Makuasioista ei sovi kiistellä, mutta me Sukhilla uskomme että pehmeys on yksi maton parhaita ominaisuuksia. Tietenkin toisinaan matoilta vaaditaan myös muita asioita, kuten kestävyyttä, käytännöllisyyttä ja helppoa ylläpitoa – eivätkä nämäkään ominaisuudet sulje pois sitä, että matto olisi pehmeä kuin pilvi. Olemmekin listanneet viisi pehmeintä mattoa mitä meiltä Sukhilta, ja luultavasti koko maailmasta löytyy.

kudottu-itamaisen-valkoisen-savun-rengas-parhaita-nykyaikaisia

5. Moderni, käsinsolmittu matto

Uusi, modernien itämaisten mattojen mallisto on ihastuttanut monet väreillään ja omaperäisillä kuvioillaan. Näissä matoissa on melko lyhyt nukka, mutta ne ovat ainutlaatuisia myös materiaalinsa puolesta: villan lisäksi matoissa on ekologista bambusilkkiä, joka todella tekee matosta nimensä mukaisesti hieman silkkisen. Käsinsolmittu matto edustaa mattojen aatelia, ja sen valmistaminen kestääkin kolmisen kuukautta. Hyvää kuitenkin kannattaa odottaa. Tämän maton voi jättää perinnöksi, ja se tulee olemaan yhtä ihana kävellä myös tulevien sukupolvien varpaiden alla.

4. Nepalilainen huopapallomatto

Sukhin “pallomatto” on 100% villaa, eli taatusti miellyttävä, niin ääntä kuin lämpöä eristävä ja luonnonmukainen vaihtoehto kotiin. Villan hyvät ominaisuudet, kuten veden ja lian hyljintä, ovat käyttöesineeltä usein toivottuja piirteitä. Huopapallomatot ovat melko paksuja, joten ne toimivat parhaiten huoneiden keskellä, sisustuksen keskipisteenä, missä niiden väri ja leikkisyys pääsee esille.

valkoinen-pallomatto-varpaiden-alla-ihana-joka-huoneeseen

@xeniabj

3. Intialainen villamatto

Sukhin uniikki design, suljetuista lenkeistä valmistettu villamatto on mitä ihanin alusta kävellä. Sen hauska, eläväinen pinta kutittelee jalkapohjia ja antaa usein hyvin aiheen keskusteluille. Vaikka voisi kuvitella, että näin yksityiskohtainen ja taitoa vaativa matto olisi herkkä, se on erittäin lujaa tekoa. Lenkit kestävät kovempaakin kiskomista. Tämä täyttä Uuden-Seelannin villaa oleva matto löytyy useammassa maanläheisessä sävyssä, joten se varmasti sopii osaksi skandinaavista sisustustyyliä.

luonnonvalkoinen-villamatto-intiasta-reilun-kaupan-sisustusta

@rakkaudellahenna

2. Ihanan muhkea “Chunky” palmikkomatto

paksu-palmikoitu-villa-matto-luonnon-vareissa

Rohkeissa väreissä valmistettavat nepalilaiset chunky-matot ovat niin pehmeitä, että ne toimivat myös peittoina. Ihan oikeasti! Kuten kaikki nepalilaiset mattomallimme, myös nämä matot voi kääntää toisin päin tarvittaessa. Kaksipuolisuus on loistava ominaisuus silloin, jos matolle sattuu syntymään sellainen tahra, joka ei hyvällä puhdistuksellakaan irtoa.

1. Beni Ouarain

Pehmeiden mattojen ykkönen on tietenkin marokkolainen Beni Ouarain-matto. Nämä perinteikkäät berberimatot ovat omaa luokkaansa pehmeydessä; niillä voisi vaikka nukkua! Maton karvan pituus vaihtelee hieman tekijästä, vuodenajasta ja maton väristä riippuen, mutta matto on vähintään 2 cm paksu ja siinä on villaa huomattavasti enemmän kuin muissa markkinoilla olevissa berberimatoissa. Beni Ouarainiin käytetty villa on todellista lähituotantoa, sillä lampaat elävät samassa yhteisössä Atlasvuoristossa, ja niillä on rodulleen tyypillinen, harvinaisen pehmeä turkki. Erityisen villan ja taidokkaiden kutojien ansiosta Beni Ouarain on varma voittaja.

maailman-pehmein-matto-valmistetaan-marokossa