• SUKHI
  • ASIAKASTUKI
  • Tili
  • Toivelista
  • KORI
  • INSPIRAATIO
Mikä tilkkumatto?

Sukhi-tilkkumatot (joita kutsutaan myös englanninkielisellä nimellä patchwork-matto) ovat käsintehtyjä itämaisia mattoja, jotka tulevat suoraan Turkista. Turkki on maailmankuulu laadukkaista matoistaan. Lue eteenpäin, niin näet miksi!

Sukhi-tilkkumattojen on tarkoitus olla hauskoja ja värikkäitä. Ne ovat käsintehtyjä, ja ne kootaan erilaisten mattojen paloista. Lopputulos on todella ainutlaatuinen käsityötaidon näyte.

varjatyt-pumatot-tilkuista-sukhi

Upeiden mattojen perinne

Mattojen kutomiselle on Turkissa ikiaikaiset perinteet. Me olemme iloisia siitä, että voimme osaltamme tukea tämän perinteen jatkumista.

Sukhi työskentelee suoraan turkkilaisten tilkkumattojen tekijöiden kanssa. Emme tarvitse välittäjiä tai tukkuliikkeitä. Meillä ei ole varastoja tai myymälätiloja. Niinpä saat mattosi meiltä aina edulliseen hintaan.

Kokoelmamme

Jokainen tilkkumatoistamme on ainutlaatuinen taideteos, joka on tarkoitettu jokapäiväiseen käyttöön. Kun saat Sukhi-mattosi, voit olla varma, että se on valmistettu suurella sydämellä, ja huolella.

1. Värjätyt itämaiset vintage-matot

Värjätyt tilkkumattomme ovat moderneja. Tilkkujen alkuperäisen värin lisäksi ne on värjätty kaksi kertaa, mikä tekee niistä loistavan värikkäitä ja hurmaavia.

Taitavat turkkilaiset käsityöläiset valmistavat mattomme. Vaikka ne tulevatkin tuhansien kilometrien päästä, nämä näyttävät matot ovat kuin kotonaan missä tahansa ympäristössä.

Asiakkaamme ovat ihastuneet käsinvärjäyksen luomaan taidokkaaseen vaikutelmaan. Mattosi ei jää huomaamatta, vaan siitä riittää puhuttavaa ystävillesikin.

Sukhi-mattoja löytyy 14 värissä. Näitä hehkuvia värejä et löydä muualta. Päällevärjätyt matot jatkavat itämaisten mattojen ikivanhaa perinnettä - mutta ne tuovat perinteeseen modernia hohtoa.

Ihastut varmasti mattojen eloisaan sommitteluun, jossa yhdistellään geometrisiä kuvioita ja kukkakuvioita. Käsinsolmitut matot ovat erittäin kestäviä. Voit nauttia kauniista matostasi vuosia.

varjatyt-pumatot-tilkuista-sukhi

2. Kelim tilkkumatot

Kelim-maton tunnistaa heti tyypillisestä sidonnasta, jossa maton pinta on sileä ilman nukkaa. Me ja asiakkaamme olemme ihastuneet tähän alkuperäiseen paimentolaistyyliin.

Pidätkö vintage-esineistä? Kelim-mattomme henkivät antiikkia. Ne ovat 35-60 vuotta vanhoja. Älä kuitenkaan suotta huolestu, mattomme ovat vanhoja, mutta ne ovat erittäin kestäviä ja niissä on tukeva puuvillapohja.

Mikä sitten tekee Kelim-matoista niin ainutlaatuisia? Niiden materiaali on puoliksi vuohenkarvaa ja puoliksi puuvillaa, mistä syntyy niiden omaleimainen ulkonäkö.

Kelim-matot sopivat monenlaisiin koteihin ja erilaisiin sisustustyyleihin. Ne ovat varsinaisia katseenkerääjiä ja piristävät huonetta kuin huonetta. Ne ovat monikäyttöisiä mattoja, joita voi käyttää mitä erilaisimmissa tiloissa.

Kelim-mattojamme on saatavilla 5 eri värissä. Ne ovat turkkilaisten matontekijöiden upea taidonnäyte.

kelim-pumatot-tilkuista-sukhi

3. Caput tilkkumatot (Caput Patchwork Rugs)

Raidalliset Caput-mattomme on myös tehty Turkissa. Taitavat käsityöläisnaiset valmistavat nämä matot, aivan kuten muutkin Sukhi-matot.

Caput-mattomme valmistetaan kelim-matoista, ja niissä käytetään mustia vuohenkarvoja. Nämä kudotaan yhteen villalla, ja tuloksena on orgaanisesti ja pehmeästi raidoitettu matto.

Yksi Sukhin caput-mattojen salaisuus on niihin käytettyjen mattojen ikä: kaikki käyttämämme matot ovat 35-60 vuotta vanhoja.

Nämä matot ovat hyvin yksinkertaisia, ja ne on helppo yhdistää erilaisiin ympäristöihin.

Mattojamme on saatavilla 7 eri värissä, myös pastellisävyissä. Meistä tämä puuvillan ja vuohenkarvan yhdistelmä on hurmaava. Caput-mattomme kudotaan käsin erittäin huolellisesti ja suurella sydämellä. Me uskomme, että sinäkin ihastut niihin.

caput pumatot-tilkuista-sukhi

4. Hamppumatot tilkuista

Hamppu on yksi kestävimpiä luonnonmateriaaleja. Sukhin hamppumatot on tehty 100% hampusta.

Oletko etsimässä ekologista mattoa? Hamppu on ehdottomasti yksi luonnollisimmista ja monipuolisimmista materiaaleista. Nämä käsinkudotut matot ovat 35-60 vuotta vanhoja, ja vuodet ovat vain lisänneet niiden charmia.

Monet sisustussuunnittelijat ja -arkkitehdit pitävät hamppumatoistamme. Heitä miellyttävät erityisesti niiden kestävyys ja monikäyttöisyys.

Sukhi-hamppumatoissa on upeat tilkkukuvioinnit. Jokainen matto on yksilöllinen ja jokaisessa on pieniä hurmaavia epäjohdonmukaisuuksia. Mattojen värissä ja sävytyksessä on hienon hienoja eroja, mikä tekee mattojen värityksestä erityisen elävän.

Hamppumattomme kudotaan käsin. Niihin käytetty työ näkyy upeana tuloksena. Valmistamme mattojamme 3 eri värissä, ja niinpä sinun on helppo löytää erilaisiin ympäristöihin sopiva matto.

hamp pumatot-tilkuista-sukhi