• SUKHI
  • ASIAKASTUKI
  • TILI
  • Toivelista
  • KORI
  • INSPIRAATIO
SUKHI

Frequently asked questions

En ole tyytyväinen Sukhi-mattooni. Mitä minun pitäisi tehdä? [Palautusoikeus]

Meille tärkeintä on, että sinä saat maton, johon olet täysin tyytyväinen. Jos jostain syystä mattosi ei olekaan sellainen kuin odotit etkä halua pitää sitä, voit palauttaa sen 14 päivän kuluessa - ilman mitään erillistä selitystä. Räätälöidyillä tai varastomyynnistä tehdyillä tilauksilla on palautusoikeus vain mikäli tuotteessa on laatuvirhe.

Kuinka kauan maton toimituksessa kestää?

Ymmärrämme kyllä, totta kai haluat saada mattosi niin pian kuin mahdollista. Niinpä toimitammekin mattosi mahdollisimman nopeasti sen valmistumisen jälkeen, yleensä siinä kestää 1-2 viikkoa - toimitusaika riippuu mihin maahan matto on tulossa. Kun lähetämme maton, annamme sinulle seurantakoodin.

Kuinka kauan mattoni valmistaminen kestää?

Kauniin maton tekemiseen menee aikaa. Jokaiseen mattoomme menee melkoinen määrä työtä, tarkkuutta ja paneutumista. Olemme hioneet mattojen valmistusprosessia niin, että vaikka mattomme valmistetaan täysin käsityönä, kestää maton tekeminen vain 4-12 viikkoa. (Suurempien mattojen valmistukseen menee tietenkin enemmän aikaa kuin pienten.) Kun mattosi on valmis lähetämme sinulle sähköpostilla seurantakoodin, jolloin tiedät, että mattosi on valmistunut ja se on lähetetty sinulle.

Luulen, että en koskaan saanut tilauksestani vahvistusta sähköpostitse, mitä minun pitäisi tehdä?

Sukhi lähettää aina vahvistussähköpostin heti kun olet tehnyt tilauksesi. Jos et ole saanut viestiä, tarkista ensin roskapostisi, koska joskus viesti saattaa päätyä sinne. Jos viestiä ei löydy roskapostista, ota yhteyttä meihin, niin lähetämme sinulle uuden vahvistuksen.

Matossani näyttää olevan jotain vikaa. Mitä minun nyt pitäisi tehdä?

Kaikki Sukhin työntekijät tekevät parhaansa laadun takaamiseksi. Jokainen mattomme tarkastetaan huolellisesti, mutta joskus virheitä saattaa silti tapahtua. Jos saat maton, jossa on jokin vika, lähetä meille sähköpostilla kuva, josta ilmenee, millainen vika on kyseessä, niin me voimme etsiä parhaan mahdollisen tavan korjata ongelma. Löydämme kyllä varmasti ratkaisun.

Matossani on pieniä virheitä tai niissä on kokoeroja. Osaatteko sanoa miksi?

Kaikki Sukhi-matot valmistetaan käsin. Kutojamme ovat todella ammattitaitoisia käsityöläisiä. Käsintehdyn maton valmistaminen vaatii paljon aikaa ja keskittymistä. Yhtä mattoa voi siis kutoa useampi kutoja. Kutojan ns. käsiala voi hieman vaihdella. Käsintehdyn maton kokoero voi olla 3% luokkaa. Mahdollinen kokoero selittyy myös kutojien erilaisesta kudontatekniikasta. Jokainen matto on oma uniikki ja tehty käsin. Myös villan leikkaaminen vaikuttaa matonkutomisen prosessiin. Leikattu villa viimeistellään käsityönä. Silloin mattoon voi syntyä pieniä epätasaisuuksia. Tämä ei todellakaan tarkoita, että matossa olisi jotain vikaa. Matoissa näkyy aito käsityönleima. Sinunkin mattosi on siis ainutlaatuinen. Ei ole kahta täysin samanlaista Sukhi-mattoa. Tämä on ainoa tapa jolla haluamme toimia.

Minne Sukhi toimittaa mattoja?

Toimitamme mattoja kaikkialle maailmassa - ihan minne tahansa!

Missä voin nähdä Sukhi-mattoja, onko teillä myymälää?

Ei ole - ja olemme ylpeitä siitä. Kun tilaat Sukhi-maton, tilaat sen suoraan maton valmistavalta käsityöläiseltä. Meillä ei ole myymälää, eikä siis siitä koituvia vuokra- ja henkilöstökuluja, ja näin voimme pitää mattojemme hinnat edullisina. Halutessasi voit tilata useimmista matoista mallinäytteen edullisesti. Pyydä vain meiltä!

Mitä minun pitää tehdä, jos en ole saanut alennuskuponkiani vaikka ystäväni on tilannut Sukhi-maton suosituksestani?

Jos ystäväsi on tilannut maton meiltä ensimmäistä kertaa suosittelusi ansiosta, lähetämme sinulle 20€ arvoisen alennuskupongin sähköpostilla. Tarkista varmuuden vuoksi myös roskapostilaatikkosi. Jos et löydä kuponkiasi, ota yhteyttä meihin niin lähetämme sinulle uuden. Muistathan että suosittelupalkkion saat vain uusista asiakkaista, joiden tilaus (alennuskuponki huomioon ottaen) ylittää 100€.

Mitä tapahtuu, jos en ole paikalla ottamassa mattoa vastaan?

Ei syytä huoleen, jos et ole paikalla, kun mattosi saapuu, sinuun otetaan yhteyttä uuden toimitusajan sopimiseksi (siksi on tärkeää antaa puhelinnumerosi tilauksen yhteydessä).

Miten hyödyn, jos suosittelen Sukhi-mattoja ystävälleni?

Meistä olisi hienoa, jos haluaisit levittää sanaa Sukhi-matoista, siksi tarjoamme 40€ suosittelupalkkion sinulle ja ystävällesi jaettavaksi. Jos ystäväsi tilaa meiltä ensimmäistä kertaa (vähintään 100€ arvosta) annamme teille molemmille 20€ alennuskupongin. Ja mitä enemmän sen hauskempaa! Suosittele meitä kymmenelle ystävällesi ja saat käyttöösi 200€ uuden maton tilaamiseen. Tilauksiin sovellettaan normaaleja tilausehtojamme.

Miten voin maksaa mattoni?

Sukhi-maton voit maksaa monin eri tavoin. Meillä käyvät useimmat luottokortit, kuten Visa, MasterCard, Discover and American Express. Voit maksaa myös PayPalin kautta tai pankkisiirrolla tai iDeal, BanContact Mister Cash, AfterPay, Giropay tai Klarna Sofort Banking maksupalveluiden kautta.

Onko mahdollista muuttaa toimitusosoitetta tilauksen tekemisen jälkeen?

Voit vaihtaa toimitusosoitetta, ota vain meihin yhteyttä. Jos mattosi on jo lähetetty, osoitteenmuutos ei yleensä enää ole mahdollinen. Siinä tapauksessa sinulta voidaan periä lisämaksu uudesta toimituksesta.

Onko minun välttämätöntä laittaa alushuopa tai liukueste maton alle?

Mikä tahansa aluskangas tai pehmuste auttaa sinua suojaamaan mattoa. Suosittelemme pehmustetta varsinkin jos matto sijaitsee tilassa missä on paljon läpikulkua. Alushuopa pitää maton paikallaan. Sukhi-mattosi ei silloin rypisty, mene rullalle tai ryttäänny. Se tuo myös lisää pehmeyttä jalkojesi alle. Mutta välttämätöntä pehmusteen käyttö ei ole.

Onko Sukhi-matoilla takuu?

Kyllä. Jokaisella Sukhi-matolla on kahden vuoden takuu. Takuu koskee maton mahdollista valmistusvikaa. Se kattaa kudonnan aiheuttaman virheen tai materiaalista johtuvan vian kahden (2) vuoden ajan maton hankintahetkestä lähtien. Korjaamme matossa ilmenneen virheen tai vaihdamme mattosi uuteen. Maton normaalista käytöstä aiheutunut kuluminen ei kuulu takuun piiriin. Ota meihin yhteyttä jos sinulla on korvausvaatimus tai jokin muu asia liittyen tuotetakuuseen.

Onko Sukhi-maton toimitus ilmainen?

Kyllä! Mattojemme toimitus on aina ilmaista.

Pitääkö minun maksaa ylimääräisiä tullimaksuja tai veroja?

Ei toki. Sukhi on ottanut kaikki nämä maksut hoitaakseen. Jos sinulta pyydetään ylimääräisiä maksuja, ota yhteyttä meihin ja korvaamme maksun sinulle.

Teettekö yhteistyötä sisustussuunnittelijoiden, -arkkitehtien ja stylistien kanssa?

Erittäin mielellämme! Meistä on hienoa tehdä yhteistyötä suunnittelijoiden kanssa, kiva että löysit meidät. Tarjoamme mielellämme päteville sisustussuunnittelijoille ja -arkkitehdeille alennus monista tuotteistamme. Klikkaa tästä saadaksesi lisätietoa.

Toimitetaanko Sukhi-mattoja jälleenmyyjille?

Kyllä, ota vain yhteyttä myyntitiimiimme saadaksesi lisätietoa jälleenmyynnistä!

Voinko lähettää teille kuvan huoneesta johon haluaisin Sukhi-maton? Kuvan perusteella voisitte kenties suositella minulle jotain tiettyä mattoa. Onnistuisiko se?

Meistä olisi tosi hienoa jos lähetät kuvan huoneestasi. Näin suunnittelijamme voivat suositella sinulle mikä matto sopisi parhaiten huoneeseesi./Suunnittelutiimimme on aina valmiina auttamaan sinua. Annamme ilomielin ammattitaitomme sinun käytettäväksi. Odotamme innolla kuvia!

Voinko ostaa lahjakortin?

Hyvä ajatus! Sukhi-matto on mainio yllätyslahja, mutta joskus voi olla vaikea tietää tarkkaan lahjansaajan tyyliä ja makua. Silloin voit ostaa Sukhi-lahjakortin. Ota vain yhteyttä tiimiimme tästä saadaksesi lisätietoja.

Voinko seurata tilaukseni etenemistä?

Totta kai. Meillä on tehokas seurantasysteemi. Ota vain yhteyttä meihin, niin annamme sinulle ajantasaisen tiedon tilauksestasi. Heti kun mattosi on valmistunut lähetämme sinulle sähköpostissa seurantakoodin, niin että voit seurata mattosi matkaa aina kotiovellesi saakka.

Voinko tilata matosta näytteen?

Kyllä vain. Ota meihin yhteyttä ja lähetämme sinulle näytteen pientä maksua vastaan. Voit saada näytteen mistä tahansa Sukhin sivuilla myynnissä olevasta matosta.

Voinko yhdistää tilaukseeni useamman alennuskupongin?

Voit käyttää tilaukseesi vain yhden alennuskupongin.