• SUKHI
  • ASIAKASTUKI
  • Tili
  • Toivelista
  • KORI
  • INSPIRAATIO

Help Center

 

SUKHI
En ole tyytyväinen Sukhi-mattooni. Mitä minun pitäisi tehdä? [Palautusoikeus]
Meille tärkeintä on, että sinä saat maton, johon olet täysin tyytyväinen. Jos jostain syystä mattosi ei olekaan sellainen kuin odotit etkä halua pitää sitä, voit palauttaa sen 14 päivän kuluessa - ilman mitään erillistä selitystä. Räätälöidyillä tai varastomyynnistä tehdyillä tilauksilla on palautusoikeus vain mikäli tuotteessa on laatuvirhe.
Kuinka kauan maton toimituksessa kestää?
Ymmärrämme kyllä, totta kai haluat saada mattosi niin pian kuin mahdollista. Niinpä toimitammekin mattosi mahdollisimman nopeasti sen valmistumisen jälkeen, yleensä siinä kestää 1-2 viikkoa - toimitusaika riippuu mihin maahan matto on tulossa. Kun lähetämme maton, annamme sinulle seurantakoodin.
Kuinka kauan mattoni valmistaminen kestää?
Kauniin maton tekemiseen menee aikaa. Jokaiseen mattoomme menee melkoinen määrä työtä, tarkkuutta ja paneutumista. Olemme hioneet mattojen valmistusprosessia niin, että vaikka mattomme valmistetaan täysin käsityönä, kestää maton tekeminen vain 4-12 viikkoa. (Suurempien mattojen valmistukseen menee tietenkin enemmän aikaa kuin pienten.) Kun mattosi on valmis lähetämme sinulle sähköpostilla seurantakoodin, jolloin tiedät, että mattosi on valmistunut ja se on lähetetty sinulle.
Luulen, että en koskaan saanut tilauksestani vahvistusta sähköpostitse, mitä minun pitäisi tehdä?
Sukhi lähettää aina vahvistussähköpostin heti kun olet tehnyt tilauksesi. Jos et ole saanut viestiä, tarkista ensin roskapostisi, koska joskus viesti saattaa päätyä sinne. Jos viestiä ei löydy roskapostista, ota yhteyttä meihin, niin lähetämme sinulle uuden vahvistuksen.
Matossani näyttää olevan jotain vikaa. Mitä minun nyt pitäisi tehdä?
Kaikki Sukhin työntekijät tekevät parhaansa laadun takaamiseksi. Jokainen mattomme tarkastetaan huolellisesti, mutta joskus virheitä saattaa silti tapahtua. Jos saat maton, jossa on jokin vika, lähetä meille sähköpostilla kuva, josta ilmenee, millainen vika on kyseessä, niin me voimme etsiä parhaan mahdollisen tavan korjata ongelma. Löydämme kyllä varmasti ratkaisun.
Matossani on pieniä virheitä tai niissä on kokoeroja. Osaatteko sanoa miksi?
Kaikki Sukhi-matot valmistetaan käsin. Kutojamme ovat todella ammattitaitoisia käsityöläisiä. Käsintehdyn maton valmistaminen vaatii paljon aikaa ja keskittymistä. Yhtä mattoa voi siis kutoa useampi kutoja. Kutojan ns. käsiala voi hieman vaihdella. Käsintehdyn maton kokoero voi olla 3% luokkaa. Mahdollinen kokoero selittyy myös kutojien erilaisesta kudontatekniikasta. Jokainen matto on oma uniikki ja tehty käsin. Myös villan leikkaaminen vaikuttaa matonkutomisen prosessiin. Leikattu villa viimeistellään käsityönä. Silloin mattoon voi syntyä pieniä epätasaisuuksia. Tämä ei todellakaan tarkoita, että matossa olisi jotain vikaa. Matoissa näkyy aito käsityönleima. Sinunkin mattosi on siis ainutlaatuinen. Ei ole kahta täysin samanlaista Sukhi-mattoa. Tämä on ainoa tapa jolla haluamme toimia.
Minne Sukhi toimittaa mattoja?
Toimitamme mattoja kaikkialle maailmassa - ihan minne tahansa!
Missä voin nähdä Sukhi-mattoja, onko teillä myymälää?
Ei ole - ja olemme ylpeitä siitä. Kun tilaat Sukhi-maton, tilaat sen suoraan maton valmistavalta käsityöläiseltä. Meillä ei ole myymälää, eikä siis siitä koituvia vuokra- ja henkilöstökuluja, ja näin voimme pitää mattojemme hinnat edullisina. Halutessasi voit tilata useimmista matoista mallinäytteen edullisesti. Pyydä vain meiltä!
Mitä minun pitää tehdä, jos en ole saanut alennuskuponkiani vaikka ystäväni on tilannut Sukhi-maton suosituksestani?
Jos ystäväsi on tilannut maton meiltä ensimmäistä kertaa suosittelusi ansiosta, lähetämme sinulle 20€ arvoisen alennuskupongin sähköpostilla. Tarkista varmuuden vuoksi myös roskapostilaatikkosi. Jos et löydä kuponkiasi, ota yhteyttä meihin niin lähetämme sinulle uuden. Muistathan että suosittelupalkkion saat vain uusista asiakkaista, joiden tilaus (alennuskuponki huomioon ottaen) ylittää 100€.
Mitä tapahtuu, jos en ole paikalla ottamassa mattoa vastaan?
Ei syytä huoleen, jos et ole paikalla, kun mattosi saapuu, sinuun otetaan yhteyttä uuden toimitusajan sopimiseksi (siksi on tärkeää antaa puhelinnumerosi tilauksen yhteydessä).
View all
FELT_BALL_RUGS
Kuinka monta huopapalloa yhden maton tekemiseen tarvitaan?
Keskimäärin yhden maton tekemiseen tarvitaan 4000 -50000 huopapalloa. Ja jokainen huopapallo on pyöritelty käsin - melkoinen suoritus, vai mitä?
Minkä kokoisia huopapalloja Sukhi-matoissa käytetään?
Huopapallomattomme tehdään noin 2cm läpimitaltaan olevista huopapalloista.
Mistä materiaalista huopapallomatto on valmistettu?
Me käytämme mattojemme valmistuksessa vain kaikkein parhaita materiaaleja - huopapallomatot valmistetaan 100% puhtaasta uudesta Uuden Seelannin villasta. Valitsemme väriaineet todella huolellisesti, ja käytämme vain myrkyttömiä ja allergisoimattomia värejä, jotka eivät ole atsovärejä. Et tule löytämään matoistamme mitään haitallisia aineita, halpoja korvikkeita tai jätemateriaalia. Surullista kyllä on yrityksiä, jotka materiaalikuluissa säästääkseen täyttävät huopapallot jätemateriaalilla. Me emme koskaan tee sellaista matoillemme. Näet ja tunnet kyllä eron.
Onko kaikista sivuillanne olevista huopapallomatoista mahdollista saada näytepala?
Kyllä on. Voimme lähettää näytepalan myös räätälöidystä matosta pientä korvausta vastaan.
Onko matosta mahdollista tilata näytepalaa?
Toki, meistä on hienoa, jos joku haluaa näytteen matostamme. Pientä maksua vastaan lähetämme sinulle näytepalan. Silloin sinun on helppo itse arvioida työmme laatua. Jokaisen maton tilaussivulta voit helposti tilata myös näytepalan.
Onko teillä värikarttaa, jota voisin käyttää?
Totta kai! Lähetämme mielellämme värikartan pientä korvausta vastaan.
Ovatko teidän huopapallomattonne samaa laatua kuin Hayn Pinocchio -matto?
Kyllä. Sukhi-huopapallomatot ja Hay Pinocchio -matot ovat molemmat Nepalissa käsintehtyjä 100% uudesta villasta. Molemmat matot ovat erittäin laadukkaita ja tehty kestämään.
View all
PATCHWORK_RUGS
Mitä materiaaleja käytätte matoissanne?
Olemme erityisen ylpeitä siitä, että matoissamme käytetään vain kaikkein korkealuokkaisimpia materiaaleja. Kaikki mattomme tehdään erilaisista 100% luonnonkuiduista. Käytämme mattojemme valmistukseen villaa, vuohen karvaa, hamppua ja puuvillaa. Käyttämämme väriaineet ovat myrkyttömiä, allergisoimattomia, emmekä käytä atsovärejä.
Tarvitsenko Sukhi-mattoni alle liukuesteen?
Meistä liukueste on hyvä ajatus. Se on edullinen keino pitää mattosi tukevasti ja turvallisesti paikallaan.
Voinko tilata tilkkumaton jonkin muun värisenä, kokoisena tai muotoisena?
Kyllä vain! Voimme valmistaa Sukhi-mattosi minkä tahansa värisenä, kokoisena tai muotoisena. Ota vain meihin yhteyttä, niin voimme aloittaa mattosi valmistuksen.
View all
BENI_OURAIN_RUGS
Mitä materiaaleja käytätte matoissanne?
Beni Ouarain -mattomme tehdään marokkolaisesta villasta. Villa on puhdas luonnonmateriaali, eikä sitä värjätä. Matossa on ruskeita geometrisiä kuvioita.
Kuinka kauan Beni Ouarain -mattoni valmistaminen kestää?
Jokainen paimentolaismattomme valmistetaan tilauksesta. Maton valmistusprosessi alkaa siis vasta, kun olemme vastaanottaneet tilauksesi. Maton valmistus vaatii valtavasti työtä. Se kestää yleensä vähintään 8 viikkoa. Jos tilaat erityisen ison maton, sen valmistus voi kestää 12 viikkoa - “erityisen iso” tarkoittaa tässä tapauksessa yli kolmemetristä mattoa. Heti kun mattosi on valmis, se lähetetään sinulle. Lähetämme sinulle sähköpostilla myös seurantakoodin.
Lasketaanko maton hapsut mukaan maton kokonaismittaan?
Ei, maton mittoihin ei ole laskettu hapsuja mukaan.
Mikä on maton nukan korkeus?
Maton villanukka on 30mm korkeaa.
Voinko tilata Beni Ouarain -maton ilman hapsuja?
Totta kai! Yleensä lisäämme mattoihin koristeelliset hapsut, mutta voimme tehdä matostasi juuri sellaisen kuin haluat. Kaikki mattomme valmistetaan käsin jokaiselle asiakkaalle erikseen. Siksi voimme tehdä niihin juuri sellaisen kuvioinnin kuin haluat, tai jättää hapsut pois - kerro vain meille toiveesi!
Voinko tilata Beni Ouarain -mattoni eri kokoisena?
Ilman muuta, käsityöläisemme voivat kutoa maton minkä kokoisena tahansa, kerro vain meille, minkä kokoisen maton haluat. Haluatko paimentolaismaton, joka on suunniteltu johonkin tiettyyn tilaan? Ota yhteyttä meihin, ja annamme sinulle hinta-arvion matosta.
View all
WOOL_AND_FELT_RUGS_FROM_INDIA
Haalistuuko mattoni?
Sukhin käsityöläiset käyttävät todella taitavaa värjäysprosessia. Myös käyttämämme materiaalit ovat ensiluokkaisia. Ennen kuin kudomme langasta maton, lanka pestään useita kertoja. Myös valmis matto pestään useampia kertoja ennen kuin se lähetetään tilaajalle. Valmistusprosessimme takaa värien parhaan mahdollisen pysyvyyden. Siksi mattojemme värit eivät haalistu tai sekoitu.
Haluaisin korkealaatuisen itämaisen maton. Onko teillä antaa jotain vinkkiä siitä miten sellaisen tunnistaa ja löytää?
Miten loistava kysymys! Ja kyllä, meillä on montakin käyttökelpoista vinkkiä. Emme voi tarpeeksi painottaa kunnollisen raaka-aineen merkitystä. Sukhin matot tehdään vain kaikkein laadukkaimmista materiaaleista. Rakastamme bambusilkkiä. Käytämme myös Uuden-Seelannin hienointa villaa. Toinen tärkeä asia on maton solmutiheys. Maton laatu on sitä korkeampi, mitä tiheämpään solmut on solmittu. Vielä yksi olennainen asia. Varmista, että matto on käsintehty. Koneella tehty matto on kyllä edullisempi, mutta sen laatu on usein huono. Käsintehty matto on vahvempi ja kestävämpi kuin koneellisesti valmistettu matto. Valitse aina käsinkudottu matto. Sillon voit olla vama että hankkimasi matto on laatutavaraa.
Minulla on lemmikkejä ja/tai lapsia - pitäisikö minun lykätä villa- tai huopamaton hankintaa?
Villamattomme ovat todella kestäviä. Niiden solmut ovat niin tiheässä, että lemmikkien tai lasten on lähes mahdoton saada mattoa tuhottua.
Miten mittaan minkä kokoinen matto minun pitäisi ostaa?
Mattoa ostaessa on helppo tehdä kaksi virhettä: usein asiakkaat ostavat liian pienen maton, joka ei sovikaan siihen tilaan, johon se oli tarkoitettu. Toinen virhe on, että ruokasalin mattoa ostettaessa ei oteta huomioon tilaa, jonka tuolit vievät pöydän ympärillä, ja tilaa joka tarvitaan niiden vetämiseen kauemmas pöydästä istuttaessa. Miten maton koko sitten tulisi arvioida? Mieti, mikä olisi suurin mahdollinen koko matolle - ja mieti, mikä olisi sen pienin mahdollinen koko. Onko sinulla kysyttävää? Kerro meille kysymyksesi ja ideasi sähköpostilla, ja autamme sinua mielellämme, tietenkin veloituksetta.
Olen itse suunnitellut itämaisen maton ja olisi mahtavaa jos joku kutoisi sen minulle. Tekeekö Sukhi mattoja asiakkaan omien piirustusten mukaan?
Tottakai. Meistä on hienoa jos voimme tehdä sinulle yksittäiskappaleen sinun suunnitelmasi perusteella. Kerro vaan millaisen maton haluat! Voit valita värin, koon ja valmistustavan. Melkeinpä ihan mitä vaan. Lähetä meille suunnitelmasi niin otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian!
Onkos Sukhilla erilaatuisia mattoja ja kuinka voin tilata niitä?
Kyllä on! Ota yhteyttä niin kerromme lisää.
View all
CLEARANCE_RUGS
Haluamani matto on myyty loppuun, mutta onko sitä saatavilla kenties myöhemmin?
Kaikki mattomme ovat yksilöllisiä ja uniikkeja, joten emme tuskin koskaan saa täysin samaa mattoa valikoimiimme. Mutta älä huoli, teemme parhaamme tilataksemme sinulle mahdollisimman samanlaisen maton - kunhan vain otat meihin yhteyttä ja kerrot mitä haluat.
Kuinka pian varaston tyhjennysmyynnistä ostamani matto toimitetaan?
Toimitamme mattosi noin viikon kuluessa siitä kun olet ostanut sen. Annamme sinulle myös kuljetuksen paikannustiedot heti kun mattosi on lähtenyt varastoltamme.
Miksi teillä on varaston tyhjennysmyynti jos teetätte matot aina tilauksesta?
Meille kertyy varastoa monesta eri syystä. Olemme teettäneet yksittäisiä mattoja sisustuslehtien tai -ohjelmien kuvauksia varten. Joskus olemme tilanneet koeriä ja mallikappaleita tarkoituksenamme rakentaa niiden ympärille uusi kokoelma. Ja joskus matot ovat jääneet yli jostain isommasta tilauksesta. Joka tapauksessa kaikki nämä varastossamme matot ovat samaa ensiluokkaista laatua kuin asiakkaiden tilaamat matot, eli emme myy käytettyjä tai viallisia tuotteita.
Ovat tyhjennysmyynnin matot laadultaan huonompia
Me Sukhilla olemme erittäin tarkkoja myymiemme mattojen laadun suhteen. Kaikki valikoimissamme matot täyttävät korkeat laatukriteerimme, myös varastomme poistomyynnissä olevat tuotteet. Jos kuitenkin käy niin valitettavasti, että ostamasi matto toimitetaan vahingoittuneena, ota meihin heti yhteyttä. Me selvitämme asian ja hoidamme tilauksesi nopeasti kuntoon.
Voinko palauttaa Sukhille varastomyynnistä ostamani maton?
Valitettavasti varastomyynnistä ostetuilla matoilla ei ole palautusoikeutta. Matot myydään alle tuotantokustannusten. Varastosta poistettavien mattojen hinnalla emme pysty kattamaan myöskään maton toimitus- tai palautuskuluja.
View all