Kylpyhuone ja wc-tilat ovat paikkoja, jonne matto valitaan usein käytännöllisin perustein. Yleisimmät materiaalit ovat muovi ja puuvilla, ja joidenkin mielestä märkätiloihin ei tarvita mattoa ollenkaan. Me Sukhilla olemme, tietenkin, eri mieltä! Etenkin monien bloggaajien kuvat vessoihin ja kylpyhuoneisiin päätyneistä Sukhin matoista ovat inspiroineet meitäkin: Paljaiden jalkojen alla voi olla jotain vähän mukavampaa, ripaus luksustakin.

 matot/villamatto-suljetuista-lenkeista

  

Miksi kylpyhuoneeseen tai vessaan edes tarvitaan matto?

 

1. Ripaus tyyliä ja omaperäisyyttä

Kylpyhuoneisiin voi nykyään valita mitä ihanimpia laattoja, altaita ja koristeita - miksei sitten mattokin olisi jotain muuta kuin se tavallinen puuvillamatto? Matto on helppo tapa tuoda omaa kädenjälkeä kylpyhuoneen tai vessan sisustukseen. Esimerkiksi turkkilainen hampuista valmistettu tilkkumatto on loistava valinta, sillä kestävä materiaali on omiaan kylpyhuoneeseen.

2. “Pikaremppa”

Jos kylpyhuoneen ilme ei miellytä, eikä ole aikaa tai rahaa remontoida koko tilaa, niin nopea tapa muuttaa huoneen yleisilmettä on vaihtaa omaa silmää miellyttävään mattoon.

3. Lämmin ja kodikas tunnelma

Olemme nähneet ihania yhdistelmiä, joissa kovan ja kiiltävän laatoituksen vastakohtana on muhkea, pehmeä Beni Ouarain-matto. Matto paitsi lämmittää jalkoja, myös vähentää kaikua ja parantaa tilan akustiikkaa.

 

Kylpyhuoneen-matto-Sukhimatot-kivimatto

  

Vinkkejä kylpyhuoneen maton käyttöön

 

1. Käytä maton alla liukuestettä. Se on tärkeää turvallisuuden vuoksi, jotta matto ei liu’u  jalan alta liukkaalla lattialla, mutta se myös suojaa mattoa lattian kosteudelta. Villamattoa paremmin kosteisiin tiloihin sopivat esimerkiksi hamppumatot. Villa kyllä luonnostaan hylkii kosteutta, mutta kastuttuaan se pitää kuivata nopeasti, joten jos valitset villamaton, pidä huolta siitä, että saat sen kuivumaan ilmavasti, jos se pääsee kastumaan.

2. Sijoita matto oikein, riittävän kauas suihkusta ja pesualtaasta suojataksesi sitä kastumiselta. Esimerkiksi oven suussa voi olla kylpyhuoneen matolle hyvä paikka. Huolehdi myös tilan riittävästä ilmastoinnista, jotta kosteus haihtuu nopeasti.

3. Valitse laadukas matto, sillä kylpyhuone on yksi kodin käytetyimpiä tiloja ja mattosi joutuu kovaan kulutukseen.

4. Lue maton puhdistus- ja hoito-ohjeet ennen ostopäätöstä: sopiiko matto ajattelemaasi tarkoitukseen?

 

Toivottavasti näiden vinkkien avulla pääset alkuun kylpyhuoneen tai vessan uudistamisessa! Ei muuta kuin inspiroitumaan, lisää ideoita esim. Sukhin Pinterest-sivulla.

Beni Ouarain-matto

@funksjonelt