Tiesitkö, että Sukhin matot voidaan valmistaa melkein missä tahansa koossa ja värissä – sekä muodossa. Valikoimastamme löytyy pyöreitä mattoja lähes joka mallistosta, ja usein voimme toteuttaa asiakkaiden toiveita myös niistä matoista eri mallisina, joita ei kotisivuillemme ole listattuna. Jokainen matto tehdään aina tilauksesta juuri ostajalleen, joten pystymme joustamaan ja tarjoamaan myös sisustussuunnittelun asiantuntijan apua, mikäli mattovalinta on vaikea tehdä.

Suorakulmaiset matot ovat vallanneet monet lattiat, mutta meillä Sukhilla sydän sykkii myös sympaattisille pyöreille matoille. Ne sopivat erinomaisesti niin eteisten ja aulojen kaltaisiin isoihin tiloihin kuin pieniin paikkoihin, kuten kylpyhuoneisiin. Lastenhuoneessa pyöreä matto tarjoaa paikan leikeille ja olohuoneessa pyöreän maton ympärille on hyvä koota sohvaryhmä. Pyöreän keittiönpöydän alle suorastaan kuuluu samanlainen, pyöreä matto. Kannattaa siis ehdottomasti kokeilla vaihtelua, ja tässä muutama oma suosikkimme pyöreiden mattojen valikoimasta.

Harmaa-huopapallomatto-ruokailutilassa

Perinteinen huopapallomatto

Sukhin tarina alkoi juuri huopapallomatoista, ja ne ovatkin suositumpia juuri pyöreässä muodossa kuin suorakulmaisina. Pyöreys on osa mattojen leikkisyyttä, ja näitä mattoja näemmekin usein juuri lastenhuoneissa ja makuuhuoneissa tuomassa lämpöä, eristämässä ääntä ja tekemästä aamun ensiaskelista hieman pehmeämpiä. Huopapallomattoja saa lähes 70 eri värissä, eli uskallamme väittää sieltä löytyvän oikeat sävyt mihin tahansa sisustukseen. Jos jotain huonoa pitää huopapallomatoistamme sanoa, niin ne ovat täyttä villaa ja sen vuoksi melkoisen paksuja, jopa parisenttisiä, jolloin niitä ei kannata sijoittaa käytäville esimerkiksi ovien avausreiteille. Muuten emme kyllä keksi paikkaa, mihin persoonallinen pallomatto ei sopisi!

Uudistettu berberimatto

Yksi ylpeydenaiheistamme on Marokon Atlas-vuoristossa kudotut Beni Ouarain-matot, joita et löydä muualta pyöreinä. Omalla mattopajallamme kouluttauduttiin pyöreiden mattojen valmistukseen todella pitkään, ja olemme panostaneet perinteisten paimentolaismattojen modernoisintiin muutenkin: mattoja saa nyt myös mustina, harmaina, ruskeina ja pirteän pinkkeinä perinteisen valko-mustan lisäksi. Muhkea berberimatto täydentää tilan kuin tilan, mutta kannattaa ottaa huomioon maton herkkyys: mikäli sille kaatuu ruokaa tai juomaa, puhdistus saattaa vaatia ammattilaisen apua. Modernit mustat Beni Ouarain-matot yhdistävät huikealla tavalla klassisen käsityöperinteen ja toisaalta rohkeat, nykyaikaiset kontrastit sisustuksessa. Minne sinä kokeilisit tätä tyyliä?

Musta-paimentolaismatto-valkoinen-timanttikuvio

@wonen_bij_chantal

Intialainen matto huopapaloista

Tuhansista leikatuista huopapaloista valmistettu intialainen villamatto on taatusti uniikki. Se tulee herättämään huomion ja tiedämme, että vieraat eivät yleensä malta lähteä koskettuaan ensin tätä mattoa ja kokeiltuaan, miltä se tuntuu varpaiden alla. Allaolevassa kuvassa näet vaaleista sävyistä valmistetun Aditya-maton, josta on tehty olohuoneen keskipiste 3D-visualisointityökalumme avulla. Tähän ohjelmaan voit ladata myös oman kotisi kuvan ja testata, mikä matto sopisi teidän sisustukseenne parhaiten. Näissä pehmeissä matoissa värivaihtoehtoja on yhdeksän, ja ne voidaan räätälöidä juuri sellaisiksi kuin haluatte. Isoin ongelma taitaakin olla valinnanvaikeus!

olohuoneen-pyorea-vaalea-matto-parketti