• SUKHI
  • ASIAKASTUKI
  • Tili
  • Toivelista
  • KORI
  • INSPIRAATIO
Mikä Beni Ouarain -matto?

Viehättääkö sinua perinteinen paimentolaistyyli? Haluatko maton, jonka voit antaa perinnöksi eteenpäin? Meillä on sinulle jotain aivan erityistä.

mika-beni-ouarain-matto-sukhi

Beni Ouarain -matot ovat todennäköisesti mukavimpia mattoja, joita mistään löydät. Ne on tehty 100% lampaanvillasta ja ne ovat täysin luonnollisia, niissä ei ole käytetty lainkaan väriaineita.

Nämä upeat matot ovat oikea valinta sinulle, joka arvostat kaikkea luonnollista. Ne ovat oikea lämmön ja ylellisyyden ruumiillistuma.

Kaikissa paimentolaismatoissa on niille tyypillinen geometrinen kuvio. Nämä klassiset kuviot sopivat huoneeseen kuin huoneeseen. Maton kuviot ovat tummanruskeita viivoja ja muotoja valkoisella tai kermanvaalealla pohjalla. Matossa voi olla myös erilaisia symboleja. Ne kaikki kertovat tarinaa kutojansa elämästä.

Kun etsit erityisen muhkeaa mattoa, joka lämmittää jalkojasi mukavasti iltaisin, nämä upeat matot ovat siihen omiaan.

Paimentolaismattojen historia

Jotta ymmärtäisimme paremmin paimentolaismattoja, on syytä kurkata niiden historiaan. Perinteisiä berbermattoja valmistivat Beni Ouarain -paimentolaisheimot syvällä Marokon Atlas-vuoristossa.

Aivan erityisten lampaiden villaa

Atlas-vuorilla elää oma erityinen ikivanha lammasrotunsa. Lampaat ovat pienikokoisia, mutta niiden villa on erittäin hienolaatuista, ja juuri siksi tästä villasta valmistetut Beni Ouarain -matot ovat niin erityisiä.

Vielä nykyäänkin lampaaat laiduntavat Marokon Atlas-vuorilla. Meidän Sukhi-mattomme tehdään käsityönä juuri näiden lampaiden villasta.

mika-beni-ouarain-matto-sukhi

Aitoja ja luonnollisia

Pidätkö alkuperäisestä paimentolaismattojen tyylistä? Silloin varmasti pidät Beni Ouarain -matoista.

Nämä upeat matot yhdistävät vaeltavien paimentolaisheimojen pitkän historian tämän päivän sisustukseen.

Tuo kotiisi palanen marokkolaista historiaa.

Marokon henki

Näiden mattojen tekijöiden elämä kietoutuu osaksi maton valmistusprosessia. Yleensä mattoja kutovat naiset. He kutovat maton kuvioihin elementtejä omasta elämästään.

Toisinaan matossa voi olla viittauksia luonnontapahtumiin. Toisinaan siitä löytyy arkielämän vaiheita. Olemme nähneet matoissa symboleja syntymästä, hedelmällisyydestä, luonnosta ja naiseudesta. Näistä symboleista nousee tarinoita paimentolaiselämästä.