Tuotteet 1-10 / 73

/ sivu
Sivu:
  1. 1
  2. 2

Korallia kotiin

cccc 21. tammikuuta 2019 23.25.10 Europe/Paris

Me Sukhilla odotamme aina innolla, kun vuodenvaihteessa julkaistaan Pantone-värijärjestelmästä valittu vuoden väri. Vuoden 2019 väriksi onkin noussut kaunis, pirteä ja eloisa koralli. Living Coral väri on kesäinen ja raikas, ja toimii myös sisustuksessa. Rohkeimmat voivat antaa värille paljonkin pinta-alaa, tai sitten sitä voi käyttää korostukseen ja vastavärinä, tuomaan eloa neutraalien värien rinnalle ja räväyttämään yksityiskohdissa.

pantone-vuoden-2019-vari-on-koralli

Oranssin ja pinkin sävyjen välillä tasapainoileva koralli on luovuuden ja herkkyyden väri, joka tuo mukanaan myös energiaa ja itseluottamusta. Sen on myös sanottu symboloivan rakkautta elämää kohtaan – siinäpä siis hyvin myös Sukhin ideologiaan sopiva väri! Me nimittäin rakastamme tarkastella omaa valikoimaamme sieltä löytyvien värien kautta, ja monessa matossa korallin sävyt ovat tavalla tai toisella mukana.

Itämainen matto monessa värissä

Juuri lanseerattu modernien itämaisten mattojen valikoima on upea esimerkki siitä, millaisia kiehtovia väriyhdistelmiä on mahdollista käyttää. Esimerkiksi tässä tummanharmaassa Jithin-matossa, jota valmistetaan kahdella eri tekniikalla, on pieniä määriä vaaleanpunaista, joka hieman valaistuksesta riippuen muistuttaa lohenpunaista, toisinaan eläväistä korallia. Materiaalina on villan lisäksi ekologinen ja pehmeä bambusilkki, ja maton yksityiskohdat houkuttelevat tutustumaan sen kuvioihin tarkemmin. Mallistosta löydät vaaleanpunaisen eri sävyjä, myös korallia, sen kanssa täydellisesti yhteen sopivan hiekan ja beigen kanssa. Yhdessä nämä vaaleat värit luovat moneen eri tyyliin sopivan, mutta kaikkea muuta kuin tylsän sisustuselementin!

lohenpunainen-tummanharmaa-maton-yhdistelmä-silkkiä-villaa

Pirteä Beni Ouarain

Olemme uudistaneet myös marokkolaisen klassikon, berberien valmistaman Beni Ouarain-maton. Normaalisti tämä luonnonvalkoinen ja musta matto on saanut mattopajallamme uusia värejä, joista yksi on kirkkaan pinkki – joka sattumalta on hyvin lähellä Pantonen väriä Living Coral. Jokainen matto valmistetaan tilauksesta ja se on käsityötä, ja myös maton lopullisessa värissä on hieman eroa riippuen mm. siitä, mihin vuodenaikaan matto valmistetaan. Kahta samanlaista pinkkiä Beni Ouarain-mattoa ei siis olekaan, vaan jokainen matto on uniikki. Sen lupaamme, etä jokainen niistä on kuitenkin yhtä iloinen yllätys uudelle omistajalleen, ja tuo taatusti väriä kotiin.

erikoinen-paimentolaismatto-harvinainen-vaaleanpunainen-vari

Huopapallomattoja monessa sävyssä

Jos asiakkaamme halauvat hullutella ja päästää luovuutensa valloilleen, eniten vaihtoehtoja on tarjolla huopapallomatoissa. Huopapallomatoista löytyy lähes 70 eri värivaihtoehtoa, ja jos muuten valikoimastamme ei löydy Pantonen vuoden väreihin sopivia sävyjä, niin nepalilaisten pallomattojen valikoima taatusti korjaa asian. Esimerkiksi värikarttamme väri numero 14 on hyvin lähellä kirkasta, lähes neon-pinkkiä korallia. Korallinpunaiseen voi yhdistellä rohkeasti muitakin värejä, ja mikäli haluat suunnitella oman maton, voit lisätä siihen niin monta väriä ja myös toiveidesi mukaisen kuvion. Living Coral antaa luvan ylittää rajoja, ja kannattaa nauttia tästä inspiroivasta väristä.suunnittele-itse-oma-matto-omilla-väreillä-kuviolla

Posted in News By Milla

Sukhi-logo

Sukhi tarjoaa nyt eettisesti valmistettuja itämaisia mattoja modernien asiakkaiden koteihin

Sukhi haluaa vaalia yhtä ihmiskunnan kauneimmista ja vanhimmista taidemuodoista työskentelemällä suoraan matontekijöiden kanssa, käyttäen vain parhaita luonnonmukaisia materiaaleja.

08/01/2019 – Sukhimatot-verkkokauppa julkaisi tänään uuden modernien itämaisten mattojen malliston, joka on saatavilla osoitteessa www.Sukhimatot.com. Sukhin keskeisenä periaatteena on tarjota “luonnollisia, eettisiä ja kauniita” mattoja, joiden avulla voidaan säilyttää ikiaikainen käsinsolmittujen ja käsintuftattujen mattojen valmistuksen käsityökulttuuri. Massatuotannon aikakaudella Sukhi tahtoo tarjota vaihtoehdon tekemällä yhteistyötä suoraan Intiassa, Marokossa, Nepalissa ja Turkissa elävien artesaanien kanssa.

Käsinsolmitut-ja-käsintuftatut-modernit-itämaiset-matot

Sukhin toinen perustaja, tekstiilisuunnittelija Nasia Burnet selittää uusien mattojen taustaa: Käsinsolmittuja itämaisia mattoja pidetään yleisesti maailman kauneimpina mattoina. Olemme tehneet vuosien ajan työtä luodaksemme upean valikoiman täysin uudenlaisia malleja, samalla kuitenkin kunnioittaen klassista valmistustekniikkaa ja perinteisten käsinsolmittujen mattojen viehätysvoimaa. Voisi sanoa, että olemme modernisoineet rakastetun klassikon”.

Käsinsolmittujen-ja-tuftattujen-mattojen-valmistus

Koska jokainen matto valmistetaan tilauksesta, Sukhi pystyy tarjoamaan runsaasti mahdollisuuksia räätälöidä matto asiakkaan toiveiden mukaan aina koosta ja laadusta alkaen väriin sekä malliin. Mikäli haluat nauttia itämaisten mattojen lumoavasta ulkonäöstä hieman edullisemmin, voit valita käsintuftatut matot, joista löydät samat tyylit ja kuviot.

Käsinsolmitun-ja-käsintuftatut-itämaisen-maton-eroavaisuus

Sukhilla suositaan luonnollisia raaka-aineita, kuten luonnonmukaisia värejä sekä materiaaleja, kuten puhdasta villaa ja bambusilkkiä perinteisen silkkiperhosten toukista saadun silkin sijaan. Lopputuloksena on henkeäsalpaavien mattojen valikoima, joka arvostaa ympäristöä ja pyrkii suojelemaan ainutlaatuista planeettaamme.

Käsinsolmittu-Vijay-matto-olohuoneeseen-sijoitettuna-Sukhin-3D-visualisoijan-avulla

Kuva: Käsinsolmittu Vijay-matto olohuoneeseen sijoitettuna Sukhin 3D-visualisoijan avulla

Keskimääräisesti Sukhin työntekijät ansaitsevat huomattavasti enemmän kuin paikalliseen keskiarvoansioon verrattuna, yleensä noin 2-3 kertaa korkeamman palkan. Tämän ansiosta matontekijämme pystyvät saavuttamaan korkeamman elintason ja esimerkiksi pitämään huolta, että heidän lapsensa pääsevät kouluun. Sukhi tarjoaa myös muita etuja matontekijöille, kuten mahdollisuuden työskennellä kotona.

Sukhin-toinen-perustaja-Nasia-Burnet

Kuva: Sukhin toinen perustaja Nasia Burnet

Tavoitteemme on tarjota autenttisia, eettisesti tuotettuja mattoja kuluttajille ja sisustusalan ammattilaisille ympäri maailmaa”, lisää Nasia Burnet

Sukhista - “Luonnollinen, eettinen, kaunis”

Sukhi tarkoittaa nepaliksi onnellista. Sukhi tahtoo tehdä ihmiset onnellisiksi: niin mattojamme valmistavat käsityöläiset kuin asiakkaat perheineen. Asiakkaat valitsevat Sukhin halutessaan käsinvalmistetun, korkealuokkaisen maton ilman turhia välikäsiä. Lisää tietoa löydät sivulta www.sukhimatot.com.

Kuva-Sukhin-tiimi

 

Posted in News By Milla

Kiitos vuodesta 2018

cccc 26. joulukuuta 2018 22.23.51 Europe/Paris

Aina vuoden päätteeksi on ihanaa katsoa taakse päin. Vuosi 2018 oli erityisen ihana Sukhin perheelle, sillä tänä vuonna perustajaparimme Wouter ja Nasia saivat ihan oikean vauvan, oman yrityslapsensa lisäksi. Elokuussa syntynyt Anaïs on ilahduttanut erityisesti Nasian Instagram-tilillä, @nasiaburnet, jossa voitte nähdä pienen söpöläisen poseeraamassa myös monilla eri Sukhin matoilla. Tämän vuoden lopussa Sukhi täytti kolme vuotta ja on nyt siis uhmaikäisen taaperon iässä – vaikka ihanien asiakkaiden, yhteistyökumppaneiden ja artesaanien ansiosta ei siltä suinkaan tunnu!

Vastoinkäymisiä Marokossa

aito-berber-matto-beni-ouarain-marokosta

Vuoden 2018 alku ei kuitenkaan ollut yhtä ruusuilla tanssimista, vaikka Marokko onkin upeista ruusuistaan tunnettu. Poikkeukselliset sääolot ja rankat kevätmyrskyt paitsi pysäyttivät mattopajamme toiminnan Atlas-vuoristossa moneksi viikoksi, myös tuhosivat yhden mattopajan kokonaan. Tämä viivästytti mattotilausten toimitusta, ja koetteli kaikkien osapuolten kärsivällisyyttä. Aidon berberimaton valmistaminen saattaa viedä yli 10 viikkoa vaikka kaikki olosuhteet olisivat kohdallaankin, sillä matossa on monta työvaihetta, satoja tuhansia solmuja ja lopuksi käsinpesty matto vaatii kuivauksen auringossa. Ja kun keväällä meni monta viikkoa, ettei auringosta näkynyt vilaustakaan Marokossa, alkoivat matontekijämmekin olla jo epätoivoisia. Loppu hyvin, kaikki hyvin: Lopulta hartaasti odotettu kevät koitti myös Pohjois-Afrikkaan, ja tuotanto pääsi taas kunnolla käyntiin. Mattopajoja on jälleenrakennettu ja koko yhteisö on toipunut hyvin alkuvuoden vaikeuksista.

Ihania yhteistöitä

Olemme olleet Suomessa hyvin onnekkaita, sillä Sukhi on päässyt mukaan yli 70 blogiin, Instagram-tiliin tai Youtube-kanavaan. Niin monta mahtavaa yhteistyötä, että suosikkia on mahdoton valita! Moneen kotiin päätyi tuttu klassikko, valkoinen pallomatto Shirisha, sekä viime vuonna ilmestyneen Hygge-malliston palmikoitu matto, erityisesti valkoinen Kalim. Mattoja on stailattu monella eri tapaa, mutta yhteistöitä on yhdistänyt rakkaus villaan ja luonnonmateriaaleihin, huolellisen käsityön arvostus sekä skandinaavinen yleisilme, johon on löydetty juuri oikeat matot. Kiitos jokaiselle, joka on ollut levittämässä Sukhin tarinaa eteenpäin!

suomalaisen-kodin-valkoinen-pallomatto-kukat-kirjat-huopa

@decorbynanna

Mitä tiedossa vuodelle 2019?

Jotain jännittävää, totta kai. Tämän vuoden saavutuksiin kuului kansainvälisesti lähes 500 yhteistyötä erilaisten vaikuttajien kanssa, ja tahdommekin vuonna 2019 saada Sukhin entistä tunnetummaksi. Tahdomme jatkossakin tarjota vaihtoehdon tehtaista tulevalle massatuotannolle ja korostaa käsityöläisyyden, kulttuuriperinnön ja oikeudenmukaisen korvauksen roolia Sukhin matoissa. Tarjoamme työtä yli 200 matontekijälle, ja siitä reilun palkan. Olemmekin innoissamme, sillä heti vuodenvaihteen jälkeen luvassa on taas jotain uutta ja ennennäkemätöntä, josta uskomme myös suomalaisten asiakkaidemme pitävän paljon.

Koko Sukhin tiimin puolesta toivotan mahtavia seikkailuja vuodelle 2019 – kiitos asiakkaillemme ja yhteistökumppaneillemme!

uusi-vuosi-2019-onnen-toivotus

 

Posted in News By Milla

Lisää joulutunnelmaa matolla

cccc 15. joulukuuta 2018 19.12.26 Europe/Paris

Monessa kodissa jouluvalmistelut ovat jo viimeistelyä vaille valmiina. Meistä on Sukhilla ihana seurata erilaisia jouluperinteitä esimerkiksi sosiaalisen median kautta: Toisten jouluihin kuuluu joka vuosi uudet koristeet ja keksinnöt, kuten tänä vuonna monien ovia koristaneet eukalyptuskranssit ja jouluisat kukka-asetelmat. Toisilla taas tärkeintä on traditiot, tutut kynttilät, kellot, sukupolvelta toiselle kulkeneet itsetehdyt koristeet. Ja monen kotiin mahtuu molempia. Me seuraamme aina tarkasti myös sitä, miten eri tavalla jokapäiväiseen sisustukseen kuuluvia mattoja hyödynnetään jouluisin tunnelmanluojina. Toisissa kodeissa jouluksi vaihdetaan juhlavammat verhot ja muut tekstiilit – miksei sitä voisi kokeilla halutessaan myös matolla.vhrea-pallomatto-sopii-joulun-sisustukseen

Monia värivaihtoehtoja tarjolla

Joulun väreiksi on kautta aikain mielletty tontunpunainen, kuusenvihreä, harmaa ja lumenvalkoinen. Nämä klassikot ovat saaneet jo jonkin aikaa kilpailua muista väreistä. Esimerkiksi kulta ja hopea kuuluvat yhä useamman jouluun, ja toisaalta rohkeatkin, ei kovin jouluisiksi mielletyt värit kuten musta, sininen sekä liila ovat yleistyneet vähintäänkin pienissä määrissä tuomassa kontrastia. Vaikka matto siis olisi kirkas ja pirteän värinen, älä turhaan piilota sitä pois joulukoristelujen tieltä vaan löydä sille oikea paikka juhlan keskellä.

Neutraalin sävyiset matot, joita skandinaavisissa kodeissa on runsaasti, sopivat taas erinomaisesti kuusen alle. Ruskean eri sävyt aina kamelista suklaanruskeaan ovat täydellinen valinta metsänvihreän joulukuusen pariksi. Kunhan kuusesta ei valu vettä matolle, se on myös täysin turvallinen vaihtoehto. Meiltä löytyy intialaisten mattojen “hygge”-mallistosta useita erilaisia palmikkomattoja, ja ainakin meidän mielestämme letitetty materiaali sopii jouluun täydellisesti.

Iso vai pieni matto?

Useimmiten suosittelemme olohuoneeseen valitsemaan suosiolla mahdollisimman suuren maton. Huonekalujen kuten sohvan ja sohvapöydän tulisi ainakin osittain olla maton päällä, jotta kokonaisuus olisi eheä. Iso, pehmeä matto houkutteleekin viettämään aikaa yhdessä samalla alueella. Jouluna jos milloin on hyvä hetki asettua lattialle, kun pepun ja lattian väliin jää paksu matto. Lattialla on hyvä avata joululahjat tai katsoa Samu Sirkan joulutervehdys suklaata syöden.kuusen-alla-harmaa-palmikko-matto

Oikean puoleinen kuva: @princess_laana_baby

Toisaalta pienempi matto voi päästä juhlan keskipisteeksi kun kyse on joulusta. Jo aiemmin ehdotimme, että maton voi sijoittaa kuusen alle, kunhan kastumisen riskiä ei ole. Toinen vaihtoehto on laittaa matto kunniapaikalle joululahjojen alle.

Matto on mitä parhain lahja

Valitettavasti käsintehdyt, aina tilauksesta valmistettavat mattomme eivät enää täksi jouluksi ehdi pukinkonttiin. Jos kuitenkin haluat antaa tärkeälle ihmiselle lahjaksi maton, joka on eettinen ja ekologinen ja tuo vielä moneksi vuodeksi iloa, voit aina askarrella itse lahjakortin Sukhin verkkokauppaan. Asiakaspalvelumme auttaa idean toteuttamisessa parhaansa mukaan, ja nyt on tilaisuus tehdä pieni persoonallinen lahja, ja antaa sen saajalle mahdollisuus vaikka suunnitella oma mattonsa. Ja vaikka jouluusi ei kuuluisi yhtään mattoa, niin joka tapauksessa oikein ihanaa joulunaikaa koko Sukhin tiimin puolesta!

tunnelmallinen-joulu-koti-beni-ourain-matto-olohuoneessa

@jhoannarola

Posted in News By Milla

Matto kuin viidakko

cccc 15. marraskuuta 2018 23.57.08 Europe/Paris

Miltä kuulostaisi kävellä tuhansien huopapalojen päällä?

Me teemme senkin mielellämme mahdolliseksi. Leikatuista huopapaloista valmistetut intialaiset villamatot ovat löytäneet paikkansa myös suomalaisten kodeissa, ja halusimmekin nyt esitellä hieman paremmin tämän Sukhin mattoklassikon, joka on hieman yllättänytkin meidät suosiollaan. Se ei ole tyypillinen hillitty, skandinaavinen matto vaan todellinen sisustuselementti, joka kiehtoo yksityiskohdillaan, lumoaa runsaudellaan ja vaatii suorastaan kokeilemaan, miltä sen päällä kulkeminen tuntuu…

skandinaavinen-koti-tilava-avara-minimalismi-sisustus

@honkainkeskella

Vaihtelua minimalismiin

Leikatuista huopapaloista valmistettua mattoa ei millään voi sanoa yksinkertaiseksi, mutta se silti sopii modernin, minimalistisen sisustuksen pariksi. Huolellista käsityötä vaatinut, tuhansista yhteen ommelluista huopapaloista valmistettu leikkisä matto on mainio vastapari muuten riisutulle sisustukselle, tuoden siihen ripauksen jännitystä ja poikkeavaa tekstuuria. Olemme nähneet maton toimivan eri huoneissa; niin olohuoneen paraatipaikalla kuin makuuhuoneessa pienenä, uteliaisuutta herättävänä lisänä.

lastenhuoneen-iso-matto-sateenkaarena-leikeissa

@asikaisen

Tämä muhkea matto ansaitsee kaiken saamansa huomion. Se on todellinen taidonnäyte siitä, mitä Pohjois-Intian käsityökulttuuri parhaimmillaan edustaa. Värimaailmaa on mahdollista muokata oman maun mukaan; meiltä löytyy niin värikkäitä vaihtoehtoja kuin yksivärisiä. Voit suunnitella myös oman mattosi, vaihtoehtoina esimerkiksi intohimoisen punainen tai neutraalit sävyt, joista löydät varmasti oikean vivahteen sinun sisustukseesi.

Mutta… eikö se ole vähän epäkäytännöllinen?

Myönnetään: kuka tahansa järkevä vanhempi epäilee ensimmäiseksi maton toimivuutta lapsiperheessä. Sehän on todellakin viidakko, jonne varmasti eksyvät legot ja leivänmurut. Matto kuitenkin kestää normaalin siivoamisen oikein hyvin, se vaatii säännöllistä imurointia, mielellään hellimmällä voimakkuudella sekä mattosuuttimella.Matto kestää tuuletuksen, ja jopa lumipesun. Matot valmistetaan alusta loppuun käsityönä, ja toisinaan kutsumme niitä taiteeksi. Ne ovat kuitenkin loppujen lopuksi käyttöesineitä, joiden kuuluu kestää elämää, mielellään sukupolvelta toiselle.

 musta-valkoinen-makuuhuoneen-sisustus

@minimomlistic

Huovutetut palat on valmistettu 100% villasta, joka on laadukasta Uuden-Seelannin villaa. Niitä on matossasi todellakin tuhansia, joten ei haittaa, jos matosta irtoaa silloin tällöin pala käytössä. Lupaamme, ettet huomaa eroa. Mikäli matolle tulee tahroja, kannattaa maton puhdistamisen kanssa olla varovaisia, sillä kostealla hankaaminen aiheuttaa matolle uudestaan huovuttumista. Muuten se ei vaadi erityistä huolenpitoa, kunhan se pääsee mukaan tekemään asunnostanne kodin.

Posted in News By Milla

Miten olisi matto lahjaksi?

cccc 1. marraskuuta 2018 22.35.23 Europe/Paris

Kyllä, marraskuun alku on hyvä hetki alkaa miettiä joululahjoja. Tiedämme, että monet ovat varautuneet ja valmistautuneet joulun lahjakauteen jo paljon kauemminkin. Mutta jos haluat ilahduttaa läheistäsi käsintehdyllä, eettisellä matolla, niin nyt on hyvä hetki toimia. Nimittäin suurimman osan matoistamme valmistusaika on neljä viikkoa, ja mattojen toimitus vie joitain viikkoja tämän päälle. Näin ollen jos tilaat nyt maton, saat sen todennäköisesti juuri sopivasti jouluksi. Joidenkin mattojen, esim. käsinkudottujen marokkolaisten berberimattojen, tekeminen saattaa kestää jopa kolme kuukautta, joten valitettavasti aivan kuusen alle ne eivät ehdi. Sen sijaan varastomyynnistämme saatat löytää uniikin helmen normaalia halvemmalla, ja nämä matot postitetaan toimistoltamme Espanjasta muutamassa viikossa.

matto-joululahjaksi-omalaatuinen-uniikki-lahja

@lavendelblog.de

Ainutlaatuinen lahja?

Ehkä kaikista ihanin yllätys lahjapapereiden alta on ainutlaatuinen, juuri saajaa ajatellen suunniteltu matto. Sekin onnistuu Sukhilla: huopapallomatoissa voit valita lähes 70 väristä sen, joka sopii parhaiten lahjansaajan kotiin ja makuun. Mattoon saa halutessaan kuvioita, ja muodoksi voi valita pyöreän tai suorakulmaisen. Valmistus vie noin neljä viikkoa, ja se lähetetään suoraan Nepalin mattopajoiltamme uuteen kotiinsa. Lahjan arvokkuutta lisää mukana tuleva viesti matontekijältä, josta saat selville kuka lahjakkaista käsityöläisistämme on maton takana.

Räätälöidyn, uniikin pallomaton kaveriksi voi tilata sen väreihin sopivat huopapalloaluset, joita löytyy eri koossa, niin pannualusiksi kuin lasinalusiksikin sopivina. Nämä pienet sisustusesineet tuovat leikkisyyttä kattauksiin ja yhdistävät kodin sisustuksen eri elementtejä. Laaja värivalikoima mahdollistaa sen, että löydät varmasti lahjansaajan lempisävyt ja voit valita hänen tyylinsä mukaisen maton. Tämä jättää tilaa myös lahjan antajan luovuudelle.

Varmoja valintoja

Jos et halua vapauttaa sisäistä sisustussuunnittelijaasi ja luoda omaa mattomallia, on meillä monta kestosuosikkia joiden joukosta löytyy niin sanottuja varmoja valintoja. Jos tahdot tuoda talven keskelle lämpöä ja kotoisaa tunnelmaa, löytyy ratkaisu intialaisista villamatoista eli niin sanotuista hygge-matoista. Nämä neutraalin sävyiset, vastustamattoman pehmeät matot sopivat lähes mihin tahansa tilaan – ne ilahduttavat yksityiskohdillaan, lämpimällä olemuksellaan ja taidokkaalla käsityöllä, mutta sulautuvat myös ympäristöönsä. Esimerkiksi valkoinen palmikkomatto on yksi myydyimmistä malleistamme, joka sopii skandinaavisen yksinkertaiseen sisustukseen kuin tähti kuusen koristeeksi.

kokee-intialainen-mattoja-verkossa-huovutetutMyös nämä 100% villaa olevat matot kudotaan noin neljässä viikossa, joten maton ehtii vielä tilata jouluksi. Jos et ole aivan varma lahjottavan lempiväreistä, ovat villa- ja huopamattojen neutraalit sävyt varma vaihtoehto. Ne sopivat kotiin kuin kotiin. Hyvä mieli tulee muillekin kuin lahjan antajalle ja saajalle: tilaamalla maton Sukhilta, autat työllistämään kehittyvissä maissa mattopajoillamme työskenteleviä artesaaneja, jotka saavat työstään oikeudenmukaisen korvauksen, joka hyödyttää koko heidän yhteisöään. Matto on siis moninkertainen lahja!

 

Posted in News By Milla

Hyvää Dashainia!

cccc 18. lokakuuta 2018 18.41.08 Europe/Paris

Nepalin työpajallamme on hiljaista tällä hetkellä. Nimittäin juuri nyt, lokakuun puolivälissä, viettävät myös työntekijämme Kathmandussa Dashain-juhlaa, joka on niin Nepalissa kuin paikoin Pohjois-Intiassakin hindujen tärkein juhlapyhä. Kyseessä on kaksiviikkoinen juhla, jossa yhdistyy sadonkorjuujuhla sekä samalla ylistää hindujen Durga-jumalatarta. Durgalle on myös oma juhlansa myöhemmin syksyllä, kun monin paikoin Aasiassa vietetään Diwali-juhlaa, valon juhlaa, johon kuuluvat oleellisena osana kynttilät ja lyhdyt.

Monipäiväisen Dashainin juhlintaan kuuluuvat paitsi ystävien ja perheen kanssa vietetty aika, herkulliset juhla-ateriat ja kaikkea tätä edeltävä kodin suursiivous, myös jokaiselle viidelletoista juhlapäivälle osuvat omat perinteensä. Kuunkiertoa seuraava juhla päättyy täysikuulle, jolloin juhlitaan täydellä sydämellä hyvän voittoa pahasta. Jokaiselle päivälle on omat menonsa, jotka tuovat juhlintaan oman tärkeän osansa. Tähän juhlakauteen valmistaudutaan huolellisesti, joskus jopa remontoimalla kotia, sillä luvassa on usein kaukaistenkin sukulaisten vierailuja – kahdessa viikossa ehditään kiertää tärkeiden ihmisten luona.

nepal-kulttuuri-dashain-juhla-merkittavin-vuoden-tapahtuma

Me Sukhilla haluamme totta kai olla mukana tuomassa juhlamieltä matontekijöillemme. On itsestäänselvää, että juhlien aikaan on huopapallomattojen valmistus tauolla, ja työntekijämme keskittyvät oleelliseen. Joustavuus on keskeinen osa periaatteitamme ja yksi tavoistamme mahdollistaa työnteko heillekin, jotka eivät voi perheen tai esimerkiksi maanviljelyn tai oman yritystoiminnan takia tehdä töitä jatkuvasti. Mattoja on mahdollista tehdä jopa kotona, tai vaihtoehtoisesti yhdessä muutamista työpajoistamme Nepalissa. Haluamme, että värikkäiden mattojen tekeminen on yhtä iloinen asia kuin niiden vastaanottaminen on asiakkaistamme.

Meidän lempipäivämme kaksiviikkoisesta Dashain-festivaalista on ehkä juhlan yhdeksäs päivä, Nawami, jolloin erityisen siunauksensa saavat koneet, työkalut sekä esimerkiksi ajoneuvot, joiden kuljettajia halutaan suojata onnettomuuksilta. Silloin juhlitaan luovuuden jumalaa, Vishwa Karmaa, ja näin ollen esimerkiksi palvotaan jopa tehtaita ja työkoneita – ihmisten tekemiä ihmeellisiä asioita. Jokaiseen Dashain-päivään liittyy omat uskomuksensa ja rituaalinsa, ja näistä oppiminen on kerrassaan kiehtovaa. Ja meistä on upeaa, että Nepalin värikäs, elämäniloinen ja merkityksellinen kulttuuri näkyy myös pirteissä matoissamme!

perinteinen-hindu-temppeli-kathmandussa-viirit

Me toivotamme Nepalin tiimillemme ihanaa Dashain-juhlaa. On ilo päästä kurkkaamaan neljän eri maan eli Turkin, Intian, Nepalin ja Marokon kulttuuriin matontekijöidemme avulla. Ja parhaimmillaan saada pala tätä historiaa ja käsityöperinnettä kotiin maton muodossa. Kuten Nepalissa Dashainin aikaan toivotetaan: Katso ulos, aurinko hymyilee sinulle, iloista Dashainia!

reilun-kaupan-eettinen-sisustus-nepal-naisten-voimauttaminen

Posted in News By Milla

Kun itse suunnittelee...

cccc 28. syyskuuta 2018 22.28.18 Europe/Paris

Olemme huomanneet, että monella sisustajalla on tarve juuri tietynlaiselle matolle. Se saattaa olla matto, jolla on tarkat mitat – ehkä se on suunniteltu ahtaaseen käytävään, suuren tilan keskipisteeksi, ja olemme jopa toteuttaneet erilaisia geometrisia muotoja asikkaiden toiveista. Ja usein asiakkaillamme on visio matosta, jonka värit sopivat täydellisesti omaan kotiin ja sisustukseen. Tehdastuotantona saa kyllä edullisia mattoja, mutta usein niissä ei ole juuri varaa omille toiveille. Käsityön etuna on siis myös mahdollisuus muokata matto omien toiveiden mukaiseksi. Ensimmäinen myymämme matto oli klassinen Alisha-huopapallomatto. Tämä värikäs pallomatto on jo klassikko, mutta ei sovi silti joka kotiin. Niinpä tarjoamme ilolla asiakkaillemme mahdollisuuden suunnitella oma matto, värejä, kokoa ja kuviota myöten.

olohuoneen-iso-matto-koko-sovitettu-tilaanJopa liikaa valinnanvaraa?

Meiltä voi kysyä neuvoa eri väriyhdistelmien kanssa. Huopapallomatoissa on nimittäin tarjolla lähes 70 eri väriä, ja moni kärsiikin runsaudenpulasta. Asiaa auttaa sekä suunnittelutyökalumme, jonka avulla on mahdollista suunnitella oma matto, sekä värikartamme. Värikartan voi tilata asiakaspalvelumme kautta 10 euron hintaan. Siinä on nähtävillä kaikki värit. Näin voit helposti vertailla, mikä on paras sävy teidän kotiinne ja miltä väri näyttää juuri teidän kotinne valaistuksessa. Pääset myös kokeilemaan laatua käsin – se on vähintään yhtä tärkeää kuin ulkonäkö! Toisin kuin jotkut kilpailijamme, emme ole lähteneet täyttämään palloja muoviroskalla vaan jokainen käsinpyöritelty huopapallo on 100% Uuden-Seelannin villaa.

matto-omista-toiveista-juuri-sopiva-kotiin

Suunnittelutyökalun avulla voit hyvin visualisoida maton väriyhdistelmät. Jos et ole aivan varma yhdistelmän toimivuudesta, on kaikista matoistamme mahdollista tilata näytekappale 20cm tai 15cm x 20cm koossa. Nämä näytepalat toimivat itsessäänkin sisustuselementteinä, sillä niillä on samat villan erinomaiset ominaisuudet aina eristyksestä lian hylkimiseen. Näytekappale valmistuu muutamassa viikossa ja auttaa tekemään lopullisen valinnan.

Yksinkertaista vai leikkisää?

Jotta homma ei olisi muutenkaan liian helppoa, on huopapallomatto mahdollista suunnitella kuviolla. Kiinnostaisiko esimerkiksi ruudullinen matto? Onnistuu. Yhdeksän erilaista kuviota, ja yli 60 väriä – siinä riittää vaihtoehtoja nirsommallekin sisustajalle. Räätälöidyn maton valmistus vie yhtä kauan kuin perusmallienkin, eli noin neljä viikkoa, ja tähän päälle postitus. Paitsi että saat alusta loppuun käsin valmistetun villamaton, muutat myös matontekijäsi arkea paremmaksi: hän saa työstään kunnollisen korvauksen.

salmiakkikuviot-ruutu-matto-valkoinen-beige-neutraalit-savyt

@paleredrose

Huopapallomattojen lisäksi myös muitakin mattojamme voi tilata omien toiveiden mukaisesti. Kaikki matot ovat koon puolesta räätälöitävissä, ja esimerkiksi Beni Ouarain-paimentolaismatoissa on myös valinnanvaraa värien ja kuvioiden suhteen. Myös turkkilaiset vintagematot sekä intialaiset villamatot ovat muokattavissa vaikka tilaajan lempivärien mukaan.

Posted in News By Milla

Kolme hyvää syytä valita Sukhi

cccc 12. syyskuuta 2018 22.15.11 Europe/Paris

Toivomme, että ensimmäiseksi asiakkaamme rakastuvat mattoihimme. Kuten mekin. Tärkeintä on tietenkin saada laadukas, kaunis matto täydentämään kotia ja pyrimmekin tarjoamaan useita eri malleja, värejä ja kokoja, sekä mahdollisuuden muokata matoista omaan sisustukseen sopivia. Mutta maailma on täynnä ihania mattoja, moneen makuun, ja monelle iskee valinnanvaikeus: ostaako matto uutena vai kierrätettynä, lähellä tuotettua vai kaukaa, tekokuituja vai luonnonmateriaaleja. Haluammekin kertoa kolme hyvää syytä valita Sukhin matot: syitä, jotka antavat ostokselle lisäarvoa sen kauniin ulkomuodon lisäksi.

Ostamalla Sukhi-maton annat mahdollisuuden

aidot-berber-matot-marokkolainen-sisustus-tyyli

Tarjoamme työtä lähes 200 matontekijälle neljässä eri maassa: Turkissa, Nepalissa, Intiassa ja Marokossa. Käsityöläistemme lisäksi paikallisyhteisö hyötyy yleensä tilauksista, esimerkiksi Marokossa mattojen villa tulee paikalliselta tuottajalta. Ja tärkeimpänä tietenkin se, että mattojen avulla moni käsityöläinen saa elannon, ja joustava työrytmi, mahdollisuudet lisäansioihin esimerkiksi kouluttajaksi ryhtymällä sekä mahdollisuus työskennellä kotoa käsin tarjoavat uudenlaisen elinkeinon alueilla, joissa talous on ollut hyvin perinteisten rakenteiden varassa. Esimerkiksi useat työntekijämme tekevät kausiluonteisesti työtä viljelemällä, ja keskittyvät mattoihin kun heille ei ole töitä pelloilla. Ja mattojen tekemisestä he saavat alueensa keskiarvoa yli kaksi kertaa korkeamman palkkion.

Vastustat kertakäyttökulttuuria

Laadukasta ja kestävää. Sitä me tahdomme myydä. Tietenkään tuotteet, jotka ovat tarkoitettu kestämään jopa perinnöksi, eivät ole aivan niin halpoja kuin tehdasvalmisteiset massamatot. Eivätkä ne ole kaikki samanlaisia, vaan jokaisessa matossa näkyy tekijänsä kädenjälki. Annamme matoille kahden vuoden takuun, ja standardimittaisilla matoilla on myös kahden viikon palautusoikeus. Mattojen materiaaliksi valikoidaan vain puhdasta, laadukasta villaa ja sitten on suosikkimme: turkkilaiset tilkkumatot. Näiden mattojen pohjana käytetään vuosikymmeniä vanhoja klassisia kilim-mattoja, jotka saavat pesun, värjäyksen ja ompelun myötä uuden elämän. Todellista kierrätyssisustusta siis!

intiassa-valmistettu-matto-villaa-kasin-tehty

Ekologisempi tuotantomalli

Meillä ei ole varastoa – eikä varsinkaan sellaista varastoa, jonka myymättä jääneet matot pitäisi polttaa! Mallistomme on ollut sama alusta alkaen, mutta olemme vain tuoneet lisää uusia malleja. Emme poistaneet vanhoja. Ja jokainen matto tehdään tilauksesta: se vie toki aikaa, joskus jopa kuukausia, mutta mattoja ei valmisteta varastoon pölyttymään vaan ne tehdään juuri uutta kotiaan varten, ja postitetaan suoraan mattopajalta asiakkaalle. Muutamia alennushintaisia mattoja löydät toki varastomyynnistämme, jonne on kertynyt palautuksia ja kuvauskappaleita, mutta muuten muutamme maailmaa matto kerrallaan. Uskomme, että hyvää kannattaa odottaa. Toimintamallimme säästää paitsi rahaa ja luontoa, myös mahdollistaa asiakkaillemme mattojen räätälöinnin omien toiveiden mukaiseksi. Kaikki voittavat!

suunnittelija-matto-170cm-jalat-pehmeä

Posted in News By Milla

Sukhi ja syksyn värit

cccc 23. elokuuta 2018 21.26.30 Europe/Paris

Olemme salaa hieman innoissamme, että säät vihdoin hieman viilenevät. Nyt maltamme vihdoinkin keskittyä laittamaan kotia kuntoon, lepäämään ja rauhoittumaan – enää aurinko ei kutsu joka aamu liikkeelle vaan yhtäkkiä kotisohva houkutteleekin yllättävän paljon. Ja me suosittelemme ympäröimään itsesi lempiväreilläsi, pehmeillä materiaaleilla ja tekemään kodistasi täydellisen kylmää kautta varten. Sisällä täytyy viihtyä, ja me esittelemme muutamia lempivärejämme ja -materiaalejamme syksyn varalta.

Maailman pehmein Beni Ouarain

syksyn-suosikki-matto-sisustus-trendit-villa-hygge

Beni Ouarain-mattomme ovat aivan uskomattoman pehmeitä. Siihen on hyvä syykin: matossamme on tuplaten solmuja verraten kilpailijoiden mattoihin – emme ole vielä löytäneet markkinoilta toista berberimattoa, jossa olisi noin 40 000 solmua neliömetrillä! Villaa on matossa runsaasti, ja sitä myös aluksi lähtee hieman matosta. Mutta muutaman viikon jälkeen myös matto on kotiutunut ja voit nauttia korkealaatuisesta paimentolaismatosta, joka on samalla muuttanut tekijänsä elämää Marokon Atlasvuoristossa hieman paremmaksi. Tämä tieto tuo lisää lämpöä talvikuukausiin.

Syksyn lempivärit, oranssi ja viininpunainen

Viininpunainen on jokaisen syksyn klassikko. Oli kyseessä sitten muoti tai sisustus, viininpunainen on se lämmin hehku joka näkyy myös luonnossa syksyn lehdissä. Viininpunaista on valittavissa myös Sukhin matoissa. Esimerkiksi huopapallomaton voi suunnitella jopa 70 eri värissä ja sieltä varmasti löytyy sopiva punainen myös teidän kotiinne. Yksi suosikeistamme on intialainen, huovutetusta langasta valmistettu matto, joka sopii esimerkiksi makuuhuoneeseen tai lasten kammariin erinomaisesti. Atharv on tästä mattomallistosta se eniten punaisen eri sävyihin, luonnonmukaisilla väreillä värjätty vaihtoehto: syvän punaisen lisäksi siinä on vaaleanpunaisia, kellertäviä ja vihertäviä yksityiskohtia. Huovutetun langan tekniikka antaa matolle kiehtovan tekstuurin, ja vain harva voi ohittaa tämän maton silittämättä hieman sen leikkisää pintaa.

syksyiset-matot-lammin-villa-intialainen-villamatto

Oranssi on syksyn 2018 yksi lempiväreistä. Se on inspiroiva väri, joka piristää kaamosväsymyksen keskellä ja antaa voimaa, rohkeutta ja jopa elinvoimaa. Ei välttämättä oikea väri aivan jokaiseen tilaan tai huoneeseen, mutta huomiota herättävä ja energinen väri, joka etenkin neutraaliin sisustukseen yhdistettynä tekee ihmeitä ympäristölleen. Myös oranssia löydät monesta matostamme, mutta ehdoton oranssien mattojen kuningatar on turkkilainen matto Nehir. Sen pohjana ovat vanhojen, vuosikymmenten ikäisten kilim-mattojen palat, jotka saavat uuden elämän ja uuden värin Sukhin mattopajalla Istanbulissa. Nehir on räiskyvä, mutta kaikessa kauneudessaan myös erittäin käytännöllinen. Se on jämäkkä ja pysyy tiukasti paikallaan, ja paljon elämää nähneet tilkut eivät hätkähdä pienestä.

turkkilainen-aito-matto-varikas-kilim-kelim-vintage

Näiden lumoavien sävyjen keskeltä on hyvä toivottaa Sukhin puolesta värikästä syksyä!

 

Posted in News By Milla

Tuotteet 1-10 / 73

/ sivu
Sivu:
  1. 1
  2. 2