Hoito-ohjeet - moderni itämainen matto

Sukhin itämaiset matot tehdään kestävistä raaka-aineista. Matot ovat käyttötaidetta. Kuten kaikki matot, myös Sukhin matot tarvitsevat aika ajoin puhdistamista ja hoitoa. Oikea hoito auttaa niitä pysymään kauniina. Sukhi-matto voi kestää satoja vuosia. Mutta vain jos sen hoitaa oikein.

Alla olevien vinkkien avulla suojelet investointiasi. Noudata näitä yksinkertaisia ohjeita ja voit nauttia Sukhi-matostasi pitkälle tulevaisuuteen.

Yleistä

Sukhin itämaiset matot pysyvät parhaiten kunnossa kun ne pestään käsin. Muista, ettet koskaan käytä voimakasta kemikaalia tai pesuainetta Sukhi-maton puhdistuksessa. Määräajoin suoritettu käsinpesu suojaa mattoa vahingoilta. Pesu irrottaa samalla pölyn ja lian. Käsittele mattoa varoen pesun aikana. Ammattilaisen suorittama pesu on hyvä vaihtoehto.

Maton imurointi

Imuroi Sukhi-matto kerran viikossa. Miksi suosittelemme imurointia? Pienet pöly- ja likahiukkaset imeytyvät maton kuituihin. Imurointi auttaa irrottamaan ne. Se myös estää kuituja kiinnittymästä toisiinsa kiinni. Imuroi matto kauttaaltaan lukuunottamatta hapsuja. Anna hapsujen vain olla. Imuroi myös maton nurjapuoli. (Jos haluat käyttää hankaavaa suulaketta, aseta suulake niin että se on mahdollisimman vähän kosketuksissa mattoon.)

Maton harjaus

Aivan kuten imurointi, matto tulisi harjata viikottain. Oletko ripustanut Sukhi-maton seinälle? Moni käyttää mattoa ryijyn tapaan. Siinä tapauksessa riittää, että harjaat maton kerran-kaksi kuukaudessa. Seinälle ripustettuna matto kerää pölyä. Harjaa matto varoen ja aina kuitujen suuntaisesti. Kuitujen suunta selviää kun kuljetat sormiasi pitkin mattoa, reunasta reunaan.

Maton kääntäminen ympäri

Suosittelemme että käännät Sukhi-maton ympäri kaksi kertaa vuodessa. Anna maton olla noin viikon ajan nurjapuoli ylöspäin. Näin matosta irtoaa kaikki se syvälle juuttunut lika ja roska mihin ei muilla puhdistustavoilla ylety. Moni asiakkaamme yllättyy näin tehtyään. He näkevät miten paljon mattoon jää likaa huipputehokkaasta imurista ja säännöllisestä imuroimisesta huolimatta.

Maton suunnan vaihtaminen

Auringonvalo voi vahingoittaa mattoasi. Siksi sinun tulisi kääntää mattoa. Tee se kuukausittain, jos mahdollista. Näin vältät värin haalistumisen ja matto säilyttää yhteneväisen ilmeensä. Maton pyörittäminen myös estää mattoa kulumasta liikaa yhdestä kohtaa. Hyvä muistivinkki on kääntää mattoa aina kun vuodenaika vaihtuu.

Maton suojaaminen kosteudelta

Vesi voi vahingoittaa mattoasi. Luonnollisesti se tarkoittaa, ettei sinun tule sijoittaa mattoa paikkaan jossa on vesivahingon vaara. Kostea lattia tai muu huoneilmassa oleva kosteus voivat tehdä yllättävää tuhoa matolle.

Tiedätkö mikä on yleisin kosteusvaurion aiheuttaja? Ruukkukasvi joka on laitettu suoraan maton päälle. Jottei viherkasvin kastelu tuhoa kaunista mattoasi, sijoita kasvi jakkaran, tai jonkun muun tason päälle.

Jos mattosi kastuu kunnolla, siirrä se välittömästi muualle. Poista matolle jäänyt vesi hellävaroen pyyhkeellä tai talouspaperilla painellen.

Kun matto on jo kuivunut, imuroi matto. Jottet riko imuriasi, älä koskaan imuroi märkää mattoa. Lopuksi jätä matto kuivaan paikkaan.

Oksennus ja virtsa matossa

Oksennus ja virtsa voivat tehdä peruuttamatonta tuhoa matossasi. Tärkeintä on toimia heti kun lemmikkisi oksentaa tai pissaa matolle. Muuten mattoosi jää pysyvä tahra. Korjaa oksennus pois ja kastele alue sitten vedellä läpimäräksi. Anna veden imeytyä mattoon. Taputtele alue pikkuhiljaa kuivaksi talouspaperilla. Muista myös maton nurjapuoli. Laita paperia myös maton alle jotta kosteus imeytyy. Lopuksi sijoita matto lähelle tuuletinta tai lämpöpatteria ja anna maton kuivua molemmilta puolilta.

Alushuopa, verkko ja pehmuste

Maton alle sijoitettava pehmuste on loistava investointi. Se voi olla alushuopa, verkko tai jokin muu pehmuste. Pehmuste auttaa suojaamaan Sukhin itämaista mattoa. Se estää maton kulumista ja repeytymistä. Pehmusteesta on muutakin hyötyä. Maton päällä käveleminen on entistä miellyttävämpää. Matto pysyy paremmin paikallaan liukumattoman pehmusteen avulla. Matto ei myöskään rypisty tai rullaannu. Molemmat saattavat vahingoittaa mattoasi.

Vältä koin tekemä tuho

Kyllä, koit voivat tuhota mattoasi. Koit rakastavat villaa. Ne syövät mattosi villalankaa jos vain saavat siihen mahdollisuuden. Jos sinun täytyy varastoida Sukhi-mattosi, pese ja puhdista matto ensin. Sen jälkeen kiedo matto hengittävän paperin sisään. Vältä muovikääreitä. Muovinen pussi tai suojakääre kerää kosteutta.

Purukumin irrottaminen

Purkka ja Sukhi-matto eivät sovi yhteen. Mitä jos purkkaa kuitenkin joutuu Sukhi-matollesi?

Yritä ensin jäädyttää purukumi. Jähmettynyt purukumi on helpompi irrottaa. Käytä irrottamiseen veistä tai muuta litteää ja tasaista metalliesinettä. Paina veistä tai terää varovasti mattoa vasten ettet vahingoita sen kuituja. Jos purukumi alkaa pehmetä käsittelyn aikana, laita sen päälle pussillinen jäitä. Kun purukumi on taas hieman kovettunut, imuroi palat matosta. Lopuksi kastele alue kevyesti kädenlämpöisellä vedellä. Voit lisätä veteen ruokalusikallisen pyykinpesuainetta. Pese alue varovasti pyyhettä tai harjaa käyttäen.

Viinitahran poistaminen

Mikään ei tahraa mattoa yhtä varmasti ja perusteellisesti kuin viini. Pese matolle roiskunut viini pois niin pian kuin mahdollista. Aloita puhdistus laittamalla talouspaperia tai paperipyyhkeitä kaatuneen viinin päälle. Anna viinin imeytyä paperiin. Voit myös käyttää tavallisia pyyhkeitä. Taputtele ja painele viini pois. Tärkeintä on saada nestettä pois niin paljon kuin mahdollista.

Muista laittaa paperia tai pyyhkeitä myös maton alle. Kun viini on imeytynyt, vaihda tilalle puhdas pyyhe tai talouspaperi. Pese matto varovasti käsin. Käytä vain vettä. Anna maton kuivua. Entä jos et saa tahraa pois? Suosittelemme, että viet maton pesulaan niin pian kuin mahdollista.

Vältä näitä

Sukhi-matot ovat hyvin kestäviä. Mutta kuten kaikki matot, sekin voi tuhoutua jos sitä käsitellään huonosti. Hoida mattoa hyvin. Älä koskaan käytä kovia pesuaineita, valkaisuaineita tai ammoniakkia. Älä sijoita ruukkukasvia suoraan maton päälle. Niistä irtoaa matolle multaa ja roskia, tai ne valuttavat kasteluvettä. Älä kampaa tai harjaa mattosi hapsuja. Se vahingoittaa hapsujen kuituja. Ennen kaikkea: muista pestä itämainen mattosi tasasin välein. Se on paras tapa pitää huolta sijoituksestasi.

[profiler]
Memory usage: real: 35651584, emalloc: 35002952
Code ProfilerTimeCntEmallocRealMem