• SUKHI
  • ASIAKASTUKI
  • Tili
  • Toivelista
  • KORI
  • INSPIRAATIO
Tilkkumaton puhdistusohjeet

Imurointi

Sinun kannattaa imuroida mattosi säännöllisesti, sillä se pidentää maton käyttöikää. Imurointi irrottaa matosta irtohiekan ja roskat, jotka voisivat muuten vahingoittaa maton kuituja.

Kun imuroit mattoasi, kiinnitä erityistä huomiota maton sidontaan ja saumakohtiin. Älä vedä imuria saumojen yli, äläkä jätä sitä maton kulman päälle, sillä se voi vahingoittaa saumoja. Imuroi aina saumojen ja maton sidonnan suuntaisesti.

Vinkkejä tahranpoistoon

Kemiallisia matonpuhdistusaineita ei yleensä ole suunniteltu luonnonmateriaaleista valmistetuille matoille. Ne ovat yleensä aivan liian väkeviä Sukhi-mattojen luonnonkuiduille niin kuin villalle ja hampulle. Matonpuhdistusaineet eivät ole hyväksi myöskään mattosi värille. Kemialllisten matonpuhdistuaineiden käyttäminen voi vahingoittaa mattoasi pysyvästi. Emme myöskään suosittele kloriitin tai oxy-clean -tyyppisten tahranpoistoaineiden käyttämistä mattoihimme.

Jos mattoosi tulee tahra, aloita tahranpoisto taputtelemalla tahraa rätillä. Voit kokeilla tahran raaputtamista pois tylsällä veitsellä ennen kuin käytät siihen mitään tahranpoistoainetta. Muutama pisara käsitiskiainetta ja kupillinen lämmintä vettä ovat turvallinen tapa tahrojen poistoon.

Älä koskaan hankaa tahraa voimakkaasti, vaan poista tahra taputtelemalla hellävaraisesti. Sukhi-maton hankaaminen voi vahingoittaa sitä vakavasti. Aloita tahran poisto aina sen reunoilta ja etene sieltä tahran keskustaa kohti.

Mitä jos mattoosi tulee rasvatahra? Kokeile tahran poistoa taputtelemalla sitä pyyhkeellä, jonka ole kostuttanut alkoholilla. On erittäin tärkeää, että et kaada alkoholia suoraan tahran päälle, silä se voi vahingoittaa mattoa - ja myös sen alla olevaa lattiaa. Alkoholin haihtuessa myös sen höyryt ovat erittäin helposti syttyviä, joten olethan varovainen.

Joskus tahra voi olla hankala poistaa kotikonstein, ja silloin on parasta jättää mattosi ammattilaisten käsiin. Esimerkiksi muste, kuivanut punaviini ja maalit aiheuttavat tahroja, jotka kannattaa suosiolla jättää ammattilaiselle.