Vaikka vielä voi nauttia joulun ja juhlapyhien tunnelmasta, me Sukhilla emme malta olla kurkkaamatta kaikkeen ihanaan, mitä keväällä on luvassa. Joulunodotukseen kuuluvat oleellisesti valkoinen, punainen ja harmaan sävyt, ja nyt kaipaamme jo hieman lisää väriä sisustukseen. Vaikka valikoimamme matot ovat ajattomia klassikoita, seuraamme innolla sisustustrendejä ja yksi varma merkki vuoden vaihtumisesta on Pantonen vuoden värin julkaiseminen. Ja vuonna 2017 pitäisi kaikkialla näkyä raikkaan vihreää “Greeneryä”, väriä numero 15-0343.

varjatyt-ecrin-pumatot-tilkuista

 

Sukhin matoista löytyy tietenkin myös vihreitä vaihtoehtoja. Keväisen vihreää, luonnollista tunnelmaa luovaa Greeneryä lähin sävy löytyy värjätyistä turkkilaisista tilkkumatoista, joiden vihreä Ecrin-matto on persoonallinen lisä mihin tahansa huoneeseen. Värjätyistä, itämaisista matoista valmistettu vintageaarre on luotu kestämään kulutusta ja siirtymään perintönä seuraavalle sukupolvelle - se heijastelee vihreitä myös arvoiltaan! Vihreää löytyy tietenkin huopapallomattojen laajasta värivalikoimasta mutta myös intialaisista matoistamme, kuten huovutetusta langasta valmistetusta Reyansh-matosta.

 

Muita kevään trendivärejä Pantonen mukaan ovat esimerkiksi Hazelnut ja Niagara. Näitä värejä löytyy etenkin nepalilaisten huopapallomattojen valikoimassa, jossa voit suunnitella maton oman makusi mukaan ja valittavana onkin kymmeniä värejä. Jotka tietenkin kaikki löytyvät myös Pantonen värikartoista! Pantonen luonnonläheisimpiä sävyjä löytyy upea valikoima intialaisten suljetuista lenkeistä valmistettujen villamattojen valikoimasta. Olemme kuulleet huhuja, että vuonna 2017 luonnonläheiset värit jatkavat voittokulkuaan, ja se sopii erittäin hyvin meille. Sisustusalalla puhutaan uusista materiaaleista, kuten korkin paluusta, ja luvassa on varmasti mielenkiintoisia yhdistelmiä!

matot-huopapallomatto

 

Emme ole mestareita sisustustrendien ennustamisessa, mutta toivomme että ekologinen ja eettinen sisustus pysyvät pinnalla myös vuonna 2017. Kestävyys, laadukkuus ja ympäristöystävällisyys ovat arvoja, jotka pysyvät toivottavasti aina muodissa. Vuonna 2016 erityisen suosittuja olivat muhkean pehmeät marokkolaiset Beni Ouarain-matot sekä värikkäät nepalilaiset huopapallomatot, olisikohan vuonna 2017 turkkilaisten tilkkumattojen ja intialaisten kivimattojen vuoro?


Täydellinen sisustus löytyy yhdistelemällä ajattomia klassikoita virkistävään vaihteluun, oli se sitten vuoden 2016 suosikki marmori tai vuodelle 2017 ennustettu terrakotta ja kirkkaat sävyt sametissa. Me kannustamme suosimaan joka vuosi huolella käsin valmistettuja yksilöllisiä tuotteita, joiden alkuperän tiedät ja jotka kestävät vuodenaikojen ja trendien vaihtelut. Tiedämme, että monelle tärkein osa sisustusta ovat valokuvat rakkaista, lasten askartelemat esineet, perintönä tulleet huonekalut joilla on tarina ja me toivomme pääsevämme osaksi sitä ketjua, jossa rakkaimmat jutut siirtyvät äidiltä ja isiltä lapsille. Omannäköinen sisustus on aina muodissa.