Tuotteet 1-10 / 65

/ sivu
Sivu:
  1. 1
  2. 2

Kolme hyvää syytä valita Sukhi

cccc 12. syyskuuta 2018 22.15.11 Europe/Paris

Toivomme, että ensimmäiseksi asiakkaamme rakastuvat mattoihimme. Kuten mekin. Tärkeintä on tietenkin saada laadukas, kaunis matto täydentämään kotia ja pyrimmekin tarjoamaan useita eri malleja, värejä ja kokoja, sekä mahdollisuuden muokata matoista omaan sisustukseen sopivia. Mutta maailma on täynnä ihania mattoja, moneen makuun, ja monelle iskee valinnanvaikeus: ostaako matto uutena vai kierrätettynä, lähellä tuotettua vai kaukaa, tekokuituja vai luonnonmateriaaleja. Haluammekin kertoa kolme hyvää syytä valita Sukhin matot: syitä, jotka antavat ostokselle lisäarvoa sen kauniin ulkomuodon lisäksi.

Ostamalla Sukhi-maton annat mahdollisuuden

aidot-berber-matot-marokkolainen-sisustus-tyyli

Tarjoamme työtä lähes 200 matontekijälle neljässä eri maassa: Turkissa, Nepalissa, Intiassa ja Marokossa. Käsityöläistemme lisäksi paikallisyhteisö hyötyy yleensä tilauksista, esimerkiksi Marokossa mattojen villa tulee paikalliselta tuottajalta. Ja tärkeimpänä tietenkin se, että mattojen avulla moni käsityöläinen saa elannon, ja joustava työrytmi, mahdollisuudet lisäansioihin esimerkiksi kouluttajaksi ryhtymällä sekä mahdollisuus työskennellä kotoa käsin tarjoavat uudenlaisen elinkeinon alueilla, joissa talous on ollut hyvin perinteisten rakenteiden varassa. Esimerkiksi useat työntekijämme tekevät kausiluonteisesti työtä viljelemällä, ja keskittyvät mattoihin kun heille ei ole töitä pelloilla. Ja mattojen tekemisestä he saavat alueensa keskiarvoa yli kaksi kertaa korkeamman palkkion.

Vastustat kertakäyttökulttuuria

Laadukasta ja kestävää. Sitä me tahdomme myydä. Tietenkään tuotteet, jotka ovat tarkoitettu kestämään jopa perinnöksi, eivät ole aivan niin halpoja kuin tehdasvalmisteiset massamatot. Eivätkä ne ole kaikki samanlaisia, vaan jokaisessa matossa näkyy tekijänsä kädenjälki. Annamme matoille kahden vuoden takuun, ja standardimittaisilla matoilla on myös kahden viikon palautusoikeus. Mattojen materiaaliksi valikoidaan vain puhdasta, laadukasta villaa ja sitten on suosikkimme: turkkilaiset tilkkumatot. Näiden mattojen pohjana käytetään vuosikymmeniä vanhoja klassisia kilim-mattoja, jotka saavat pesun, värjäyksen ja ompelun myötä uuden elämän. Todellista kierrätyssisustusta siis!

intiassa-valmistettu-matto-villaa-kasin-tehty

Ekologisempi tuotantomalli

Meillä ei ole varastoa – eikä varsinkaan sellaista varastoa, jonka myymättä jääneet matot pitäisi polttaa! Mallistomme on ollut sama alusta alkaen, mutta olemme vain tuoneet lisää uusia malleja. Emme poistaneet vanhoja. Ja jokainen matto tehdään tilauksesta: se vie toki aikaa, joskus jopa kuukausia, mutta mattoja ei valmisteta varastoon pölyttymään vaan ne tehdään juuri uutta kotiaan varten, ja postitetaan suoraan mattopajalta asiakkaalle. Muutamia alennushintaisia mattoja löydät toki varastomyynnistämme, jonne on kertynyt palautuksia ja kuvauskappaleita, mutta muuten muutamme maailmaa matto kerrallaan. Uskomme, että hyvää kannattaa odottaa. Toimintamallimme säästää paitsi rahaa ja luontoa, myös mahdollistaa asiakkaillemme mattojen räätälöinnin omien toiveiden mukaiseksi. Kaikki voittavat!

suunnittelija-matto-170cm-jalat-pehmeä

Posted in News By Milla

Sukhi ja syksyn värit

cccc 23. elokuuta 2018 21.26.30 Europe/Paris

Olemme salaa hieman innoissamme, että säät vihdoin hieman viilenevät. Nyt maltamme vihdoinkin keskittyä laittamaan kotia kuntoon, lepäämään ja rauhoittumaan – enää aurinko ei kutsu joka aamu liikkeelle vaan yhtäkkiä kotisohva houkutteleekin yllättävän paljon. Ja me suosittelemme ympäröimään itsesi lempiväreilläsi, pehmeillä materiaaleilla ja tekemään kodistasi täydellisen kylmää kautta varten. Sisällä täytyy viihtyä, ja me esittelemme muutamia lempivärejämme ja -materiaalejamme syksyn varalta.

Maailman pehmein Beni Ouarain

syksyn-suosikki-matto-sisustus-trendit-villa-hygge

Beni Ouarain-mattomme ovat aivan uskomattoman pehmeitä. Siihen on hyvä syykin: matossamme on tuplaten solmuja verraten kilpailijoiden mattoihin – emme ole vielä löytäneet markkinoilta toista berberimattoa, jossa olisi noin 40 000 solmua neliömetrillä! Villaa on matossa runsaasti, ja sitä myös aluksi lähtee hieman matosta. Mutta muutaman viikon jälkeen myös matto on kotiutunut ja voit nauttia korkealaatuisesta paimentolaismatosta, joka on samalla muuttanut tekijänsä elämää Marokon Atlasvuoristossa hieman paremmaksi. Tämä tieto tuo lisää lämpöä talvikuukausiin.

Syksyn lempivärit, oranssi ja viininpunainen

Viininpunainen on jokaisen syksyn klassikko. Oli kyseessä sitten muoti tai sisustus, viininpunainen on se lämmin hehku joka näkyy myös luonnossa syksyn lehdissä. Viininpunaista on valittavissa myös Sukhin matoissa. Esimerkiksi huopapallomaton voi suunnitella jopa 70 eri värissä ja sieltä varmasti löytyy sopiva punainen myös teidän kotiinne. Yksi suosikeistamme on intialainen, huovutetusta langasta valmistettu matto, joka sopii esimerkiksi makuuhuoneeseen tai lasten kammariin erinomaisesti. Atharv on tästä mattomallistosta se eniten punaisen eri sävyihin, luonnonmukaisilla väreillä värjätty vaihtoehto: syvän punaisen lisäksi siinä on vaaleanpunaisia, kellertäviä ja vihertäviä yksityiskohtia. Huovutetun langan tekniikka antaa matolle kiehtovan tekstuurin, ja vain harva voi ohittaa tämän maton silittämättä hieman sen leikkisää pintaa.

syksyiset-matot-lammin-villa-intialainen-villamatto

Oranssi on syksyn 2018 yksi lempiväreistä. Se on inspiroiva väri, joka piristää kaamosväsymyksen keskellä ja antaa voimaa, rohkeutta ja jopa elinvoimaa. Ei välttämättä oikea väri aivan jokaiseen tilaan tai huoneeseen, mutta huomiota herättävä ja energinen väri, joka etenkin neutraaliin sisustukseen yhdistettynä tekee ihmeitä ympäristölleen. Myös oranssia löydät monesta matostamme, mutta ehdoton oranssien mattojen kuningatar on turkkilainen matto Nehir. Sen pohjana ovat vanhojen, vuosikymmenten ikäisten kilim-mattojen palat, jotka saavat uuden elämän ja uuden värin Sukhin mattopajalla Istanbulissa. Nehir on räiskyvä, mutta kaikessa kauneudessaan myös erittäin käytännöllinen. Se on jämäkkä ja pysyy tiukasti paikallaan, ja paljon elämää nähneet tilkut eivät hätkähdä pienestä.

turkkilainen-aito-matto-varikas-kilim-kelim-vintage

Näiden lumoavien sävyjen keskeltä on hyvä toivottaa Sukhin puolesta värikästä syksyä!

 

Posted in News By Milla

Mustavalkoisia mattoja

cccc 12. elokuuta 2018 22.58.07 Europe/Paris

Me rakastamme värejä. Siksi valikoimamme onkin täynnä eri sävyjä ja luonnollisen väriainein värjättyjä vaihtoehtoja, mutta… nyt tuntuu olevan taas mustavalkoisen aika. Mustavalkoinen on yhtä aikaa moderni ja klassinen, ja sopii täydellisesti skandinaaviseen sisustukseen. Mustavalkoisella on helppo lisätä yksityiskohtia minimalistiseen sisustukseen. Mustaa ja valkoista löytyy kaikissa mattomalleissamme, mutta nyt haluamme esitellä teille muutamia lempimattojamme, joista löytyy sekä mustaa että valkoista yhdessä.

klassinen-paimentolaismatto-aito-marokkolainen-berber-matto

Mustavalkoinen paimentolaismatto

Salmiakkikuvioinen Beni Ouarain-matto lienee yksi trendikkäimmistä matoista, joiden suosiolle ei näy loppua. Me valmistamme näitä aitoja berberimattoja mattopajallamme Marokon Atlas-vuoristossa, jossa käsityöläisemme solmivat tuhansien solmujen ja tarinoiden mattoja ammattitaidolla, ja rakkaudella. Muutama vuosi sitten halusimme tarjota perinteisten paimentolaismattojen ja viiden eri mallin oheen jotain uutta: uusia värejä mutta samoja huippulaadukkaita paimentolaismattoja. Erityisen rakastuneita olemme näihin mustiin paimentolaismattoihin, joiden kuviointi on valkoinen – tai ruskea, harmaa tai pinkki halutessasi! Mustapohjainen berberimatto on todellista luksusta. Se on persoonallinen ja dramaattinen, mutta yltäkylläisen pehmeä.

Monisävyinen ja mustavalkoinen

mustavalkoinen-matto-villaa-huovutettu-lanka-harmaa

Mustan, valkoisen ja harmaan sävyihin valmistettu intialainen Arjun-matto on loputtoman mielenkiintoinen tapaus. Tämä Intian pohjoisosassa mattopajallamme valmistettu uniikki matto on tehty huovutetusta langasta. Se on jämäkkä ja pehmeä, moniulotteinen ja osoitus siitä, mitä kaikkea upeaa käsin voi luoda. Maton valmistus kestää noin 4 viikkoa, ja se vaatii huolellisuutta ja tarkkuutta. Huovutetut palaset yhdistetään ainutlaatuiseksi matoksi, joka kutsuu koskemaan ja tutustumaan tekstuuriin tarkemmin. Arjunin harmaat palaset tuovat lisää eloa mustavalkoiseen mattoon, joka sopii yksinkertaisen sisustuksen pariksi. Voit itse päättää koon, ja valmis matto toimitetaan ilmaiseksi kotiisi.

Huopapallomaton monet mahdollisuudet

Nepalissa valmistettu huopainen pallomatto on ikisuosikki. Huopapallomaton voi suunnitella lähes 70 eri värissä, mutta luonnonvalkoinen ja musta ovat säilyneet asiakkaidemme lempiväreinä jo vuosia. Huopapallomatto on mahdollista teettää myös omalla kuviolla. Värin lisäksi räätälöitävissä ovat kuviointi ja koko, joten saat juuri omanlaisen, tilaansa täydellisesti sopivan maton. Se valmistetaan käsityönä Kathmandussa, jossa työllistämme kymmeniä naisia. Värjäykseen käytetään mahdollisimman luonnonmukaisia värejä, jotka eivät aiheuta allergiaa – kuten ei materiaalina käytetty 100% lampaanvilla, jonka saamme Uudesta-Seelannista. Matontekijämme käsittelevät villan ja pyörittelevät siitä tuhansia palloja kutakin mattoa varten. Huopapallomattosi on tekijänsä taidonnäyte, ja mukana tulee myös viesti käsityöläiseltämme.

blogi-kuva-matoista-makuuhuoneessa-salmiakki-kuvio

Kuvat: @pastellimaja, @rapattutalo

 

Posted in News By Milla

3 x matto koululaisen huoneeseen

cccc 25. heinäkuuta 2018 13.25.29 Europe/Paris

Elokuu lähestyy hiljalleen, ja monessa perheessä jännitetään jo muutaman viikon päästä alkavaa koulua. Erityisen ihanaa ja kutkuttavaa aikaa tämä on tuleville ekaluokkalaisille. Moni muistaa omastakin lapsuudesta syksyn ihanan tunnelman, kun sai hankkia uuden repun ja penaalin ja valmistautua koulun aloitukseen. Kyllä, joskus uudet tavarat konkretisoivat uuden elämänvaiheen. Moni koululainen saa myös sisustaa omaa huonettaan, onhan esimerkiksi kunnollinen työskentelypiste tärkeä läksyjen tekoa ja touhuja varten. Me Sukhilla tahdomme totta kai olla mukana tekemässä koululaisen huoneesta kodikkaan, hauskan ja käytännöllisen, ja siksi esittelemmekin mielellämme kolme loistavaa vaihtoehtoa matoksi niin isomman kuin pienemmän lapsen huoneeseen.

Huopapallomatto omilla lempiväreillä

Nepalissa valmistettu huopapallomatto on kaikkien lasten lempimatto. Se on leikkisä, pehmeä ja houkuttelevan värinen. Tiedämme, että kaikista pienimmät käyttäjät rakastavat syödä hieman karkkia muistuttavia palloja eikä siitä onneksi tarvitse huolehtia: raaka-aineena on Uuden-Seelannin villa, joka on käsitelty mattopajallamme Kathmandussa erittäin turvallisin ainein. Kotisivuiltamme löytyy monia valmiita väriyhdistelmiä, joista valita huoneen sisustukseen sopiva matto, mutta tiesitkö, että voit suunnitella huopapallomattosi myös itse? Räätälöi matto juuri täydelliseksi koululaisen kotipesään.

lastenhuoneen-matto-lempivarit-lapsen-valinta

@delari.de

Lähes 70 värin valikoimassa on varmasti myös asukkaan lempiväri ja oikea sävy, jolla täydentää sisustus. Vanhempia ilahduttaa tieto siitä, että 100% villaa oleva matto hylkii likaa ja nestettä ja tarvittaessa on käännettävissä. Maton molemmat puolet toimivat esillä. Tällä paksulla ja pehmeällä matolla kelpaa viettää lukuhetkiä ja leikkiä läksyjen ohessa.

Paimentolaismatot käyvät myös koululaisen huoneeseen

Mustavalkoinen paimentolaismatto Beni Ouarain on monen aikuisen makuun. Tämä klassinen, viidellä eri designilla saatava matto toimii perinteisellä väriyhdistelmällä, mutta jos kaipaatte väriä lastenhuoneeseen, voimme iloksemme kertoa että ensimmäisinä maailmassa tarjoamme värikkäitä paimentolaismattoja. Nyt löytyy ruskeaa, mustaa, harmaata ja superpirteää pinkkiä. Paimentolaismatto on arvokkaampi sijoitus ja kestää paitsi lapsen, varmasti myös lastenlasten kouluiän, kyseinen matto on suorastaan perintökalleus. Se on kuitenkin laadukas, unelman pehmeä ja tarjoaa myös lisää äänieristystä lapsen huoneeseen. Voit suunnitella juuri omaan kotiin sopivan berberimaton hauskalla väriyhdistelmällä ja itseäsi miellyttävällä kuvioinnilla. Oma suosikkimme lastenhuoneeseen on hieman mystinen Malika, jonka kudotut symbolit kertovat tarinoita Atlas-vuorten vaeltavista paimentolaisheimoista ja heidän arjestaan.

monta-erilaista-paimentolaismattoa-modernit-versiot-klassikosta

Käytännöllinen, kiva turkkilainen tilkkumatto

Kun koululaisen huone kaipaa sekä väriä että kestävää, helppohoitoista mattoa, kannattaa valita turkkilainen tilkkumatto. Tämä matto on todellista vintagea: sen pohjana on erilaisia kilim-mattoja, jotka saavat Istanbulissa työpajallamme uuden elämän. Ne pestään, korjataan ja värjätään, ja väriyhdiselmiä on lukuisia erilaisia. Myös nämä matot voit suunnitella itse omien lempivärien mukaiseksi. Turkkilaiset mattomme ovat ohuita, jämäköitä ja monenlaista kulutusta kestäviä. Ne kuitenkin paranevat ajan myötä, eli niiden kanssa ei tarvitse varoa. Ne ovat hauska väripilkku nuoren opiskelijan huoneessa, jonka voi myöhemmin viedä mukanaan omaan kotiin.

kiva-matto-teinin-huoneeseen-omaksi-iloksi

@sulassasovussa

Posted in News By Milla

Kaikki Sukhin villamatoista

cccc 29. kesäkuuta 2018 1.08.24 Europe/Paris

Maailma on täynnä materiaaleja, mutta me Sukhilla luotamme pitkälti villaan. Toki valikoimassamme on mm. vegaaninen hamppumatto sekä vuohenkarvaa ja puuvillaa yhdisteleviä vintagemattoja, mutta valtaosassa matoistamme raaka-aineena on puhdas villa. Villan erinomaisten ominaisuuksien lista on todella pitkä; villa on tietenkin äärimmäisen pehmeää, kestävää, helppo pitää puhtaana, ylellistä, eristävää. Se on yksinkertaisesti ihana aine, joka taipuu moneen taitavien käsityöläistemme käsissä. Siitä valmistuvat hauskat huopapallomatot, erikoiset kivimatot ja monet muut mallimme, joihin kaikkiin kelpuutetaan vain laadukkainta villaa.

uusi-seelanti-lampaanvilla-luonnollinen-raaka-aine

Sukhimattojen villan alkuperä

Sukhin mattoihin käytetään villaa, jota saadaan kahdesta eri paikasta. Marokossa valmistettavien Beni Ouarain-mattojen villa tulee samasta kyläyhteisöstä, missä myös mattopajamme sijaitsee. Kyseessä on siis todellista lähituotantoa, sillä lampaat paimentavat juuri näillä berberien perinteisillä asuinseuduilla ja kun Marokon lämpötila alkaa nousta liian korkeaksi, ne keritään – ja tuloksena on ainutlaatuista, hienoa villaa materiaaliksi varpaat upottaviin paksuihin paimentolaismattoihin. Intialaiset ja nepalilaiset mattomme taas saavat villansa Uudesta-Seelannista. Uuden-Seelannin lammastalous on varsin ympäristöystävällistä, eivätkä yhteistyöfarmarimme käytä mulesing-metodia. Raakavilla käsitellään alusta asti itse Nepalissa ja Intiassa, jossa lahjakkaat työntekijämme tekevät villalle suorastaan ihmeitä. Se muotoutuu niin huopapalloiksi kuin huopapaloiksi, realistisen näköisiksi kiviksi kuin kauniiksi palmikoiksi. Värjäys tapahtuu mahdollisimman luonnonmukaisilla väreillä, ilman ylimääräisiä kemikaaleja. Tärkeää on säilyttää villan luonnolliset ominaisuudet: pehmeys, kyky lämmittää sekä myös muokkautuvuus.

Mitä kaikkea villasta voi tehdä?

Jos käsityöläisiltämme kysytään, on vastaus mitä vain! Villa on mahtavan leikkisä materiaali, sillä se sopii monenlaiseen eri mattoon. Nepalissa työntekijämme pyörittelevät siitä tuhansia palloja, jotka lähes 70 eri värissä ovat mitä iloisin yhdistelmä. Intiassa villa todella muuttaa muotoaan. Siitä valmistetaan huovutusmetodilla niin huopakangasta, josta leikataan satoja paloja leikatusta huovasta valmistettuihin mattoihin tai siitä pyöritellään todenmukaisia kiviä. Sitä letitetään tai sitten se punotaan sileiksi, ohuiksi punosmatoiksi, jotka ovat kauniita ja käytännöllisiä. Villan kanssa on helppo yhdistää myös muita materiaaleja, kuten silkkiä. Tällöin villan jo valmiiksi ylelliseltä tuntuvaa tekstuuria voi muokata toivottuun suuntaan.

Kun kotiin tulee uusi villamatto, miten toimia?

Kuten kaikki täysvillaiset tuotteet, kuten lempineuleesi, 100% villamatto päästää alkuun hieman nukkaa. Prosessi ei kestä muutamaa viikkoa kauempaa, mutta sitä voi nopeuttaa imuroimalla säännöllisesti. Käytä aina sileää mattosuulaketta, jottei villan rakenne kärsi. Myönnämme, että toisinaan uudet mattomme tuoksuvat jonkun verran lampaalta. Siitä kun villa on keritty, matto valmistettu ja postitettu suoraan kotiisi, ei ole kauaa ja näin ollen tuoreessa villassa saattaa olla vielä sen ominaistuoksua. Se ei ole vaarallista, mutta helpottuu pienellä tuuletuksella.

lumipesu-villamatolle-aito-matto-lemmikkiperhe

@satasavyasatua

Yksittäisiä tahroja on helppo poistaa klassisella pakastintekniikalla – jos mattosi vain mahtuu pakkaseen! – tai jos kyseessä on nestemäinen tahra, kannattaa toimia nopeasti ja imeyttää neste esimerkiksi keittiöpyyhkeeseen. Mitä ikinä teetkin, älä ala hangata mattoa sillä se huovuttaa villaa ja pahentaa tilannetta. Säännöllinen huolto pidentää mattosi elinikää, sen olisi tarkoitus kestää sukupolvelta toiselle. Hellä kohtelu, tuuletus sekä lumipesu tekevät ihmeitä mattosi hyvinvoinnille. Villamaton on hyvä antaa levätä hetki ulkona ennen kuin käsittelet sen lumessa, sillä lämmin matto sulattaa lumen, ja kastuu. Isommat tahrat tai laajempi pesu kannattaa antaa ammattilaisen tehtäväksi. Mattoa on hyvä myös kääntää säännöllisesti, jotta se kuluisi tasaisesti.

Minkälainen matto mihinkin tilaan?

Runsaasta valikoimasta ei ole ehkä helppo valita suosikkiaan. Yksi käytännön seikka kannattaa aina ottaa huomioon mattoa valitessa: maton paksuus. Esimerkiksi huopapallomatot, huovutetut kivimatot sekä Beni Ouarain-matot ovat kaikki muhkeita ja paksuja mattoja, joita ei kannata sijoittaa paikkoihin, joissa esimerkiksi avataan ovia. Keittiöön ja käytäville sopivat parhaiten juuri ohuet mutta jämäkät punosmatot, jotka ovat tiukkaa tekoa ja hylkivät likaa ja nestettä – kuten villamaton kuuluukin. Kosteisiin tiloihin emme voi valitettavasti mattoja suositella. Monet haaveilevat pehmoisasta paimentolaismatosta tai pallomatosta esimerkiksi kylpyhuoneessa, mutta se edellyttää hyvää ilmanvaihtoa sekä maton siirtämistä eri tilaan aina suihkun aikana. Usein meiltä kysytään, sopivatko villamatot lapsi- tai lemmikkiperheeseen. Ja vastaus on aina KYLLÄ! Onko parempaa vaihtoehtoa kuin villamatto? Se hylkii likaa, lämmittää ja on luonnonmukainen valinta.

tanskan-suunnittelija-matot-verkossa-luonnollinen-matot

Lopulta mattovalinnassa on lopulta kyse makuasioista. Värivaihtoehtoja löytyy taatusti jokaiselle. Hygge-tunnelmasta pitävät suosivat usein runsaita palmikkomattoja, modernista ja värikkäästä ilmeestä pitävät huovutetusta langasta valmistettuja värikkäitä villamattoja. Jokaiselle löytyy varmasti jotakin! Meiltä voi tilata matoista myös näytepaloja. Näiden 15cm x 20cm palojen avulla saat hyvän käsityksen siitä, miltä matto tuntuu niin käsissä kuin jalkojen alta. Myös mattojen uniikit sävyt näkyvät paremmin kuin valokuvissa, joihin aina vaikuttaa valaistus sekä ympäröivä sisustus. Aito villamatto on iso hankinta, sillä käsityö maksaa. Sukhin matot valmistetaan aina tilauksesta, joten voit ostaa maton myös omien mittojen mukaan. Asiakaspalvelumme on aina valmiina auttamaan.

Sitten vain valitsemaan

Mattojen valmistus on taitolaji. Aidon Beni Ouarain-maton solminta vie viikkoja, jopa kuukausia. Intialaiset sekä nepalilaiset villamatot valmistuvat neljässä viikossa, mutta näinä aikoina kun nopeus on valttia, me vaadimme asiakkailtamme hieman kärsivällisyyttä. Jokainen matto tehdään uutta kotiaan varten emmekä halua säilöä mattoja varastoissa tai myymälännurkissa. Tahdomme, että se pääsee niin nopeasti käyttöön kuin mahdollista. Kun tilaat maton Sukhilta, tuet samalla myös paikallisia matontekijöitämme Nepalissa, Marokossa, Intiassa ja Turkissa. Olet osana käsityöperinteen ylläpitoa ja toisaalta alueellista kehittämistyötä, sillä säännöllinen, riittävä toimeentulo on mattopajojemme yhteisöille äärimmäisen tärkeä asia. Asiakkaamme saavat elinikäisen maton, ja matontekijämme reilun korvauksen työstään.

valkoinen-aito-paimentolaismatto-sukhi-kokemuksia

@joysiwizz15

Posted in News By Milla

Kesän juhlia

cccc 22. kesäkuuta 2018 11.48.51 Europe/Paris

Suurin osa suomalaisista on varmasti lähtenyt nauttimaan keskikesän juhlasta mökin rauhaan, tai festivaaleille, tai ehkä city-juhannuksen merkeissä. Myös me Sukhilla karkaamme hetkeksi nauttimaan yöttömästä yöstä ja juhannusperinteistä, ehkä teemme pari taikaakin. Entäpä matontekijämme? He asuvat eri puolilla maailmaa, ja viettävät myös omia tärkeitä juhliaan. Usein paikallisten juhlapyhien aikaan meillä mattojen valmistus pysähtyy, ja haluamme tietenkin tarjota käsityöläisillemme tilaisuuden nauttia perheensä seurasta ja perinteistä.

marokkolainen-matto-berberien-kutoma

Marokossa ollaan taas vauhdissa

Atlas-vuoristossa sijaitsevassa työpajassa valmistuvat tälläkin hetkellä monet Beni Ouarain-matot. Pienessä berberiyhteisössä sijaitseva mattopaja on juuri nyt vilkas ja täynnä tohinaa, sillä muslimeille pyhä Ramadan-kuukausi päättyi viime viikolla suureen juhlaan. Ramadanin aikana monet työntekijöistämme tekivät lyhyempää työpäivää, sillä kutominen kuumalla ilmalla ilman ruokaa ja juomaa käy todella raskaaksi, toiset olivat täysin vapaalla. Koska suljetussa kyläyhteisössä on vähän työmahdollisuuksia, olemme hyvin ylpeitä voidessamme tarjota usealle paikalliselle naiselle koulutuksen ammattiin sekä mahdollisuuden ansaita oma elantonsa. Näiden aitojen paimentolaismattojen valmistus tukee paikallisia asukkaita muutenkin, sillä myös Beni Ouarain-mattojen villa tulee sikäläisten lammaspaimenien farmilta.

Intiassa juhlitaan isosti ja värikkäästi

Katselemme Sukhilla aina ihaillen kun näemme kuvia Pohjois-Intian Rajasthanista, jossa intialaiset mattopajamme sijaitsevat. Siellä ihmiset pukeutuvat värikkäästi ympäri vuoden ja lähes jokaiseen kuukauteen mahtuu merkittäviä juhlia. Muutama viikko sitten juhlittiin paikallista patrioottia Maharana Pratap Jayintia, joka on juuri Rajathanin alueella vaikuttanut legendaarinen hahmo. Me Sukhilla yritämme parhaamme mukaan elää Intian tiimimme mukana, sillä kyseessä on yli 75 hengen joukko, joka on omistautunut työlleen. He saavat valita itse aikataulun työnteolle, sillä monella matonteko on sivutyö maanviljelyn ohessa. Toiset tahtovat myös hoitaa omia tai muiden lapsia, tai vaikkapa opiskella itse.

intialainen-kivimatto-nayttaa-oikeilta-kivilta

Nepalissa on rauhallinen kesä

Lukuunottammatta Nepalin muslimiväestön viettämää Ramjan Edul Fikra-juhlaa, jota vietetään Ramadanin päättyessä, ei kesällä Nepalissa juhlitaan erityisesti. Mutta ei huolta, tiimimme Kathmandussa saa kyllä vuoden aikana viettää monia erityisiä tapahtumia: syksyn Dashain-juhla, hindujen viisipäiväinen Tihar-festivaali ja esimerkiksi Majdur Diwas, toukokuun alussa vapun tapaan vietettävä työläisten juhla ovat niitä päiviä, kun työpajamme on tyhjillään ja huopapallomattojen sijaan artesaanimme valmistavat juhlaruokia perheensä parissa.

nepal-kathmandu-huopa-pallomatot-kotimaa

Tärkeitä tapahtumia Turkissa

Sukhilla on myös mattopaja Istanbulissa, jossa perinteiset kelim-paimentolaismatot saavat uuden elämän värikkäinä tilkkumattoina. Istanbulin tiimimme on juuri myös palannut Ramadanin vietosta, ja seuraavaksi he valmistautuvat elokuussa vietettävään Kurban Bayrami-juhlaan, joka on monta päivää kestävä islamilainen juhla. Kyseessä on vuoden tärkein uskonnollinen tapahtuma, jossa neljän päivän aikana paastotaan, osallistutaan hyväntekeväisyyteen ja vietetään aikaa perheen kanssa.

Sukhin vuoteen mahtuu siis monta erilaista juhlaa ja juhlan aihetta. Me toivotamme ihania kesäjuhlia kaikille lukijoille ja lähdemme itsekin jussin viettoon!

Posted in News By Milla

Moderni ja värikäs huopamatto

cccc 21. toukokuuta 2018 7.42.40 Europe/Paris

Aina välillä tuntuu, että kaikki matot on jo tehty ja nähty – paitsi että monet eri matonvalmistajat ovat tuoneet markkinoille erilaisia malleja ja kuoseja, myös käsityöläiset ympäri maailman yhdistelevät kaiken aikaa tekniikoita, luovat uutta ja ideoivat erilaisia mattoja. Me Sukhilla olemme luottaneet aina omiin käsityöläisiimme, jotka tuntevat oman maansa ja kulttuurinsa perinteiset valmistustavat ja näitä taitoja olemme tahtoneet myös pitää yllä. Toisaalta rakastamme värejä, leikkimielisiä kokeiluja sekä vanhan ja uuden yhdistelemistä sekä kokeiluja uusilla materiaaleilla. Yksi vanhojen, hyväksi todettujen tekniikoiden sekä toisaalta ennennäkemättömien värien ja villien ideoiden yhdistelmä on huovutetusta langasta valmistettu villamatto, joita tiimimme Intiassa valmistaa. Näitä mattoja et ehkä ole nähnyt kovin usein Sukhin asiakaskuvissa, mutta viikottain uudet villamatot lähtevät Pohjois-Intiasta uusiin koteihinsa.

suuri-sininen-matto-olohuoneeseen-sisustus

Se erilainen huopamatto

Nepalilaiset huopapallomatot ovat varmasti tunnetuimpia Sukhin valikoiman huopamattoja, mutta myös nämä matot ovat huolellisen huovuttamisen tulos. Maton valmistaminen kestää useamman viikon, sillä huovutus vaatii aikaa. Matto kudotaan erittäin tiiviiksi, mutta myös äärimmäisen pehmeäksi kokonaisuudeksi. Materiaalina on 100% villa Uudesta-Seelannista – ja kyllä, se on mulesing-vapaata. Villa on värjätty ilman allergisoivia kemikaaleja: luonnonmukaisilla väreillä pyrimme pitämään huolta paitsi asiakkaidemme, myös työntekijöidemme turvallisuudesta. Matto näyttää hieman kuin se olisi valmistettu pikkukivistä, ja yksityiskohdat houkuttelevatkin tutustumaan sen pintaan tarkemmin. Moni yllättyy siitä, miten tasaiselta ja napakalta huovutetuista langoista valmistettu huopamatto tuntuu.

Värejä ja vaihtelua

Näitä intialaisia huopamattoja valmistetaan kuudella eri väriyhdistelmällä. Ne eivät ehkä sovi osaksi aivan jokaista sisustusta, sillä värit ovat kirkkaita ja kauniita ja matto vie huomion, aivan varmasti. Sen salaisuus on se, miten kaukaa katsoen näet vain kauniin värikkään villamaton mutta lähempi tarkastelu paljastaa maton sadat yksityiskohdat, taidokkaan kädenjäljen ja totta kai todella mukavan tuntuman. Matto on kauneudestaan huolimatta hyvin käytännöllinen: paksu ja tukeva, joten se pysyy paikallaan ilman erillisiä liukuesteitä. Se sopii rakenteensa puolesta hyvin lastenhuoneeseen ja lemmikkiperheiden kotiin, joskin vahingon sattuessa on hyvä muistaa, että yletöntä hankaamista on hyvä välttää. Emme halua, että matto huovuttuu enempää. Laiskoja siivoojia ehkä lohduttaa se, että maton eläväisen pinnan ansiosta ihan jokainen tahta ei erotu joukosta.

yksityiskohdat-matto-huovutettu-huopamatto-keltainen-oranssi

Intiassa asuvien matontekijöidemme intohimo, osaaminen sekä monipuolisuus on tehnyt meihin lähtemättömän vaikutuksen. He ovat innokkaita kokeilemaan erilaisia tyylejä ja tapoja, ja mielellään opettavat klassisia matonvalmitustapoja kollegoilleen. Huovutetusta langasta valmistetut huopamatot ovat erinomainen tapa tuoda sisustukseen elämää, värejä ja ripaus intialaista kulttuuria.

Posted in News By Milla

Tuhansien tarinoiden tilkkumatot

cccc 14. toukokuuta 2018 16.41.37 Europe/Paris

Kesän tullessa moni kaipaa kotiin väriä ja keveyttä. Vaikka perinteiset villamatot ovat viileitä ja ihanan pehmeitä kaikkina vuodenaikoina, moni valitsee keväällä kotiin mieluiten turkkilaisen tilkkumaton. Nämä ohuet, mutta jämäkät vintagematot ovat yhdistelmä boheemia värikkyyttä ja toisaalta klassista matontekotaitoa, sillä niiden pohjana olevat kelim-paimentolaismatot ovat jopa vuosikymmeniä vanhoja. Näitä vanhoja ja tunnettuja paimentolaismattoja tiimimme etsii ympäri Turkin maaseutua: kun he löytävät aidon kelim-maton, he ostavat sen, tuovat sen mattopajallemme pestäväksi, värjättäväksi ja uudelleen käytettäväksi turkkilaisiin tilkkumattoihimme. Todellisia kierrätysmattoja siis!

tilkkumatto-monta-eri-varia-sateenkaaren-varit-kirkas

Värjätyt vintagematot

Kun tahdot kotiisi jotain todella ainutlaatuisa ja huomiotaherättävää, on värjätty vintagematto varma valinta. Nämä matot ovat kahdesti värjätty yhdellä kolmestatoista kauniista väristämme, ja jokaisen tilkun takaa näkyy sen upea kuviointi; toisinaan se on geometristä kuviointia, joskus taas kukkakuviota. Kahta täysin samanlaista värjättyä vintagemattoa ei ole olemassa, sillä myös jokainen pohjana käytetty matto on uniikki. Matoissa saattaa olla siis pieniä sävyeroja. Voit myös suunnitella oman tilkkumaton yhdistelemällä lempivärejäsi.

Medine ja Melisa, kaksi kaunotarta

Sukhin Medine-matto on puoliksi vuohenkarvaa, puoliksi puuvillaa. Turkkilaisten tilkkumaton taustakankaat ovat aina 100 % puuvillaa. Tämä matto on täynnä yksityiskohtia, jotka on kudottu siihen jo kymmeniä vuosia sitten. Melisa-matto taas on värjäämätön caput-tilkkumatto, jossa on 70% puuvillaa, 15% vuohenkarvaa ja 15% lampaanvillaa. Se on rustiikkinen ja tuntuu ihanalta jalan alla. Nämä kumpikin matto ovat hyvin luonnonmukainen vaihtoehto kotiin, jossa aitous, luonnonmateriaalit ja kierrätys ovat kunniassa.

matto-alkuperainen-aito-perinteinen-kilim-kelim-turkista

Ja vielä vegaaninen vaihtoehto

Meiltä löytyy myös yksi vegaanimatto, eli Irmak-hamppumatto. Tässä matossa ei ole muuta raaka-ainetta kuin ekologista hamppua ja tietenkin puuvillainen taustakangas. Kaunis luonnonvalkoinen väri sopii lähes kaikkiin sisustuksiin, ja erityisen suosittu matto on niiden keskuudessa, jotka eivät halua kotiinsa eläinperäisiä tuotteita missään muodossa. Irmak-matossa yhdistyvät eettisyys ja ekologisuus sekä kauneus, sillä tämä yksinkertainen ja linjakas matto istuu täydellisesti skandinaavisiin koteihin.

vegaaneille-sopiva-sisustus-matto-hampusta-ekologinen

Oikeanpuoleinen kuva: another-day.fr

Turkkilaiset tilkkumatot ovat perinteikkäitä ja ne tunnetaan ympäri maailmaa laadustaan. Meille on tärkeää sisustuksen kestävyys ja turhan kulutuksen välttäminen. Siksi nämä ensiluokkaiset matot ovat ostos, jota uskallamme suositella. Lujatekoisia ja kauniita, täynnä kiehtovia yksityiskohtia. Näitä mattoja suosittelemme lämpimästi koteihin, joissa asuu lapsia ja lemmikeitä, sillä iästään huolimatta nämä matot eivät ole herkkiä vaan kaikkea muuta. Ne ovat vain sentin paksuisia, mutta niin täyttä tavaraa, että pysyvät paikoillaan silloinkin kun niiden yli juostaan, painitaan, hypitään…

Kiitos Istanbulissa työskentelevien käsityöläisten, nämä vanhat matot saavat uuden elämän ja joku onnellinen saa uuden, ainutkertaisen maton kotiinsa. 

Posted in News By Milla

Matot mukaan aurinkoon

cccc 23. huhtikuuta 2018 21.48.30 Europe/Paris

Kevään koittaessa puree usein sellainen sisustuskärpänen, jolle ei pelkät sisätilat riitäkään. Aurinkoisesta ajasta on ihana ottaa kaikki irti ulkona, oli kyseessä sitten suloinen ranskalainen parveke kaupunkikodissa tai isompi piha. Monet ovat jo avanneet myös mökkikauden ja useimmille kesäkodin sisustaminen on yhtä tärkeää kuin sen “oikean” kodinkin laittaminen. Ja me tietenkin olemme Sukhilla innoissamme; enemmän valoa, lämpöä ja uutta käyttöä matoillemme! Olemme nähneet valtavasti niin bloggaajien kuin asiakkaidenkin kuvia, joissa matot pääsevät raittiiseen ilmaan: talvella lumipesulle pihalle, kesällä parvekkeelle. Ja nyt haluamme jakaa muutaman vinkin ja omat suosikkimme.

Kunhan et anna kastua

Yksi yleisimpiä kysymyksiä liittyy siihen, miten paljon matot kestävät märkää. Ja emme halua huijata: kyseessä on villamatot. Parhaiten kovia olosuhteita kestävät turkkilaiset vintagematot, joita vuosikymmenet ovat jo koulineet, sekä Intiassa valmistettavat sileät punosmatot, jotka ovat ohuita, jämäköitä ja juuri sellaisia kauniita käsintehtyjä mattoja, jotka toimivat erityisen hyvin esimerkiksi lapsiperheiden eteisessä. Olemme nähneet lähes jokaista mattomallia osana märkätilojen sisustusta, niin paimentolaismattoja kylpyhuoneissa kuin huopamattoja vessassa. Yleissääntö on, että matto ei saisi kastua – ja jos se kastuisi vahingossa, sitä ei ainakaan saisi kovasti hangata. Kunhan matto ei ole aivan suoraan alttiina sateelle, sen voi hyvin sijoittaa pihalle tai esimerkiksi parvekkeelle. Lasitetulla parvekkeella matto pärjää mainiosti!

huopapallo-matto-musta-parveke-sisustus-piha-ulos

@frk.fornebu

Parvekkeelle ja pihaan uutta ilmettä

Siinä missä useimpien koti kaipaa silloin tällöin jotain uutta, myös parvekkeet ja pihat ansaitsevat uudistua silloin tällöin. Juuri mikään ei ole nopeampi tapa muuttaa tilan, myös ulkotilan, ilmettä kuin uusi matto. Leikittele väreille tai tuo väriloiston keskelle rauhaa neutraalin sävyisellä matolla. Mattojen ei paikka ei ole pelkästään lattioilla – tässä tapauksessa useimmiten laudoituksella tai kivetyksellä – vaan olemme nähneet tilkkumattoja pöydillä ja pehmeitä, suljetuista lenkeistä valmistettuja villamattoja pehmikkeinä penkeillä. Tietenkin huopapalloista valmistetut pannualuset sopivat kattauksiin myös puutarhassa, joten kannattaa antaa mahdollisuus myös muille materiaaleille. Vaikka puu, kivi ja muovi ovatkin ne käytännöllisimmät vaihtoehdot kun sisustat ulkotiloja, mikään ei estä lisäämästä joukkoon jotain pehmeämpää, kuten villaa tai hamppua.

sateenkaari-piha-puutarha-sisustus-puiselle-terassille

@liliinwonderland

Leikkeihin ja rannalle

Mikään ei estä myöskään keksimästä uutta käyttöä matoille. Anna matto mukaan lapsille piknikille, mikä sen ihanampaa kuin pehmeä alusta ulkoleikeissä. Maton kuuluu kestää käyttöä ja elämää, ja se pääsee tarkoitukseensa pihalla. Tiesitkö, että monet mattomme valmistetaan osittain ulkona? Intiassa kivimattoja huovutetaan mattopajan pihalla, sillä pallojen huovuttaminen on märkää puuhaa, Nepalissa huopapallomattoja kokoonnutaan ompelemaan mattopajamme katolle suurella joukolla. Ja Marokossa Beni Ouarain-matot kuivataan auringossa sen jälkeen kun ne on pesty käsin; näille matoille auringonotto on tärkeä osa valmistusprosessia. Voit siis hyvin pakata mukaan rannalle turkkilaisen tilkkumaton, jonka saa taiteltua pieneen tilaan. Se on niin paksu, ettei karkaa kovankaan tuulen mukana ja voin luvata, että tunnistatte oman paikkanne auringossa.

rannalla-mukana-matto-retki-vintage-pinkki

Posted in News By Milla

Miksi ostaa matto suoraan tekijöiltä?

cccc 10. huhtikuuta 2018 15.50.09 Europe/Paris

Yksi tärkeimpiä asioita Sukhissa eivät ole mattomme vaan niiden tekijät. Kun hollantilainen tekstiilisuunnittelija Nasia Burnet aikoinaan perusti Sukhin – nepalilaisten käsityöläisten taidoista inspiroituneena – oli hänellä kaksi toivetta, joihin hän toivoi Sukhin vastaavan. Ensimmäinen oli tuoda kunkin maan alkuperäistä käsityökulttuuria, kauniita mattoja sekä kestävästi tuotettua sisustusta kaikkien saataville, ilman että asiakkaamme joutuisivat itse matkustamaan mattojen perässä. Toinen oli tukea paikallisia yhteisöjä, tarjota työtä naisille, joille mahdollisuuksia kodin ulkopuolella työskentelyyn ei aina ole ollut edes olemassa sekä omalta osaltaan ylläpitää upeita perinteitä. Haluamme, että mattomme tuntuvat juuri niin henkilökohtaisilta kuin ne ovat. Niitä on saatettu tehdä kotona samalla kun matontekijämme hoitaa lapsiaan, toisinaan maton kuvioihin on kudottu koko kylän tarina symboleina. Mattosi mukana saat aina viestin, jossa kerrotaan kuka mattosi on tehnyt.kuka-tekee-sinun-sisustuksesi-reilu-kauppa

Säästöä ilman välikäsiä

Sukhi työllistää tällä hetkellä noin 200 matontekijää, joista suurin osa työskentelee Intiassa tai Nepalissa. Pyrkimyksemme on taata paitsi oikeudenmukainen korvaus työstä, myös säännöllinen toimeentulo alueilla, joissa yleensä ollaan riippuvaisia säästä, sadosta sekä toisinaan myös tuurista. Matontekijöidemme kuukausipalkka riippuu heidän työmäärästään sekä asemastaan; esimerkiksi kouluttamalla muita matontekijöitä on mahdollista tienata hieman enemmän. Haluamme tarjota mahdollisuuden kouluttautua ja vaikuttaa omaan työskentelyyn. Emme siis halua pihistellä kun kyse on työntekijöistämme, vaan etsimme säästöä muualta: Sukhin matot toimitetaan suoraan mattopajoiltamme asiakkaille.

intialainen-kivimatto-tehdaan-intiassa-kasin-huovuttaen

Se tarkoittaa sitä, että ne eivät loju viikkoja tai kuukausia varastoissa tai rahtilaivan kontissa vaan ne lennätetään viikon sisällä valmistumisestaan suoraan asiakkaamme kotiin. Meillä ei ole myöskään omia kivijalkakauppoja, mutta tarjoamme mielellämme näytepaloja asiakkaille, jotka tahtovat nähdä sävyn luonnossa ja tuntea laadun ennen ostopäätöstä. Tavallisiin huonekaluliikkeisiin verrattuna pystymme siis polkemaan hintoja sen ansiosta, eli saat laadukasta käsityötä varsin kohtuulliseen hintaan, koska saat sen suoraan tekijältään.

Pieni viesti mukana

Saamme viikoittain valokuvia asiakkailtamme, jotka tahtovat jakaa kuvia matoista uusissa kodeissaan. Näitä kuvia näytämme myös maton tekijöille, joita henkilökohtaiset kiitokset ilahduttavat aina suuresti. Ja vastaavasti myös asiakkaamme saavat mattonsa mukana viestin, jossa kerrotaan, kuka maton on tehnyt. Kotisivuiltamme näet lähes kaikkien työntekijöidemme kuvat ja nimet, vaikka kulttuurisista syistä kaikki eivät ole halunneet kuvattaviksi. Jokainen matto on ainutlaatuinen, ja usein siellä näkyy jollain tavalla tekijänsä kädenjälki. Se voi olla tekniikka, pieni yksityiskohta tai erityinen taito, esimerkiksi pyöreitä paimentolaismattoja valmistaa vain muutama ammattilainen Marokossa. Vaikka Sukhin mattoja ei voi valita valmiina kaupan hyllyltä vaan niitä joutuu joskus odottamaan muutamankin kuukauden, uskomme, että laatu sekä tuotteiden tunnettu alkuperä ovat asioita, joita asiakkaamme arvostavat enemmän kuin pelkkää halpaa hintaa tai toimitusta muutamassa päivässä. Koska jokainen matto valmistetaan tilauksesta, antaa tämä mahdollisuuden myös räätälöidä matosta omien toiveiden mukainen. Ja kaikki voittavat!

valkoinen-huopapallo-matto-lastenhuone-lautalattia

@casakatoo

Posted in News By Milla

Tuotteet 1-10 / 65

/ sivu
Sivu:
  1. 1
  2. 2