Me tiedämme sen tunteen: näet jotain ihanaa, täydellisesti kotiisi sopivaa, ja haluat sen HETI! Siksi tiedämme myös sen, että ei ole helppoa odotella kärsivällisesti kun Sukhilta tilaamaasi mattoa valmistetaan. Tällä hetkellä Marokossa valmistettuja Beni Ouarain-mattoja joutuu odottamaan noin kolme kuukautta ja myös nepalilaisten huopapallomattojen valmistus vie noin 12 viikkoa. Miksi emme sitten voi lähettää suosikkimattoasi sinulle saman tien tilauksesta?

 intialainen-kivimatto-intialainen-käsityö-perinne

 

Mattosi on aina uniikkia käsityötä 

Sukhin matot valmistetaan aina tilauksesta paikan päällä. Oli kyse turkkilaisesta tilkkumatosta tai intialaisesta kivimatosta, niitä ei ole valmiina odottamassa. Jokainen matto on ainutlaatuinen yksilö, jonka valmistetaan käsin vaihe vaiheelta. Vaikka meillä ei aina meinaa kärsivällisyys riittää maton odottamiseen, nepalilaisilla työntekijöillämme riittää kärsivällisyyttä pyöritellä tuhansia huopapalloja käsin yhtä mattoa varten – olethan jo nähnyt videon huopapallomaton valmistuksesta? Jokainen matto on ainutlaatuinen, tekijänsä näköinen taideteos, jota on tehty juuri sinulle monta viikkoa. 

 

Arvostamme perinteitä ja haluamme, että matot valmistetaan niitä kunnioittaen. Se toki pidentää asiakkaan odotusaikaa, mutta takaa laadukkaan ja kestävän tuotteen. Suuren kysynnän vuoksi erityisesti marokkolaiset matontekijämme ovat olleet todella kiireisiä: kaikki haluavat trendikkään Beni Ouarain-maton! Näiden klassisten berberimattojen tapaisia mattoja myydään toki muuallakin, mutta jos haluaa juuri sellaisen pehmeän, paksun ja kestävän villamaton, joka on yksi syy Beni Ouarain-mattojen suosioon, on maton oltava aito. Valmistusprosessi vie kuukausia, sillä maton kutominen on pikkutarkkaa työtä: solmimisvaiheessa solmujen väliin tulee pieni kudelanka. Kun matto on valmis ja viimeistelty, se vielä pestään useamman kerran ennen kuin on valmis lähetettäväksi uudelle omistajalleen. Mutta uskokaa meitä, mattomme ovat odotuksen arvoisia!  marokkolainen-ben-ouarain-villamatto-valmistus

Eikä meillä ole mattoja varastossa 

Sukhin keskeinen periaate on maksaa kunnollinen korvaus matontekijöille. Haluamme olla omalta osaltamme mukana parantamassa maailmaa, ja me uskomme, että tarjoamalla kunnolla palkattua, joustavaa työtä autamme samalla paikallisia työntekijöitämme kehittämään omaa asuinaluettaan. Sukhin taustalla ovat vahvat eettiset ja ekologiset arvot emmekä edes haaveile tehokkaasta massatuotannosta. Toisaalta haluamme pitää tuotteemme sen hintaisina, että kaikilla olisi varaa saada ripaus luksusta kotiinsa. Jostain on siis pitänyt säästää, ja meillä säästön tuo välikäsien ja varastotilojen puuttuminen. Vain postimies on sinun ja mattosi välissä, sillä maton valmistanut henkilö pakkaa sen – ja lähettää suoraan uuteen kotiinsa. Ilman postikuluja, tietysti.

 

Maltti on valttia 

Kun olet viimeistellyt mattosi tilauksen, alkaa jossain päin maailmaa ahkerointi. Se vie aikansa, ja kun matto on valmis kestää sen matka vielä noin kaksi viikkoa. Uskomme kuitenkin, että hyvää kannattaa odottaa: huolellisesti, alusta loppuun käsityönä valmistettu matto kestää sukupolvelta toiselle ja ilahduttaa kotona myös tarinallaan.

 

nepalilainen-huopapallomatto-valmiina-postitettavaksi-kotiin