkin tärkein työkalu kun haluat saada kodin fengshuin kohdalleen, jolloin ikivanhaan kiinalaisiin filosofiaan perustuvat elämänenergiat pääsevät virtaamaan vapaasti.

  Fengshuissa pyrkimys on saada hyvä energia, chi, virtaamaan vapaasti ja siinä hyödynnetään fengshui-opille keskeisimmät työvälineet, eli värit. Värit vaikuttavat viiteen elementtiin, eli puuhun, veteen, metalliin, tuleen ja maahan. Jotta voit luoda kotiisi sellaisen energian, jota haluat, on hyvä tutustua näihin elementteihin ja niiden väreihin – ja etsiä sitten juuri sinun tilaasi ja elämäntilanteeseesi toimivimmat yhdistelmät. Baguakartan laatiminen ei tapahdu aivan kädenkäänteessä, mutta siihen voi myös pyytää apua ammattilaisilta. Sukhimatot tahtovat myös vinkata muutamia mattoja, jotka sopivat tähän oppiin erinomaisen hyvin.


  Kahdeksan fengshui alueen merkitykset

  Pohjoinen bagua-alue

  Elämänalue: tuo onnea uralle ja elämänpolulle

  Fengshui elementti: vesi

  Värit: sininen ja musta

  Sisustuksessa:

  1. Löydä ne alueet kodistasi jotka osuvat baguakartan pohjoiselle alueelle.

  2. Lisää vesielementtejä. Käytä mielikuvistustasi: kyseessä voi olla vaikkapa taideteos, kankaita, tyynyjä, verhoja tai vaikkapa kaunis tapetti. Pienen vesiputouksen tai suihkulähteen uskotaan olevan erittäin tehokas, sillä se yhtä aikaa rauhoittaa ja raikastaa alueen energioita. Käytä paljon voimakkaita elementtejä erottaaksesi alue ja tuodaksesi sille runsaasti hyvää energiaa.

  3. Käytä paljon sinistä ja mustaa vesielementtien rinnalla. Makuuhuoneessa musta tai voimakas sininen voivat olla liian hallitsevia värejä, mutta myös vaaleansininen rauhoittavalla vaikutuksellaan toimii hyvin. Matoistamme suosittelemme turkkilaisia tilkkumattoja, joista voimakas turkoosi tai jäänsininen sopivat alueelle täydellisesti.

  4. Puu heikentää veden voimaa, ja metalli taas vahvistaa sitä. Kannattaa siis välttää puisia esineitä ja vihreitä sävyjä tällä alueella.

  5. Vesielementin pariksi sopii hyvin peilit. Fengshuissa peilejä suositellaan moneen eri tilanteeseen, sillä niiden avulla voi ohjata energioita.

  sininen-feng-shui-energia-vesi-elementti

  Koillinen bagua-alue

  Elämänalue: oppiminen, kehittyminen ja henkinen kasvu

  Fengshui elementti: maa

  Värit: hiekka, beige, keltainen

  Sisustuksessa:

  1. Etsi ne alueet kodistasi jotka osuvat baguakartan koilliselle alueelle.

  2. Koillinen alue sopii tietoisuuden kasvattamiseen, uusien taitojen ja asioiden oppimiseen sekä henkiseen kasvuun. Maa ja tuli ovat ravitsevia elementtejä, jotka ruokkivat näitä osa-alueita. Ne tasapainottavat energioita ja voimistavat tämän elämänalueen fengshuita.

  3. Lisää luovaa, henkistä taidetta joka kuvastaa sisintäsi. Taiteen olisi hyvä olla maanläheisissä sävyissä; ihonväristä, kultaista, beigeä, lämmintä keltaista ja hiekkaa. Kyseessä voi olla niin maalaukset kuin esimerkiksi pienet patsaat tai muut sisustusesineet. Alueelle sopivia värejä löytyy paljon perinteisissä kiinalaisissa esineissä, keltaisissa kristalleissa sekä mm. suolalampuissa. Esimerkiksi tämä kullan ja beigen värinen moderni itämainen matto sopii tilanteeseen erinomaisesti.

  4. Ota mukaan myös tulen elementtejä: mikäli mahdollisuutta takkaan ei ole, sytytä kynttilöitä, hyödynnä taidetta tai esimerkiksi tapetti, jossa kuvataan auringonlasku tai tulta, ota rohkeasti käyttöön oranssia ja punaista.

  bagua-kartta-feng-shui-koillinen-alue-suolalamppu

  Itäinen bagua-alue

  Elämänalue: tuo hyvää onnea perheelle ja parantaa terveyttä

  Fengshui elementti: puu

  Värit: ruskea ja vihreä

  Sisustuksessa:

  1. Määrittele kotisi baguakartan itäinen alue.

  2. Tämä alue yhdistetään perheeseen sekä fyysiseen, emotionaaliseen ja henkiseen hyvinvointiin. Vanhempien sukupolvien kunnioittaminen sekä omien juurien tunteminen on tärkeä osa tasapainon saavuttamista tällä alueella. Siinä auttaa myös perhesuhteiden vahvistaminen, ja käytännössä sitä voi toteuttaa sisustuksessa laittamalla esille valokuvia perheestä ja suvusta.

  3. Puuelementtejä on helppo lisätä hankkimalla suuria, eloisia kasveja sekä yrttejä, puisia huonekaluja ja sekoittamalla mukaan vihreän ja ruskean eri sävyjä esimerkiksi tyynyissä tai vilteissä. Vihreä tai hiekanvärinen seinä sopii myös tarkoitukseen erinomaisesti, ja lisää mukaan erilaisia vihreitä ja ruskeita yksityiskohtia kuten esimerkiksi kiviä. Miten olisi kaunis beige matto?

  4. Valitse tällä alueelle pystysuoria elementtejä: suoraan ylöspäin kasvavia kasveja kuten esimerkiksi bambua, pylväitä, korkeutta tuovia tavaroita. Pitkä ja kapea, puukehyksinen peili on mitä parhain hankinta tälle alueelle.

  feng-shui-bagua-kartta-bambu-beige-hiekka-itäinen-alue

  Kaakkoinen bagua-alue

  Elämänalue: onnea vaurauden muodossa

  Fengshui elementti: puu

  Värit: ruskea ja vihreä

  Sisustuksessa:

  1. Etsi kotisi kaakkoinen alue baguakartan perusteella.

  2. Mikäli kaipaat taloudellista turvaa tai tahdot vain kasvattaa rahavirtoja, kannattaa panostaa tähän fengshuin osa-alueeseen. Mikäli tämän alueen fengshui on kohdallaan, se tuo lisää energiaa niin materiaalisen kuin emotionaalisen vaurauden kasvattamiseen.

  3. Suosi samoja vihreitä ja ruskeita esineitä joita on suositeltu koilliselle bagua-alueelle: jälleen kerran parhaiten toimivat puiset esineet ja viherkasvit.

  4. Lisää yksityiskohtia ja pieniä esineitä tuomaan runsautta tilaan: kultaisia esineitä kuten kynttilänjalkoja tai kolikoita, kristalleja, kiviä tai silkkiä, ylellisiä kasveja, eksoottisia puisia huonekaluja tai esimerkiksi korkea, kultareunuksinen peili. Mikä tahansa rikkautta henkivä elementti tuo mukanaan oikeaa energiaa; mikä olisikaan ylellisempi kuin arvokas, käsinsolmittu matto?

  kasin-solmittu-matto-feng-shui-olohuone-puu-elementti

  Eteläinen bagua-alue

  Elämänalue: tämä alue korreloi maineen ja menestyksen kanssa

  Fengshui elementti: tuli

  Värit: punainen, violetti, pinkki, syvä oranssi ja voimakas keltainen

  Sisustuksessa:

  1. Etsi kotisi eteläinen alue baguakartan perusteella.

  2. Kun olet tulen alueella, tiedät tulleesi kodissasi paikkaan jossa voit vaikuttaa siihen millainen maine sinulla on. Tällä alueella työstät niin kuuluisuutta ja kunniaa kuin suosiota ja imagoasi.

  3. Kun haluat saada tämän alueen ”syttymään”, käytä tietenkin kynttilöitä, tai jos mahdollista niin takkaa. Kaikki valonlähteet ovat arvokkaita. Tulta ja aurinkoa kuvaava taide toimii myös hyvin, kuten auringonlaskua kuvaavat kuvat. Esineiden muodossa suosi kolmiota ja pyramidimuotoa. Valitse matot, verhot, tyynyt ja pienet sisustusesineet punaisen eri sävyissä, pinkkeinä, liilana ja intensiivisen oranssina.

  4. Laita näytille kaikki ne esineet ja tavarat, jotka kertovat menestyksestä elämässäsi: diplomit, palkinnot, pokaalit sekä taide.

  oranssi-tuli-takka-kynttilat-matto-fengshui

  Lounainen bagua-alue

  Elämänalue: lisää onnea rakkaudessa ja ihmissuhteissa

  Fengshui elementti: maa

  Värit: Hiekka, beige, keltainen

  Sisustuksessa:

  1. Määrittele kodin lounainen alue baguakartan perusteella.

  2. Tämä alue on omistettu kaikille elämäsi ihmissuhteille, niin perheelle, kumppanille, avioliitolle, työkavereille kuin ystävillekin. Tämän alueen korostaminen ja kehittäminen hyödyntää energioillaan kaikkia ihmissuhteitasi. Ja sinkuille luvassa voi olla lisää romantiikkaa!

  3. Maa on ravitseva elementti, joka tasapainottaa energioita ja vahvistaa alueen fengshuita.

  4. Parhaiten tarkoitusta palvelevat maanläheiset sävyt, kuten hiekka, ihonväri, kulta, beige ja lämmin keltainen. Hyödynnä näitä sävyjä patsaissa ja muissa koriste-esineissä, kristalleissa, kodin tekstiileissä ja muista ottaa mukaan myös kiinalainen ying yang-symboli, joka sopii teemaan.

  5. Laita esille esineitä, jotka lisäävät romanttista tunnelmaa, oli kyse sitten kukista, kynttilöistä tai tärkeimmistä valokuvista.

  makuuhuoneen-feng-shui-tuli-ementti-matto

  @nikavintage

  Läntinen bagua-alue

  Elämänalue: lisää luovuutta ja leikkisyyttä

  Fengshui elementti: metalli

  Värit: valkoinen, harmaa, hopeinen, metallin sävyt

  Sisustuksessa:

  1. Löydä kodin läntinen alue baguakartan perusteella.

  2. Tämä osa kodistasi on omistettu luovuudelle, onnellisuudella, terveydelle, hauskanpidolle, elämästä nauttimiselle ja lapsenomaiselle riemulle. Jos olet taiteilija tai tahdot vahvistaa taiteellista ulosantiasi, kannattaa panostaa tähän alueeseen kunnolla. Tällä alueella vahvistuu myös suhteesi lapsiisi, sillä tämä alue tukee lapsia kasvussaan. Alue voi myös auttaa hedelmällisyyteen.

  3. Tätä aluetta hallitsee metalli, joten nyt kannattaa hankkia kotiin metallisia esineitä; kuparia, pronssia, hopeaa – näillä voimilla vapautat energiat läntisellä bagua-alueella. Metallia on helppo lisätä sisustukseen kehyksissä, henkisissä patsaissa, metallissa veistoksissa ja ripustuksissa, jopa säilytyksessä. Suosi erityisesti pyöreää muotoa.

  4. Tekstiileissä valitse esimerkiksi valkoisia tyynyjä, harmaita mattoja, ihonvärisiä, kultaisia tai hopeisia verhoja, vilttejä ja pöytäliinoja. Perinteiset kiinalaiset koriste-esineet, kristallit ja erilainen taide tukee alueen voimistumista.

  5. Valitse esille tavaroita, jotka saavat sinut tuntemaan olosi nuoreksi, vapaaksi, uteliaaksi ja innokkaaksi. Myös lasten kuvat, piirustukset ja askartelut ovat erittäin tervetulleita tälle alueelle.

  kivimatto-osana-kodin-feng-shui-sisustusta

  @casa.msc, @art_cora_

  Luoteinen bagua-alue

  Elämänalue: lisää onnea matkailussa, avuliaiden ihmisten kohtaamisessa ja siunauksissa

  Fengshui elementti: metalli

  Värit: valkoinen, harmaa, hopea, metalli

  Sisustuksessa:

  1. Tunnista kotisi luoteinen bagua-alue baguakartan avulla.

  2. Tällä alueella mahdollisuudet ja oikea ajoitus on kaikki kaikessa. Oli kyse sitten uusista työtilaisuuksista, ihmissuhteista tai verkostoitumisesta. Ollapa oikeassa paikassa oikeaan aikaan! Kun tämä alue on kunnossa, vedät puoleesi juuri oikeita ihmisiä kussakin elämäntilanteessa. Jos haluat tavata uusia ihmisiä, seikkailla ja saada uusia mahdollisuuksia esim. työrintamalla, tällä alueella kannattaa petrata. Pian voit jo laskea siunauksiasi!

  3. Seuraa samoja ohjeita kuin läntisellä bagua-alueella, jota myös hallitsee metallielementti. Poikkeuksena kuitenkin se, että luoteisella bagua-alueella kannattaa suosia ovaalia muotoa sisustusesineissä.

  4. Käytä kuvia ja esineitä paikoista, joihin haluaisit reissata. Kirjoja, patsaita, mitä vain sinua inspiroivia asioita, jotka rohkaisevat seikkailuille ja innostavat matkustamaan. Myös kuvat niistä ihmisistä, jotka ovat auttaneet sinua elämässäsi, ovat eduksi.

  matkailu-inspiraatio-patsas-feng-shui

  Nyt olet valmis muuttamaan kotisi energiakenttiä! Mikä elämänalueesi kaipaa eniten fengshuin apua? Entäpä mikä Sukhin matto sopii parhaitan auttamaan sinua saavuttamaan harmonian kotiisi?

  Read more »
 10. Käytännöllinen matto käytävään

  Meiltä Sukhilta kysytään usein sitä, mikä matto olisi käytännöllinen ja sopisi parhaiten esimerkiksi käytävään tai eteiseen. Koska kaikki mattomme ovat luonnonmateriaaleista valmisettuja, suurin osa villaa ja joissain matoissa on mukana esimerkiksi hamppua, vuohenkarvaa tai ekologista bambusilkkiä, ne ovat hieman herkempiä lialle ja kosteudelle kuin tekokuidusta tehtaissa valmistetut matot. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö valikoimastamme löytyisi mattoja, jotka kestävät kovaa käyttöä siitäkin huolimatta, että ovat käsityötä. Haluamme esitellä teille muutaman suosikkimme valikoimasta: mattoja, jotka sopivat niihin paikkoihin joissa ulkonäön lisäksi matolta vaaditaan lujuutta ja käytännöllisyyttä.

  ohut-matto-joka-sopii-eteiseen-tai-olohuoneeseen

  @whatever_happened_to_miss_wolf

  Ohuet, intialaiset matot sileää kudontaa

  Sileät punosmatot Intiasta ovat varmasti mattokokoelmiemme lujatekoisimpia yksilöitä. Intiassa näitä mattoja valmistavat usein miehet, sillä niiden tekemiseen tarvitaan paljon fyysistä voimaa. Matto on tehty 100% villasta, joka on kotoisin Uudesta-Seelannista ja joka sitten käsitellään Pohjois-Intiassa mattopajallamme, jossa villa myös värjätään. Kaikki tuotantoprosessit tehdään käsin, joten raaka-aineiden on oltava laadukkaita ja käytettävien aineiden ekologisia ja turvallisia myös matontekijöille. Lopputuloksena on ohut, tiukasti kudottu matto jossa on hauska, eläväinen pinta. Mattoa löytyy neljässä maanläheisessä värissä, ja nämä värit antavat myös anteeksi pienen lian. Sivuiltamme löytyvät puhdistusohjeet matoille, joihin kannattaa tutustua valmiiksi, mikäli joskus sattuu tapahtumaan isompi vahinko – silloin on parempi toimia nopeasti.

  kaytava-matto-sileaa-punosta-1cm-paksu

  Turkkilaiset tilkkumatot ovat aitoa vintagea

  Jos kaipaat eteiseen persoonallisen, värikkään maton, jollaista ei ole toista samanlaista… sitten kannattaa valita turkkilainen tilkkumatto. Nämä matot ovat valmistettu kierrätysmateriaaleista: vanhoista kilim-matoista, jotka on sitten pesty, tarvittaessa korjattu ja vielä värjätty jotta siitä on sen jälkeen voitu ommella jotain aivan uutta ja ainutlaatuista. Jokainen matto on erilainen yksilö, jonka rohkean värin alta näet vuosikymmeniä vanhan maton alkuperäisen kuvioinnin. Parasta näissä matoissa on niiden monipuolisuus: ne toimivat todella hyvin erilaisissa tiloissa, ja kuten kaikki mattomme, myös turkkilaiset matot ovat räätälöitävissä. Voit siis valita koon tarpeesi mukaan, ja esimerkiksi pitkä ja kapea matto käytävään onnistuu matontekijöiltämme muutamassa viikossa. Istanbulin mattopajallamme loihditaan näitä ohuita, mutta tukevia mattoja uusiin koteihinsa ja me rakastamme näitä ekologisia, eettisiä klassikoita.

  turkkilainen-vintage-matto-varikas-kilim-kotiin Matot ovat käyttöesineitä, mutta oikealla huolenpidolla ne kestävät sukupolvelta toiselle. Matto voi olla perintöaarre, kunhan sitä pidetään rakkaudella. Säännöllinen imurointi, kosteudelta suojaaminen sekä tarvittaessa ammattilaisen suorittama pesu ovat hyvä alku pitkälle suhteelle maton kanssa. Jokaiselle mattomallille löytyy sivuiltamme yksilölliset ohjeet, ja asiakaspalvelumme neuvoo mielellään tarkemmin mattojen huoltoon liittyvissä kysymyksissä.

  Read more »
Posts loader