• SUKHI
  • ASIAKASTUKI
  • Tili
  • Toivelista
  • KORI
  • INSPIRAATIO
Beni Ouarain -maton puhdistusohjeet

Imurointi

Imuroi paimentolaismattosi säännöllisesti. Älä kuitenkaan käytä mattotampparia tai imuria, jossa on pyörivä suutin. Se aiheuttaa maton rispaantumista ja repeytymistä ja lopulta tuhoaa paimentolaismattosi.

Puhdista mattosi imurilla, jonka puhdistus perustuu vain imuun; mitä voimakkaampi imu, sen parempi.

Ole kuitenkin hyvin hellävarainen imuroidessasi mattoasi, muuten saatat vahingoittaa maton kuituja. Hitaasti, tasaisesti ja perusteellisesti on hyvä ohjenuora maton imurointiin.

Käytä tehokasta imuria, jotta saat poistettua lian mahdollisimman syvältä matosta.

Vinkkejä tahranpoistoon

Voit välttää tahrojen syntymistä poistamalla kaikki läikkyneet nesteet heti. Ripottele kaatuneen nesteen päälle ruokasoodaa, jotta neste imeytyisi matosta soodaan. Odota noin 20 sekuntia ja imuroi sooda sen jälkeen matolta. Toista tämä menettely niin monta kertaa, ettei soodaan enää imeydy nestettä.

Miten pitäisi toimia silloin, kun matolle läikkynyttä nestettä ei ole ehditty poistaa heti? Jos näin on päässyt käymään, taputtele tahraa puhtaalla, kylmällä vedellä. Voit myös sekoittaa veteen väkiviinaetikkaa

Maton puhdistus vedellä

Ole aina hyvin varovainen, jos puhdistat mattoasi vedellä. Paimentolaismaton kudos on hyvin erityinen, ja se imee itseensä helposti vettä. Älä siis käytä vettä liikaa, jottei mattosi jäisi kosteaksi ja alkaisi homehtua.

Kapillaari-ilmiö saattaa aiheuttaa sen, että vaikka matto kosteana vaikuttaa puhtaalta, kuivuessaan rasvatahra ilmestyy uudelleen. Silloin tahra täytyy puhdistaa uudelleen.