Tuotteet 1-10 / 69

/ sivu
Sivu:
  1. 1
  2. 2

Matto kuin viidakko

cccc 15. marraskuuta 2018 23.57.08 Europe/Paris

Miltä kuulostaisi kävellä tuhansien huopapalojen päällä?

Me teemme senkin mielellämme mahdolliseksi. Leikatuista huopapaloista valmistetut intialaiset villamatot ovat löytäneet paikkansa myös suomalaisten kodeissa, ja halusimmekin nyt esitellä hieman paremmin tämän Sukhin mattoklassikon, joka on hieman yllättänytkin meidät suosiollaan. Se ei ole tyypillinen hillitty, skandinaavinen matto vaan todellinen sisustuselementti, joka kiehtoo yksityiskohdillaan, lumoaa runsaudellaan ja vaatii suorastaan kokeilemaan, miltä sen päällä kulkeminen tuntuu…

skandinaavinen-koti-tilava-avara-minimalismi-sisustus

@honkainkeskella

Vaihtelua minimalismiin

Leikatuista huopapaloista valmistettua mattoa ei millään voi sanoa yksinkertaiseksi, mutta se silti sopii modernin, minimalistisen sisustuksen pariksi. Huolellista käsityötä vaatinut, tuhansista yhteen ommelluista huopapaloista valmistettu leikkisä matto on mainio vastapari muuten riisutulle sisustukselle, tuoden siihen ripauksen jännitystä ja poikkeavaa tekstuuria. Olemme nähneet maton toimivan eri huoneissa; niin olohuoneen paraatipaikalla kuin makuuhuoneessa pienenä, uteliaisuutta herättävänä lisänä.

lastenhuoneen-iso-matto-sateenkaarena-leikeissa

@asikaisen

Tämä muhkea matto ansaitsee kaiken saamansa huomion. Se on todellinen taidonnäyte siitä, mitä Pohjois-Intian käsityökulttuuri parhaimmillaan edustaa. Värimaailmaa on mahdollista muokata oman maun mukaan; meiltä löytyy niin värikkäitä vaihtoehtoja kuin yksivärisiä. Voit suunnitella myös oman mattosi, vaihtoehtoina esimerkiksi intohimoisen punainen tai neutraalit sävyt, joista löydät varmasti oikean vivahteen sinun sisustukseesi.

Mutta… eikö se ole vähän epäkäytännöllinen?

Myönnetään: kuka tahansa järkevä vanhempi epäilee ensimmäiseksi maton toimivuutta lapsiperheessä. Sehän on todellakin viidakko, jonne varmasti eksyvät legot ja leivänmurut. Matto kuitenkin kestää normaalin siivoamisen oikein hyvin, se vaatii säännöllistä imurointia, mielellään hellimmällä voimakkuudella sekä mattosuuttimella.Matto kestää tuuletuksen, ja jopa lumipesun. Matot valmistetaan alusta loppuun käsityönä, ja toisinaan kutsumme niitä taiteeksi. Ne ovat kuitenkin loppujen lopuksi käyttöesineitä, joiden kuuluu kestää elämää, mielellään sukupolvelta toiselle.

 musta-valkoinen-makuuhuoneen-sisustus

@minimomlistic

Huovutetut palat on valmistettu 100% villasta, joka on laadukasta Uuden-Seelannin villaa. Niitä on matossasi todellakin tuhansia, joten ei haittaa, jos matosta irtoaa silloin tällöin pala käytössä. Lupaamme, ettet huomaa eroa. Mikäli matolle tulee tahroja, kannattaa maton puhdistamisen kanssa olla varovaisia, sillä kostealla hankaaminen aiheuttaa matolle uudestaan huovuttumista. Muuten se ei vaadi erityistä huolenpitoa, kunhan se pääsee mukaan tekemään asunnostanne kodin.

Posted in News By Milla

Miten olisi matto lahjaksi?

cccc 1. marraskuuta 2018 22.35.23 Europe/Paris

Kyllä, marraskuun alku on hyvä hetki alkaa miettiä joululahjoja. Tiedämme, että monet ovat varautuneet ja valmistautuneet joulun lahjakauteen jo paljon kauemminkin. Mutta jos haluat ilahduttaa läheistäsi käsintehdyllä, eettisellä matolla, niin nyt on hyvä hetki toimia. Nimittäin suurimman osan matoistamme valmistusaika on neljä viikkoa, ja mattojen toimitus vie joitain viikkoja tämän päälle. Näin ollen jos tilaat nyt maton, saat sen todennäköisesti juuri sopivasti jouluksi. Joidenkin mattojen, esim. käsinkudottujen marokkolaisten berberimattojen, tekeminen saattaa kestää jopa kolme kuukautta, joten valitettavasti aivan kuusen alle ne eivät ehdi. Sen sijaan varastomyynnistämme saatat löytää uniikin helmen normaalia halvemmalla, ja nämä matot postitetaan toimistoltamme Espanjasta muutamassa viikossa.

matto-joululahjaksi-omalaatuinen-uniikki-lahja

@lavendelblog.de

Ainutlaatuinen lahja?

Ehkä kaikista ihanin yllätys lahjapapereiden alta on ainutlaatuinen, juuri saajaa ajatellen suunniteltu matto. Sekin onnistuu Sukhilla: huopapallomatoissa voit valita lähes 70 väristä sen, joka sopii parhaiten lahjansaajan kotiin ja makuun. Mattoon saa halutessaan kuvioita, ja muodoksi voi valita pyöreän tai suorakulmaisen. Valmistus vie noin neljä viikkoa, ja se lähetetään suoraan Nepalin mattopajoiltamme uuteen kotiinsa. Lahjan arvokkuutta lisää mukana tuleva viesti matontekijältä, josta saat selville kuka lahjakkaista käsityöläisistämme on maton takana.

Räätälöidyn, uniikin pallomaton kaveriksi voi tilata sen väreihin sopivat huopapalloaluset, joita löytyy eri koossa, niin pannualusiksi kuin lasinalusiksikin sopivina. Nämä pienet sisustusesineet tuovat leikkisyyttä kattauksiin ja yhdistävät kodin sisustuksen eri elementtejä. Laaja värivalikoima mahdollistaa sen, että löydät varmasti lahjansaajan lempisävyt ja voit valita hänen tyylinsä mukaisen maton. Tämä jättää tilaa myös lahjan antajan luovuudelle.

Varmoja valintoja

Jos et halua vapauttaa sisäistä sisustussuunnittelijaasi ja luoda omaa mattomallia, on meillä monta kestosuosikkia joiden joukosta löytyy niin sanottuja varmoja valintoja. Jos tahdot tuoda talven keskelle lämpöä ja kotoisaa tunnelmaa, löytyy ratkaisu intialaisista villamatoista eli niin sanotuista hygge-matoista. Nämä neutraalin sävyiset, vastustamattoman pehmeät matot sopivat lähes mihin tahansa tilaan – ne ilahduttavat yksityiskohdillaan, lämpimällä olemuksellaan ja taidokkaalla käsityöllä, mutta sulautuvat myös ympäristöönsä. Esimerkiksi valkoinen palmikkomatto on yksi myydyimmistä malleistamme, joka sopii skandinaavisen yksinkertaiseen sisustukseen kuin tähti kuusen koristeeksi.

kokee-intialainen-mattoja-verkossa-huovutetutMyös nämä 100% villaa olevat matot kudotaan noin neljässä viikossa, joten maton ehtii vielä tilata jouluksi. Jos et ole aivan varma lahjottavan lempiväreistä, ovat villa- ja huopamattojen neutraalit sävyt varma vaihtoehto. Ne sopivat kotiin kuin kotiin. Hyvä mieli tulee muillekin kuin lahjan antajalle ja saajalle: tilaamalla maton Sukhilta, autat työllistämään kehittyvissä maissa mattopajoillamme työskenteleviä artesaaneja, jotka saavat työstään oikeudenmukaisen korvauksen, joka hyödyttää koko heidän yhteisöään. Matto on siis moninkertainen lahja!

 

Posted in News By Milla

Hyvää Dashainia!

cccc 18. lokakuuta 2018 18.41.08 Europe/Paris

Nepalin työpajallamme on hiljaista tällä hetkellä. Nimittäin juuri nyt, lokakuun puolivälissä, viettävät myös työntekijämme Kathmandussa Dashain-juhlaa, joka on niin Nepalissa kuin paikoin Pohjois-Intiassakin hindujen tärkein juhlapyhä. Kyseessä on kaksiviikkoinen juhla, jossa yhdistyy sadonkorjuujuhla sekä samalla ylistää hindujen Durga-jumalatarta. Durgalle on myös oma juhlansa myöhemmin syksyllä, kun monin paikoin Aasiassa vietetään Diwali-juhlaa, valon juhlaa, johon kuuluvat oleellisena osana kynttilät ja lyhdyt.

Monipäiväisen Dashainin juhlintaan kuuluuvat paitsi ystävien ja perheen kanssa vietetty aika, herkulliset juhla-ateriat ja kaikkea tätä edeltävä kodin suursiivous, myös jokaiselle viidelletoista juhlapäivälle osuvat omat perinteensä. Kuunkiertoa seuraava juhla päättyy täysikuulle, jolloin juhlitaan täydellä sydämellä hyvän voittoa pahasta. Jokaiselle päivälle on omat menonsa, jotka tuovat juhlintaan oman tärkeän osansa. Tähän juhlakauteen valmistaudutaan huolellisesti, joskus jopa remontoimalla kotia, sillä luvassa on usein kaukaistenkin sukulaisten vierailuja – kahdessa viikossa ehditään kiertää tärkeiden ihmisten luona.

nepal-kulttuuri-dashain-juhla-merkittavin-vuoden-tapahtuma

Me Sukhilla haluamme totta kai olla mukana tuomassa juhlamieltä matontekijöillemme. On itsestäänselvää, että juhlien aikaan on huopapallomattojen valmistus tauolla, ja työntekijämme keskittyvät oleelliseen. Joustavuus on keskeinen osa periaatteitamme ja yksi tavoistamme mahdollistaa työnteko heillekin, jotka eivät voi perheen tai esimerkiksi maanviljelyn tai oman yritystoiminnan takia tehdä töitä jatkuvasti. Mattoja on mahdollista tehdä jopa kotona, tai vaihtoehtoisesti yhdessä muutamista työpajoistamme Nepalissa. Haluamme, että värikkäiden mattojen tekeminen on yhtä iloinen asia kuin niiden vastaanottaminen on asiakkaistamme.

Meidän lempipäivämme kaksiviikkoisesta Dashain-festivaalista on ehkä juhlan yhdeksäs päivä, Nawami, jolloin erityisen siunauksensa saavat koneet, työkalut sekä esimerkiksi ajoneuvot, joiden kuljettajia halutaan suojata onnettomuuksilta. Silloin juhlitaan luovuuden jumalaa, Vishwa Karmaa, ja näin ollen esimerkiksi palvotaan jopa tehtaita ja työkoneita – ihmisten tekemiä ihmeellisiä asioita. Jokaiseen Dashain-päivään liittyy omat uskomuksensa ja rituaalinsa, ja näistä oppiminen on kerrassaan kiehtovaa. Ja meistä on upeaa, että Nepalin värikäs, elämäniloinen ja merkityksellinen kulttuuri näkyy myös pirteissä matoissamme!

perinteinen-hindu-temppeli-kathmandussa-viirit

Me toivotamme Nepalin tiimillemme ihanaa Dashain-juhlaa. On ilo päästä kurkkaamaan neljän eri maan eli Turkin, Intian, Nepalin ja Marokon kulttuuriin matontekijöidemme avulla. Ja parhaimmillaan saada pala tätä historiaa ja käsityöperinnettä kotiin maton muodossa. Kuten Nepalissa Dashainin aikaan toivotetaan: Katso ulos, aurinko hymyilee sinulle, iloista Dashainia!

reilun-kaupan-eettinen-sisustus-nepal-naisten-voimauttaminen

Posted in News By Milla

Kun itse suunnittelee...

cccc 28. syyskuuta 2018 22.28.18 Europe/Paris

Olemme huomanneet, että monella sisustajalla on tarve juuri tietynlaiselle matolle. Se saattaa olla matto, jolla on tarkat mitat – ehkä se on suunniteltu ahtaaseen käytävään, suuren tilan keskipisteeksi, ja olemme jopa toteuttaneet erilaisia geometrisia muotoja asikkaiden toiveista. Ja usein asiakkaillamme on visio matosta, jonka värit sopivat täydellisesti omaan kotiin ja sisustukseen. Tehdastuotantona saa kyllä edullisia mattoja, mutta usein niissä ei ole juuri varaa omille toiveille. Käsityön etuna on siis myös mahdollisuus muokata matto omien toiveiden mukaiseksi. Ensimmäinen myymämme matto oli klassinen Alisha-huopapallomatto. Tämä värikäs pallomatto on jo klassikko, mutta ei sovi silti joka kotiin. Niinpä tarjoamme ilolla asiakkaillemme mahdollisuuden suunnitella oma matto, värejä, kokoa ja kuviota myöten.

olohuoneen-iso-matto-koko-sovitettu-tilaanJopa liikaa valinnanvaraa?

Meiltä voi kysyä neuvoa eri väriyhdistelmien kanssa. Huopapallomatoissa on nimittäin tarjolla lähes 70 eri väriä, ja moni kärsiikin runsaudenpulasta. Asiaa auttaa sekä suunnittelutyökalumme, jonka avulla on mahdollista suunnitella oma matto, sekä värikartamme. Värikartan voi tilata asiakaspalvelumme kautta 10 euron hintaan. Siinä on nähtävillä kaikki värit. Näin voit helposti vertailla, mikä on paras sävy teidän kotiinne ja miltä väri näyttää juuri teidän kotinne valaistuksessa. Pääset myös kokeilemaan laatua käsin – se on vähintään yhtä tärkeää kuin ulkonäkö! Toisin kuin jotkut kilpailijamme, emme ole lähteneet täyttämään palloja muoviroskalla vaan jokainen käsinpyöritelty huopapallo on 100% Uuden-Seelannin villaa.

matto-omista-toiveista-juuri-sopiva-kotiin

Suunnittelutyökalun avulla voit hyvin visualisoida maton väriyhdistelmät. Jos et ole aivan varma yhdistelmän toimivuudesta, on kaikista matoistamme mahdollista tilata näytekappale 20cm tai 15cm x 20cm koossa. Nämä näytepalat toimivat itsessäänkin sisustuselementteinä, sillä niillä on samat villan erinomaiset ominaisuudet aina eristyksestä lian hylkimiseen. Näytekappale valmistuu muutamassa viikossa ja auttaa tekemään lopullisen valinnan.

Yksinkertaista vai leikkisää?

Jotta homma ei olisi muutenkaan liian helppoa, on huopapallomatto mahdollista suunnitella kuviolla. Kiinnostaisiko esimerkiksi ruudullinen matto? Onnistuu. Yhdeksän erilaista kuviota, ja yli 60 väriä – siinä riittää vaihtoehtoja nirsommallekin sisustajalle. Räätälöidyn maton valmistus vie yhtä kauan kuin perusmallienkin, eli noin neljä viikkoa, ja tähän päälle postitus. Paitsi että saat alusta loppuun käsin valmistetun villamaton, muutat myös matontekijäsi arkea paremmaksi: hän saa työstään kunnollisen korvauksen.

salmiakkikuviot-ruutu-matto-valkoinen-beige-neutraalit-savyt

@paleredrose

Huopapallomattojen lisäksi myös muitakin mattojamme voi tilata omien toiveiden mukaisesti. Kaikki matot ovat koon puolesta räätälöitävissä, ja esimerkiksi Beni Ouarain-paimentolaismatoissa on myös valinnanvaraa värien ja kuvioiden suhteen. Myös turkkilaiset vintagematot sekä intialaiset villamatot ovat muokattavissa vaikka tilaajan lempivärien mukaan.

Posted in News By Milla

Kolme hyvää syytä valita Sukhi

cccc 12. syyskuuta 2018 22.15.11 Europe/Paris

Toivomme, että ensimmäiseksi asiakkaamme rakastuvat mattoihimme. Kuten mekin. Tärkeintä on tietenkin saada laadukas, kaunis matto täydentämään kotia ja pyrimmekin tarjoamaan useita eri malleja, värejä ja kokoja, sekä mahdollisuuden muokata matoista omaan sisustukseen sopivia. Mutta maailma on täynnä ihania mattoja, moneen makuun, ja monelle iskee valinnanvaikeus: ostaako matto uutena vai kierrätettynä, lähellä tuotettua vai kaukaa, tekokuituja vai luonnonmateriaaleja. Haluammekin kertoa kolme hyvää syytä valita Sukhin matot: syitä, jotka antavat ostokselle lisäarvoa sen kauniin ulkomuodon lisäksi.

Ostamalla Sukhi-maton annat mahdollisuuden

aidot-berber-matot-marokkolainen-sisustus-tyyli

Tarjoamme työtä lähes 200 matontekijälle neljässä eri maassa: Turkissa, Nepalissa, Intiassa ja Marokossa. Käsityöläistemme lisäksi paikallisyhteisö hyötyy yleensä tilauksista, esimerkiksi Marokossa mattojen villa tulee paikalliselta tuottajalta. Ja tärkeimpänä tietenkin se, että mattojen avulla moni käsityöläinen saa elannon, ja joustava työrytmi, mahdollisuudet lisäansioihin esimerkiksi kouluttajaksi ryhtymällä sekä mahdollisuus työskennellä kotoa käsin tarjoavat uudenlaisen elinkeinon alueilla, joissa talous on ollut hyvin perinteisten rakenteiden varassa. Esimerkiksi useat työntekijämme tekevät kausiluonteisesti työtä viljelemällä, ja keskittyvät mattoihin kun heille ei ole töitä pelloilla. Ja mattojen tekemisestä he saavat alueensa keskiarvoa yli kaksi kertaa korkeamman palkkion.

Vastustat kertakäyttökulttuuria

Laadukasta ja kestävää. Sitä me tahdomme myydä. Tietenkään tuotteet, jotka ovat tarkoitettu kestämään jopa perinnöksi, eivät ole aivan niin halpoja kuin tehdasvalmisteiset massamatot. Eivätkä ne ole kaikki samanlaisia, vaan jokaisessa matossa näkyy tekijänsä kädenjälki. Annamme matoille kahden vuoden takuun, ja standardimittaisilla matoilla on myös kahden viikon palautusoikeus. Mattojen materiaaliksi valikoidaan vain puhdasta, laadukasta villaa ja sitten on suosikkimme: turkkilaiset tilkkumatot. Näiden mattojen pohjana käytetään vuosikymmeniä vanhoja klassisia kilim-mattoja, jotka saavat pesun, värjäyksen ja ompelun myötä uuden elämän. Todellista kierrätyssisustusta siis!

intiassa-valmistettu-matto-villaa-kasin-tehty

Ekologisempi tuotantomalli

Meillä ei ole varastoa – eikä varsinkaan sellaista varastoa, jonka myymättä jääneet matot pitäisi polttaa! Mallistomme on ollut sama alusta alkaen, mutta olemme vain tuoneet lisää uusia malleja. Emme poistaneet vanhoja. Ja jokainen matto tehdään tilauksesta: se vie toki aikaa, joskus jopa kuukausia, mutta mattoja ei valmisteta varastoon pölyttymään vaan ne tehdään juuri uutta kotiaan varten, ja postitetaan suoraan mattopajalta asiakkaalle. Muutamia alennushintaisia mattoja löydät toki varastomyynnistämme, jonne on kertynyt palautuksia ja kuvauskappaleita, mutta muuten muutamme maailmaa matto kerrallaan. Uskomme, että hyvää kannattaa odottaa. Toimintamallimme säästää paitsi rahaa ja luontoa, myös mahdollistaa asiakkaillemme mattojen räätälöinnin omien toiveiden mukaiseksi. Kaikki voittavat!

suunnittelija-matto-170cm-jalat-pehmeä

Posted in News By Milla

Sukhi ja syksyn värit

cccc 23. elokuuta 2018 21.26.30 Europe/Paris

Olemme salaa hieman innoissamme, että säät vihdoin hieman viilenevät. Nyt maltamme vihdoinkin keskittyä laittamaan kotia kuntoon, lepäämään ja rauhoittumaan – enää aurinko ei kutsu joka aamu liikkeelle vaan yhtäkkiä kotisohva houkutteleekin yllättävän paljon. Ja me suosittelemme ympäröimään itsesi lempiväreilläsi, pehmeillä materiaaleilla ja tekemään kodistasi täydellisen kylmää kautta varten. Sisällä täytyy viihtyä, ja me esittelemme muutamia lempivärejämme ja -materiaalejamme syksyn varalta.

Maailman pehmein Beni Ouarain

syksyn-suosikki-matto-sisustus-trendit-villa-hygge

Beni Ouarain-mattomme ovat aivan uskomattoman pehmeitä. Siihen on hyvä syykin: matossamme on tuplaten solmuja verraten kilpailijoiden mattoihin – emme ole vielä löytäneet markkinoilta toista berberimattoa, jossa olisi noin 40 000 solmua neliömetrillä! Villaa on matossa runsaasti, ja sitä myös aluksi lähtee hieman matosta. Mutta muutaman viikon jälkeen myös matto on kotiutunut ja voit nauttia korkealaatuisesta paimentolaismatosta, joka on samalla muuttanut tekijänsä elämää Marokon Atlasvuoristossa hieman paremmaksi. Tämä tieto tuo lisää lämpöä talvikuukausiin.

Syksyn lempivärit, oranssi ja viininpunainen

Viininpunainen on jokaisen syksyn klassikko. Oli kyseessä sitten muoti tai sisustus, viininpunainen on se lämmin hehku joka näkyy myös luonnossa syksyn lehdissä. Viininpunaista on valittavissa myös Sukhin matoissa. Esimerkiksi huopapallomaton voi suunnitella jopa 70 eri värissä ja sieltä varmasti löytyy sopiva punainen myös teidän kotiinne. Yksi suosikeistamme on intialainen, huovutetusta langasta valmistettu matto, joka sopii esimerkiksi makuuhuoneeseen tai lasten kammariin erinomaisesti. Atharv on tästä mattomallistosta se eniten punaisen eri sävyihin, luonnonmukaisilla väreillä värjätty vaihtoehto: syvän punaisen lisäksi siinä on vaaleanpunaisia, kellertäviä ja vihertäviä yksityiskohtia. Huovutetun langan tekniikka antaa matolle kiehtovan tekstuurin, ja vain harva voi ohittaa tämän maton silittämättä hieman sen leikkisää pintaa.

syksyiset-matot-lammin-villa-intialainen-villamatto

Oranssi on syksyn 2018 yksi lempiväreistä. Se on inspiroiva väri, joka piristää kaamosväsymyksen keskellä ja antaa voimaa, rohkeutta ja jopa elinvoimaa. Ei välttämättä oikea väri aivan jokaiseen tilaan tai huoneeseen, mutta huomiota herättävä ja energinen väri, joka etenkin neutraaliin sisustukseen yhdistettynä tekee ihmeitä ympäristölleen. Myös oranssia löydät monesta matostamme, mutta ehdoton oranssien mattojen kuningatar on turkkilainen matto Nehir. Sen pohjana ovat vanhojen, vuosikymmenten ikäisten kilim-mattojen palat, jotka saavat uuden elämän ja uuden värin Sukhin mattopajalla Istanbulissa. Nehir on räiskyvä, mutta kaikessa kauneudessaan myös erittäin käytännöllinen. Se on jämäkkä ja pysyy tiukasti paikallaan, ja paljon elämää nähneet tilkut eivät hätkähdä pienestä.

turkkilainen-aito-matto-varikas-kilim-kelim-vintage

Näiden lumoavien sävyjen keskeltä on hyvä toivottaa Sukhin puolesta värikästä syksyä!

 

Posted in News By Milla

Mustavalkoisia mattoja

cccc 12. elokuuta 2018 22.58.07 Europe/Paris

Me rakastamme värejä. Siksi valikoimamme onkin täynnä eri sävyjä ja luonnollisen väriainein värjättyjä vaihtoehtoja, mutta… nyt tuntuu olevan taas mustavalkoisen aika. Mustavalkoinen on yhtä aikaa moderni ja klassinen, ja sopii täydellisesti skandinaaviseen sisustukseen. Mustavalkoisella on helppo lisätä yksityiskohtia minimalistiseen sisustukseen. Mustaa ja valkoista löytyy kaikissa mattomalleissamme, mutta nyt haluamme esitellä teille muutamia lempimattojamme, joista löytyy sekä mustaa että valkoista yhdessä.

klassinen-paimentolaismatto-aito-marokkolainen-berber-matto

Mustavalkoinen paimentolaismatto

Salmiakkikuvioinen Beni Ouarain-matto lienee yksi trendikkäimmistä matoista, joiden suosiolle ei näy loppua. Me valmistamme näitä aitoja berberimattoja mattopajallamme Marokon Atlas-vuoristossa, jossa käsityöläisemme solmivat tuhansien solmujen ja tarinoiden mattoja ammattitaidolla, ja rakkaudella. Muutama vuosi sitten halusimme tarjota perinteisten paimentolaismattojen ja viiden eri mallin oheen jotain uutta: uusia värejä mutta samoja huippulaadukkaita paimentolaismattoja. Erityisen rakastuneita olemme näihin mustiin paimentolaismattoihin, joiden kuviointi on valkoinen – tai ruskea, harmaa tai pinkki halutessasi! Mustapohjainen berberimatto on todellista luksusta. Se on persoonallinen ja dramaattinen, mutta yltäkylläisen pehmeä.

Monisävyinen ja mustavalkoinen

mustavalkoinen-matto-villaa-huovutettu-lanka-harmaa

Mustan, valkoisen ja harmaan sävyihin valmistettu intialainen Arjun-matto on loputtoman mielenkiintoinen tapaus. Tämä Intian pohjoisosassa mattopajallamme valmistettu uniikki matto on tehty huovutetusta langasta. Se on jämäkkä ja pehmeä, moniulotteinen ja osoitus siitä, mitä kaikkea upeaa käsin voi luoda. Maton valmistus kestää noin 4 viikkoa, ja se vaatii huolellisuutta ja tarkkuutta. Huovutetut palaset yhdistetään ainutlaatuiseksi matoksi, joka kutsuu koskemaan ja tutustumaan tekstuuriin tarkemmin. Arjunin harmaat palaset tuovat lisää eloa mustavalkoiseen mattoon, joka sopii yksinkertaisen sisustuksen pariksi. Voit itse päättää koon, ja valmis matto toimitetaan ilmaiseksi kotiisi.

Huopapallomaton monet mahdollisuudet

Nepalissa valmistettu huopainen pallomatto on ikisuosikki. Huopapallomaton voi suunnitella lähes 70 eri värissä, mutta luonnonvalkoinen ja musta ovat säilyneet asiakkaidemme lempiväreinä jo vuosia. Huopapallomatto on mahdollista teettää myös omalla kuviolla. Värin lisäksi räätälöitävissä ovat kuviointi ja koko, joten saat juuri omanlaisen, tilaansa täydellisesti sopivan maton. Se valmistetaan käsityönä Kathmandussa, jossa työllistämme kymmeniä naisia. Värjäykseen käytetään mahdollisimman luonnonmukaisia värejä, jotka eivät aiheuta allergiaa – kuten ei materiaalina käytetty 100% lampaanvilla, jonka saamme Uudesta-Seelannista. Matontekijämme käsittelevät villan ja pyörittelevät siitä tuhansia palloja kutakin mattoa varten. Huopapallomattosi on tekijänsä taidonnäyte, ja mukana tulee myös viesti käsityöläiseltämme.

blogi-kuva-matoista-makuuhuoneessa-salmiakki-kuvio

Kuvat: @pastellimaja, @rapattutalo

 

Posted in News By Milla

3 x matto koululaisen huoneeseen

cccc 25. heinäkuuta 2018 13.25.29 Europe/Paris

Elokuu lähestyy hiljalleen, ja monessa perheessä jännitetään jo muutaman viikon päästä alkavaa koulua. Erityisen ihanaa ja kutkuttavaa aikaa tämä on tuleville ekaluokkalaisille. Moni muistaa omastakin lapsuudesta syksyn ihanan tunnelman, kun sai hankkia uuden repun ja penaalin ja valmistautua koulun aloitukseen. Kyllä, joskus uudet tavarat konkretisoivat uuden elämänvaiheen. Moni koululainen saa myös sisustaa omaa huonettaan, onhan esimerkiksi kunnollinen työskentelypiste tärkeä läksyjen tekoa ja touhuja varten. Me Sukhilla tahdomme totta kai olla mukana tekemässä koululaisen huoneesta kodikkaan, hauskan ja käytännöllisen, ja siksi esittelemmekin mielellämme kolme loistavaa vaihtoehtoa matoksi niin isomman kuin pienemmän lapsen huoneeseen.

Huopapallomatto omilla lempiväreillä

Nepalissa valmistettu huopapallomatto on kaikkien lasten lempimatto. Se on leikkisä, pehmeä ja houkuttelevan värinen. Tiedämme, että kaikista pienimmät käyttäjät rakastavat syödä hieman karkkia muistuttavia palloja eikä siitä onneksi tarvitse huolehtia: raaka-aineena on Uuden-Seelannin villa, joka on käsitelty mattopajallamme Kathmandussa erittäin turvallisin ainein. Kotisivuiltamme löytyy monia valmiita väriyhdistelmiä, joista valita huoneen sisustukseen sopiva matto, mutta tiesitkö, että voit suunnitella huopapallomattosi myös itse? Räätälöi matto juuri täydelliseksi koululaisen kotipesään.

lastenhuoneen-matto-lempivarit-lapsen-valinta

@delari.de

Lähes 70 värin valikoimassa on varmasti myös asukkaan lempiväri ja oikea sävy, jolla täydentää sisustus. Vanhempia ilahduttaa tieto siitä, että 100% villaa oleva matto hylkii likaa ja nestettä ja tarvittaessa on käännettävissä. Maton molemmat puolet toimivat esillä. Tällä paksulla ja pehmeällä matolla kelpaa viettää lukuhetkiä ja leikkiä läksyjen ohessa.

Paimentolaismatot käyvät myös koululaisen huoneeseen

Mustavalkoinen paimentolaismatto Beni Ouarain on monen aikuisen makuun. Tämä klassinen, viidellä eri designilla saatava matto toimii perinteisellä väriyhdistelmällä, mutta jos kaipaatte väriä lastenhuoneeseen, voimme iloksemme kertoa että ensimmäisinä maailmassa tarjoamme värikkäitä paimentolaismattoja. Nyt löytyy ruskeaa, mustaa, harmaata ja superpirteää pinkkiä. Paimentolaismatto on arvokkaampi sijoitus ja kestää paitsi lapsen, varmasti myös lastenlasten kouluiän, kyseinen matto on suorastaan perintökalleus. Se on kuitenkin laadukas, unelman pehmeä ja tarjoaa myös lisää äänieristystä lapsen huoneeseen. Voit suunnitella juuri omaan kotiin sopivan berberimaton hauskalla väriyhdistelmällä ja itseäsi miellyttävällä kuvioinnilla. Oma suosikkimme lastenhuoneeseen on hieman mystinen Malika, jonka kudotut symbolit kertovat tarinoita Atlas-vuorten vaeltavista paimentolaisheimoista ja heidän arjestaan.

monta-erilaista-paimentolaismattoa-modernit-versiot-klassikosta

Käytännöllinen, kiva turkkilainen tilkkumatto

Kun koululaisen huone kaipaa sekä väriä että kestävää, helppohoitoista mattoa, kannattaa valita turkkilainen tilkkumatto. Tämä matto on todellista vintagea: sen pohjana on erilaisia kilim-mattoja, jotka saavat Istanbulissa työpajallamme uuden elämän. Ne pestään, korjataan ja värjätään, ja väriyhdiselmiä on lukuisia erilaisia. Myös nämä matot voit suunnitella itse omien lempivärien mukaiseksi. Turkkilaiset mattomme ovat ohuita, jämäköitä ja monenlaista kulutusta kestäviä. Ne kuitenkin paranevat ajan myötä, eli niiden kanssa ei tarvitse varoa. Ne ovat hauska väripilkku nuoren opiskelijan huoneessa, jonka voi myöhemmin viedä mukanaan omaan kotiin.

kiva-matto-teinin-huoneeseen-omaksi-iloksi

@sulassasovussa

Posted in News By Milla

Kaikki Sukhin villamatoista

cccc 29. kesäkuuta 2018 1.08.24 Europe/Paris

Maailma on täynnä materiaaleja, mutta me Sukhilla luotamme pitkälti villaan. Toki valikoimassamme on mm. vegaaninen hamppumatto sekä vuohenkarvaa ja puuvillaa yhdisteleviä vintagemattoja, mutta valtaosassa matoistamme raaka-aineena on puhdas villa. Villan erinomaisten ominaisuuksien lista on todella pitkä; villa on tietenkin äärimmäisen pehmeää, kestävää, helppo pitää puhtaana, ylellistä, eristävää. Se on yksinkertaisesti ihana aine, joka taipuu moneen taitavien käsityöläistemme käsissä. Siitä valmistuvat hauskat huopapallomatot, erikoiset kivimatot ja monet muut mallimme, joihin kaikkiin kelpuutetaan vain laadukkainta villaa.

uusi-seelanti-lampaanvilla-luonnollinen-raaka-aine

Sukhimattojen villan alkuperä

Sukhin mattoihin käytetään villaa, jota saadaan kahdesta eri paikasta. Marokossa valmistettavien Beni Ouarain-mattojen villa tulee samasta kyläyhteisöstä, missä myös mattopajamme sijaitsee. Kyseessä on siis todellista lähituotantoa, sillä lampaat paimentavat juuri näillä berberien perinteisillä asuinseuduilla ja kun Marokon lämpötila alkaa nousta liian korkeaksi, ne keritään – ja tuloksena on ainutlaatuista, hienoa villaa materiaaliksi varpaat upottaviin paksuihin paimentolaismattoihin. Intialaiset ja nepalilaiset mattomme taas saavat villansa Uudesta-Seelannista. Uuden-Seelannin lammastalous on varsin ympäristöystävällistä, eivätkä yhteistyöfarmarimme käytä mulesing-metodia. Raakavilla käsitellään alusta asti itse Nepalissa ja Intiassa, jossa lahjakkaat työntekijämme tekevät villalle suorastaan ihmeitä. Se muotoutuu niin huopapalloiksi kuin huopapaloiksi, realistisen näköisiksi kiviksi kuin kauniiksi palmikoiksi. Värjäys tapahtuu mahdollisimman luonnonmukaisilla väreillä, ilman ylimääräisiä kemikaaleja. Tärkeää on säilyttää villan luonnolliset ominaisuudet: pehmeys, kyky lämmittää sekä myös muokkautuvuus.

Mitä kaikkea villasta voi tehdä?

Jos käsityöläisiltämme kysytään, on vastaus mitä vain! Villa on mahtavan leikkisä materiaali, sillä se sopii monenlaiseen eri mattoon. Nepalissa työntekijämme pyörittelevät siitä tuhansia palloja, jotka lähes 70 eri värissä ovat mitä iloisin yhdistelmä. Intiassa villa todella muuttaa muotoaan. Siitä valmistetaan huovutusmetodilla niin huopakangasta, josta leikataan satoja paloja leikatusta huovasta valmistettuihin mattoihin tai siitä pyöritellään todenmukaisia kiviä. Sitä letitetään tai sitten se punotaan sileiksi, ohuiksi punosmatoiksi, jotka ovat kauniita ja käytännöllisiä. Villan kanssa on helppo yhdistää myös muita materiaaleja, kuten silkkiä. Tällöin villan jo valmiiksi ylelliseltä tuntuvaa tekstuuria voi muokata toivottuun suuntaan.

Kun kotiin tulee uusi villamatto, miten toimia?

Kuten kaikki täysvillaiset tuotteet, kuten lempineuleesi, 100% villamatto päästää alkuun hieman nukkaa. Prosessi ei kestä muutamaa viikkoa kauempaa, mutta sitä voi nopeuttaa imuroimalla säännöllisesti. Käytä aina sileää mattosuulaketta, jottei villan rakenne kärsi. Myönnämme, että toisinaan uudet mattomme tuoksuvat jonkun verran lampaalta. Siitä kun villa on keritty, matto valmistettu ja postitettu suoraan kotiisi, ei ole kauaa ja näin ollen tuoreessa villassa saattaa olla vielä sen ominaistuoksua. Se ei ole vaarallista, mutta helpottuu pienellä tuuletuksella.

lumipesu-villamatolle-aito-matto-lemmikkiperhe

@satasavyasatua

Yksittäisiä tahroja on helppo poistaa klassisella pakastintekniikalla – jos mattosi vain mahtuu pakkaseen! – tai jos kyseessä on nestemäinen tahra, kannattaa toimia nopeasti ja imeyttää neste esimerkiksi keittiöpyyhkeeseen. Mitä ikinä teetkin, älä ala hangata mattoa sillä se huovuttaa villaa ja pahentaa tilannetta. Säännöllinen huolto pidentää mattosi elinikää, sen olisi tarkoitus kestää sukupolvelta toiselle. Hellä kohtelu, tuuletus sekä lumipesu tekevät ihmeitä mattosi hyvinvoinnille. Villamaton on hyvä antaa levätä hetki ulkona ennen kuin käsittelet sen lumessa, sillä lämmin matto sulattaa lumen, ja kastuu. Isommat tahrat tai laajempi pesu kannattaa antaa ammattilaisen tehtäväksi. Mattoa on hyvä myös kääntää säännöllisesti, jotta se kuluisi tasaisesti.

Minkälainen matto mihinkin tilaan?

Runsaasta valikoimasta ei ole ehkä helppo valita suosikkiaan. Yksi käytännön seikka kannattaa aina ottaa huomioon mattoa valitessa: maton paksuus. Esimerkiksi huopapallomatot, huovutetut kivimatot sekä Beni Ouarain-matot ovat kaikki muhkeita ja paksuja mattoja, joita ei kannata sijoittaa paikkoihin, joissa esimerkiksi avataan ovia. Keittiöön ja käytäville sopivat parhaiten juuri ohuet mutta jämäkät punosmatot, jotka ovat tiukkaa tekoa ja hylkivät likaa ja nestettä – kuten villamaton kuuluukin. Kosteisiin tiloihin emme voi valitettavasti mattoja suositella. Monet haaveilevat pehmoisasta paimentolaismatosta tai pallomatosta esimerkiksi kylpyhuoneessa, mutta se edellyttää hyvää ilmanvaihtoa sekä maton siirtämistä eri tilaan aina suihkun aikana. Usein meiltä kysytään, sopivatko villamatot lapsi- tai lemmikkiperheeseen. Ja vastaus on aina KYLLÄ! Onko parempaa vaihtoehtoa kuin villamatto? Se hylkii likaa, lämmittää ja on luonnonmukainen valinta.

tanskan-suunnittelija-matot-verkossa-luonnollinen-matot

Lopulta mattovalinnassa on lopulta kyse makuasioista. Värivaihtoehtoja löytyy taatusti jokaiselle. Hygge-tunnelmasta pitävät suosivat usein runsaita palmikkomattoja, modernista ja värikkäästä ilmeestä pitävät huovutetusta langasta valmistettuja värikkäitä villamattoja. Jokaiselle löytyy varmasti jotakin! Meiltä voi tilata matoista myös näytepaloja. Näiden 15cm x 20cm palojen avulla saat hyvän käsityksen siitä, miltä matto tuntuu niin käsissä kuin jalkojen alta. Myös mattojen uniikit sävyt näkyvät paremmin kuin valokuvissa, joihin aina vaikuttaa valaistus sekä ympäröivä sisustus. Aito villamatto on iso hankinta, sillä käsityö maksaa. Sukhin matot valmistetaan aina tilauksesta, joten voit ostaa maton myös omien mittojen mukaan. Asiakaspalvelumme on aina valmiina auttamaan.

Sitten vain valitsemaan

Mattojen valmistus on taitolaji. Aidon Beni Ouarain-maton solminta vie viikkoja, jopa kuukausia. Intialaiset sekä nepalilaiset villamatot valmistuvat neljässä viikossa, mutta näinä aikoina kun nopeus on valttia, me vaadimme asiakkailtamme hieman kärsivällisyyttä. Jokainen matto tehdään uutta kotiaan varten emmekä halua säilöä mattoja varastoissa tai myymälännurkissa. Tahdomme, että se pääsee niin nopeasti käyttöön kuin mahdollista. Kun tilaat maton Sukhilta, tuet samalla myös paikallisia matontekijöitämme Nepalissa, Marokossa, Intiassa ja Turkissa. Olet osana käsityöperinteen ylläpitoa ja toisaalta alueellista kehittämistyötä, sillä säännöllinen, riittävä toimeentulo on mattopajojemme yhteisöille äärimmäisen tärkeä asia. Asiakkaamme saavat elinikäisen maton, ja matontekijämme reilun korvauksen työstään.

valkoinen-aito-paimentolaismatto-sukhi-kokemuksia

@joysiwizz15

Posted in News By Milla

Kesän juhlia

cccc 22. kesäkuuta 2018 11.48.51 Europe/Paris

Suurin osa suomalaisista on varmasti lähtenyt nauttimaan keskikesän juhlasta mökin rauhaan, tai festivaaleille, tai ehkä city-juhannuksen merkeissä. Myös me Sukhilla karkaamme hetkeksi nauttimaan yöttömästä yöstä ja juhannusperinteistä, ehkä teemme pari taikaakin. Entäpä matontekijämme? He asuvat eri puolilla maailmaa, ja viettävät myös omia tärkeitä juhliaan. Usein paikallisten juhlapyhien aikaan meillä mattojen valmistus pysähtyy, ja haluamme tietenkin tarjota käsityöläisillemme tilaisuuden nauttia perheensä seurasta ja perinteistä.

marokkolainen-matto-berberien-kutoma

Marokossa ollaan taas vauhdissa

Atlas-vuoristossa sijaitsevassa työpajassa valmistuvat tälläkin hetkellä monet Beni Ouarain-matot. Pienessä berberiyhteisössä sijaitseva mattopaja on juuri nyt vilkas ja täynnä tohinaa, sillä muslimeille pyhä Ramadan-kuukausi päättyi viime viikolla suureen juhlaan. Ramadanin aikana monet työntekijöistämme tekivät lyhyempää työpäivää, sillä kutominen kuumalla ilmalla ilman ruokaa ja juomaa käy todella raskaaksi, toiset olivat täysin vapaalla. Koska suljetussa kyläyhteisössä on vähän työmahdollisuuksia, olemme hyvin ylpeitä voidessamme tarjota usealle paikalliselle naiselle koulutuksen ammattiin sekä mahdollisuuden ansaita oma elantonsa. Näiden aitojen paimentolaismattojen valmistus tukee paikallisia asukkaita muutenkin, sillä myös Beni Ouarain-mattojen villa tulee sikäläisten lammaspaimenien farmilta.

Intiassa juhlitaan isosti ja värikkäästi

Katselemme Sukhilla aina ihaillen kun näemme kuvia Pohjois-Intian Rajasthanista, jossa intialaiset mattopajamme sijaitsevat. Siellä ihmiset pukeutuvat värikkäästi ympäri vuoden ja lähes jokaiseen kuukauteen mahtuu merkittäviä juhlia. Muutama viikko sitten juhlittiin paikallista patrioottia Maharana Pratap Jayintia, joka on juuri Rajathanin alueella vaikuttanut legendaarinen hahmo. Me Sukhilla yritämme parhaamme mukaan elää Intian tiimimme mukana, sillä kyseessä on yli 75 hengen joukko, joka on omistautunut työlleen. He saavat valita itse aikataulun työnteolle, sillä monella matonteko on sivutyö maanviljelyn ohessa. Toiset tahtovat myös hoitaa omia tai muiden lapsia, tai vaikkapa opiskella itse.

intialainen-kivimatto-nayttaa-oikeilta-kivilta

Nepalissa on rauhallinen kesä

Lukuunottammatta Nepalin muslimiväestön viettämää Ramjan Edul Fikra-juhlaa, jota vietetään Ramadanin päättyessä, ei kesällä Nepalissa juhlitaan erityisesti. Mutta ei huolta, tiimimme Kathmandussa saa kyllä vuoden aikana viettää monia erityisiä tapahtumia: syksyn Dashain-juhla, hindujen viisipäiväinen Tihar-festivaali ja esimerkiksi Majdur Diwas, toukokuun alussa vapun tapaan vietettävä työläisten juhla ovat niitä päiviä, kun työpajamme on tyhjillään ja huopapallomattojen sijaan artesaanimme valmistavat juhlaruokia perheensä parissa.

nepal-kathmandu-huopa-pallomatot-kotimaa

Tärkeitä tapahtumia Turkissa

Sukhilla on myös mattopaja Istanbulissa, jossa perinteiset kelim-paimentolaismatot saavat uuden elämän värikkäinä tilkkumattoina. Istanbulin tiimimme on juuri myös palannut Ramadanin vietosta, ja seuraavaksi he valmistautuvat elokuussa vietettävään Kurban Bayrami-juhlaan, joka on monta päivää kestävä islamilainen juhla. Kyseessä on vuoden tärkein uskonnollinen tapahtuma, jossa neljän päivän aikana paastotaan, osallistutaan hyväntekeväisyyteen ja vietetään aikaa perheen kanssa.

Sukhin vuoteen mahtuu siis monta erilaista juhlaa ja juhlan aihetta. Me toivotamme ihania kesäjuhlia kaikille lukijoille ja lähdemme itsekin jussin viettoon!

Posted in News By Milla

Tuotteet 1-10 / 69

/ sivu
Sivu:
  1. 1
  2. 2