• SUKHI
  • ASIAKASTUKI
  • Tili
  • Toivelista
  • KORI
  • INSPIRAATIO
Tilkkumaton valmistus

Turkissa on valtavan rikas käsinkudottujen mattojen perinne. Meistä on todella hienoa osaltamme auttaa tämän perinteen jatkumisessa.

valmistus-hamp-matto-sukhi

Mattojen valmistus

Ensimmäinen vaihe tilkkumattojemme valmistuksessa on materiaalin hankkiminen: keräämme hienoja mattoja laajalta alueelta. Sen jälkeen alkaa mattojen värin poisto.

Matot pestään, jotta ne ovat varmasti puhtaita, ja levitetään aurinkoon kuivumaan. Neutraalin väriset matot värjätään tämän jälkeen. Seuraa lisää pesua ja huuhteluita, ja ylimääräinen väri saadaan näin huuhdeltua matoista.

Värjätyt matot kuivataan jälleen auringossa. Kun matot ovat kuivuneet, tilkkumattoihin ommellaan taustakangas 100% puuvillasta.

Kokeneet käsityöläisemme valitsevat mattoon tulevat tilkut. Tilkut numeroidaan ompelutyötä varten.

Tilkut ommellaan käsin yhteen. Tässä vaiheessa tilkkumatto alkaa viimein saada muotonsa. Lopuksi mattoon ommellaan vielä reunus. Kun kaikki on valmista, on Sukhin laatutarkastuksen aika.

Mattosi lähetetään suoraan sinulle

Nyt seuraa kaikkein jännittävin vaihe: lähetämme mattosi suoraan kotiovellesi.

Kaikissa työvaiheissa tarvitaan suurta huolellisuutta. Jokainen vaihe Sukhi-tilkkumaton valmistuksessa sisältää käsityötä.

Mattomme ovat käsin kudottuja ja käsin ommeltuja, siksii ne ovat niin ainutlaatuisia ja kauniita. Meistä nämä matot ovat yksinkertaisesti ihania: niiden värit loistavat ja matontekijämme ovat panneet niiden luomiseen koko ammattitaitonsa.

Yksi asia, josta voit olla varma tilatessasi käsintehdyn Sukhi-tilkkumaton, on, että mattosi tulee suoraan sen tehneeltä käsityöläiseltä. Olet osa ikiaikaisen perinteen säilyttämistä. Meistä se on hienoa.