Eettisyys on yhä tärkeämpi peruste monen ostosvalinnalle. Haluamme tukea yrityksiä, joiden tiedämme toimivan eettisesti ja ekologisesti kestävästi, sillä usein kulutuskäyttäytyminen on ainoa tapa vaikuttaa yritysten toimintaan. Ei ole kuitenkaan aivan yksinkertaista löytää tuote, jonka alkuperä ja matka luoksemme olisi varmasti tiedossa. Sukhi on halunnut tehdä shoppailusta mahdollisimman läpinäkyvää ja kertoa mattojen tarinan aivan alusta asti.

 Huopapallomatto-valmistuu-hyvässä-seurassa

 

Kuka hyötyy ostoksestani?

Sukhi perustettiin tarjoamaan vaihtoehto voittoa tavoitteleville suuryrityksille. Filosofiamme on tarjota uniikkeja, laadukkaita ja kauniita mattoja, joita voit käyttää hyvällä omatunnolla. Sukhi on pieni yritys, jonka on helppo toimia arvojensa mukaan - Sukhin tiimi käy säännöllisesti tapaamassa matontekijöitämme ja varmistamassa, että heillä on hyvät työolosuhteet. Sukhilaiset tuntevat matontekijät henkilökohtaisesti, ja haluamme myös asiakkaidemme tietävän, mistä matot tulevat ja kenen elämään ne vaikuttavat. Siksi jokaisen maton mukana tulee tieto, kuka maton on valmistanut. Sivujemme kautta voit jopa lähettää terveisiä juuri sille käsityöläiselle, joka on tehnyt mattosi. Löydät sivuiltamme myös kuvia, tarinoita ja videoita matontekijöistä sekä tarkempaa tietoa mattojen valmistusprosessista.

 

Mikä tekee tuotteesta eettisesti valmistetun? 

Haluamme olla ylpeitä matoistamme, ja sitä varten panostammekin maton valmistamisen jokaiseen vaiheeseen. Tuotteen on oltava ostajalle turvallinen, eli myrkytön ja puhdas. Luonnonvärien suosiminen ja atsovärien sekä kemikaalien välttely sopii myös ekologisiin arvoihimme. Luonnonmukaiset materiaalit ovat tietenkin tärkeitä myös työntekijöidemme hyvinvoinnille, sillä esimerkiksi huopapallomattoon saatetaan pyörittää käsin tuhansia palloja. Beni Ouarain-matot valmistetaan samalta alueella, Atlasvuorilla, laiduntavista lampaista saatavalla hienolaatuisella värjäämättömällä villalla, ja Intiassa ja Nepalissa valmistettavat matot saavat villansa Uuden-Seelannin lampaista: Maasta, jossa lampaat elävät muuhun maanviljelyyn sopimattomalla alueella tehden tuotannosta ympäristöystävällistä.

 

Selvää on, että sukhilaisten mielestä lapset kuuluvat kouluun ja haluammekin työllistää niitä naisia ja miehiä, joilta puuttuu vakituinen työ. Yksi rekrytointikriteereistämme onkin, että matontekijäksi tahtova henkilö on ennestään työtön. Mikäli uusi matontekijä ei vielä osaa valmistaa mattoja, me koulutamme hänet tehtäväänsä. Työpajoilla noudetaan työaikalainsäädäntöä sekä turvallisuusmääräyksiä, ja ennen kaikkea maksetaan reilua palkkaa, jolla he voivat elättää perheensä ja lähettää lapsensa opiskelemaan. Tahdomme mahdollisimman ison osan maton hinnasta palautuvan tekijöilleen ja tämän vuoksi säästämme esimerkiksi varastointikuluissa valmistamalla maton aina tilauksesta, ja toimittamalla sen suoraan tekijältä uuteen kotiinsa.

 

 

5 syytä valita eettisesti valmistettu tuote 

  1. 1. Ostoksesi vaikuttaa. Jokainen kulutusvalintamme vaikuttaa meitä ympäröivään maailmaan, ja haluat varmasti sen vaikutuksen olevan positiivinen.

  2. 2. Säästät rahaa. Vaikka eettisesti valmistetun tuotteen hinta voi joskus olla korkeampi, sen parempi laatu korvaa eron. Eikä hyvälle omatunnolle voi laskea hintaa.

  3. 3. Saat laadukkaan tuotteen. Eettisesti valmistettu tuote on tehty huolella, ja se on tehty kestämään, toisin kuin massatuotantona valmistetut tuotteet, joiden tarkoituksena ei ole kestää pitkään - silloinhan kukaan ei ostaisi uutta.

  4. 4. Tuote on parempi terveydellesi. Eettisessä tuotannossa otetaan huomioon myös asiakkaan hyvinvointi. Sukhi-mattojen valmistuksessa ei käytetä myrkyllisiä kemikaaleja ja väriaineita, jotta ne eivät olisi vaarallisia valmistajille eivätkä käyttäjille. Eettinen tuotanto keskittyy ihmisiin, ei rahaan.

  5. 5. Tuet paikallista yhteisöä. Ostoksesi vaikuttaa koko yhteisön hyvinvointiin. Reilua palkkaa saavat työntekijät käyttävät rahansa omassa yhteisössään, kouluttavat lapsensa ja huolehtivat omasta ja perheensä terveydestä.